تست سرعت سایت: یکی از مهمترین کارهای هر مدیر سایت و وبمستری است که میخواهد در موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشد و همچنین تجربه خوبی را برای کاربران سایت خود ثبت کند. بزارید در برای شروع این مبحث یک مثال بزنیم، شما خودتان را در نظر بگیرید، وقتیکه در گوگل یک عبارت را جستجو میکنید و روی یکی از نتایج کلیک میکنید، چقدر برای باز شدن آن صفحه صبر میکنید؟ من خودم نهایتا 5 ثانیه و در بهترین حالت 8 ثانیه، اگر در این زمان سایت مورد نظر لود نشده باشد، قطعا آن را بسته و به نتایج گوگل برمیگردم و روی یکی دیگر از نتایج کلیک میکنم.
قطعا این موضوع برای تمام کاربران وبسایتها صدق میکند، و جالب است بدانید که هر چقدر میگذرد، کاربران انتظار دارند که در یک چشم به هم زدن سایت مورد نظرشان باز شود، و از همه مهمتر اینکه سرعت لود یک وبسایت تاثیر مستقیم بر تجربه کاربری آن سایت دارد و گوگل هم به این موضوع بسیار اهمیت میدهد.
بنابراین باید حداقل به صورت روزانه یک مرتبه تست سرعت سایت را انجام داد و دید که آیا وبسایت با سرعت خوبی لود میشود یا خیر، بدین منظور در این مقاله سعی کردیم بهترین ابزارهای تست سرعت سایت که البته رایگان هم هستند را به شما عزیزان و همراهان آکادمی وبکیما معرفی کنیم، تا بتوانید تست عملکرد وبسایت خود را انجام دهید و کارهایی که برای بهبود سرعت سایت نیاز است را انجام دهید.
در ادامه شما می توانید با استفاده از ابزارهای آنالیز تست سرعت، وضعیت وبسایت خود را بررسی کرده و بر اساس گزارشات آنها، اسکریپت و سایت خود را بهبود دهید. توصیه می شود در زمان بررسی سرعت از طریق این ابزارها، چندین بار فرآیند را تکرار کنید زیرا نتیجه تست اول از آنجا که باید وضعیت DNS سرور را بررسی کند، همیشه کندتر است.
راهنمای مطالعه:
معرفی ابزارهای رایگان تست سرعت سایت
در این مقاله از سری مقالات آموزش سئو سعی کرده ایم که بهترین و کارآمدترین ابزارهای تست سرعت سایت را به شما عزیزان و همراهان آکادمی وبکیما معرفی کنیم، توصیه ما به شما این است که حداقل یک بار از هر کدام از ابزارهای تست سرعت سایت معرفی شده در این مقاله استفاده کنید و خودتان نتیجه گیری کنید که می توانید با کدام یک از این ابزارها سرعت سایت تان را بهبود ببخشید.
1- GTMETRIX
جی تی متریکس یا GTmetrix دارای یک بستر قوی و فاکتور های متفاوتی است که می تواند از جنبه های مختلف سرعت سایت را بررسی کند. در این ابزار با استفاده از دو گزینه PageSpeed و شاخص YSlow می توان نقاط ضعف وب سایت را مشاهده کرد و آن ها را بهبود داد. این ابزار بر اساس فاکتور های خود به سرعت وب سایت ها عددی بین A تا F ارائه می کند.
نتایجی که GTmetrix ارائه می کند بر اساس گراف های آبشاری، تاریخچه، محور های زمانی و … است. این ابزار همچنین یک سری پیشنهادات کاربردی را نیز برای رفع کندی لیست می کند که می توانید از آنها استفاده کنید. ابزار مذکور در ایران علاقه مندان زیادی دارد. با توجه به اینکه سرور آن در خارج از کشور می باشد اما بیشتر ترافیک ورودی آن از سمت ایران است.
اگر جز کاربران دارای اشتراک در ابزار GTmetrix باشید، می توانید فایل csv گزارشات را دانلود کرده و از آن بهره ببرید. همچنین با ثبت نام در آن می توانید سرعت سایت را از 7 منطقه مختلف در جهان ارزیابی کنید. همچنین شما می توانید انتخاب کنید که از کدام مرورگر و با چه اینترنتی (از نظر تکنولوژی و سرعت) بررسی های لازم انجام شود.
Gtmetrix یک ویژگی خیلی خوب دارد و آن اینکه شما در زمان بررسی می توانید تبلیغات را از سایت خود جدا کرده و نقش لود، بارگذاری و … را که مربوط به آیتم های تبلیغاتی است در نتایج بررسی سایت خود دخالت ندهید. همچنین می توانید از لحظه به لحظه لود سایت، ویدیو تهیه کرده و از آن برای بهبود سرعت سایت تان استفاده کنید. البته این موارد همگی با ثبت نام و داشتن اشتراک در این ابزار میسر است. توجه داشته باشید که ثبت نام در این سایت رایگان است.
مزایای استفاده از ابزار Gtmetrix
- می توانید از سرعت لود سایت فیلم تهیه کنید.
- شما می توانید سرعت سایت خود را از کشور های مختلف بررسی کنید.
- امکان شبیه سازی یک صفحه در دستگاه های هوشمند دیگر وجود دارد.
- می توانید نحوه کارکرد وب سایت خود را در بازه زمانی مختلف بررسی کنید.
- فاکتور های اندازه گیری متفاوتی دارد و بر اساس آن گزارش کامل ارائه می کند.
2- UPTRENDS
از این ابزار رایگان می توان برای بررسی سرعت سایت، آپتایم آن و عملکرد وب سایت و API ها استفاده کرد.
مزایای استفاده از UPTRENDS
- ابزار UPTRENDS از تکنولوژی پروتکلهای مختلف برای تست سرعت سایت و سرور از جمله SMTP ،POP3 ،IMAP ،HTTP/HTTPS ،FTP ،SQL و MySQL پشتیبانی میکند.
- نتیجه بررسی خود را در قالب فایل PDF یا اکسل برای شما ایمیل می کند.
- سرعت وب سایت را از طریق مررورگر های مختلف از جمله فایرفاکس، کروم و .. بررسی می کند.
- امکان بررسی آنلاین درخواست های چند مرحله ای همچون لاگین، جستجو، خریدها و فرمها و … را دارد.
- می توانید میزان آپتایم بودن API سایت را بررسی کنید.
3- WEBPAGETEST
این ابزار تست سرعت سایت نیز می تواند گزارش های مختلف و صحیحی ارائه کند. با کمک این ابزار می توانید نتایج آنالیز را از نقاط مختلف جهان و به کمک مرورگر های مختلف بررسی کنید.
از جمله فاکتورهایی که در WEBPAGETEST مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به تستهای TTFB، فشردهسازی، کش کردن، استفاده از CDN اشاره کرد. اگر سایت شما به صورت چند زبانه طراحی شده است، پیشنهاد می شود حتما از این سایت استفاده کنید. نمودار های آبشاری و سرعت فراخوانی فایل ها توسط ابزار مذکور سنجیده می شوند و به سایت شما نمره ای بین A تا F ارائه می شود.
یکی از ویژگی های منحصر بفرد ابزار مذکور این مورد است که در صفحه گزارشات ابزار گزینه RE-RUN THE TEST وجود دارد. با کمک این دکمه می توانید مجدد تست را انجام داده و نتیجه آنالیز را در درخواست های تکراری مشاهده کنید. در این ابزار شما می توانید قابلیت های متفاوتی همچون بررسی وب سایت بدون در نظر گرفتن SSL، ضبط ویدیو از لود سایت، غیر فعال کردن کدهای جاوا و … را مشاهده کنید.
مزایای استفاده از WEBPAGETEST
- می توانید سرعت سایت را از مرورگر های مختلف همچون کروم و اکسپلورر بررسی کنید.
- امکان مسدود کردن بخشی از محتوا، بررسی فعالیت های دو مرحله ای و … وجود دارد.
- پیشنهادات خوب برای بهبود سرعت و گراف های مختلف آبشاری، زمانی و … ارائه می دهد.
4- Sucuri Load Time Tester
در این ابزار تست سرعت سایت، شما می توانید زمان اتصال به سایت و زمان لود وب سایت را اندازه گیری کنید.
مزایای استفاده از Sucuri Load Time Tester
- می تواند زمان پاسخگویی سرور را تحلیل کند.
- امکان بررسی سرعت سایت در هر کشور ممکن است.
- می تواند سرعت اتصال به اولین بایت از اطلاعات صفحه شما را تحت درخواست های HTTP اندازه گیری کند.
5- PAGESPEED INSIGHTS
سورس این نرم افزار به صورت منبع باز است. ارائه دهنده اصلی این ابزار گوگل است. پیشنهاداتی که توسط این ابزار ارائه می شود، سرعت لود سایت را به حداقل خود می رساند. ابزار مذکور سرعت وب سایت را در گوشی و کامپیوتر بررسی می کند و برای هر کدام یک نمره جداگانه در نظر می گیرد. اگر مجموعه نمره شما که بین 1 تا 100 است، عدد بالایی باشد، نشان دهنده سرعت خوب لود سایت شما از جانب گوگل است.
دو فاکتور مهم که برای بررسی سرعت سایت مهم بوده و توسط این ابزار بررسی می شود در زیر درج شده اند:
- فاصله بین درخواست کاربر و زمانی که محتوای بالای برگه لود می شود.
- فاصله بین درخواست کاربر و زمانی که محتوای برگه جدید به صورت کامل لود می شود.
مزایای استفاده از PageSpeed Insights
- ارائه پیشنهادات مثبت از نظر گوگل برای بهبود سرعت سایت
- بازیابی سریعتر صفحات از طریق موتور جستجوگر
- استفاده از آن درNginx یا Apache برای بهینه سازی سایت
6- KEYCDN
در این ابزار بررسی سرعت سایت، شما می توانید از حملات جلوگیری کرده و مشکلاتی که به اتصال کاربر به سایت مربوط می شود را رسیدگی کنید.
مزایای استفاده از KEYCDN
- امکان پیکربندی راحت
- جلوگیری از حملات و نفوذ
- ارائه گزارش های منظم زمانی
- امکان پشتیبانی از هر برنامه و هر زبانی را دارد
7- GIFTOFSPEED
این ابزار که به صورت آنلاین مورد استفاده قرار می گیرد، توانایی بررسی سرعت سایت و بهینه سازی آن را دارد.
مزایای استفاده از GIFTOFSPEED
- امکان تحلیل فراخوانی کدهای CSS
- کاهش CSS برای افزایش سرعت
- بررسی درخواست های HTTP در سایت
- بررسی تصاویر، لینک های شکسته و ..
- امکان بررسی فعال بودن GZIP COMPRESSION
- بررسی هدر سرور HTTP
8- SpeedCurve
اگر مایل هستید که از یک ابزار برای بررسی عملکرد وب سایت خود استفاده کنید، پیشنهاد ما استفاده از SpeedCurve است. به کمک این نرم افزار می توانید مشکلات هر صفحه را مشاهده کنید.
مزایای استفاده از SpeedCurve
- امکان اشکال زدایی هر صفحه وجود دارد.
- می توانید شاخص هایی نظیر نرخ تبدیل، تست A/B و … را بررسی کنید.
- با استفاده از Deploy API، می توانید هرگونه تغییر در کد ها را ریشه یابی کنید.
- میتوانید نقشه فعالیت خود را وارد کرده و هر گونه اعلان هشداری را دریافت کنید.
- می توانید بر اساس اطلاعات و چارت های آن میزان نرخ پرش و محتوای بهینه سایت خود را اندازه گیری کنید.
9- Dotcom
این ابزار امکان مانیتور و بررسی فعالیت سایت را فراهم می آورد. یکی از ویژگی های مفید در ابزار مذکور این مورد می باشد که می توانید به طور همزمان تست سرعت را از چندین نقطه در جهان انجام دهد و تنها بر روی هر بخش کلیک کنید تا نتایج را بررسی کنید.
در سایر ابزار های مشابه لازم بود تا شما یک بار تست را برای منطقه 1 انجام داده و دوباره همان تست را برای منطقه 2 انجام دهید. این کار در زمان صرفه جویی می کند. همچنین به کمک ابزار مذکور می توانید سرعت سایت را در بازدید اول و در بازدید های تکراری بعدی بررسی کنید.
مزایای استفاده از Dotcom
- امکان بررسی سرویس دهنده های اینترنتی مختلف
- امکان ارسال تحلیل ها به صورت ایمیل، پیام صوتی و …
- ریشه یابی مشکلات با استفاده از نمودار های زمانی و آبشاری
- امکان بررسی سایت از مرورگر های مختلف و نقاط جغرافیایی مختلف
10- Dareboost
این ابزار عملکرد وب سایت را بررسی می کند و نکات بهینه سازی آن را لیست خواهد کرد. شما به کمک این نرم افزار می توانید کیفیت وب سایت خود را ارتقا داده و سرعت لود را کاهش دهید.
مزایای استفاده از Dareboost
- امکان بررسی رفتار کاربران
- امکان بررسی سرعت قابل تحرک
- امکان مقایسه سرعت سایت با رقبا
- امکان تحلیل پیوسته از صفحات وب سایت
11- Pingdom
این ابزار به طور موثر عملکرد وب سایت را بررسی می کند. شما می توانید هر گونه گزارش اختصاصی و سفارشی را دریافت کنید. از ابزار ذکر شده به عنوان یک سیستم مانیتورینگ می توانید استفاده کرده و عملکرد وب سایت خود را چک کنید. این ابزار توانایی ارسال اعلان ها را به مدیران وب سایت ها دارد.
مزایای استفاده از Pingdom
- کل صفحه را آنالیز می کند.
- گزارش عملکرد کامل ارائه می کند.
- امکان ارائه سابقه فعالیت ها را دارد.
- می تواند از نقاط مختلف تست انجام دهد.
12- Geekflare
این ابزار یک مجموعه کامل است که می تواند برای تست امنیت، وضعیت شبکه، DNS و سئو مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایای استفاده از Geekflare
- بررسی امن بودن هدر سایت
- بررسی سرعت هاست مربوط به سایت
- بررسی لینک های شکسته وب سایت
- سرعت پاسخگویی سرور به درخواست ها را اندازه گیری می کند
- تحلیل و آنالیز پروتکل های فعال، آسیب پذیری اسکریپت و …
13- Devtools
در ابزار جدید شما ویژگی هایی را مشاهده خواهید کرد که در هیچ کدام از موارد پیشین وجود نداشت. این ابزار برای کاربران داخل ایران بسیار مناسب است زیرا بر روی مرورگر کروم فعال می شود و شما با مکان جغرافیایی خود در کشور ایران، بهترین آمار را از سرعت سایت خود از داخل کشور به دست می آورید. گفتنی است گاها سرعت اینترنت نیز می تواند در آنالیز سایت دخیل باشد؛ که در این ابزار چون از سرعت اینترنت در ایران استفاده می شود، می توان به سرعت واقعی سایت نزدیک تر شد.
محیط کاربری این ابزار بسیار راحت است و کلید های واسط خاصی بر اساس سیستم عامل ویندوز و مک برای آن در نظر گرفته شده تا با فشردن آنها، برنامه اجرا شود:
- در ویندوز: F12 یا Ctrl + Shift + I
- در مک: Cmd + Opt + I
شما می توانید در مرورگر کروم به بخش Performance رفته و کلید های Ctrl + E را انتخاب کنید تا آنالیز این ابزار آغاز شود. با فشردن دکمه Stop نیز عملیات به اتمام می رسد.
14- پلاگین های مخصوص مرورگر کروم
در زیر برخی از پلاگین های مخصوص مرورگر کروم که به صورت رایگان سرعت سایت را بررسی می کنند، لیست شده اند که می توانید از آنها استفاده کنید:
- Page Load Time
- Performance Analyser
- LoadFocus Load Testing
- app.telemetry Page Speed Monitor
15- Perftool
این ابزار جز یکی از پروژه های فعالی است که به صورت متن باز در GitHub ارائه شده است. برای استفاده از این ابزار نیاز به دانش اندک فنی است زیرا باید پروژه ها بر روی لوکال بارگذاری شوند. اما نتیجه این کار بسیار مفید است. زیرا ابزار مذکور از 200 نوع فاکتور استفاده می کند و به شما این امکان را می دهد که چندین صفحه را با یکدیگر بررسی کنید لذا در زمان صرفه جویی خواهد شد.
16- PAGELOCITY
این ابزار برای بررسی سرعت سایت یک روش خاصی دارد. زیرا بر اساس سئو داخلی، وضعیت کد ها و … آنالیز را انجام می دهد و نمره ای بین 1 تا 100 به شما ارائه می کند. البته گزینه های مناسبی نیز برای بهینه سازی سایت پیشنهاد می کند. این ابزار می تواند به عنوان پلاگین مجزا بر روی مرورگر کروم نصب شود.
17- Yellow Lab Tools
در این ابزار شما می توانید از مجموعه امکانات خاص برای بررسی سرعت سایت و بهینه سازی آن استفاده کنید. تعداد درخواست ها، حجم صفحه ، مشکلات کد های جاوا اسکریپت و … مواردی هستند که توسط این ابزار بررسی شده و بر همان اساس به آنها امتیاز A تا F ارائه خواهد کرد.
18- Fast Or Slow
این ابزار نیز می تواند آنالیز مناسبی از سایت انجام دهد. در ابزار مذکور سرعت اتصال به سرور، پاسخگویی از سمت سرور، TTFB و … بررسی شده و در یک نمودار مقایسه ای گزارش ارائه خواهد شد.
19- Yslow
در این ابزار open source معیارهای یاهو برای بررسی سرعت سایت در نظر گرفته شده است. ربات های این ابزار آنالیز گر، در گام اول تمام تصاویر، ویدیو و … را در یک صفحه شناسایی کرده و سپس بر اساس استاندارد های خود به آنها نمره می دهند.
این ابزار از 23 فاکتور به جهت نمره دهی استفاده می کند و با جمع تمام نمرات، به صفحه مورد نظر یک امتیاز کلی می دهد. باید در نظر داشت که این ابزار برای مرورگر های مختلف پلاگین های جداگانه دارد.
20- Lighthouse
این ابزار در سال 2017 توسط گوگل معرفی شد و امکان نصب بر روی مرورگر کروم را دارد. برای بررسی سرعت سایت، ابزار مذکور ویژگی های متفاوتی را بررسی می کند که برخی از آنها در زیر لیست شده اند:
- SEO
- Accessibility
- Best Practices
- Progressive Web App
جمع بندی
با توضیحاتی که در بالا عنوان شد؛ می توان نتیجه گرفت که سرعت سایت یک عامل مهمی است که می تواند بازدیدکنندگان بسیاری را به سمت سایت شما روانه کند و باعث شود تا آنها سریع تر با سایت ارتباط برقرار کنند. در نظر داشته باشید که اولین گام برای داشتن یک سایت پرسرعت، استفاده از یک بستر قوی است لذا هاست های پر سرعت که منابع اختصاصی قوی در اختیار دارند می توانند گزینه خوبی برای رسیدن به این هدف باشند، به همین دلیل پیشنهاد می کنیم حتما مقاله 10 شرکت هاست برتر ایران را با دقت کامل مطالعه فرمایید. توجه کنید که سرعت خوب یک وب سایت می تواند ترافیک ورودی شما را بسیار افزایش دهد و کاربران را به ماندن در وب سایت شما ترغیب کند.
در انتها امیدواریم که مقاله “20 ابزار عالی برای تست سرعت سایت” مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد، هر گونه سوالی در رابطه با این مقاله و ابزارهای تست سرعت سایت دارید در پایین همین مقاله و در بخش دیدگاه های سایت مطرح نمایید تا خیلی زود پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
دیدگاه و پرسش