آشنایی با مفاهیم اولیه و انواع وب سایت ها

آشنایی با مفاهیم اولیه و انواع وب سایت ها

جلسه 1
آموزش ثبت دامنه .ir و .com بصورت عملی

آموزش ثبت دامنه .ir و .com بصورت عملی

جلسه 2

شما در حال مشاهده
جلسه 3 هستید

آموزش خرید هاست مناسب + کد تخفیف

آموزش خرید هاست مناسب + کد تخفیف

جلسه 3
آموزش اتصال دامنه به هاست | تنظیم DNS

آموزش اتصال دامنه به هاست | تنظیم DNS

جلسه 4
وردپرس چیست؟ همه چیز درباره وردپرس

وردپرس چیست؟ همه چیز درباره وردپرس

جلسه 5
آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین

آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین

جلسه 6
آموزش نصب وردپرس در سی پنل CPanel

آموزش نصب وردپرس در سی پنل CPanel

جلسه 7
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

جلسه 8
آشنایی اولیه با پیشخوان و منوهای وردپرس

آشنایی اولیه با پیشخوان و منوهای وردپرس

جلسه 9
آموزش نوشتن مطلب در وردپرس

آموزش نوشتن مطلب در وردپرس

جلسه 10
آموزش کار با برگه ها در وردپرس

آموزش کار با برگه ها در وردپرس

جلسه 11
آموزش مدیریت دسته بندی در وردپرس

آموزش مدیریت دسته بندی در وردپرس

جلسه 12
برچسب ها در وردپرس و تعداد مناسب برچسب

برچسب ها در وردپرس و تعداد مناسب برچسب

جلسه 13
تفاوت برگه و نوشته در وردپرس چیست؟

تفاوت برگه و نوشته در وردپرس چیست؟

جلسه 14
آموزش مدیریت رسانه ها در وردپرس

آموزش مدیریت رسانه ها در وردپرس

جلسه 15
بخش دیدگاه در وردپرس و نحوه مدیریت نظرات در وردپرس

بخش دیدگاه در وردپرس و نحوه مدیریت نظرات در وردپرس

جلسه 16
قالب وردپرس چیست؟ انواع مختلف قالب وردپرس

قالب وردپرس چیست؟ انواع مختلف قالب وردپرس

جلسه 17
آموزش نصب قالب وردپرس با 3 روش حرفه‌ای

آموزش نصب قالب وردپرس با 3 روش حرفه‌ای

جلسه 18
آموزش کامل نحوه انتخاب قالب وردپرس

آموزش کامل نحوه انتخاب قالب وردپرس

جلسه 19
آموزش ساخت فهرست در وردپرس | ساخت منو

آموزش ساخت فهرست در وردپرس | ساخت منو

جلسه 20
آموزش مدیریت کاربران در وردپرس

آموزش مدیریت کاربران در وردپرس

جلسه 21
افزونه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

افزونه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

جلسه 22
آموزش نصب افزونه در وردپرس با ۳ روش

آموزش نصب افزونه در وردپرس با ۳ روش

جلسه 23
آموزش پیکربندی تنظیمات وردپرس

آموزش پیکربندی تنظیمات وردپرس

جلسه 24
آموزش مدیریت ابزارک ها در وردپرس

آموزش مدیریت ابزارک ها در وردپرس

جلسه 25
تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس چیست؟

تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس چیست؟

جلسه 26

مدرس دوره

نبی عبدی

زمان ویدیو

16:53 دقیقه

برو به دیگر جلسات

آموزش وردپرس

دانلود ویدیو

وارد شوید

آموزش خرید هاست مناسب + کد تخفیف

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 12 شهریور 1403
باید لاگین کنید!

آموزش خرید هاست مناسب برای وردپرس: با یکی دیگر از جلسات دوره جامع ویدیویی آموزش وردپرس در خدمت شما عزیزان هستیم، در این جلسه به صورت کاملا عملی به مبحث خرید هاست مناسب می‌پردازیم. در جلسات قبل راجع به اینکه سایت چیست و مدل های مختلف سایت ها بحث کردیم و همچنین راجع به انواع روش های طراحی سایت صحبت کردیم و با مفهوم سیستم مدیریت محتوا آشنا شدیم. اما در این قسمت از دوره ی آموزشی طراحی سایت با وردپرس می خواهیم با نحوه خرید هاست به صورت کامل آشنا شویم.

هاست چیست؟

این سوالی است که احتمالاً هنگام راه‌اندازی سایت با آن روبه‌رو می‌شوید. برای اینکه کاربران بتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند و محتوای آن را مشاهده کنند، به فضایی برای نگهداری از سایت، محتواها و فایل‌های آن نیاز دارید. این فضا در دنیای وب با نام هاست (Web Hosting) شناخته می‌شود. در این مطلب شما را با انواع هاست آشنا می‌کنیم و نکات کلیدی برای خرید هاست متناسب با نیازهایتان را ارائه خواهیم کرد.

Web Hosting یا میزبانی وب

هاست (Web Hosting) یا میزبانی وب، بخشی از یک سرور است که فضایی اشتراکی را برای نگهداری از یک وب‌سایت و محتوای آن (شامل متن‌ها، تصاویر، ویدیوها، فایل‌ها، کدها و…) در اختیار شما قرار می‌دهد. این فضا شامل منابع سخت‌افزاری (فضای ذخیره‌سازی، حافظه رم، پردازنده و …) و نرم‌افزاری است که با قرار دادن سایت خود روی آن، وب‌سایت شما برای کاربران قابل مشاهده خواهد بود و آن‌ها می‌توانند با جستجوی آدرس سایت‌تان، به آن دسترسی پیدا کنند.

هاست چیست؟

درک مفهوم هاست با یک مثال ساده

فرض کنید قصد راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین را دارید. راه‌اندازی فروشگاه آنلاین به فضایی برای ذخیره و نمایش محصولات نیاز دارد. این فضا همان هاست یا میزبانی وب است و بستر لازم برای حضور وب‌سایت شما در دنیای مجازی را فراهم می‌کند. به عبارتی دیگر، بدون هاست، سایت شما هیچ‌گونه وجود خارجی برای کاربران نخواهد داشت و نمی‌توانند آن را مشاهده کنند.

هاست، مثل فروشگاه فیزیکی در دنیای واقعی از نظر امکانات و فضای ذخیره‌سازی تنوع زیادی دارد. فروشگاه‌ها با توجه به متراژ و امکاناتشان، برای مصارف مختلف مناسب هستند. 

هاست‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ برخی هاست‌ها با فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند کمتر برای وب‌سایت‌های کوچک مناسب هستند، درحالی‌که هاست‌های با ظرفیت بالا برای وب‌سایت‌های پربازدید و حجیم مناسب‌ترند.

هاست چه فرقی با سرور دارد؟

قبل از بررسی ویژگی‌های هاست، باید مفهوم هاست و سرور را به‌طور کامل روشن کنیم. سرور، کامپیوتری بزرگ و قدرتمند است که با دسترسی کامل به منابع آن می‌توانید برای مصارف مختلفی از جمله میزبانی وب، ذخیره‌سازی داده‌ها، فعالیت در بازارهای مالی، راه‌اندازی شبکه خصوصی و موارد دیگر از آن استفاده کنید.

منابع این کامپیوتر قدرتمند با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی به بخش‌های کوچکتری تقسیم می‌شود که به آن‌ها هاست می‌گویند. درحالی‌که به سرور دسترسی کامل دارید، در هاست سطح دسترسی به سطح کاربر محدود شده است؛ به همین دلیل، محدودیت‌های بیشتری نسبت به سرور دارد.

اگر هاست را به یک مغازه تشبیه کنیم، سرور حکم خیابان و پاساژی را دارد که تمامی مغازه‌ها در آن قرار گرفته‌اند.

بنابراین، هاست بخشی از سرور است که با هزینه و دسترسی کمتر می‌توانید سایت‌های خود را در آن میزبانی کنید.

کاربرد هاست چیست؟

کاربرد اصلی هاست میزبانی وب‌سایت‌ها و وب‌اپلیکیشن‌ها در بستر اینترنت است. در کنار این کارکرد اصلی، می‌توان از آن به عنوان سرویس ایمیل هم استفاده کرد. با این حال، دامنه کاربرد هاست در مقایسه با سرور محدودتر بوده و بیشتر برای میزبانی از وب‌سایت‌ها و برنامه‌های تحت وب استفاده می‌شود.

هاست چگونه کار می‌کند؟

همه اطلاعات یک سایت روی هاست ذخیره می‌شود. زمانی که عبارتی را در وب جستجو و روی لینکی کلیک می‌کنید، محتوای مورد نظر به شما نشان داده می‌شود.

اما فرایند پشت پرده پیچیده‌تر از این است. هنگامی که درخواستی را به یک سایت ارسال می‌کنید، این درخواست به وب‌سرور سایت فرستاده شده و توسط آن پردازش می‌شود.

سپس، وب‌سرور درخواست را به سرور میزبان که هاست شما هم بخشی از آن است، ارسال می‌کند. در این مرحله، سرور باید درخواست را پردازش کرده و پاسخ آن را در میان داده‌ها و فایل‌های موجود بیابد. این فرایند در عرض چند میلی‌ثانیه انجام می‌شود.

پس از آن، مرتبط‌ترین پاسخ پیدا شده و برای نمایش به وب‌سرور فرستاده می‌شود. در نهایت، وب‌سرور این پاسخ را برای نمایش به مرورگر شما ارسال می‌کند و همه چیز به پایان می‌رسد.

بنابراین، هاست وظیفه‌ نگهداری از اطلاعات سایت شما را بر عهده دارد تا زمانی که کاربری درخواستی ارسال کرد، مرتبط‌ترین پاسخ به او ارائه شود.

چرا باید از هاست استفاده کنیم؟

دسترسی به سایت بدون هاست غیرممکن است. هاست، بستر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز برای میزبانی دائمی سایت شما در دنیای وب را فراهم می‌کند. بدون هاست، تمام کدها، فایل‌ها و محتوای سایتتان تنها روی سیستم شخصی شما قابل دسترس خواهد بود و هیچ کس دیگری امکان مشاهده و استفاده از آن را نخواهد داشت.

البته می‌توانید از سرور هم برای میزبانی سایت استفاده کنید، ولی هاست مزایای متعددی از جمله هزینه کمتر و نگهداری آسان‌تر دارد که آن را به گزینه‌ مناسبی برای بسیاری از کاربران تبدیل می‌کند.

خرید هاست مناسب بستر لازم برای نمایش ۲۴ ساعته سایت شما به کاربران را فراهم می‌کند. انتخاب هاست مناسب اهمیت بالایی دارد، چرا که کیفیت هاست بر عملکرد و کارایی سایت شما تاثیر مستقیم می‌گذارد. 

اصطلاحات مهمی که در مورد هاست باید بدانید

هنگام خرید هاست با اصطلاحات متعددی همچون فضای ذخیره‌سازی، حافظه رم، پردازنده و پهنای باند، کنترل پنل، سیستم‌عامل، موقعیت جغرافیایی و… روبه‌رو می‌شوید. تمامی این اصطلاحات اجزای هاست را شامل می‌شوند که به شرح زیر هستند:

  • فضای ذخیره‌سازی: مقدار فضایی که برای ذخیره فایل‌های وب‌سایت شما در سرور در نظر گرفته می‌شود.
  • حافظه RAM: حافظه‌ای موقت که برای اجرای برنامه‌ها و اسکریپت‌های وب‌سایت شما استفاده می‌شود.
  • پردازنده: قدرت پردازش سرور که برای پردازش درخواست‌های وب‌سایت شما استفاده می‌شود.
  • پهنای باند: حداکثر میزان داده‌ای که می‌تواند در یک بازه زمانی مشخص بین وب‌سایت شما و بازدیدکنندگان آن منتقل شود.
  • کنترل پنل: رابط کاربری وب که به شما امکان مدیریت حساب هاست، آپلود فایل‌ها، ایجاد پایگاه داده و موارد دیگر را می‌دهد.
  • سیستم‌عامل: نرم‌افزاری مانند لینوکس، میکروتیک یا ویندوز که روی سرور نصب می‌شود و امکان میزبانی سایت روی هاست را فراهم می‌کند.
  • موقعیت جغرافیایی: محل فیزیکی دیتاسنتر سرور که وب‌سایت شما روی آن میزبانی می‌شود.
  • DNS هاست: سرورهایی که نام دامنه شما را به آدرس IP سرور شما ترجمه می‌کنند.
  • هاست نیم: نامی که به سرور شما در شبکه اختصاص داده شده است.
آشنایی با انواع هاست

آشنایی با انواع هاست

هاست‌ها از نظر منابع، موقعیت جغرافیایی، سیستم‌عامل و کنترل‌پنل انواع مختلفی دارند. بنابراین، هنگام خرید هاست باید مناسب‌ترین گزینه را با توجه به نیازهایتان انتخاب کنید.

برای مثال، اگر به‌تازگی سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و بازدید زیادی ندارید، هاست اشتراکی می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد. اما برای سایت‌های پربازدید، این نوع هاست پاسخگوی نیاز کاربران نخواهد بود و باید از سرویس‌های دیگری مانند هاست پربازدید و اختصاصی استفاده کنید. در ادامه، به معرفی انواع هاست می‌پردازیم.

انواع هاست براساس اشتراک منابع

براساس اشتراک‌گذاری منابع انواع مختلفی از هاست‌ها ارائه می‌شود. برخی از سرویس‌های میزبانی، منابع را به‌صورت اشتراکی ارائه می‌دهند و هزینه کمتری دارند. در مقابل، هاست‌های دیگر منابع اختصاصی‌تری ارائه می‌کنند و برای وب‌سایت‌های بزرگ و پربازدید انتخاب بهتری هستند. از جمله انواع هاست براساس اشتراک منابع عبارت‌اند از:

۱. هاست اشتراکی یا معمولی؛ اقتصادی و مناسب برای سایت‌های نوپا 

هاست اشتراکی نوعی سرویس میزبانی وب است که در آن منابع یک سرور فیزیکی بین چندین سایت تقسیم می‌شود. به این معنی که شما فضای ذخیره‌سازی، حافظه رم و پردازنده را با کاربران دیگر به اشتراک می‌گذارید. هاست اشتراکی برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که ترافیک بالایی ندارند.این سرویس ارزان‌ترین نوع هاست به شمار می‌رود و برای وب‌سایت‌های کوچک و نوپا بهترین انتخاب است.

۲. هاست پربازدید؛ سرعت و قدرت بالا برای ترافیک سنگین

هاست پربازدید برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که با حجم ترافیک بالا مواجه‌اند و هاست‌های معمولی پاسخگوی نیاز آن‌ها نیستند. روی سرور میزبان این نوع هاست، تعداد کاربران کمتری میزبانی می‌شود و به همین دلیل، منابع قوی‌تر و سریع‌تری در اختیار شما قرار می‌گیرد. هر چه تعداد کاربران میزبانی شده روی یک سرور کمتر باشد، سرعت و پایداری (آپ‌تایم) هاست شما افزایش می‌یابد. این سرویس به دلیل ارائه امکانات بیشتر، قیمتی بالاتر از هاست‌های معمولی دارد.

۳. هاست اختصاصی؛ فرمانروایی بی‌رقیب در دنیای وب

در هاست اختصاصی، تمام منابع سرور به‌طور اختصاصی در اختیار شما قرار می‌گیرد و به با کاربر دیگری به اشتراک گذاشته نمی‌شود. این سرویس، پرسرعت‌ترین و قدرتمندترین نوع هاستینگ است که برای وب‌سایت‌های پربازدید و حجیم، گزینه‌ مناسبی محسوب می‌شود. هاست اختصاصی، در مقایسه با هاست‌های معمولی، عملکرد و امکانات به مراتب بیشتری ارائه می‌دهد؛ البته باید توجه داشته باشید که به تناسب این ویژگی‌ها، قیمت بالاتری هم دارد.

۴. هاست نمایندگی؛ فرصتی برای کسب درآمد از هاستینگ

هاست نمایندگی برای کسانی مناسب است که می‌خواهند کسب‌وکاری در حوزه هاستینگ راه‌اندازی کنند، ولی بودجه کافی برای آن ندارند. با خرید هاست نمایندگی می‌توانید به عنوان نماینده شرکت هاستینگ براساس پلن انتخابی خود، هاست را به کاربران بفروشید و کسب درآمد کنید. این نوع هاست، در مقایسه با هاست‌های دیگر، از دسترسی و منابع بیشتری برخوردار است.

علاوه‌براین، توسعه‌دهندگان وب هم می‌توانند با خرید هاست نمایندگی، وب‌سایت‌های مشتریان خود را با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه روی این سرویس میزبانی کنند.

۵. هاست دانلود؛ اشتراک‌گذاری سریع و آسان فایل‌هایتان

هاست دانلود همانطور که از نامش پیداست، به طور خاص برای آپلود و اشتراک‌گذاری سریع و آسان فایل‌ها طراحی شده است. این نوع هاست برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که حجم زیادی از فایل‌ها مانند نرم‌افزار، کتاب الکترونیکی، پادکست، فیلم و سریال را ارائه می‌کنند.

 فرض کنید صاحب سایتی هستید که در آن محتوای آموزشی به اشتراک می‌گذارید. در این حالت می‌توانید سایت اصلی خود را روی هاست معمولی یا پربازدید میزبانی کنید تا سرعت بارگذاری صفحات برای کاربران بهینه باشد و فایل‌های دانلودی (مانند فیلم‌های آموزشی) را در هاست دانلود قرار دهید.

مزیت این کار این است که بار سنگین دانلود فایل‌ها از روی هاست اصلی برداشته می‌شود و سرعت لود سایت و تجربه کاربری افزایش می‌یابد.

هاست دانلود با پهنای باند و فضای ذخیره‌سازی نامحدود به شما امکان می‌دهد فایل‌های خود را با سرعت بالا و به صورت امن دانلود و آپلود کنید. این سرویس فاقد سرویس ایمیل، پایگاه‌داده و قابلیت اجرای کدهای HTML ،CSS ،PHP و JavaScript است تا خدمات دانلود و آپلود را به بهترین نحو ارائه دهد.

۶. هاست ابری؛ آپ‌تایم و مقیاس‌پذیری کم‌نظیر

هاست ابری نوعی سرویس میزبانی وب است که به جای استفاده از یک سرور فیزیکی، از منابع چندین سرور مجازی در یک شبکه ابری استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، هاست ابری به‌ جای یک سرور به چندین سرور متکی است و اگر یکی از سرورها از کار بیفتد، سرورهای دیگر کار سرویس‌دهی را برعهده می‌گیرند. این کار پایداری و مقیاس‌پذیری بالایی به شما ارائه می‌دهد. همچنین، در هاست ابری هزینه به‌ازای منابع انتخابی پرداخت می‌شود و می‌توانید آن را در برخی هاستینگ‌ها به‌صورت روزانه یا ساعتی هم فعال و استفاده کنید.

۷. هاست پرسرعت؛ بارگذاری سریع سایت در چشم به هم زدنی 

منابع سخت‌افزاری شامل رم، سی‌پی‌یو و فضای ذخیره‌سازی در این نوع هاست به گونه‌ای بهینه شده‌اند که سرعت و قدرت بالایی را برای میزبانی وب‌سایت ارائه می‌دهند. هاست پرسرعت برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که به دنبال سرعت بارگذاری بالا و ارائه تجربه‌ای کاربری عالی به کاربران خود هستند. وب‌سایت‌های فروشگاهی یا خبری با تعداد بازدیدکنندگان بالا از جمله گزینه‌های مناسبی هستند که می‌توانند از مزایای این نوع هاست بهره‌مند شوند.

انواع هاست براساس سیستم‌عامل

 سرورها کامپیوترهای بزرگی هستند که برای کارکردن به سیستم‌عامل نیاز دارند. سیستم‌عامل‌های مختلفی روی سرورها برای پردازش درخواست‌های کاربران از جمله لینوکس، ویندوز و میکروتیک نصب می‌شود. با توجه به اینکه سیستم‌عامل میکروتیک عمدتاً برای کارهای شبکه‌ای مناسب است، هاست‌ها از نظر سیستم‌عامل به دو دسته کلی هاست لینوکس و هاست ویندوز تقسیم می‌شوند.

انواع سیستم عامل هاست

۱. هاست لینوکس

به دلیل اینکه هاست بخشی از سرور است، اگر سیستم‌عامل لینوکس روی سرور میزبان نصب شده باشد، به آن هاست لینوکس می‌گویند. این سرویس برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که با تکنولوژی‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی مبتنی بر لینوکس مانند PHP، وردپرس و پایگاه داده MySQL طراحی شده‌اند.

۲. هاست ویندوز

سرور میزبان هاست ویندوز روی سیستم‌عامل ویندوز اجرا می‌شود. گر وب‌سایت شما از تکنولوژی برنامه‌نویسی مبتنی بر ویندوز مانند ASP یا ASP.NET و پایگاه داده SQL Server استفاده می‌کند، استفاده از این هاست می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در هاست ویندوز، می‌توانید از کنترل پنل‌های ویندوزی مانند پلسک، وب‌مین یا وب‌سایت پنل استفاده کنید.

انواع هاست براساس کنترل پنل

کنترل‌پنل هاست، یک رابط کاربری گرافیکی تحت وب است که به شما امکان مدیریت هاست و وب‌سایت‌تان را بدون نیاز به دستورات پیچیده خط فرمان می‌دهد. بر اساس سیستم‌عامل هاست، انواع مختلفی از کنترل پنل‌ها مانند سی‌پنل، دایرکت‌ادمین و پلسک در دو دسته کلی لینوکسی و ویندوزی ارائه می‌شوند.

انواع هاست براساس کنترل پنل

هاست سی پنل

سی‌پنل (cPanel) یک کنترل پنل میزبانی وب مبتنی بر لینوکس است که با رابط کاربری ساده و کاربرپسند، مدیریت هاست را چه برای کاربران مبتدی و چه حرفه‌ای آسان‌تر می‌کند. استفاده از سی‌پنل به عنوان کنترل پنل هاست، آن را به «هاست سی‌پنل» معروف کرده است. با استفاده از ابزارها و امکانات این رابط گرافیکی، می‌توانید به سادگی وظایف مربوط به مدیریت وب‌سایت خود را انجام دهید. از این کنترل پنل می‌توانید برای مدیریت فایل‌ها، ایجاد حساب‌های ایمیل، مدیریت پایگاه داده، نصب آسان اسکریپت‌های محبوب، مدیریت آمار و گزارشات، ایجاد دامنه و زیر دامنه‌ها و بسیاری موارد دیگر استفاده کنید. 

هاست دایرکت ادمین

استفاده از دایرکت ادمین برای مدیریت هاست، به منزله استفاده از هاست دایرکت ادمین است. این کنترل پنل مبتنی بر لینوکس به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای مدیریت هاست‌های لینوکسی شناخته می‌شود. رابط کاربری ساده، کاربرپسند و سبک آن به همراه امکانات کاربردی برای مدیریت سرویس میزبانی و سایت، باعث جذب کاربران زیادی به این کنترل پنل شده است. با وجود رقابت نزدیک هاست دایرکت ادمین با هاست سی پنل، محبوبیت سی پنل در حال حاضر بیشتر است.

هاست پلسک

پلسک، کنترل پنل قدرتمندی با رابط کاربری گرافیکی و چندمنظوره است که به شما امکان مدیریت آسان هاست و وب‌سایت را روی سیستم‌عامل‌های لینوکس و ویندوز می‌دهد. این کنترل پنل، مجموعه‌ای از ابزارها و امکانات را ارائه می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به نصب آسان برنامه‌های وب، ابزارهای امنیتی قدرتمند، قابلیت‌های مدیریت ایمیل، پشتیبانی از چندین دامنه و… اشاره کرد. اگر به دنبال کنترل پنلی کارآمد، قدرتمند و با رابط کاربری آسان هستید، هاست پلسک را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

انواع هاست بر اساس موقعیت

از نظر موقعیت جغرافیایی، انواع هاست به ۲ دسته کلی هاست ایران و هاست خارج تقسیم می‌شوند. در هاست ایران، دیتاسنتر و سرور میزبان در داخل کشور ایران قرار دارد. این سرویس برای وب‌سایت‌هایی که مخاطبانشان عمدتاً در ایران هستند و IP ایرانی دارند، گزینه مناسبی است.

 هاست خارج که به هاست اروپا هم معروف است، سرویسی است که دیتاسنتر و سرور میزبان آن در خارج از کشور قرار دارد و با خرید آن، IP کشور خارجی به وب‌سایت شما اختصاص داده می‌شود. 

خرید این نوع هاست برای وب‌سایت‌هایی که مخاطبانشان IP و موقعیت خارجی دارند، می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد. از نظر مشخصات، هاست ایران با هاست خارج تفاوت زیادی ندارد. اما با توجه به محاسبه قیمت آن با ارز داخلی، به صرفه‌تر است.

همچنین، هاست‌هایی با توجه به موقعیت جغرافیایی مانند هاست هلند، هاست فرانسه، هاست ترکیه و موارد مشابه ارائه می‌شوند که نام آن‌ها براساس کشوری که دیتاسنتر سرور در آن واقع شده، انتخاب شده است.

انواع هاست براساس CMS

نام‌گذاری هاست‌ها براساس نوع سیستم مدیریت محتوای که از آن پشتیبانی می‌کنند، روش دیگری برای دسته‌بندی آن‌ها است. برای مثال، هاست وردپرس برای وب‌سایت‌هایی که با وردپرس ساخته شده‌اند بهینه شده، درحالی‌که هاست ووکامرس برای فروشگاه‌های آنلاین مبتنی بر ووکامرس طراحی شده است. انواع دیگر هاست براساس سیستم مدیریت محتوا مثل جوملا، پرستاشاپ، دروپال و شاپیفای هم وجود دارد که براساس نوع CMS نصب شده روی هاست نام‌گذاری شده‌اند. براساس نیاز خود می‌توانید یکی از آن‌ها را متناسب با CMS سایت خود انتخاب کنید.

نحوه انتخاب و خرید هاست؟

نحوه انتخاب و خرید هاست؟

انتخاب و خرید هاست مناسب برای راه‌اندازی وب‌سایت، نیازمند شناخت ویژگی‌های یک هاست خوب است. راهنمای خرید بهترین هاست به شما در این مسیر کمک می‌کند تا هاستی متناسب با نیازهای کسب‌وکارتان انتخاب کنید. درادامه ویژگی‌ها و نکات مهمی که هنگام خرید هاست باید به آن‌ها توجه کنید را معرفی می‌کنیم:

۱. سرعت هاست را جدی بگیرید

 سرعت هاست یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. اگر هاست از نظر سخت‌افزاری ضعیف باشد و منابع محدودی ارائه دهد، عملکرد وب‌سایت شما با کُندی و افت محسوس روبه‌رو خواهد شد. به همین دلیل، هنگام خرید هاست باید به دنبال ویژگی‌هایی باشید که به اجرای روان و سریع وب‌سایت‌تان کمک کند.

عوامل متعددی بر سرعت هاست تاثیر می‌گذارند، از جمله:

  • نوع CPU
  • میزان RAM
  • پهنای باند شبکه
  • نوع حافظه ذخیره‌سازی (SSD ،HDD یا NVMe)

پیشنهاد می‌کنیم به میزان منابع ارائه شده توجه کرده و هاستی را انتخاب کنید که از حافظه ذخیره‌سازی پرسرعت SSD یا NVMe استفاده می‌کند. وب‌سرور هم نقش مهمی در سرعت هاست دارد. وب‌سرورهایی همچون لایت اسپید و انجین ایکس به دلیل سرعت بالا محبوبیت زیادی دارند. انتخاب وب‌سرور مناسب با توجه به سیستم‌عامل هاست می‌تواند عملکرد سایت‌تان را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

۲. منابع را به‌تناسب نیاز سایت انتخاب کنید

قبل از خرید هاست با در نظر گرفتن میزان ترافیک و نوع کاربری سایت خود، باید میزان منابع مصرفی سایت‌تان را مشخص کنید. پلن و میزان منابع انتخابی شما تاثیر مستقیمی در عملکرد سایت‌تان دارد. اگر برآورد دقیقی از میزان بازدید ماهانه سایت، تعداد و اندازه صفحات داشته باشید، می‌توانید فضای رم، پردازنده، پهنای باند و فضای ذخیره‌سازی را بهینه‌تر انتخاب کنید.

همیشه سعی کنید از پلن‌های پایه شروع کنید تا در صورت نیاز به منابع بیشتر، در طول دوره مصرف آن را ارتقا دهید. به‌شرطی که شرکت ارائه‌دهنده این امکان را فراهم کرده باشد. دراین‌صورت، برای منابع بلااستفاده پول اضافی پرداخت نمی‌کنید.

۳. پشتیبانی، پشتیبانی و پشتیبانی حرفه‌ای

بله، پشتیبانی در زمانی که سایت شما با مشکل مواجه شده و نیاز به رسیدگی فوری توسط کارشناسان هاستینگ دارد، نقش پررنگی در فرایند مدیریت سایت شما خواهد داشت. این پشتیبانی است که باید به‌صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته در دسترس باشد و در عرض چند دقیقه مشکل شما را حل کند.

فرض کنید سایت شما به دلیل مشکلات امنیتی مانند هک از دسترس خارج شده است. در این شرایط، اگر از هاستینگ سایت‌تان پشتیبانی ضعیفی داشته باشد، با مشکلاتی مانند پاسخگو نبودن به موقع، پاسخ‌های غیرفنی و غیرحرفه‌ای و پیگیری نکردن مراحل رفع مشکل مواجه خواهید شد.

 این کار نه تنها مشکل را حل نخواهد کرد، بلکه به دلیل تاخیر و رسیدگی نکردن صحیح، چالش را به مراتب بزرگتر می‌کند، به‌طوری‌که در عرض چندساعت از استرس و عصبانیت چند تار از موهایتان هم سفید شود. بنابراین، همیشه پشتیبانی را جدی بگیرید که کلید حل مشکلات شما در دست کارشناسان پشتیبانی است.

۴. محدود یا نامحدود بودن پهنای باند را مشخص کنید

میزان مصرف پهنای باند نشان‌دهنده‌ ترافیک کلی وب‌سایت‌تان در یک ماه است، به عبارتی، چه مقدار داده بین وب‌سایت شما و بازدیدکنندگان رد و بدل می‌شود.

فرض کنید فایلی به حجم ۵۰ مگابایت روی سایت‌تان دارید. اگر در طول ماه ۱۰۰ نفر این فایل را دانلود کنند، در مجموع ۵ گیگابایت پهنای باند مصرف خواهید کرد.

در صورت افزایش درخواست کاربران و نیاز سایت به پهنای باندی بیشتر از حد فعلی، سایت شما قادر به پاسخگویی به این حجم از درخواست‌ها نخواهد بود و از دسترس خارج می‌شود. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم از هاستی استفاده کنید که پهنای باند کافی یا حتی نامحدود ارائه می‌کند.

۵. امنیت و آپ‌تایم هاست را نادیده نگیرید

امنیت بخش جدایی‌ناپذیر هاستینگ است. برای انتخاب بهترین هاست به امنیت در سطح زیرساخت و نرم‌افزارهای امنیتی و فایروال در سطح کاربری توجه کنید. یک هاست خوب باید اقدامات لازم برای جلوگیری از حملات مانند مدیریت دسترسی‌ها، شناسایی بدافزارها، بکاپ‌گیری و به‌روزرسانی خودکار را شامل شود.

آپ‌تایم هم میزان دسترسی سایت شما برای کاربران را نشان می‌دهد. با خرید بهترین هاست با آپ‌تایم بیش از ۹۹ درصد می‌توانید مطمئن شوید که سایت‌تان به‌صورت ۲۴ ساعته برای کاربران در دسترس خواهد بود و دچار قطعی مکرر نمی‌شود. پس به این دو فاکتور کلیدی در هنگام خرید سرویس میزبانی وب توجه کنید.

۶. سیستم‌عامل، کنترل‌ پنل و موقعیت را با دقت انتخاب کنید

در هنگام خرید هاست سیستم‌عامل را متناسب با زبان‌های برنامه‌نویسی مبتنی بر لینوکس یا ویندوز سایت خود انتخاب کنید. کنترل پنل هم با توجه به نوع سیستم‌عامل انتخاب می‌شود که در اکثر موارد دایرکت ادمین، سی پنل و پلسک است. ممکن است برخی هاستینگ‌ها امکان نصب سایر کنترل پنل‌ها را بنا به درخواست شما انجام دهند.

موقعیت هاست هم در عملکرد آن نقش مهمی دارد. هرچقدر دیتاسنتر سرور میزبان هاست به کاربران نزدیک‌تر باشد، سرعت سرویس‌دهی بالاتر خواهد بود. در برخی موارد اگر از هاست ایران استفاده کنید، ترافیک شما به‌صورت نیم‌بها محاسبه می‌شود. پس به موقعیت و آی‌پی کاربران‌تان توجه کرده و موقعیت هاست را متناسب با آن انتخاب کنید.

جمع‌بندی

هاست چیست؟ هاست فضایی مجازی است که وب‌سایت شما در آن قرار می‌گیرد و در اینترنت قابل دسترس می‌شود. در این مطلب سعی کردیم همه چیز درباره انواع هاست و نکات مهم در خرید آن را به زبان ساده توضیح دهیم.

انتخاب هاست مناسب، کلید موفقیت کسب‌وکار آنلاین شما است و باید در خرید آن دقت و ظرافت زیادی به خرج دهید. انواع مختلفی از هاست وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از سایت مناسب هستند. برای مثال، هاست وردپرس برای وب‌سایت‌های ساخته‌شده با وردپرس بهینه‌سازی شده است، درحالی‌که هاست ووکامرس بهترین انتخاب برای وب‌سایت‌های فروشگاهی به شمار می‌رود.

اگر در انتخاب هاست مناسب یا نکات مهم مربوط به آن سوالی دارید، در بخش دیدگاه‌ها نظراتتان را برای ما بفرستید تا به‌سرعت به آن پاسخ دهیم.

پیشنهاد می‌کنیم قبل از خرید و تهیه هاست برای سایت خود حتما مقاله بهترین شرکت‌های هاست ایران را مطالعه کنید تا بتوانید یک هاست مناسب برای وب سایت خود تهیه کنید همچنین از کدهای تخفیف مخصوص کاربران وبکیما استفاده کنید:
بهترین هاست ایران

4.2/5 - (16 امتیاز)

دیدگاه و پرسش

  1. انسیه میگوید:

    سلام و خسته نباشید
    در توضیحات پایین ویدئوی این جلسه با عنوان خرید هاست گفتین جلسات قبل در مورد سایت، انواع سایت، سیستم مدیریت محتوا، مدل های مختلف سایت، روش های مختلف طراحی سایت صحبت کردید. میشه بفرمایید کدوم دوره منظورتون هست؟ و این مباحث کجا هستند؟ ممنونم

  2. سارا میگوید:

    با سلام و درود
    هاست رایگان خوبه و برای نمایش نمونه سایت مشکلی در لود شدن یا عملکرد نداره؟

  3. Sajad میگوید:

    سلام
    باید حتما دامنه داشته باشی تا هاست بخری!؟

    • پشتیبانی میگوید:

      سلام، خیر، این موضوع داخل همین آموزش به صورت کامل توضیح داده شده است.

  4. لیلی میگوید:

    سلام وقت بخیر
    من سه سایت برای رزومه طراحی کردم که الان نیاز به خرید هاست و دامنه دارم و این سایت ها صرفا جهت ارائه به عنوان رزومه طراحی هست و کاربرد خاصی نخواهند داشت. جهت این گونه سایت ها شما چه نوع هاستی با چه ویژگی به بنده پیشنهاد میکنید. با تشکر

    • پشتیبانی میگوید:

      درود بر شما، شما می‌توانید ارزان ترین پنل شرکت های هاستینگ را انتخاب کنید، شرکت مورد نظر بستگی به خودتان دارد، دقت کنید که اگر کمی تحقیق کنید سایت های استاتیک را می توانید در هاست های رایگان نیز میزبانی کنید.

  5. hoda میگوید:

    سلام برای طراحی سایت از هون اول باید هاست داشته باشیم؟

    • پشتیبانی میگوید:

      درود بر شما، خیر می‌توانید از لوکال هاست استفاده کنید، در جلسات بعدی دوره آموزش وردپرس راجع به این موضوع و نحوه استفاده از آن صحبت شده است.

  6. سید رسول میگوید:

    سلام خسته نباشید ببخشید من توی یک هاست دوتا ورد پرس نصب دارم یکی برای دامنه اصلی یکیشم برای ساب دامین نصب کردم دوتا محتوای جداگانه دارم.
    وقتی افزونه موشک رو روی دوتا وردپرس ( هم ساب دامین هم دامنه اصلی ) فعال میکنم بشدتتت سایت دیر بالا میاد ( چیزی حدود۳۰ ثانیه میکشه بالا بیاد! ) ولی وقتی اونیکه تو ساب دامین هست رو خاموش میکنم لود صفحات به حالت مطلوب ( ۴ ثانیه ) میرسه.

    سوالی که من دارم این هستش که ایا اون کار من اشتباه هست ؟
    سوال۲ : آیا نصب یکیش کفایت میکنه ؟ یعنی رو هر دو تاثیر اش رو میذاره ؟ ( هم دامین هم ساب دامین ؟ )

    • پشتیبانی میگوید:

      باسلام و احترام، به احتمال بسیار زیاد، هاستی که تهیه کرده‌اید ضعیف است و برای ۲ سایت پاسخ‌گو نیست، در غیر این صورت نباید مشکلی وجود داشته باشد، چون هر قالب و افزونه فقط روی سایت و دامنه مخصوص خودش اثرگذار است.

      • سید رسول میگوید:

        خیلی ممنون از راهنمایی شما بزرگوار . پس بنابه گفته شما من افزونه ای که روی ساب دامین نصب کرده بودم هاستم کشش اش رو نداشته و به همین دلیل سنگین شده نه اینکه دو تا افزونه یکسان توی دوتا سایت در یک هاست نصب کردن کار غلطی بوده باشه درسته ؟
        یک سوال یکم دور تر از موضوع دارم لطف کنید ممنون میشم جواب بدید اگه من هاست رو ب شرکت دیگه انتقال بدم رو سئو اثر گذاره ؟

      • پشتیبانی میگوید:

        انتقال سایت به هاست دیگر اگر به‌ درستی انجام شود هیچ مشکلی نخواهد داشت.

  7. احمدرضا میگوید:

    سلام
    دامین و هاست رو از دو جای مختلف خریدم.
    DNS هارو هم جایگزین کردم.
    توی cpanel با چنین چیزی روبرو میشم: Primary Domain (Self-Signed Certificate)
    توی سایت هم میخوام برم اینو نشون میده: DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

    • پشتیبانی میگوید:

      سلام، بعد از تنظیم DNS ها باید ۲۴ ساعت صبر کنید، تا تنظیمات انجام شود؛ اگر بعد از ۲۴ ساعت مشکل برطرف نشد از طرف شرکت هاستینگ پیگیری کنید.

    • جباری میگوید:

      سلام
      عرض ادب و احترام
      وقت‌تون بخیر

      استاد ممنون میشم در مورد نحوه ایجاد درگاه پرداخت برای سایت های ورد پرسی راهنمایی بفرمائید

      • پشتیبانی میگوید:

        سلام، در رابطه با درگاه پرداخت در دوره آموزش المنتور پیشرفته به صورت کامل آموزش داده شده است.

  8. حسین میگوید:

    سلام استاد
    اگر ما از همان لوکال هاست استفاده کنیم نمی توانیم دامنه اختصاصی به وردپرسمان بدهیم و آنرا در گوگل مانند یک سایت ثبت کنیم؟

    • پشتیبانی میگوید:

      با سلام حسین آقای عزیز، خیر این کار امکان پذیر نیست و برای آنلاین بودن سایت باید حتما یک هاست تهیه کنید.

  9. احسان میگوید:

    سلام میشه از روی لوکال هاست هم لینک دانلود تولید کنیم؟ یعنی دیگه فایل ها رو آپلود نکنیم

    • پشتیبانی میگوید:

      با سلام؛ خیر این مورد امکان پذیر نیست.

آموزش‌های ویدیویی جدید یوتیوب رو از دست ندی!

بزن بریــم!