فایل functions.php وردپرس چیست؟

فایل functions.php در وردپرس چیست؟

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 8 آذر 1402

در ادامه آموزش وردپرس به مقاله آموزش مدیریت فایل functions.php در وردپرس می رسیم، که یکی از مهمترین فایل های قالب و حتی گاهی اوقات افزونه وردپرس است که در این مقاله به آموزش نحوه مدیریت آن پرداخته ایم. پس اگر دوست دارید که رمز و رازهای این فایل مهم را یاد بگیرید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید!

در مقالات قبلی از آموزش وردپرس، در قسمت هایی از آموزش ها کدهای مختلفی را برای قرار دادن در فایل فانکشن قرار دادیم، که با قرار دادن این کدها در این فایل قابلیت هایی را به قالب وردپرس و سایت اضافه می کردیم، اما ابتدا ببینیم که فایل functions.php اصلا چی هست؟

فایل functions.php چیست؟

فایل فانکشن یک فایل php است که در قالب و افزونه های وردپرس مورد استفاده قرار می گیرد، و با قرار دادن کدها و تابع های خاص در این فایل می توانیم امکانات سایت وردپرسی را اختصاصی کنیم ، توجه داشته باشید که با قرار دادن کدها در فایل فانکشن، این کدها در تمام سایت اجرا می شوند.

برای مثال در مقاله پست تایپ در وردپرس یاد گرفتید که با اضافه کردن یک کد در فایل functions.php خیلی راحت یک پست تایپ سفارشی به سایتتان اضافه کنید، یا برای اضافه کردن یک فهرست یا ابزارک به قالب وردپرس باید یک قطعه کد را به فایل functions.php اضافه کنید و این قابلیت را به سایت خود اضافه کنید.

ساخت فایل functions.php برای قالب سایت

اگر قالب وردپرس سایت شما فایل فانکشن ندارد اصلا نگران نباشید! خیلی راحت تر از آن چیزی که فکر می کنید می توانید آنرا بسازید! برای ساخت فایل فانکشن وارد پوشه اصلی قالب سایت شده و یک فایل به نام functions.php بسازید و ادامه مقاله را بخوانید تا بهتون بگم کدهاتون رو چجوری درون این فایل قرار بدید!

آموزش ساختار فایل functions.php

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم فایل functions.php یک فایل به زبان php است پس باید از قوانین این زبان برنامه نویسی پیروی کند. حال برای اینکه شما بتوانید کدهای دلخواه خود را در این فایل قرار دهید و از آن استفاده کنید باید طبق ساختار زیر عمل کنید:

<?php

کدهای شما در اینجا

?>

همانطور که دیدید در ابتدای این فایل تگ php را قرار دادیم سپس کد هایی که لازم دارید را قرار داده بعد در انتها تگ php را ببندید. به همین راحتی! 

توجه: اگر بیشتر از یک کد می خواهید در فایل functions.php قرار دهید، فقط کافیست کدها را بدون فاصله پشت سر هم قرار دهید.


جمع بندی

در انتها امیدوارم که این آموزش مورد استفاده شما قرار گرفته باشه و با استفاده از فایل functions.php قابلیت های مورد نیازتان را به سایتتان اضافه کنید، اگر در این رابطه سوال یا مشکلی داشتید در قسمت دیدگاهها مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما دوستان باشیم.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش‌های ویدیویی جدید فقط در یوتیوب منتشر می‌شود!

بزن بریــم!