گوگل آنالیتیکس چیست؟ ⚡راهنمای استفاده از Google Analytics

گوگل آنالیتیکس یا Google Analytics چیست؟

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 5 فروردین 1402
باید لاگین کنید!

گوگل آنالیتیکس چیست؟ گوگل آنالیتیکس که با املای انگلیسی google analytics نیز شناخته می شود، یک ابزار تحلیل و بررسی سایت است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است. این مورد در سایت های ایرانی با نام هایی چون گوگل آنالیز، گوگل آنالیتیکز و مواردی از این قبیل، قابل مشاهده است.

هدف اصلی معرفی گوگل آنالیتیکس، برای بهبود رتبه و جایگاه سایت ها بود. یکی از مزیت های اصلی استفاده از گوگل آنالیتیکس این مورد است که یک ابزار رایگان است که توسط خود گوگل و بر اساس الگوریتم های بررسی آن ارائه شده است. کار کردن با این ابزار بسیار آسان است. لذا اگر به زبان انگلیسی مسلط نیستید، نگرانی نداشته باشید زیرا پنل گوگل آنالیتیکس بسیار راحت بوده و از طرف دیگر آموزش های زیادی برای کار کردن با آن وجود دارد.

در این مقاله قصد داریم تا در خصوص پنل گوگل آنالیتیکس، ویژگی ها، کاربرد ها و نحوه فعالیت با آن توضیحاتی ارائه دهیم. اگر که با این پنل آشنایی ندارید، با این مقاله از سری مقالات آموزش سئو همراه ما باشید.

راهنمای مطالعه:

گوگل آنالیتیکس چیست؟

با توضیحات بالا متوجه شدیم که گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان تحلیلی است که شرکت گوگل در اختیار کاربران قرار می دهد تا به وسیله آن سایت خود را بررسی کنند. با استفاده از این ابزار می توانید اطلاعاتی نظیر میزان بازدید ها، نرخ تبدیل، بررسی فعالیت کاربران، خطاهای سایت و … را به دست آورد. تک تک این اطلاعات می تواند برای سئو یک وب سایت نقش اساسی داشته باشد.

با استفاده از گوگل آنالیتیکس می توانید بررسی کنید که کاربران سایت شما بیشتر از چه منطقه ای می باشند و در چه زمان هایی وارد سایت می شوند. می توانید آی پی آنها را مشاهده کنید و از دستگاهی که برای اتصال به سایت شما استفاده می کنند، با خبر شوید. این موارد تنها بخشی از کاربرد های گستره ابزار فوق است. اما آنچه مسلم است، این مهم می باشد که می تواند با سایر ابزار های گوگل همچون گوگل ادز، یوتیوب و … ترکیب شود و  اطلاعات کاملتری ارائه دهد.

معرفی گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیز چیست؟ چرا همه مدیران سایت ها و وب اپلیکیشن ها باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنند؟
گوگل آنالیز چیست؟ چرا همه مدیران سایت ها و وب اپلیکیشن ها باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنند؟

محدودیتی برای استفاده از گوگل آنالیتیکس در وبسایت و وبلاگ وجود ندارد، در هر حالتی به این ابزار بررسی نیاز دارید. یکی از دغدغه وبمستران این است که بتوانند میزان بازدید وبسایت و ترافیک ورودی خود را افزایش دهند. این ابزار گوگل به شما کمک می کند تا به هدف مذکور نزدیک تر شوید. در زیر سوالات برخی از کاربران که می توان به وسیله گوگل آنالیتیکس به آن پاسخ داد، لیست شده است:

  • میزان بازدید های دوره ای وب سایت چه میزان است؟
  • بازدیدکنندگان به صورت میانگین چه مدت در سایت سپری می کنند؟
  • محتوای صفحات تا چه میزانی برای کاربران مفید است؟
  • آیا وب سایت برای موبایل ها ریسپانسیو است؟
  • برترین موضوعات و پست ها در سایت کدام موارد بوده اند؟
  • بازدیدکنندگان وب سایت، از چه مناطق جغرافیایی وارد سایت می شوند؟
  • چه میزان خرید از طریق مشتریان ثبت شده است؟
  • کدام صفحات وب سایت، بازدید بالایی دارند؟
  • کدام تکنیک های بازاریابی در سایت، منجر به سود دهی شده اند؟
  • روش های بهبود سرعت سایت چیست؟
  • کدام صفحات وب سایت دچار خطا هستند؟

گوگل آنالیتیکس می تواند یک گزینه مناسب برای تحلیل سایت باشد. اطلاعات این ابزار بسیار ارزشمند می باشد. می توان از این ابزار بر روی گوشی های موبایل با سیستم عامل های اندروید و ios نیز استفاده کرد. در ادامه روش های نصب و فعالیت با آن ذکر شده است.

آموزش تصویری نصب گوگل آنالیتیکس

نصب گوگل آنالیتیکس - گوگل آنالیتیک
نصب گوگل آنالیتیکس – گوگل آنالیتیک

نصب گوگل آنالیتیکس کار پیچیده ای نیست و نیاز به زمان زیادی ندارد. اما پیشنهاد می شود برای نصب آن دقت به خرج دهید. امروزه آموزش های فراوانی در اینترنت وجود دارد که نحوه نصب آن به صورت تصویری نمایش داده می شود. حتما از این موارد بهره ببرید. تیم تولید محتوای وبکیما هم به زودی در رابطه با نصب گوگل آنالیتیکس محتوای جامعی را منتشر خواهد کرد، و لینک آن به زودی در این بخش قرار خواهد گرفت.

آموزش استفاده از گوگل آنالیتیکس

برای فعالیت با این ابزار گوگل لازم است تا با یک سری لغات پرکاربرد آن آشنا شوید. این واژگان ممکن است بارها در طی فعالیت با گوگل و ابزارهای آن تکرار شود لذا دانستن معنای لغات مفید خواهد بود.

ابعاد (Dimensions)

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در هنگام فعالیت با گوشی، ابعاد تصاویر و بخش های موجود در صفحه تغییر یابد و به خوبی نمایش داده نشود، ویژگی بعد، در این بخش اهمیت بسیاری می یابد. در این بخش مواردی همچون نوع مرورگر کاربر، صفحه خروجی نمایش داده شده به او، زمان حضور در سایت و مواردی از این قبیل مورد بررسی قرار می گیرد.

متریک‌ها (Metrics)  

به فاکتور های اندازه گیری در بعد، متریک گفته می شود. به طور مثال بازدید سایت یک بعد است اما نرخ بازدید در یک ساعت خاص، به عنوان متریک عنوان می شود که قابلیت اندازه گیری دارد.

دوره‌ها (Sessions)  

در این ویژگی به مدت زمان حضور کاربر در سایت از طریق کامپیوتر یا گوشی پرداخته می شود. دوره در واقع مدت زمان مشخصی است که ابزارهای اندازه گیری بر اساس بعد ها اقدام به تحلیل و آنالیز می کنند. اگر هنگام فعالیت با سایت به مدت 30 دقیقه هیچ فعالیتی انجام ندهید، یک دوره بسته شده و دوره جدید دیگری آغاز می شود.

کاربران (Users)

به تعداد اشخاصی که در یک دوره خاص در سایت شما حضور داشته و از مطالب سایت بازدید می کنند، تعداد کاربران گفته می شود.

بازدیدکنندگان (Visitors)  

بازدیدکنندگان اشخاصی هستند که سایت شما را مطالعه و بررسی می کنند. این افراد به دو دسته بازدید کننده جدید یا New Visitors و بازدیدکننده قدیمی یا Returning Visitors تقسیم می شوند. بازدیدکننده قدیمی شخصی است که قبلا وارد سایت شما شده و تاریخچه ورود آن ثبت شده است.

بازدید صفحات (Pageviews)  

به مجموع بازدید های که از یک صفحه ثبت می شود، بازدید صفحات گفته می شود. البته باید در نظر داشت که اگر یک کاربر مکررا از یک صفحه بازدید کند، مجددا در این نرخ محاسبه می شود.

صفحات/دوره‌ها (Pages/Sessions)  

به میانگین بازدید از صفحات در یک دوره خاص گفته می شود. به عبارت دیگر در یک مدت مشخص، تعداد صفحاتی که مورد بررسی قرار می گیرند، صفحات/دوره عنوان می شود.

میانگین زمانِ دوره (Avg. Session Duration)  

به میانگین دوره ای کاربر گفته می شود. به عبارت دیگر مدت زمانی است که کاربر در یک دوره سپری می کند.

نرخ پرش (Bounce Rate)  

این نرخ برای وب مستران فاکتور مهمی می باشد. لذا نشان دهنده این است که چه تعداد کاربر وارد سایت شده و بدون هیچ گونه تعاملی از آن خارج شده اند. طبیعتا هر اندازه این مورد کمتر شود، برای موفقیت سایت بهتر است.

دوره‌های جدید (New Sessions)  

این نرخ میزان بازدیدهای کاربرانی که بار اول است که از سایت شما دیدن می کنند را نشان می دهد. البته این نرخ به صورت درصدی محاسبه می شود زیرا ممکن است که کاربر قدیمی با آی پی جدید وارد سایت شود.

اهداف (Goals)  

گوگل آنالیتیکس به شما این اجازه را می دهد تا هدف های مختلف با توجه به کسب و کار خود مطرح کنید و بر اساس آن تحلیل ها و بررسی های خود را انجام دهید. با توجه به اینکه داده های این بخش برای موفقیت یک سایت بسیار مهم می باشند لذا می توان با پیگیری آنان متوجه شد که چه میزان از کاربران در راستای اهداف سایت پیش می روند.

تبدیل‌ها (Conversions)  

تبدیل در وقع نشان دهنده موفقیت شما در سایت و رسیدن به هدف است. به عبارت دیگر، اگر کاربری در سایت ثبت نام کند یا خریدی انجام دهد، به عنوان نرخ تبدیل در نظر گرفته می شود زیرا از یک بازدیدکننده به کاربر و مشتری تبدیل شده است.

کمپین‌ها (Campaigns)  

اگر قصد دارید تا جزئیات بیشتری برای تحلیل نتایج در گوگل آنالیتیکس داشته باشید، می توانید از این گزینه استفاده کنید و پارامترهای مختلف برای یک صفحه در نظر بگیرید.

جذب (Acquisition)  

نرخ جذب، نشان دهنده چگونگی جلب نظر کاربر و جذب آنان به سایت است. به طور مثال ممکن است که کاربران سایت شما مستقیما از طریق موتور جستجوی گوگل به سایت وارد شده باشند.

رفتار (Behavior)

با توجه به اطلاعات این بخش، می توانید فعالیت های کاربران خود را پس از ورود به سایت بررسی کنید و کاستی های سایت خود را در راستای پاسخگویی به نیاز آنان برطرف کرده و بهینه سازی کنید.

آشنایی با پنل کاربری گوگل آنالیتیکس

صفحه اصلی گوگل آنالیتیکس

وقتی وارد پنل گوگل آنالیتیکس خود می شوید، در قسمت چپ صفحه یک منو وجود دارد که دارای گزینه های متفاوتی است و به شما حق انتخاب های مختلفی می دهد.

منوی اصلی گوگل آنالیتیکیس - معرفی گوگل آنالیتیکس
منوی اصلی گوگل آنالیتیکیس – معرفی گوگل آنالیتیکس
  • بخش home: در این بخش شما می توانید به یک سری از اطلاعات کلی در خصوص سایت های خود و یا برنامه های موبایل دسترسی داشته باشید.
  • بخش customization: در این قسمت قادر خواهید بود که با توجه به اهداف خود متریک ها و بعد های مختلفی را طرح ریزی کنید.
  • بخش  reports: در این بخش امکان گزارش گیری، دریافت اطلاعات و مواردی از این قبیل در خصوص یک سایت یا برنامه وجود دارد.
  • بخش admin: شما می توانید از بخش admin دسترسی های مختلفی را به دیگران ارائه کرده و یا هرگونه تنظیم مد نظر خود را ست کنید.
  • بخش discover: اگر نیاز به منابع، برنامه یا ابزارهای اضافی دارید، می توانید از پیشنهادات گوگل در این بخش استفاده کنید.
  • بخش attribution: میزان تبدیل ها را از بخش مذکور قابل بررسی است. بر اساس اطلاعات این بخش می توانید متوجه شوید که هر کدام از روش های ورود به سایت یا برنامه شما تا چه اندازه به هدف شما نزدیک شده اند.

تنظیمات زمان

ابزارهای تنظیم زمان در گوگل آنالیتیکس - Google analytics چیست
ابزارهای تنظیم زمان در گوگل آنالیتیکس – Google analytics چیست

اگر وارد بخش گزارش گیری گوگل آنالیتیکس شده اید، علاوه بر اینکه می توانید اطلاعات لحظه ای از فعالیت کاربران سایت خود را مشاهده کنید، قادر خواهید بود تا به کمک تقویمی که در سمت راست صفحه قرار دارد، هر بازه مد نظر خود را انتخاب کنید. در همین راستا با انتخاب تاریخ، پنجره مشابه تصویر زیر باز می شود که می توان تاریخ مد نظر خود را برای مشاهده اطلاعات وارد کنید.

مشخص کردن زمان آمار در آنالیتیکس
مشخص کردن زمان آمار در آنالیتیکس

البته از این بخش می توانید برای مقایسه اطلاعات دو بازه زمانی متفاوت نیز استفاده کنید. برای رسیدن به این هدف بر روی گزینه “مقایسه” کلیک کرده و تاریخ های مورد نیاز خود را وارد کنید. این امر باعث می شود تا امکان پیگیری وضعیت دو متریک وجود داشته باشد.

مقایسه دو بازۀ زمانی در آنالیتیکس
مقایسه دو بازۀ زمانی در آنالیتیکس

آشنایی با بخش home

وقتی وارد حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود می شوید، در صفحه اول، اطلاعات کلی از وب سایت خود شامل نرخ تبدیل، نرخ پرش، تعداد sessions و … را مشاهده می کنید. موارد ذکر شده بخشی از اطلاعات این صفحه است، در بخش پایین پنجره باز شده، می توانید اطلاعاتی در خصوص تعداد کاربران آنلاین، مدت زمان حضور آنها در سایت و … را مشاهده کنید. این اطلاعات در قالب نمودار نیز قابل دیدن است که فهم و خوانایی را بهبود می دهد.

خانه آنالیتیکس - نصب گوگل آنالیتیکس
خانه آنالیتیکس

در تصویر بالا اگر بر روی master view کلیک کنید، قادر خواهید بود، نام سایت هایی که به حساب خود وصل کرده اید را مشاهده کنید. لذا حرکت بین آنها و انتخاب سایت یا برنامه گوشی مد نظر ممکن خواهد بود. وقتی سایت مد نظر خود را انتخاب کردید می توانید از ابزارهای گوگل آنالیتیکس برای مشاهده گزارش ها و آمارها استفاده کنید.

آشنایی با بخش customization

در این بخش که شاید به جرات بتوان عنوان کرد مهمترین گزینه در داشبورد گوگل آنالیتیکس است، شما می توانید هر گونه گزارشگیری را متناسب با هدف خود درخواست کنید. هر سایت برای رسیدن به اهداف خود نیاز به یک سری اطلاعات دارد. گاها گزارش های استاندارد ابزار های آنالیتیکس، برای شما مفید نیستند. به همین دلیل لازم است تا گزارش گیری را بر اساس پارامترهای مد نظر خود سفارشی سازی کنید.

داشبورد آنالیتیکز، آنالیتیکس، گوگل آنالیز یا گوگل آنالیتیک
داشبورد آنالیتیکز، آنالیتیکس، گوگل آنالیز یا گوگل آنالیتیک

اگر مایل باشید تا شاخص جدیدی را وارد بخش سفارشی سازی کرده تا گزارش های شما ریزبینانه تر انجام شود گزینه +Add Segment را انتخاب کرده و +Add Widget را کلیک کنید.

در این صورت یک امکان جدید به صفحه اصلی حساب شما اضافه می شود. اگر که امکانات جدیدی در نظر دارید که در بخش segment مشاهده نشد، می توانید از قسمت Google Analytics Solutions آن را دانلود کنید. تمام این موارد به یک وبمستر کمک می کند تا امکان تحلیل وب سایت خود را داشته باشد.

گزارش گوگل آنالیز reporting

اگر مایل هستید تا رفتار کاربران خود را تحلیل کنید، میزان زمانی که در سایت صرف می کنند، صفحاتی که مشاهده می کنند یا حتی نرخ پرش ها را بررسی کنید، لازم است تا از بخش reporting فعالیت خود را آغاز کنید. در این بخش یک سری تب های جداگانه وجود دارد که در زیر به معرفی آنان پرداخته می شود.

گزارش گوگل آنالیز reporting
گزارش گوگل آنالیتیکس (reporting)

در ادامه مقاله گوگل آنالیتیکس چیست با ما همراه باشید تا هر یک از موارد را در بخش های جدا به صورت کامل بررسی کنیم.

گزارشات real – time

در این بخش شما می توانید اطلاعات لحظه ای وب سایت خود اعم از اینکه چند نفر آنلاین هستند، در حال بررسی کدام صفحه می باشند، از چه طریقی وارد سایت شده اند، از چه مرورگری استفاده می کنند و … را مشاهده کنید.

اطلاعات لحظه‌ای گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالیز یا همان آنالیتیک (Google Analytics)
اطلاعات لحظه‌ای گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالیز یا همان آنالیتیک (Google Analytics)

آشنایی با بخش audience

این بخش را می توان به عنوان انباره داده های حیاتی در گوگل آنالیتیکس دانست. هر گونه اطلاعات دقیق از فعالیت کاربران در بخش های audience ,behavior , conversions ذخیره می شود. در ادامه به بررسی دقیق تر audience پرداخته می شود.

بخش overview در طبقه audience

مخاطبان آنالیتیکس - بخش overview در طبقه audience
مخاطبان آنالیتیکس

در این قسمت اطلاعاتی به شما در قالب نمودار و گراف داده می شود که می توانید یک برآورد کلی از بازدیدکنندگان خود به دست آورید. به صورت کلی اطلاعات زیر در اختیار شما قرار داده می شود:

  • میزان بازدید های سایت یا Sessions
  • میزان کاربران وبسایت شما که به مشتری تبدیل شدند یا Users
  • تعداد کاربرانی که به تازگی وارد سایت شده اند یا New User
  • میانگین تعداد صفحه هایی که در هر دوره مطالعه شده است یا Pages / Session
  • میانگین صفحاتی که توسط کاربران بازدید می شوند یا Pageviews
  • میانگین مدت زمان دوره یا Avg. Session Duration
  • نرخ پرش و از دست دادن کاربران یا Bounce Rate
  • تعداد بازدید های یک کاربر Number of Sessions per User
  • میزان درصد از کاربرانی که در یک دوره به سایت شما وارد شده اند یا (% New Sessions)

البته شما می توانید این بخش را سفارشی کنید که به کدام اطلاعات نیاز دارید تا همان اطلاعات تنها به شما نمایش داده شوند. همچنین نمودار ها برای دوره هایی مثل ساعت، روز، هفته، ماه و بر اساس کشور، مرورگر و … امکان سفارشی سازی دارند.

بخش demographics در طبقه audience

اگر مایل هستید تا در خصوص موقعیت جغرافیایی و سن کاربران خود در گوگل آنالیتیکس، اطلاعاتی به دست آورید، می توانید وارد بخش audience شوید. شاید برای شما نیز این سوال پیش آید که گوگل چگونه این اطلاعات را به دست می آورد؟ در پاسخ باید عنوان کرد که علاوه بر اطلاعات حساب کاربری شما، ربات های گوگل قادر خواهند بود که کوکی های سایت های دیگر نیز بررسی کرده و اطلاعات آنان را با یکدیگر جمع کنند.

اطلاعات دموگرافی در گوگل انالیتیکس - نصب گوگل آنالیتیکس
اطلاعات دموگرافی در گوگل انالیتیکس

بخش interests در طبقه audience

در قسمت interests نیز گوگل با استفاده از بررسی کوکی ها و آی پی کاربران می تواند سلیقه ها و علایق آنان را تحلیل کند و اطلاعات آنان را برای شما نمایش دهد تا در سایت خود به کار ببرید.

علایق کاربران در آنالیتیکس
علایق کاربران در آنالیتیکس

بخش geo در طبقه audience

اطلاعاتی همچون موقعیت جغرافیای، زبان کاربران و … از قسمت geo در گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است.

آنالیز مکان کاربران با گوگل آنالیتیکس یا آنالیتیک (Google Analytics)
آنالیز مکان کاربران با گوگل آنالیتیکس یا آنالیتیک (Google Analytics)

آشنایی با بخش behavior

در این بخش 4 قسمت مهم وجود دارد:

  • بررسی رفتار کاربران قدیمی با جدید یا New vs Returning: اگر مایل هستید تا میزان نرخ تبدیل، پرش یا مدت زمانی که کاربر در سایت شما حضور دارد را بررسی کنید، می توانید از اطلاعات این بخش در گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. همچنین امکان مقایسه این فاکتور ها بین کاربران قدیمی و جدید با یکدیگر نیز وجود دارد.
  • بررسی رفتار کاربران قدیمی یا Frequency & Recency: احتمال حضور مجدد کاربران قدیمی در سایت، از این بخش تحلیل می شود. البته می توانید آمار آخرین لاگین به سایت را نیز از این بخش به دست آورید.
  • بررسی نرخ تعامل با سایت یا Engagement: میزان تعامل و درگیر شدن کاربر با وب سایت در این بخش قابل مشاهده است.
  • بررسی روش های ورود به سایت و تحلیل آنها یا Session Quality: این بخش از گوگل آنالیتیکس ، اطلاعات جامع تری در خصوص ورود کاربران، مدت زمان حضور آنها، نرخ پرش و … را ارائه می کند.
جدید و قدیمی آنالیتیکس
جدید و قدیمی آنالیتیکس

فناوری (Technology)

اگر مایل هستید تا اطلاعات مرورگر، سیستم عامل و شرکت  ispکاربرانتان را داشته باشید، می توانید از قسمت ،technology این موارد را مشاهده کنید.

مرورگر کاربران در آنالیتیکس
مرورگر کاربران در آنالیتیکس

موبایل (Mobile)

 گاها نیاز است تا به عنوان مدیر وب سایت، بررسی کنید که کاربران شما برای ورود به سایت از طریق گوشی لاگین کرده اند یا از کامپیوتر و تبلت استفاده می کنند. ایتن موارد در طبقه mobile قابل مشاهده است.

device یا دستگاه ها در گوگل آنالیتیکس
device یا دستگاه ها در گوگل آنالیتیکس

معیار (Benchmarking)

تا به اینجا اطلاعات و آماری که به دست آوردید به تفکیک گوشی و موبایل بوده است. در بخش benchmarking می توانید میزان رشد فاکتور های مد نظر را در هر دستگاه به تفکیک مشاهده کنید.

benchmarking-location
benchmarking-location
Benchmarking آنالیتیکس - گوگل آنالیتیکس چیست
Benchmarking آنالیتیکس

جریان کاربران (User Flow)

گوگل آنالیتیکس بستری را فراهم می آورد که طی آن شما می توانید مسیرهای عبوری کاربرانتان را به صورت مرحله به مرحله مشاهده کنید. این مورد از بخش user flow قابل بررسی است.

آنالیز جریان کاربران در گوگل آنالیتیکس یا آنالیتیک
آنالیز جریان کاربران در گوگل آنالیتیکس یا آنالیتیک

نحوۀ جذب کاربران سایت (Acquisition)

یکی از گزینه هایی که به شما برای برنامه ریزی و تعیین استراتژی جهت رسیدن به اهداف سایت کمک میکند، بررسی نحوه جذب و ورود کاربران به سایت است که از بخش acquisition قابل بررسی است. شما با تحلیل داده های این بخش در ابزار گوگل آنالیتیکس، می توانید بررسی کنید که بیشتر مشتریان شما از چه بخشی وارد و به مشتریان دائمی تبدیل شده اند. این اطلاعات کمک می کند تا فعالیت خود را برای تقویت آن بخش متمرکز تر کنید. در بخش چگونگی جذب با واژگانی روبرو می شوید که در زیر به معرفی هر کدام پرداخته شده است:

  • منابع یا sources: اگر یک سایت، بازدیدکننده به سمت شما ارسال کند، از این بخش می توانید نام آن سایت را مشاهده کنید. در واقع منبع اصلی جذب کاربر به وب سایت شما از این بخش قابل مشاهده است.
  • رسانه ها یا mediums:  در این بخش می توانید متوجه شوید که کاربر چگونه سایت شما را پیدا کرده است. گاها کاربر با جستجو به سایت شما می رسد که این مورد organic نامیده می شود. گاها نیز به وسیله یک لینک، کسب درآمد یا تبلیغ وارد سایت می شود که به آن referral گفته می شود. البته این امکان نیز وجود دارد که در هیچ یک از این دو گروه قرار نگیرد.
  • کانال یا channels: به روشی که مخاطب وارد سایت شما شده است، کانال گفته می شود.
  • جستجوی طبیعی یا organic search: کاربرانی که شما را از طریق جستجو پیدا کرده اند، در این بخش لیست می شوند.
  • ارجاعی یا referral: کاربرانی که از طریق لینک ارجاعی و یا تبلیغاتی شما را پیدا کرده اند، در این بخش لیست می شوند.
  • اجتماعی یا social: کاربرانی که شما را از طریق شبکه های اجتماعی پیدا کرده اند، در این بخش لیست می شوند.
  • موارد دیگر: روش های دیگری همچون تبلیغات کلیکی، ایمیل و … نیز وجود دارد که کاربر می تواند از طریق آنان با سایت شما آشنا شود. این موارد در گروه “موارد دیگر” قرار خواهند گرفت.

 بررسی قسمت overview

در این قسمت از ابزار گوگل آنالیتیکس، شما اطلاعات نمایش داده شده را سفارشی سازی می کنید. به عبارت دیگر هر بخشی که در راستای اهداف برنامه ریزی شده شما باشد اعم از منابع، کانال ها و … در پنل خود قرار داده و سایر موارد را می توانید حذف می کنید. در نظر داشته باشید که اطلاعات این بخش در قالب جدول و نمودار نمایش داده خواهد شد.

overview در گوگل آنالیتیکس
overview در گوگل آنالیتیکس

all traffics یا تمام ترافیک

همانگونه که از نام این مورد متوجه خواهید شد، برای ترافیک هر یک از کانال های ورودی به سایت می توانید از اطلاعات این بخش که به صورت نقشه درختی است، استفاده کنید.

تحلیل ترافیک ورودی در گوگل آنالیتیک
تحلیل ترافیک ورودی در گوگل آنالیتیک

گوگل ادز – google ads

اگر قصد دارید تا تحلیل کنید که ورودی شما از طریق تبلیغات در گوگل به چه نحوی بوده است و میزان کلیک ها و هزینه انجام شده را بررسی کنید از بخش google-ads در گوگل آنالیتیکس می توانید استفاده کنید.

آشنایی با بخش search console

یکی از ویژگی های خوب گوگل آنالیتیکس اتصال کنسول جستجو به بخش آنالیز است. به وسیله آمار این بخش در گوگل آنالیتیکس، می توانید ترافیک جستجوهای انجام شده در خصوص سایت را متوجه شوید و از کشورهایی که بازدیدکنندگان شما در آن حضور دارند و دستگاه های که استفاده می کنند، آگاه شوید.

آشنایی با بخش social

تعداد و ارقام این بخش مربوط به ترافیک ورودی به وب سایت شما از طریق کانال های شبکه های اجتماعی است.

بخش social در گوگل آنالیتیکس
بخش social در گوگل آنالیتیکس

بخش رفتار کاربران یا Behavior

قسمت Behavior یا رفتار کاربران یکی از مهم ترین و کاربردی ترین بخش های گوگل آنالیتیکس است که هر مدیر وب سایتی باید با این موارد آشنایی کامل داشته باشد، بنابراین با ادامه مقاله “گوگل آنالیتیکس چیست” با آمادمی وبکیما همراه باشید تا به صورت کامل با بخش Behavior در آنالیتیکس آشنا شوید.

قسمت Overview در Behavior

در بخش Overview به اطلاعات کلی رفتار کاربران دسترسی دارید. برای مثال می توانید مشاهده کنید که کاربران در سایت شما چند صفحه را مشاهده کرده اند، یا اینکه چه تعداد از این بازدیدها یونیک (غیرتکراری) بوده است. همچنین مهم ترین بخش این صفحه بخشی است که نمایش می دهد به ترتیب بیشترین بازدید مربوط به کدام صفحات از سایت بوده است.

قسمت Overview در Behavior
قسمت Overview در Behavior
  • Unique Pageviews: بازدید های یونیک و غیر تکراری
  • Avg. Time on Page: میانگین ماندگاری در صفحات
  • Bounce Rate: نرخ بانس ریت یا همان پرش
  • Events: نوع تعامل با سایت
  • Site Search: عبارت هایی که در سایت شما جستجو شده است.

جریان رفتار کاربران یا Behavior Flow

در بخش Behavior Flow مسیر رفتار کاربران به صورت کاملا واضح قابل مشاهده است. همچنین این بخش این قابلیت را دارد که شما اول مسیر را مشخص کنید، سپس گوگل آنالیتیکس ادامه مسیر کاربر را به صورت کامل به شما نمایش می دهد. و مسیر های دوم و سوم و … را نشان می دهد.

نمایش جریان رفتار کاربران یا Behavior Flow
نمایش جریان رفتار کاربران یا Behavior Flow

آشنایی با بخش site content

وقتی وارد بخش site content  در گوگل آنالیتیکس ، می شوید می توانید در خصوص سایت خود یک سری اطلاعات کلی را مشاهده کنید. به طور مثال می توانید مشاهده کنید که هر صفحه چه میزان ترافیک داشته و کاربران تا چه مدتی در آن حضور داشته اند. با تحلیل این بخش متوجه محصولات خوب و سودآور سایت خود خواهید شد و برای آنان وقت می گذارید. البته شما می توانید از طریق اطلاعات Content Drilldown، Pages، Exit Pages  داده های دقیق تری در خصوص زیر دامنه های خود نیز به دست آورید.

تحلیل محتوا در گوگل آنالیتیکس یا آنالیتیک - گوگل آنالیتیکس چیست
تحلیل محتوا در گوگل آنالیتیکس یا آنالیتیک

آشنایی با بخش site speed

این بخش یک گزینه خوبی است تا از داده های آن استفاده کرده و سرعت سایت خود را بهبود ببخشید. شما می توانید سرعت لود صفحه اصلی ، زمان ریدایرکت، زمان پاسخگویی سرور و … را مشاهده کرده و بر اساس کشور ها، مرورگر ها و … آنالیز های خود را انجام دهید. البته این بخش گزینه ای به نام Speed Suggestions دارد که گوگل برای بهبود سرعت لود سایت، پیشنهاداتی به شما ارائه می کند.

تحلیل سرعت سایت در گوگل آنالیتیکس
تحلیل سرعت سایت در گوگل آنالیتیکس

اگر مایل هستید تا متوجه شوید کاربران در سایت شما بیشتر، چه مواردی را جستجو می کنند، حتما سیستم داخلی جستجوی سایت را به بخش آنالیز گوگل متصل کنید.

آشنایی با بخش events

در این بخش از ابزار گوگل آنالیتیکس، میزان تبادلات شما و کاربران بر اساس فاکتور های مد نظر شما آنالیز می شوند. به طور مثال شما قصد دارید بررسی کنید که چند نفر بر روز گزینه “مطالب بیشتر” از یک پست کلیک می کنند. برای این مورد ، کلیک بر روی یک گزینه، یک رویداد در پنل گوگل آنالیتیکس ثبت می شود و آمار ذخیره خواهد شد.

آنالیز رویدادها با استفاده از گوگل آنالیتیک یا آنالیتیکس (Events)
آنالیز رویدادها با استفاده از گوگل آنالیتیک یا آنالیتیکس (Events)

آشنایی با بخش conversions

یکی از بخش های اصلی گوگل آنالیتیکس بخش conversions است. در این بخش همانگونه که در بالا توضیح داده شد، نرخی از بازدیدکنندگان که به مشتری ثابت تبدیل می شوند، قابل بررسی و تحلیل است. منظور از مشتری یا کاربر ثابت، توسط شما تعیین می شود. به طور مثال ثبت نام در سایت یا خرید از وب سایت شما می تواند یک هدف باشد که در این بخش اطلاعات آن جمع آوری می شود. برای انجام تنظیمات در این بخش لازم است تا از گزینه Google Tag Manager استفاده کرد. در بخش conversion، 4 دسته اصلی وجود دارد:

هدف ها یا goals

اگر هدفی را در گوگل آنالیتیکس مشخص کرده باشید، تمام آمارهای منطبق با هدف خود را در این بخش می توانید مشاهده کنید. بر اساس تحلیل این آمار می توانید متوجه شوید که کدام استراتژی برای رسیدن به هدف، گزینه خوبی است. همچنین می توانید سایت خود را در راستای بهبود، بهینه سازی کنید.

goals در آنالیتیکس
goals در آنالیتیکس

میزان فروش های آنلاین یا e-commerce

اگر اطلاعات فروش وب سایت خود را در اختیار گوگل آنالیتیکس قرار دهید می توانید متوجه شوید که چه میزان فروش داشته اید، چه میزان از بازدیدکنندگان شما به مشتری تبدیل شده اند و … .

ecommerce در آنالیتیکس - گوگل آنالیتیکس چیست
ecommerce در آنالیتیکس

بررسی مسیر های چندگانه یا multi – channel funnels

روش کار این بخش در گوگل آنالیتیکس به این شکل است که میزان تبدیل ها و یا فروش را به آخرین کانال و مسیر ورودی اعطا می کند. اما شاید برای شما جای سوال باشد که جستجو های قبل چه نقشی این بین داشته اند؟ برای پاسخ به این سوال و سوالات مشابه می توانید از اطلاعات این بخش استفاده کنید.

ویژگی های اختصاصی یا attribution

اعداد و ارقام این بخش در گوگل آنالیتیکس، نشان میدهند که هر یک از راه های ارتباطی به سایت شما چه میزان نرخ تبدیل داشته اند. با استفاده از این تحلیل ها، کانال های ورودی خود را می توانید بهتر بررسی کرده و برای آنان اعتبار قائل شوید. همچنین می توانید فعالیت هایی را برای ارتقای یک کانال برنامه ریزی کنید.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا در خصوص گوگل آنالیتیکس و مزایای استفاده  از آن صحبت کنیم. هر یک از پارامترهای موجود در ابزار آنالیز رایگان گوگل بررسی شد تا بتواند به شما در بهینه سازی سایت و تعیین استراتژی مناسب جهت رسیدن به اهداف کمک کند. شما می توانید گوگل آنالیتیکس را بر اساس پارامترهای خود بهینه سازی کنید و از نتایج آن برای سودآوری و ارتقای کسب و کار آنلاین خود بهره ببرید.


5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه و پرسش

آموزش‌های ویدیویی جدید یوتیوب رو از دست ندی!

بزن بریــم!