ویژوال کامپوزر بهتر است یا المنتور؟ این سوالی است که در این مقاله قرار است به آن پاسخ دهیم. صفحه سازها در سایتهای وردپرسی بسیار نقش پر رنگی دارند چرا که این صفحه سازها باعث میشوند بدون هیچ کد نویسی خیلی ساده سایت خود را شخصیسازی کنید و اگر به دانش کد نویسی هم مسلط نباشید میتوانید یک سایت اختصاصی داشته باشید که ظاهر آن برای خود شما انحصاری است و میتواند مناسب شما باشد.
البته باید دقت داشته باشید که صفحه ساز درستی را برای خود انتخاب کنید تا بتوانید شخصیسازی سایت را به خوبی انجام دهید در غیر این صورت ممکن است خیلی در این کار موفق نباشید و نتوانید به خوبی برای خود سایت انحصاری داشته باشید.
راهنمای مطالعه:
المنتور یا ویژوال کامپوزر
المنتور و ویژوال کامپوزر در حال حاضر بهترین صفحه سازهای وردپرسی هستند که میتوانند برای شما بسیار مناسب باشند و با استفاده از آنها میتوانید در این زمینه قابلیتهای بسیار عالی را داشته باشید که سایت خود را انحصاری طراحی کنید، البته این 2 صفحه ساز به صورت کلی تفاوتهایی از نظر کارایی دارند، به همین دلیل قصد داریم در مقاله المنتور یا ویژوال کامپوزر از سری آموزش وردپرس به صورت کامل این 2 صفحه ساز را مقایسه کنیم و ویژگیهای آنها را همراه معایب هر کدام را توضیح دهیم که بتوانید مناسبترین مورد را برای خود انتخاب کنید و از آن استفاده کنید.
البته بهتر است قبل از شروع آموزش یک سری تجریبات قبلی که از استفاده این صفحه سازها داریم را به شما توضیح دهیم تا بتوانید بیشتر با آنها آشنا شوید و بعد به سراغ مقایسه و توضیح آنها میرویم.
تجربه شخصی استفاده از ویژوال کامپوزر
ویژوال کامپوزر واقعا یک صفحه ساز عالی است که قابلیتهای بسیار ویژهای هم به شما ارائه میدهد تا بتوانید با استفاده از آن سایت خود را به بهترین شکل ممکن انحصاری کنید و از این بابت دیگر نیاز نداشته باشید در سایت کد نویسی اختصاصی کنید، من چندین سال از ویژوال کامپوزر استفاده کردم و قابلیتهای هم عالی داشت که با استفاده از آن توانستم به بهترین شکل ممکن سایتهای مختلفی را شخصیسازی و طراحی کنم.
اما یک سری مشکلات با استفاده از ویژوال کامپوزر بود که من را اذیت میکرد و باعث دردسر میشد، برای مثال استفاده از المانهای این صفحه ساز خیلی ساده نبود و وقتی که تازه کار را با این صفحه ساز شروع کرده بودم خیلی نمیتوانستم به خوبی در کار با المانها موفق باشم و مشکلات زیادی در کل داشتم اما بعد از مدتی به خوبی به آن مسلط شدم و توانستم سایتهای حرفهایتری را طراحی کنم.
این صفحه ساز یکی دیگر از مشکلاتی که از نظر من داشت این بود که نمیتوانستم به خوبی صفحههای مختلف سایت را طراحی کنم، برای مثال اوایل که از این افزونه استفاده میکردم طراحی صفحه single ممکن نبود و یا طراحی یک ساختار کلی برای تمام صفحات کمی سخت و غیرممکن بود اما بعد از مدتی به مرور این مشکل هم حل شد و در کل قابلیتهای خوبی را ارائه داد که با استفاده از آنها توانستم پروژههای مختلفی را پیش ببرم.
تجربه شخصی استفاده از المنتور
این که المنتور یک صفحه ساز بسیار بی نظیر است اصلا شکی نیست چرا که این صفحه ساز سالها است که توانسته امکانات بسیار عالی را به ما ارائه دهد تا بتوانیم با استفاده از آن سایتهای خود را با بهترین شکل ممکن طراحی کنیم، این صفحه ساز سالها بعد از ویژوال کامپوزر فعالیت خود را شروع کرد اما خیلی بیشتر از ویژوال کامپوزر محبوبتر شد چرا که قابلیتهای بسیار ویژهای را به شما ارائه میدهد که میتوانید با استفاده از آنها میتوانید هر نوع صفحهای و طراحی را برای خود داشته باشید بدون این که یک خط کد نویسی داشته باشید.
استفاده از این افزونه به مراتب از افزونههای صفحه ساز دیگر سادهتر است چرا که المنتور از ویرایشگر زنده برخوردار است و در واقع هر طراحی که میکنید به صورتن زنده همان زمان آنرا مشاهده میکنید و میتوانید آنرا تغییر دهید و همین موضوع هم باعث شده است که خیلی سادهتر و سریعتر طراحیهای خود را داشته باشید بدون این که مانند ویژوال کامپوزر سختی بکشید. دقت داشته باشید که ویژوال کامپوزر هم در حال حاضر این مورد را دارد اما به اندازه المنتور کاربردی نیست و با المنتور خیلی بهتر میتوانید کار می کنید.
نظر شخصی من این است که المنتور برای اکثر سایتها بهتر است چرا که توانسته نیازهای من را به خوبی تامین کند و خیلی سریعتر با استفاده از آن توانستهام که سایتهای خودم را طراحی کنم بدون این که دردسری داشته باشم، البته این فقط نظر شخصی من است و باید طبق مقایسهای که در این مقاله میشود تصمیم بگیرید از المنتور استفاده کنید یا ویژوال کامپوزر را انتخاب کنید.
همچنین افزونه المنتور آموزش های بسیار بیشتری نیز در سطح وب دارد، به عنوان مثال می توانید از آموزش رایگان المنتور وبکیما استفاده کنید.
المنتور یا ویژوال کامپوزر کدام یک بهتر است؟
المنتور و ویژوال کامپوزر در حال حاضر رقیبهای خیلی سر سخت هم دیگر هستند که قابلیتهای بسیار ویژهای دارند و هر دو میتوانند برای سایتهای مختلفی کاربردی باشند اما باید طبق یک مقایسهای آنها را برای خود انتخاب کنیم، به همین دلیل در این بخش به بعد مقاله میخواهیم درباره مزیتها و معایب هر دو افزونه توضیحاتی را ارائه دهیم تا بتوانید بهترین مورد را برای خود انتخاب کنید و در این موضوع مشکلی نداشته باشید.
قبل از خواندن ادامه مقاله پیشنهاد میکنیم حتما برای آشنایی با ویژوال کامپوزر مقاله ویژوال کامپوزر چیست و برای آشنایی با المنتور مقاله المنتور چیست را به صورت کامل مطالعه کنید تا اطلاعات کلی را درباره این افزونه بدانید و بعد در این مقایسه یکی از آنها را برای خود انتخاب کنید و از آنها استفاده کنید.
مقایسه المانهای ویژوال کامپوزر با المنتور
اولین موردی که باید برای مقایسه در نظر بگیریم المانهای ویژوال کامپوزر و المنتور است که در بحث طراحی سایت و شخصیسازی سایت بسیار مهم هستند، المنتها در طراحی سایت بسیار مهم هستند و هر چقدر که تنوع داشته باشیم در واقع میتوانیم سایت خود را بهتر طراحی کنیم و محدودیت خیلی زیادی در طراحی نداشته باشیم.
افزونه صفحه ساز المنتور به صورت پیشفرض 50 مورد المنت و یا همان ابزارک را در اختیار شما خواهد گذاشت که هر کدام از آنها قابلیتهای خاص خود را دارند و میتوانید با استفاده از آنها به بهترین شکل ممکن سایت خود را طراحی کنید.
ویژوال کامپوزر به صورت پیشفرض 30 المنت را به صورت کلی به شما ارائه میدهد و در واقع برای افزایش آنها نیاز است که یک سری افزودنیها را نصب کنید، این المنتها به صورت مختلف هستند و قابلیتهای خاص خود را دارند.
در این بخش برنده اصلی المنتور است چرا که به صورت پیشفرض المنتهای بیشتری را ارائه میدهد و حتی میتوانید آنها را هم با استفاده از یک سری افزودنیها افزایش دهید و همین موضوع هم باعث میشود شما قابلیتهای بسیار بیشتر و عالیتری را داشته باشید.
مقایسه امکانات استایل دهی در ویژوال کامپوزر با المنتور
استایل دهی در سایت بسیار مهم است و باید به این موضوع دقت داشته باشید، در واقع علاوه بر این که باید المنتها و تنوع آنها را در نظر بگیرید حتما باید نحوه استایل دادن به آنها و قابلیتهای استایل دهید به آنها را هم در نظر بگیرید تا بتوانید با استفاده از آنها به بهترین شکل ممکن سایت خود را زیبا کنید و دیگر نیاز نباشد خودتان به صورت اختصاصی کدهای css بنویسید.
اگر بخواهیم این مورد را بررسی کنیم باید بگوییم تقریبا هر دو افزونه قابلیتهای خوبی برای استایل دادن به المانها دارند اما کار کردن با قابلیتهای المنتور خیلی سادهتر است و میتوانید با استفاده از المنتور سادهتر به المنتهای مختلف استایل دهید. قابلیتهای خوبی که هر دو افزونه دارند این است که اگر خودتان به css مسلط باشید میتوانید به صورت اختصاصی سایت خود را با کدهای اختصاصی خود زیباتر کنید و از این بابت مشکلی نداشته باشید.
مقایسه نسخههای رایگان ویژوال کامپوزر با المنتور
هر دو صفحه ساز یک نسخه پولی و رایگان دارند، البته باید این موضوع را دقت داشته باشیم که ویژوال کامپوزر تا چند سال پیش نسخه رایگان نداشت و فقط به صورت پریمیوم عرضه میشد اما بعد از این که المنتور رقیب اصلی آن نسخه رایگان از خود ارائه داد، ویژوال کامپوزر هم برای مقابله با آن یک نسخه رایگان ایجاد کرد تا بتواند با استفاده از این نسخه رایگان کاربران بیشتری را به سمت خود جذب کند.
نسخه رایگان المنتور در مخزن وردپرس وجود دارد و میتوانید از این طریق آن را دانلود کنید که قابلیتهای خوبی هم دارد و میتوانید با استفاده از این قابلیتها صفحههای خوبی را در سطح متوسط طراحی کنید.
نسخه رایگان افزونه ویژوال کامپوزر در مخزن وردپرس قرار ندارد و باید از طریق سایت رسمی ویژوال کامپوزر آنرا نصب کنید و در غیر این صورت نمیتوانید از آن استفاده کنید، در ضمن این نسخه محدودیتهای بسیار زیادی دارد که ممکن سایت نتوانید خیلی به نتیجه دلخواهی برسید.
در این مقایسه هم میتوان گفت المنتور برنده است چرا که محدودیتهای ویژوال کامپوزر زیاد است و نمیتواند نیاز شما را به خوبی رفع کند، اگر قصد دارید صفحههای سادهای را داشته باشید و نمیخواهید برای خزید صفحه سازها هزینه کنید نسخه رایگان المنتور بیشتر پیشنهاد میشود.
مقایسه رابط کاربری المنتور با ویژوال کامپوزر
رابط کاربری در این افزونهها بسیار مهم است چرا که شما باید بتوانید به خوبی با افزونهها کار کنید و اگر افزونهها رابط کاربری خوبی نداشته باشند ممکن است اصلا نتوانید به خوبی طراحیهای خود را انجام دهید. رابط کاربری ویژوال کامپوزر واقعا پیچیده است و طبق تجربهای که استفاده چندین ساله از آن داشتم متوجه شدم خیلی سخت میتواند بخشهای مختلف را پیدا کرد و همین موضوع وقت زیادی از من میگرفت و برای شما هم قطعا همینطور است و وقت زیادی برای طراحی باید بگذارید.
رابط کاربری المنتور به دلیل داشتن ویرایشگر زنده خیلی سادهتر است و میتوانید به بخشهای مختلف دسترسی داشته باشید و با استفاده از آنها سایت خود را خیلی سادهتر طراحی کنید. اگر به تازگی با وردپرس کار میکنید و میخواهید یک صفحه ساز را شروع کنید یاد بگیرید و با آن سایت خود را طراحی کنید، حتما پیشنهاد میشود از المنتور استفاده کنید چرا که رابط کاربری سادهتری دارد و شما را در طراحی سردرگم نمیکند.
مقایسه سرعت المنتور با ویژوال کامپوزر
دقت داشته باشید افزونههای صفحه ساز همگی نسبت به افزونههای دیگر وردپرسی سنگینتر هستند چرا که قابلیتهای بسیار بیشتری دارند و کد نویسی زیادی در آنها شده به همین دلیل ممکن است سرعت سایت را کاهش دهند که البته یک بحث آن هم به سرور و هاست شما بستگی دارد.
افزونه ویژوال کامپوزر به شدت سنگین است و باید این مورد را حتما دقت داشته باشید، من فکر میکردم مشکل از سرور و هاست من است اما وقتی سرور را هم تغییر دادم متوجه شدم افزونه خیلی سنگین است و به همین دلیل سرعت سایت را بسیار کاهش داده بود و مجبور شدیم دیگر از آن استفاده نکنیم.
المنتور هم صفحه ساز سنگینی است و در واقع نمیتوان گفت که المنتور از این بابت هیچ مشکلی ندارد، البته این سنگین بودن هم منطقی است چرا که قابلیتهای آن بسیار زیاد و همین موضوع هم قاعدتا باعث میشود سرعت سایت کاهش داشته باشد.
اگر سروری با منابع خیلی خوب دارید و از این بابت مشکلی ندارید میتوانید از ویژوال کامپوزر استفاده کنید اما اگر یک هاست اشتراکی دارید و افزونههای زیاد دیگری هم در سایت دارید اصلا پیشنهاد نمیشود از آن استفاده کنید چرا که بسیار سایت شما را سنگینتر می کند و در بسیاری از مواقع سایت برای افراد مختلف بارگذاری نمیشود.
مقایسه سازگاری با قالبها و افزونهها در المنتور و ویژوال کامپوزر
یک بحث مهمی که در صفحه سازها وجود دارد این است که با قالبهای و افزونههای مختلف باید سازگاری داشته باشند، اگر سازگاری در این صفحه سازها وجود نداشته باشد در واقع ممکن است خیلی نتوانید با آنها کار کنید.
اغلب صفحه سازها سعی دارند در استانداردترین حالت خود قرار بگیرند و همین موضوع هم باعث میشود با افزونه ها و قالبهای مختلف سازگاری داشته باشند اما برخی از قالبها و افزونههایی که به صورت استاندارد ایجاد نشدهاند ممکن است تداخلی ایجاد کنند که باعث شود سایت به خوبی کار نکند.
در این موضوع نباید مقایسهای داشته باشیم و هر دو افزونه سازگاری خوبی با افزونهها و قالبهای مختلف دارند، البته بهتر است قبل از نصب هر کدام از آنها، یک بار به صورت کامل از سایت خود بک آپ دریافت کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل سایت خود را بازگردانی کنید.
مقایسه قالبهای پیش فرض در المنتور و ویژوال کامپوزر
افزونههای صفحه ساز به صورت پیش فرض یک سری قالبهای آماده و یک سری سکشنهای خاص آماده دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید و فقط آنها را برای خود شخصیسازی کنید، ویژوال کامپوزر و المنتور این قالبها را به صورت پولی که میتواند برای شما مناسب باشد.
افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر هر دو در نسخه پولی قالبهای پیش فرض را در اختیار شما قرار میدهند و نباید در این مورد هم مقایسهای داشته باشیم چرا که قابلهای آنها به یک اندازه هستند و هر دو هم در نسخه پولی در دسترس هستند که فقط باید توجه داشته باشید المنتور یک سری سکشنهای آماده هم دارد که به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرند و میتوانید از آنها استفاده کنید که خیلی زیاد هم نیستند.
مقایسه ویژگیهای خاص در المنتور و ویژوال کامپوزر
خیلی خوب به بخش اصلی این مقایسه رسیدیم یعنی مقایسه ویژگیهای خاص المنتور و ویژوال کامپوزر که بسیار مهم هستند، باید دقت داشته باشید که علاوه بر امکانات عمومی و کلی که این افزونهها دارند، یک سری امکانات خاص هم در خود دارند که این امکانات بسیار میتوانند آنها را نسبت به هم دیگر متفاوتتر کنند.
ویژگیهای خاص المنتور
خیلی خوب بهتر است شروع این بخش را با المنتور پیش ببریم، در واقع المنتور ویژگیهای خاص خود را دارد و با استفاده از این ویژگیها میتوانید سایت خود را به مراتب حرفهایتر طراحی کنید که در این بخش به خوبی این ویژگیهای خاص را توضیح خواهیم داد.
- طراحی بخشهای مختلف سایت: یکی از ویژگیهای خاصی که با استفاده از این افزونه دارید، طراحی بخشهای مخلتف سایت به صورت اختصاصی و جداگانه است، در واقع با استفاده از المنتور خیلی ساده میتوانید صفحه محصول، صفحه نوشتهها و تمامی صفحاتی که در سایت دارید را به صورت اختصاصی طراحی کنید که این موضوع در انحصاری بودن سایت تاثیر بسیار عالی دارد.
- بهره گیری از ویرایشگر کاملا زنده: ویرایشگر المنتور همانطور که گفته شد به صورت بلوکی نیست و کاملا زنده است که میتوانید با استفاده از آن به سادهترین شکل ممکن سایت خود را طراحی کنید و همان لحضه هم تغییرات را مشاهده کنید
- دارای حالت تعمیر و نگهداری: قابلیت حالت تعمیر و نگهداری در المنتور بسیار مهم است چرا که دیگر نیاز نیست برای فعال کردن حالت coming soon افزونهای نصب کنید و با استفاده از همین افزونه میتوانید این مورد را در سایت با چند کلیک فعال و غیرفعال کنید.
- دارای قابلیت شورت کد: تمام بخشهایی که با استفاده از المنتور طراحی میکنید یک شورت کد دارند که میتوانید شورت کد را در هر بخش سایت بگذارید و از آن سکشن طراحی شده در همان بخش سایت بهره ببرید.
ویژگیهای خاص ویژوال کامپوزر
ویژوال کامپوزر هم علاوه بر امکانات عمومی که دارد یک سری ویژگی خاص دارد که در این بخش به صورت کامل درباره آنها اطلاعاتی ارائه دادهایم تا بیشتر با آن آشنا شوید.
- امکان محدود کردن دسترسی: با استفاده از این افزونه میتوانید یک قابلیت عالی داشته باشید که دسترسی افراد و نقشهای مختلف کاربری را به صفحات محدود کنید.
- سازگاری با ووکامرس: این افزونه مانند المنتور به صورت کامل با ووکامرس سازگار است و میتوانید سایتهای فروشگاهی هم با استفاده از آن طراحی کنید.
- دارای ویرایشگر زنده و بلوکی: ویژوال کامپوزر هم دارای ویرایشگر زنده است و هم یک ویرایشگر بلوکی دارد که با هر کدام راحت باشید میتوانید سایت خود را شخصیسازی و یا طراحی کنید.
خیلی خوب تا این بخش هم به صورت کامل مقایسه ویؤوال کامپوزر با المنتور را مطالعه کردید و متوجه شدید که هر کدام چه قابلیتها و ویژگیهایی دارند.
المنتور یا ویژوال کامپوزر مسئله این است!!
شاید بعد از خواندن این مقاله به صورت کامل این سوال را داشته باشید که بلاخره کدام مورد را باید انتخاب کنید المنتور یا ویژوال کامپوزر، در کل باید توجه داشته باشید که این افزونه هر کدام معایب و مزیتهایی دارند که باید طبق این موارد آنها را انتخاب کنید و ممکن است در برخی از سایت ها المنتور مناسب باشد و در برخی از سایتها هم ویژوال کامپوزر مناسب باشند. پس نمیتوان گفت یکی حتما بهترین است و باید دقت داشته باشید که طبق امکانات یکی را انتخاب کنید تا بهترین کارایی را داشته باشد.
چی یاد گرفتیم؟
در این مقاله سعی داشتیم به صورت کامل درباره ویژوال کامپوزر و المنتور اطلاعاتی ارائه دهیم تا بتوانید با استفاده از این اطلاعات یکی از این صفحه سازها را داشته باشید و با استفاده از آن سایت خود را طراحی کنید، در کل صفحه سازها مهم هستند و در انتخاب یک صفحه ساز باید دقت داشته باشید تا بعدا با مشکل مواجه نشوید.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات کاملی را نسبت به این موضوع کسب کرده باشید، در ضمن هر سوالی درباره این مقاله دارید میتوانید از طریق نظرات با ما در میان بگذارید تا سریعا پاسخ شما را دهیم.
دیدگاه و پرسش