سایتهای شرکتی، شخصی و فروشگاهی که وجود دارند به زبان فارسی هستند اما برخی از آنها که میخواهند به صورت بینالمللی کار کنند و نیاز دارند که به صورت چند زبان باشند، البته این مورد غیرقابل انجام نیست و میتوانید با استفاده از روشهایی آنرا انجام دهید؛ هم اکنون سایتهای زیادی هستند که به صورت چند زبانه و بین المللی کار میکنند و فعالیت خیلی گستردهای دارند، اگر با خود وردپرس کار کرده باشید میدانید که پیشخوان وردپرس قابلیت دو زبانه کردن سایت را ندارد و نیاز است که یک افزونه برای داشتن این قابلیت نصب کنید که بهترین آنها افزونه WPML است، پس در مقاله افزونه wpml چیست؟ آموزش افزونه WPML از سری مقالات آموزش وردپرس میخواهیم پاسخ سوال افزونه wpml چیست را بدهیم همچنین آموزش افزونه wpml را خواهیم داشت.
افزونههای زیادی برای چند زبانه کردن سایت وجود دارند اما تقریبا هیچ کدام از آنها نمیتوانند به اندازه افزونه WPML کاربردی باشند و این افزونه به عنوان برترین ابزار چند زبانه کردن سایتهای وردپرسی شناخته می شود، در این مقاله قصد داریم به صورت کامل درباره این افزونه اطلاعاتی ارائه دهیم تا بتوانید با آن به خوبی آشنا شوید و در نهایت هم آموزش آنرا به شما ارائه میدهیم تا با استفاده از آن سایت چند زبانه حرفهای داشته باشید.
راهنمای مطالعه:
افزونه wpml چیست؟
قبل از این که بخواهیم آموزش چند زبانه کردن سایت را ارائه دهیم بهتر است به صورت کامل این افزونه را معرفی کنیم تا با آن آشنا شوید و بعد از آشنایی با آن بتوانید سایت خود را چند زبانه کنید و یک سایت بینالمللی داشته باشید. افزونه Wpml در حال حاضر توسط بیش از هزاران کسب و کار اینترنتی استفاده میشود بسیاری از قابلیتها را در خود دارد تا بتوانید به بهترین شکل ممکن سایت خود را چند زبانه کنید و در این زمینه مشکلی نداشته باشید، توجه کنید که این افزونه تمام نیازهای شما را برای چند زبانه کردن سایت ارائه میدهد و میتوانید سایت خود را به همه زبانهای دنیا ترجمه کنید.
این افزونه نسخه رایگان ارائه نداده است و نمیتوانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید به همین دلیل اگر قصد داشته باشید سایت چند زبانه داشته باشید باید این افزونه را برای خود خریداری کنید که خوشبختانه توسط تیمهای مختلف در ایران ترجمه و راستچین شده است که همین موضوع باعث میشود بتوانید با قیمت مناسبی آن را خریداری کنید و از آن استفاده کنید.
البته دقت داشته باشید که این هزینه افزونه واقعا ارزشش را دارد، چرا که اگر قصد داشته باشید سایت را به زبانهای مختلف ترجمه کنید و از افزونه استفاده نکنید باید هزینه زیادی به افراد مختلف دهید تا سایت را برای شما ترجمه کنند و این هزینه بسیار زیاد خواهد بود و این افزونه با کمترین هزینه در مارکتهای فروش افزونه ایرانی قرار دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید و افزونه را برای خود تهیه کنید.
در حال حاضر خود این افزونه با تمام زبانهای دنیا سازگاری دارد و اگر وقت داشته باشید سایت خود را به تمام آن زبانها ترجمه کنید خیلی عالی خواهد بود و قادر خواهید بود که سایت بینالمللی با همه زبانهای دنیا داشته باشید، توجه داشته باشید که برخی از ترجمهها توسط افزونه است و اما اینطور نیست که بعد از نصب افزونه هیچکاری نداشته باشید و باید بسیاری از تنظیمات را انجام دهید و یک سری موارد را به صورت حرفهایتر ویرایش کنید تا در ترجمه مشکلی نداشته باشید.
آموزش افزونه wpml
این افزونه تنظیمات خاصی دارد که نیاز است این تنظیمات را یاد بگیرید تا بتوانید سایت خود را ترجمه کنید در غیر این صورت ممکن است در این تنظیمات سردرگم باشید و سایت خود را نابود کنید و یا به اشتباه این عملیات ترجمه سایت را انجام دهید، پس در این بخش قماله به صورت کامل با ما همراه باشید تا به صورت کامل آموزش افزونه را به شما ارائه دهیم.
برای شروع آموزش اول افزونه را از مارکتهای فروش افزونه و قالب خریداری کنید تا آنرا بتوانید در سایت نصب کنید، بعد از نصب افزونه در سایت طبق آموزش این بخش مقاله به صورت کامل پیش بروید تا بتوانید سایت خود را به زبانهای مختلف ترجمه کنید و در واقع یک سایت چند زبانه داشته باشید.
بعد از این که افزونه را در سایت خود نصب یک کادر در همان پیشخوان وردپرس ظاهر خواهد شد که پیکربندی آنرا انجام دهید و یک گزینه هم در منو پیشخوان وردپرس برای شما فعال میشود که میتوانید با استفاده از آن زبانهای مختلفی در سایت خود داشته باشید.
در واقع توجه داشته باشید که این افزونه تنظیمات پیچیدهای ندارد و خیلی ساده میتوانید زبانهای مختلف را به آن اضافه کنید و به مراتب یک سایت بین المللی داشته باشید، برای انجام پیکربندی افزونه نیاز است که بر روی دکمه آبی رنگ پیکربندی wpml کلیک کنید تا به صفحه شروع و راهاندازی افزونه بروید.
در اولین مرحله پیکربندی مانند تصویر بالا نیاز است که زبان فعلی سایت خود را انتخاب کنید، البته دقت داشته باشید که این زبان به صورت پیشفرض انتخاب میشود و نیاز نیست که شما تغییری در آن داشته باشی، فقط کافی است بر روی دکمه بعدی کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.
در مرلحه دوم نیاز است که زبان مقصد خود را انتخاب کنید، در این بخش تمام زبانهایی که توسط افزونه پشتیبانی میشود را میتوانید مشاهده کنید و هر کدام از آنها را بدون محدودیت انتخاب کنید، دقت داشته باشید شما حتی میتوانید تمام زبانها را انتخاب کنید و سایت را به همه زبانهای موجود ترجمه کنید البته این مورد خیلی نمیتواند مناسب باشد چرا که حجم کاری بالایی دارد و خیلی سخت میتوانید آنرا مدیریت کنید پس در این موضوع دقت زیادی باید داشته باشید.
در مرحله سوم یک سری تنظیمات دارید که باید آنها را به خوبی انجام دهید و سایت خود را ترجمه کنید، این تنظیمات بسیار مهم هستند و باید با دقت آنها را انجام دهید تا بعدا با مشکل مواجه نباشید، هر کدام از کادرهای مختلف یک تنظیم خاص است که در این بخش به آنها می پردازیم و تک به تک آنها را توضیح خواهیم داد.
گزینههای سوئیچر زبان
با استفاده از این بخش میتوانید با روش کشیدن و رها کردن ( drag and drop ) سوئیچ کردن زبان سایت را مشخص کنید و خیلی ساده کاربران وقتی به سایت مراحعه میکنند با زبان مورد نظر خود سایت را مشاهده کنند، دقت داشته باشید که ما چون یک زبان را برای ترجمه سایت انتخاب کردیم نیاز نیست که تغییری دهیم چرا که گزینههای دیگر جز فارسی و انگلیسی برای مشخص کردن این بخش وجود ندارد.
اضافه کردن سوئیچر زبان
اگر قصد داشته باشید در منو سایت خود و یا یک سری کلید ترکیبی در سایت داشته باشید که کاربر با استفاده از آن بتواند زبان سایت را تغییر دهد از این بخش میتوانید آنرا تعیین کنید، دقت داشته باشید که این سوئیچر هم میتواند در منو باشد و هم می تواند لینک خاص یا یک کلید میانبر باشد که در سایت شما استفاده شود که پیشنهاد میشود از یک گزینه منو استفاده کنید تا کاربران با کلیک بر روی آن بتوانند زبان سایت را تغییر دهند.
ابزارک تعویض کننده زبان
اگر قصد داشته باشید یک ابزارگ برای تغییر زبان سایت داشته باشید از این بخش میتوانید آنرا تعیین کنید، این ابزارکها هم میتوانند در ساید بار باشند و هم میتوانند در فوتر سایت باشند که این مورد بستگی به قالب شما دارد که دقیقا قالب چه مکانهایی برای ابزارگ قرار داده است.
ویرایشگر سوییچر زبان در فوتر
اگر قصد داشته باشید در فوتر سایت خود هم یک سوئیچر و یا همان تغییر دهنده زبان سایت داشته باشید میتوانید از این گزینه استفاده کنید که به صورت خودکار یک بخش را برای این مورد اختصاصی می دهد.
پیوند به ترجمه پست ها
اگر میخواهید پستها را هم به زبانهای مختلف ترجمه کنید و آنها را در دسترس افراد قرار دهید میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
بعد از این که در مرحله سوم تنظیمات را انجام دادید باید به مرحله چهارم مانند تصویر بالا بروید، در این بخش از شما میخواهد که اجازه دهید سایت را بررسی کند تا اگر افزونه و یا قالب سایت شما با wpml سازگار نیست بتواند طبق گزارشهای جهانی آنرا به شما اطلاع دهد و از این بابت بعدا مشکلی نداشته باشید.
خیلی خوب در مرحله پنجم و آخر پیکربندی نیاز دارید که در سایت wpml.org ثبت نام کنید تا بتوانید از تمام خدمات آن استفاده کنید و سایت را به این وب سرویس متصل کنید، در واقع این کار اجباری است و حتما باید انجام شود در نهایت هم کد مربوطه را از آن سرویس دریافت کرده و در سایت خود قرار دهید.
خیلی خوب اگر طبق آموزش این تنظیمات و پیکربندی را پیشرفته باشید در واقع به سایت خود یک زبان جدید اضافه کردهاید که به مراتب باید آنها را اضافه کنید و به خوبی آنها را از طریق این افزونه مدیریت کنید تا بتوانید در نسخههای دیگر سایت خود هم به خوبی عمل کنید و مشکل نگارشی نداشته باشید.
افزونههای دیگر چند زبانه کردن سایت
در این مقاله ما سعی داشتیم به صورت کامل درباره wpml توضیحاتی ارائه دهیم اما ممکن است به هر دلیلی از آن نتوانید استفاده کنید و از این بابت مشکلاتی داشته باشید، پس در این بخش هم همراه ما باشید تا یک سری افزونههای مربوط به چند زبانه کردن سایت را به شما معرفی کنیم و از آنها استفاده کنید.
- افزونه Weglot: یکی از بهترین افزونههایی که میتوانید با استفاده از آن چند زبانه کردن سایت را داشته باشید، افزونه Weglot است که قابلیتهای بسیار عالی در این زمینه ارائه می دهد و حتی به صورت خودکار تمام سایت را برای شما ترجمه میکند تا دیگر وقت خود را از این بابت خیلی صرف نکنید.
- افزونه Polylang: این افزونه یکی از امکانات عالی که به شما ارائه میدهد این است که میتوانید هم به صورت دستی سایت خود را را ترجمه کنید و چند زبانه کنید و هم میتوانید قابلیت خودکار آنرا فعال کنید تا به صورت خودکار این کار انجام شود که هر کدام از آنها میتوانند طبق نیاز شما انتخاب و انجام شوند.
- افزونه TranslatePress: این افزونه هم سومین افزونه برتری است که میتواند به کار شما آید چرا که امکانات خوبی را ارائه میدهد و با استفاده از آن میتوانید به بهترین شکل ممکن سایت خود را چند زبانه کنید بدون این که نیاز باشد کار خیلی خاصی و عجیبی را انجام دهید.
جمع بندی
در این مقاله سعی داشتیم درباره چند زبانه کردن سایت توضیحاتی ارائه دهیم تا بتوانید با استفاده از این توضیحات یک سری اطلاعات درباره افزونه wpml کسب کنید و با استفاده از این اطلاعات بتوانید سایت خود را چند زبانه کنید، در ادامه هم آموزش این افزونه را به بهترین شکل ممکن ارائه دادیم تا در کار کردن با آن به مشکل بر نخورید، البته به هر دلیلی هم از این افزونه استفاده نکردید و در این باره مشکلی داشتید، ما در آخر مقاله یک سری افزونه دیگر هم معرفی کردیم تا از آنها برای چند زبانه کردن سایت استفاده کنید.
امیدواریم از خواندن مقاله افزونه wpml چیست؟ آموزش افزونه WPML لذت برده باشید و اطلاعات کاملی را دریافت کرده باشید، در ضمن هر سوالی در این باره دارید میتوانید از طریق نظرات مقاله با ما درمیان بگذارید تا سریعا شما را راهنمایی کنیم.
دیدگاه و پرسش