بهترین ابزارهای رایگان سئو و بهینه سازی سایت را در این مقاله از سری مقالات آموزش سئو میخواهیم بررسی کنیم. اینکه سایت شما در رتبهبندی گوگل و سئو در صفحه یک یا صفحه بیست باشد هیچ تفاوتی ندارد. تعجب نکنید! چراکه ممکن است در کسری از ثانیه جایگاه سایت شما تغییر پیدا کند. سیستمهای گوگل در هرلحظه ارتقا پیدا میکنند و گزینههای سختتری را برای صفحه اول بودن برای شما ایجاد میکنند تا بتوانید سایت خود را با آنها مطابقت بدهید.
بهترین روش برای اینکه ناگهان غافلگیر نشویم این است که خودمان دائما سیستم سئوی خود را تحت کنترل داشته باشیم تا گوگل نتواند جنگی ناخواسته را بر سر رتبه سایت با ما آغاز کند. رای شروع این کار بهتر است اول از همه بهصورت کامل با مبحث سئو آشنا شوید و بهتمامی ابزارهای مورداستفاده آن تسلط پیدا کنید تا بهراحتی بتوانید کنترل سایت و سئوی خود را در دست بگیرید.
در این مطلب ما تمام تلاش خود را بهکار گرفتیم تا بهترین و اصلیترین ابزارهای سئو را برای شما معرفی و توضیح دهیم. تا بتوانید کار خود را به خوبی و با تسلط کامل آغاز کنید. لازم به ذکر است که مبحث سئو و گوگل بسیار وسیع است و اگر شما قصد فراگیری کامل این سیستم را دارید میتوانید از دوره آموزش سئو وبکیما استفاده کنید.
راهنمای مطالعه:
1. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
کاربرد اصلی ابزار Google Analytics مربوط به اطلاعات بازدیدکنندگان سایت شما است که برای داشتن یک سئوی عالی؛ تسلط به این ابزار را لازم دارید. نصب این نرمافزار به شما کمک میکند تا بتوانید دادههای موجود را در گروههای مختلف قرار داده و آنالیز کنید.
کاربرد ابزار گوگل آنالیتیکس چیست؟
این ابزار خود شامل بخشهای مختلفی است که به توضیح آنها میپردازیم:
- Real-Time (بررسی لحظه به لحظه): از جمله اطلاعاتی که میتوانید در این قسمت به آن دسترسی داشته باشید شامل نحوۀ ورود کاربران، تعداد صفحات دیده شده توسط آنها، صفحات فعال، مکان فعلی آنها و … میباشد. به طور مثال میتوانید تعداد بازدیدکنندگان سایت خود را در هر لحظه ببینید و یا بررسی کنید که با کدام قسمت از سایت شما سرگرم هستند.
- Audience (مخاطبها): این بخش شامل ویژگیهای بازدیدکنندگان شما است. اطلاعاتی مانند تعداد کاربران آنلاین، جنسیت آنها، علاقهمندیهایشان مدت زمان ماندن در سایت، بانس ریت و …).
- Acquisition (نوع جذب): این قسمت به شما کمک میکند تا متوجه شوید که بازدیدکنندگان سایت شما از چه طریقی سایت شما را شناختهاند و ترافیک ورودی شما از چه روشی انجام میشود.
- Behavior (رفتار): این قسمت به شما اطلاعاتی درباره این که بازدید کنندگان شما در زمانی که صرف جستجو در سایت شما هستند، چه صفحاتی را نگاه میکنند و یا از کدام بخشهای سایت شما استفاده میکنند.
- Conversions (نرخ تبدیل): این قسمت به شما اطلاع میدهد که چه تعداد از بازدیدکنندگان شما تبدیل به مشتریان دائم شما شدهاند. این عناوین فقط تعدادی از کلیترین ویژگیهای گوگل آنالیتیکس هستند که برای شروع یک سئوی حرفهای آشنایی با آنها ضروری است.
مثالی از ابزار گوگل آنالیتیکس
برای اینکه کمی با ویژگیهای این ابزار ارزشمند آشنا شوید، اجازه دهید یک مثال داشته باشیم، گزینه Audience را انتخاب کرده و در زیر منوهای آن گزینه Technology را انتخاب کنید، منوی Technology خودش دارای 2 زیر منو است که اگر گزینه Browser & OS را انتخاب کنید، صفحهای مشابه تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد:
حال به تفسیر تصویر بالا میپردازیم، اطلاعاتی که بخش Technology به ما میدهد شامل نام مرورگرهایی است که کاربران با استفاده از آنها به وبسایت ما وارد شدهاند. خب اینکه کاربران هر سایتی بیشتر از چه مرورگری استفاده میکنند مهم است، چون با این اطلاعات میتوانیم سایت خود را برای آن مرورگری که بیشترین استفاده را دارد، بهینهتر کنیم تا بتوانیم رضایت بیشتر کاربران را جلب کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ابزار گوگل آنالیتیکس، مقاله گوگل آنالیتیکس چیست؟ را مطالعه کنید.
نکته: بعد از اینکه ابزار Google Analytics را روی سایت خود نصب کردید؛ چند ساعتی را باید به ابزار فرصت بدهید تا بتواند کمی داده و اطلاعات لازم را بهدست بیاورد؛ بعد از آن هر زمان که به این ابزار سر بزنید، اطلاعات بسیار جالبی را برای شما نمایش خواهد داد که میتواند کسبوکارتان را متحول کند.
2. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
تعداد بسیار زیادی از وبمسترها از ابزار گوگل سرچ کنسول _ Google Search Console استفاده نمیکنند! شاید از این جمله تعجب کرده اید! اما باور کنید هنوز هم تعداد بسیاری از مدیران سایتها از سرچ کنسول استفاده نمیکنند، یا اگر هم استفاده میکنند در حد همین که شاید هفتهای یک بار یک نگاهی به آن داشته باشند! اما در ادامه خواهید دید که گوگل سرچ کنسول یک ابزار قدرتمند است که حتما باید یاد بگیرید که از آن به صورت صحیح استفاده کنید.
گوگل سرچ کنسول یکی دیگر از ابزارهای رایگانی است که توسط گوگل ارائه شده است. نام قدیمیتر این ابزار وبمستر تولز بوده است. کاربرد این ابزار نشان دادن آمار و اطلاعات کامل سایت شما به صورت کاملا منظم و ساده است. در واقع این ابزار مثل دکتری است که میزان سلامت سایت شما را معاینه کرده و به شما اطلاع میدهد.
مثالی از کاربرد گوگل سرچ کنسول
به تصویر زیر دقت کنید، همانطور که میبینید این ابزار اطلاعات بسیار مهمی را به شما میدهد، اطلاعاتی از قبیل: تعداد کلیکها، تعداد ایمپرشنها، جایگاه شما در عبارات کلیدی مختلف و … با همین اطلاعات، میتوانید کلی ایده جالب برای تولید محتوا بهدست بیاورید.
همچنین برخی از اطلاعات مهم که گوگل سرچ کنسول در اختیار ما قرار میدهد را در زیر لیست کردهایم:
- بررسی دقیق سئو سایت
- بررسی صفحات دارای مشکل
- امکان بررسی جریمههای گوگل
- امکان بررسی خطاهای مختلف سایت
- بررسی لینکسازیهای داخلی و خارجی سایت
- و کلی امکانات دیگر…
یکی از بخشهای بسیار مهم ابزار گوگل سرچ کنسول، بخش مربوط به لینکسازیهای داخلی و خارجی سایت است، در این قسمت میتوانید ببینید که برای مثال برای صفحه webkima.com/seo-tutorials چه تعداد لینک داخلی ساخته شده است، و اینکه برای همین صفحه چه تعداد وبسایت مختلف به آن لینک دادهاند.
در نظر داشته باشید که تنها تعداد لینکها را مورد بررسی قرار ندهید بلکه شما باید صفحاتی از سایت را که بیشترین لینکها را به خود اختصاص دادهاند مورد بررسی قرار دهید.
هرچه بیشتر از این ابزار استفاده کنید؛ اطلاعات شگفتانگیزتری از قابلیتهای آن دریافت خواهید کرد. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که با توجه به اینکه اطلاعات شما با سرعت بالایی بهروزرسانی میشوند. لازم است که طبق یک برنامه زمانی مشخص و دقیق داشبورد سرچ کنسول خود را بررسی کنید.
3. Google Keyword Planner
Google Keyword Planner یکی از بهترین ابزارها برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری شماست. البته استفاده از این ابزار مناسب همه نیست چون برای استفاده از آن باید اکانت گوگلادز فعال داشته باشید، تنها در این شرایط است که میتوانید از اطلاعات این ابزار فوقالعاده استفاده کنید.
حتما میدانید که انتخاب عبارات کلیدی صحیح، یکی از مهمترین کارها برای داشتن یک کسبوکار اینترنتی موفق است. بنابراین، شما باید برای جمعبندی و انتخاب آنها، دقت زیادی به خرج بدید و برای راحتتر شدن انجام این فرآیند میتوانید از Google Keyword Planner استفاده کنید.
یکی از دلایلی که میتوانید با چشمان بسته به این ابزار اعتماد کنید این است که این ابزار متعلق به گوگل است و توسط خود گوگل مدیریت میشود. بنابراین، دادههایی که از طریق این ابزار بهدست میآورید بسیار معتبر هستند.
چگونگی استفاده از Google Keyword Planner
برای شروع کار با گوگل پلنر وارد اکانت خود شوید، کلمات مرتبط با کسب و کار خود را انتخاب کنید و در قسمت مشخص شده، تایپ کنید. بعد از وارد کردن عبارات مشخص خود، اطلاعات جالب و ارزشمندی را میتوانید از این ابزار بهدست آورید، برخی از این اطلاعات را در زیر میتوانید مشاهده کنید:
- رقابت آن کلمه در گوگل
- میانگین جستجوی کلمات کلیدی در هر ماه
- روند جستجوی کلمه در بازه زمانی مشخص شده
- کلمات کلیدی مرتبط با کلمهای که جستجو کردید و تعداد جستجوهای ماهانه این کلمهها
4. Google PageSpeed Insights
در سالهای اولیه که موتورهای جستجو تازه کارشان را آغاز کرده بودند، سرعت سایت اصلا فاکتور مهمی برای رتبه بندی سایتها نبود و حتی گوگل هم به این مورد توجهی نمیکرد. اکنون پس از گذشت سالها و ارتقای سیستمهای آنلاین، گوگل صراحتا اعلام کرده است که سرعت بارگذاری صفحات یکی از گزینههای مهم مورد بررسی، برای رتبهبندی سایتها میباشد.
اگر سرعت یک گزینه مهم در امر سئو به شمار میرود پس باید ابزاری مناسب هم برای بررسی سرعت بارگذاری صفحات وبسایت وجود داشته باشد که آن ابزار Google PageSpeed Insights است.
برای استفاده از این ابزار کافی است با وارد کردن آدرس سایت خود در محل مشخص شده به اطلاعات مورد نظر خود دست پیدا کنید، در تصویر زیر میتوانید به عنوان نمونه اطلاعات سرعت بارگذاری یکی از صفحات سایت وبکیما را مشاهده کنید که توانسته است امتیاز 96 را به دست بیاورد.
سرعت سایت برای دو نسخه موبایل و دسکتاپ متفاوت است؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم که حتما هر دو گزینه را بررسی و آن را بهبود ببخشید.
حال اگر میخواهید وبسایت شما هم همانند آکادمی وبکیما، امتیاز قابل قبولی را در این ابزار تست سرعت بگیرد، میتوانید از دوره آموزشی و کامل افزایش سرعت سایت وبکیما استفاده کنید، در این دوره تمامی راههای صحیح و اصولی برای بهبود سرعت سایت به صورت کامل بررسی شده و تک به تک موارد آموزش داده شده است.
5. Google Light House
ابزار گوگل لایت هاوس _ Google Light House یک ابزار بسیار کاربردی است که وبسایتها را با ۵ فاکتور اصلی و مهم بررسی میکند، و در نهایت قسمتهایی که دارای مشکل هستند را لیست میکند و برای هر بخش یک امتیاز از 0 تا 100 به سایت مورد نظر میدهد. این 5 فاکتور را در زیر به صورت خلاصه شرح دادهایم:
- Performance: این فاکتور کارایی وبسایتها را بررسی میکند، اینکه در موبایل و دسکتاپ از سرعت بارگذاری قابل قبولی برخوردارند یا خیر.
- Accessibility: به معنای دسترسیپذیری است، اینکه دسترسیپذیری چیست خودش یک مبحث کاملا جدا دارد، اما همینقدر بدانید که باید طراحی وبسایت به گونهای باشد که کاربران به سادگی بتوانند به بخشهای مختلف آن دسترسی داشته باشند.
- Best Practices: این فاکتور موارد مختلفی را بررسی میکند، برای مثال اینکه سایت دارای HTTPS هست یا خیر، یا اینکه در زمان لود سایت درخواستهایی دارای خطا هستند یا نه و فاکتورهایی از این قبیل …
- SEO: خب همانطور که نامش پیداست، این فاکتور هم سئوی وبسایت را بررسی میکند، برای مثال بررسی میکند که از متاتگهای مهم استفاده شده یا خیر.
- PWA: وب اپلیکیشنهای پیشرونده به سایتهایی میگویند که همانند یک اپ روی موبایلها قابل نصب هستند، این بخش از ابزار لایتهاوس مربوط به این فاکتور است.
توجه کنید که این ابزار فاکتورهای بسیار زیادی را بررسی میکند و اگر بخواهیم تمام آنها را توضیح دهیم، مثنوی هزار و یک شب خواهد شد! اما در دوره افزایش سرعت سایت وبکیما این ابزار را به صورت مفصل مورد بررسی قرار دادیم.
چگونه از Lighthouse استفاده کنم؟
خب حالا این همه از خوبیهای ابزار گفتیم، حالا چگونه باید از آن استفاده کنیم؟ اصل ماجرا اینجاست دیگه درسته؟!
برای اینکه بتوانید ابزار لایتهاوس را استفاده کنید، ۲ روش پیش رو دارید، روش اول بسیار ساده است، در واقع شما همین الان هم این ابزار را در اختیار دارید، فقط کافیست مرورگر گوگل کروم خود را باز کنید و به صفحهای که میخواهید پارامترهای لایتهاوس آن را بررسی کنید بروید و کلیک راست کنید و گزینه Inspect را انتخاب کنید (یا دکمه F12 را بزنید) حال از بخشی که باز شده تب Lighthouse را انتخاب کنید و صفحه مورد نظر را تست بگیرید.
روش دوم نصب افزونه Lighthouse روی مرورگر کروم است. این افزونه را میتوانید از وب استور خود گوگل دانلود و نصب کنید، یا برای دانلود این افزونه به لینک روبرو مراجعه کنید: Lighthouse Extensions
6. Google Mobile Friendly Test
گوگل به صورت کاملا واضح و روشن، بارها در بخشهای مختلف اعلام کرده است که ریسپانسیو بودن سایت برای دیوایسهای مختلف یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در رتبهبندی سایتهاست، پس اگر هنوز وبسایتتان برای موبایل و تبلت ریسپانسیو نشده است، سریعتر دست به کار شوید و این فاکتور مهم را برای گرفتن رتبه بهتر در نتایج جستجو، انجام دهید.
استفاده از ابزار موبایل فرندلی گوگل بسیار ساده است، برای استفاده از این ابزار، آدرس صفحهای که میخواهید موبایل فرندلی بودن آنرا بررسی کنید را در فیلد مربوطه وارد کنید و دکمه TEST URL را کلیک کنید، برای رفتن به صفحه این ابزار از لینک زیر استفاده کنید:
Google Mobile Friendly Test
7. MozBar
سئوکاران قدیمی خیلی خوب یادشون هست که در زمانهای قدیم! گوگل با شاخصی به نام Page Rank وبسایتها را رتبهبندی میکرد، اما بعدها برخی از سیاستهای کاری گوگل تغییر کرد و شاخص Page Rank برای همیشه از دسترس وبمستران خارج شد، بعد از این اتفاق بود که دو شاخص PA (پیج آتوریتی) و DA (دامین آتوریتی) وبسایت موز (Moz.com) برای اندازهگیری اعتبار یک دامنه و یک صفحه از سایت مورد استفاده سئوکاران قرار گرفت.
وبسایت موز برای اینکه سئوکاران و وبمستران بتوانند از این ابزار به سادگی استفاده کنند، یک افزونه برای گوگل کروم طراحی کرده است که با نصب آن میتوانید به سادگی پیج آتوریتی و دامین آتوریتی هر سایتی را مشاهده کنید، برای نصب این افزونه به لینک زیر مراجعه کنید:
MozBar Extensions
8. ahrefs
یکی دیگر از کاربردیترین ابزارهایی که یک سئوکار حرفهای قطعا از آن استفاده میکند، ابزار ahrefs است، در واقع میتوان گفت که ahrefs یکی از قدرتمندترین ابزارها برای بررسی و مانیتورینگ تعداد بک لینکهای سایت است، برای استفاده از تمام امکانات این ابزار باید حتما اکانت پرمیوم آنرا تهیه کنید، اما ahrefs برخی از امکانات خود مثل بررسی اعتبار دامنه و بررسی تعداد بک لینکهای داده شده به یک دامنه را به صورت رایگان در اختیار سئوکارها قرار داده است.
شما میتوانید هم وبسایت خودتان و هم سایت رقبای خود را با استفاده از این ابزار، تحلیل و بررسی کنید و با اطلاعاتی که از این ابزار دریافت میکنید، استراتژٰیهای سئو خود را تنظیم کنید، برای استفاده از این ابزار به لینک زیر مراجعه کنید:
ahrefs back link checker
9. Similar Web
اگر میخواهید یک وب سایت بیعیب و نقص داشته باشید که در میان تمامی رقبای خود متمایز است، تنها بررسی و کنترل دائمی عملکرد سایت خودتان کافی نیست. چرا که رقبای شما هم مدام در حال تلاش برای ارتقای سطح وب سایت خود هستند. پس شما باید بررسی عملکرد رقبای خود را نیز به لیست کارهای خود اضافه کنید.
با ابزار SimilarWeb میتوانید بدون پرداخت هیچگونه هزینهای علاوه بر سایت خودتان سایت رقبا را نیز بررسی کنید، اطلاعاتی مثل: ترافیک رقبا چقدر است؟ رتبه صفحاتشان چگونه است؟ چقدر اینگیجمنت دارند و اطلاعات مفید دیگری که به شما کمک میکند تا یک برنامهریزی عالی برای پیدا کردن جایگاهی بهتر در میان رقبای خود داشته باشید.
این ابزار میتواند اطلاعات بسیار مفیدی را به شما ارائه کند. بنابراین، پیشنهاد ما به شما این است که تمامی اطلاعات نمایش داده شده را با دقت بررسی کنید تا بتوانید از آنها به بهترین شکل ممکن برای بهبود سئوی سایت و بازاریابی استفاده کنید.
اگر میخواهید منبع تغذیه ترافیک سایت را پیدا کنید؛ باید به قسمت دادههای مربوط به جستجو بروید. در این قسمت میتوانید اطلاعاتی از قبیل این که ترافیک سایت از طریق تبلیغات گوگل، کلمات کلیدی و…. تامین می شود، دریافت کنید. همچنین میتوانید با بررسیهای بیشتر به این نتیجه دست پیدا کنید که بیشترین ترافیک و تبلیغات شما روی کدام کلمه کلیدی بهترین بازده را داشته است. برای استفاده از این ابزار به لینک زیر مراجعه کنید:
SimilarWeb Tool
10. SEO SiteCheckup
بیایید تصور کنیم که سئوی سایت خود را کامل انجام دادهاید و تمامی نکاتی که باید رعایت میکردید را اعمال کردید؛ اما گوگل هنوز توجهی به ارتقای سایت شما و بهبود عملکرد آن نشان نمیدهد. در چنین موقعیتی است که شما نیاز به یک ابزار عیب یاب دارید.
از آنجایی که سیستم سئو گوگل بسیار گسترده است، این که بخواهید تمامی مقالات را مطالعه کنید و دوباره از اول تغییراتی اعمال کنید که حتی مطمئن نیستید اشکال از آنها باشد کمی وقت گیر به نظر میرسد. نگران نباشید! ابزاری با عنوان SEO SiteCheckup وجود دارد که دقیقا عیبها و نکات فراموششدهی سئوی سایت شما را به شما نشان میدهد تا بتوانید در کمترین زمان آنها را بهبود ببخشید.
برخی از امکانات SEO SiteCheckup
اما تمام قابلیتهای این ابزار به اینجا ختم نمیشود. بعضی دیگر از تواناییهای این برنامه شامل موارد زیر است:
- مانیتورینگ سئو
- تحلیل سئوی سایت رقبا
- امکان ساخت گزارشهای مرتبط با سئو
- نمایش خطاهای سئو داخل صفحه (On Page SEO)
با وارد کردن آدرس سایت خود در محل مشخص شده میتوانید اطلاعات نمایش داده شده را به راحتی مشاهده کنید. اگر کار خود را به خوبی انجام داده باشید؛ بنابراین سایت شما نمره خوبی دریافت خواهد کرد.
به خاطر داشته باشید که بررسی عملکرد سئو به تنهایی کافی نیست. این ابزار اشکالات و ایرادات را به شما نشان میدهد اما اگر میخواهید بدانید که چگونه آنها را بهبود ببخشید، باید روی گزینه How to Fix کلیک کنید و با توجه به نکاتی که به شما نمایش داده میشود برای رفع ایرادات اقدام کنید.
با کمک این ابزار میتوانید مشکلات سئوی سایت خود را بهبود بدهید، یادتان باشد که تمامی خطاهایی که این ابزار نمایش میدهد، نیاز ضروری نیست که حتما برطرف کنید، اما اگر بتوانید امتیاز بالای 80 از این ابزار بگیرید، امتیاز قابل قبولی دارید و میتوانید یکی از بهترین رتبهها را در موتورهای جستجو داشته باشید، برای استفاده از این ابزار از لینک زیر استفاده کنید:
SEO SiteCheckup Tool
11. SpyFu
یکی از مزایای داشتن کسبوکار اینترنتی این است که میتوانید رقبای خود را با ابزارهای مختلف تجزیه و تحلیل کنید، ابزار SpyFu یکی از ابزارهایی است که با استفاده از آن به سادگی میتوانید رقبای خود را بررسی کنید.
شما باید متوجه این باشید که در این بازار رقابت؛ هم مسیران شما برای سئو و بازاریابیهای خود در حال اقدام یا انجام چه فعالیتهایی هستند. شما میتوانید این کار را به روش سنتی و قدیمی با صرف زمان بسیار زیاد و بررسی تک تک رقبای خود انجام دهید یا این که میتوانید از ابزار SpyFu استفاده کنید و در کمال آرامش، زمانی که در حال نوشیدن چای یا قهوه! هستید، تمامی فعالیتهای رقبای خود را بررسی کنید. برای انجام این کار تنها کافی است به صفحه اصلی این ابزار بروید و در قسمت مشخص شده آدرس سایت رقبای خود را تک به تک وارد کنید.
برخی از امکانات ابزار spyfu
برخی از قابلیتهای ابزار spyfu را در زیر لیست کردهایم:
- سایتهای مشابه
- پربازدیدترین صفحات در سایت
- عبارتهای اشتراکی در تبلیغات PPC
- عبارتهای کلیدی اشتراکی با رقبای اصلی
- نمایش لینکهای دریافتی از دیگر سایتها
- و کلی اطلاعات جالب توجه دیگر…
خب، حالا ممکن است از خود بپرسید که بررسی سایت رقبا چه کمکی به بهبود سایت من میکند؟ چرا همان زمانی که میخواهم صرف تحلیل رقبا کنم را برای ارتقای سایت خودم اختصاص ندهم؟ باید این نکته را در نظر بگیرید، تا زمانی که فعالیتهای رقبای خود را بررسی نکنید، نمیتونید از جزئیات بازار کار خود سر در بیارید! و در نهایت نمیتوانید به موفقیت دست پیدا کنید. از قابلیتهای ابزار SpyFu میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهبود سایتتان با توجه ضعف رقبا
- کسب اطلاعات مختلف از کلمات کلیدی مهم رقبا
- ایدهای جدید برای تولید محتوا بر اساس محتوای رقبا
- و کلی قابلیت دیگر …
برای استفاده از این ابزار به لینک زیر مراجعه کنید:
SpyFu Tool
نکته مهم: همیشه سعی کنید زمانی را برای تحلیل و بررسی رقبا اختصاص دهید، نقاط ضعف آنها را پیدا کنید و از آنها برای ارتقای خود استفاده کنید، فقط حواستان باشد در این کار زیاده روی نکنید!
12. ClicData
برای پیگیری دادههای خود نیازی به صرف زمانهای زیاد و هزینههای گزاف نیست. چرا که شما میتوانید این کار را به صورت رایگان با ابزار ClicData انجام دهید.
این ابزار علاوه بر اینکه بیشتر قابلیتهای ابزارهای تاکنون معرفی شده را دارد، یک گزینه منحصر به فرد دیگر نیز در خود جای داده است و آن یکی از بزرگترین کتابخانههای ادغامی شبکههای اجتماعی است که میتواند به اپلیکیشنهای فیس بوک، اینستاگرام،HubSpot ،Shopify،گوگلآنالیتیکس، توییتر، یوتیوب و… متصل شود.
توصیه میکنیم حتما از ابزار ClicData یک بار هم که شده استفاده کنید، قطعا بعد از استفاده از این ابزار از اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میدهد، شگفت زده خواهید شد.
13. ابزارهای تست لینکهای شکسته
سایتهایی که چند سالی از تاسیس آنها گذشته باشد، به احتمال زیاد دارای لینکهای شکستهای هستند که در رتبه سئوی آنها تاثیر منفی خواهد داشت. در واقع لینکهای شکسته لینکهایی هستند که زمانی که روی آنها کلیک میکنید با صفحه 404 رو به رو میشوید. برای پیدا کردن لینکهای شکسته سایت خود میتوانید از ابزارهای رایگانی که در زیر معرفی کردهایم استفاده کنید.
14. GTmetrix
جیتی متریکس یا به انگلیسی GTmetrix یکی از معروفترین ابزارها برای سنجش سرعت لود صفحات سایت است، با استفاده از این ابزار میتوانید سرعت بارگذاری صفحات مختلف سایت خود را بسنجید.
این ابزار موارد مختلفی را مورد بررسی قرار میدهد و با توجه به معیار عملکرد صحیح، نمرهای به سایت شما میدهد و در کنار این نمره نکات ضعف و قدرت سایتتان و توصیههایی برای رفع ایراداتی که موجب پایین آمدن سرعت سایت میشود را به شما نمایش میدهد. همچنین اگر میخواهید بهترین ابزارهای تست سرعت سایت را بشناسید مقاله ۲۰ ابزار برتر و رایگان تست سرعت سایت را از دست ندهید.
توجه کنید: یکی از مهمترین فاکتورهای بهینهسازی سایت در گوگل، سرعت سایت است و هر روز سرعت لود وبسایتها از گوگل اهمیت بیشتری پیدا میکند، امتیاز سایت وبکیما را تصویر بالا مشاهده کنید! این امتیاز بهسادگی بهدست نیامده است! افزایش و بهبود سرعت سایت ترفندهای پیشرفتهای دارد که در دوره افزایش سرعت سایت به آن به صورت کامل پرداختهایم، پیشنهاد میکنیم اگر شما هم میخواهید سرعت سایتتان همانند سایت وبکیما مثل موشک باشد! این دوره کاربردی را از دست ندهید…
15. Alexa
ابزار الکسا یکی از معروفترین ابزارهای رتبهبندی وبسایتها در دنیا است، الکسا با توجه به بازدید سایتها به آنها رتبه میدهد که هر چقدر عدد این رتبه کوچکتر باشد، یعنی که سایت بهتری بوده و از ترافیک بیشتری برخوردار است، اگر همین الان تولبار الکسا، روی مرورگرتان نصب نیست، یعنی اینکه تازه وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ شدید!
مشاهده رتبه الکسای سایت
برای اینکه رتبه الکسای سایتتان را مشاهده کنید 2 راه دارید، من در این بخش راهحل جامعتر و بهتر رو میگم و راهحل دوم را در مقاله => آموزش بهبود رتبه در الکسا مطالعه کنید.
خب حالا برای مشاهده رتبه الکسای سایت خود و رقبایتان باید تولبار الکسا را روی مرورگرتان نصب کنید، برای این کار به این لینک مراجعه کنید و روی دکمه Install Alexa Browser Extension کلیک کنید تا پلاگین الکسا روی مرورگر شما نصب شود، حال به سایتی که میخواهید رتبه الکسای آن را مشاهده کنید رفته و از نوار بالای مرورگر روی پلاگین الکسا کلیک کنید، بعد از انجام این کار پنجرهای مشابه زیر مشاهده خواهید کرد:
خب حال همانطور که مشاهده میکنید ما رتبه الکسای گوگل را در تصویر بالا می توانیم مشاهده کنیم، تمام سایتها را به همین طریق میتوانید چک کنید. توجه کنید که برای بهبود رتبه الکسای وبسایت خود حتما مقاله بهبود رتبه الکسای سایت در 30 روز از وبکیما که لینک آن را در بالا واستون گذاشتیم، مطالعه کنید.
16. KeywordTool
در بخش ابزار کیورد پلنر گفتیم که برای استفاده از آن باید حتما یک اکانت گوگلادز فعال داشته باشید تا بتوانید از آمار دقیق این ابزار استفاده کنید، سئوکاران قدیمی خیلی خوب یادشون هست که این ابزار قبلا به صورت رایگان در دسترس بود تا این که گوگل طی بیانیهای گزینه رایگان بودن را از این ابزار گرفت.
حالا وبمسترها به یک ابزار رایگان و کامل نیاز دارند تا بتوانند برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود از آن کمک بگیرند. متاسفانه باید ناامیدتان کنم! هیچ ابزار رایگانی برای این کار وجود ندارد. اما یک خبر خوب هم هست آن هم این است که Keywordtool درحالت رایگان هم میتواند اطلاعاتی مفید و کاربردی به شما بدهد. به تصویر زیر نگاه کنید:
همانطور که میبینید، با جستجو کلمه آموزش وردپرس در این ابزار، تعداد زیادی کلمه کلیدی مشابه که توسط مخاطبان جستجو شود را نمایش میدهد. در نسخه غیر رایگان، اطلاعات بیشتری مثل تعداد جستجو کلمات و همینطور تعداد کلمات بدون محدودیت، نمایش داده میشود. اما شما میتوانید با همین مقدار از اطلاعات هم تا حد زیادی از نیازهای خود را برطرف کنید.
17. xml-sitemaps
در ابتدا اجازه بدید به صورت خیلی ساده سایتمپ یا همان نقشه سایت را تعریف کنیم، سایتمپ یک صفحه از وبسایت است که تمام صفحات دیگر سایت در آن لیست شده است، حال این صفحات میتواند صفحات نوشتهها، برگهها، نمونهکارها و حتی محصولات باشد، خلاصه هر صفحهای که در سایت وجود داشته باشد در نقشه سایت ثبت میشود، نقشه سایت برای این است که گوگل بتواند به سادگی ساختار سایت را بشناسد و هر زمان صفحهای جدید در سایت منتشر شد، سریعتر و سادهتر آنرا ایندکس کند.
اگر سایتتان وردپرسی است که میتوانید به سادگی با نصب یک افزونه سایتمپ را به سایت خود اضافه کنید، اما اگر از CMSهای اختصاصی استفاده میکنید برای ساخت سایت مپ میتوانید از سرویس xml-sitemaps استفاده کنید و خیلی سریع و ساده برای سایت خود یک سایتمپ بسازید.
ساخت نقشه سایت با این ابزار بسیار ساده است، تنها کافیست آدرس سایت خود را در قسمت مشخص شده وارد کنید و کلید start را بزنید. چند ثانیه صبر کنید تا فایل مپ سایت شما ساخته شود. اکنون فایل ساخته شده را در آدرسی مثل example.ir/sitemap.xml تایپ و منتشر کنید و سپس آدرس دقیق صفحه سایتمپ را از طریق سرچ کنسول به گوگل معرفی کنید.
18. KWFinder
یکی از معروفترین و محبوبترین ابزارهای سئو برای وبمسترها، ابزار تحقیق کلمات کلیدی KWFinder است. فقط به یاد داشته باشید برای استفاده از این ابزار آنلاین باید حساب کاربری ایجاد کنید؛ به کمک این ابزار شما میتوانید به راحتی کلمات کلیدی حوزه کاری خود را بررسی کنید، برای مثال اطلاعات زیر را میتوانید برای هر عبارت بهدست بیاورید:
- کلمات مترادف آن
- تعداد جستجو در ماه
- آنالیز سایتهای رقبا در آن عبارت کلیدی
- نمایش سایتهای برتری که در آن عبارت رتبه دارند
- و کلی امکانات دیگر …
جمع بندی
خب همانطور که دیدید ابزارهای بسیار زیادی برای بهینهسازی سایتها و سئو وجود دارد که بسیاری از آنها امکانات رایگان قابل قبولی را در اختیار ما قرار میدهند که با استفاده از آنها میتوانیم سئوی سایت خود را بهبود دهیم. در این مقاله ما سعی کردیم که بهترین و کاربردی ترین ابزارهای سئو و بهینهسازی سایت را معرفی کنیم، در ابتدا پیشنهاد می کنیم که حتما از این ابزارها استفاده کنید.
در قدم بعدی میخواهیم از شما همراهان عزیز آکادمی وبکیما دعوت کنیم که اگر از هر کدام از ابزارهایی که در این مقاله معرفی کردهایم استفاده کردهاید، تجربه استفاده خود را در پایین همین صفحه و در بخش دیدگاهها با ما و دیگر کاربران وبکیما به اشتراک بزارید، همچنین اگر شما هم ابزاری را برای بهبود سئوی سایت میشناسید برای ما کامنت کنید تا بتونیم از تجربیات هم استفاده کنیم.
دیدگاه و پرسش