آموزش راه‌اندازی سیستم برق اضطراری در دفتر کار

آموزش راه‌اندازی سیستم برق اضطراری در دفتر کار

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 6 شهریور 1401
باید لاگین کنید!

همین‌طور که همگی شاهد هستیم، متاسفانه مدتی است که با گرم شدن هوا و بالارفتن مصرف برق در کشور، با قطعی‌های پی در پی و گسترده بـــــرق روبرو شدیم، و متاسفانه در دفتر آکادمی وبکیما به دلیل قطعی‌های مکرر برق، خسارت‌های مالی فراوانی دیدیم! به همین دلیل دست به کار شدیم و با کمی تحقیق و جستجو توانستیم یک سیستم برق اضطراری برای دفتر کار و استدیو آکادمی وبکیما راه‌اندازی کنیم تا دیگر شاهد این مشکلات و خسارت‌های مالی ناشی از نوسانات و قطعی برق نباشیم.

بعد از تجربه‌هایی که در این زمینه کسب کردیم، گفتیم بد نیست که این تجربه را با شما همراهان گرامی آکادمی وبکیما نیز به اشتراک بگذاریم، تا شاید بتوانیم در این شرایط به شما عزیزان کمکی کرده باشیم. پس اگر می‌خواهید با مراحل راه‌اندازی یک سیستم برق اضطراری در دفتر کار یا حتی منزل خود آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما این مقاله را تا انتها دنبال کنید و ویدیو را نیز مشاهده کنید.

خسارت شدید در دفتر کار وبکیما به دلیل نوسانات برق!

صبح روز جمعه 19 دی 1399 یک روز تعطیل و مثل همیشه یک روز پر کار برای بنده!
وارد دفتر کار وبکیما شدم، بوی نامطبوع سوختگی تمامی فضا را پر کرده بود! به محض اینکه وارد دفتر کار خودم شدم بوی نامطبوع سوختگی شدیدتر شد! میز کارم رو بررسی کردم تا ببینم که این بوی سوختگی از کجاست! دیدم محافظ برق کاملا سیاه شده و تقریبا بیشتر بوی بد از همان محافظ برق بخت برگشته بود! با خودم گفتم خوب خوبه که حداقل سیستم‌ها محافظ داشتند و مشکلی برای‌شان پیش نیامده است! در صورتی که کاملا در اشتباه بودم…

با بررسی‌های بیشتر مشخص شد که محافظ بدبخت تا پای از دست دادن جانش از سیستم‌های ما محافظت کرده است! ولی خب دیگر توانش را از دست داده و تسلیم نوسانات شدید برق شده است و متاسفانه تمامی دستگاه‌هایی که به محافظ متصل بودند به نوعی دیگر غیر قابل استفاده بودند!

وسایلی که در آن شب حادثه به برق بودند عبارتند‌از:

  • 2 عدد کامپیوتر رو میزی
  • 2 عدد مانیتور 24 اینچ
  • یک عدد اسپیکر
  • 2 عدد شارژر لپ‌تاپ
  • 2 عدد شارژر موبایل
  • یک عدد شارژر مودم
  • یک عدد شارژر سرفیس مایکروسافت

تمامی وسایلی که به محافظ برق متصل بودند کاملا سوخته بودند! یعنی واقعا شانس آوردیم که آن شب در دفتر آتش سوزی نشده بود چون تمامی وسایل ما به معنای واقعی کلمه سوخته بودند!

دلیل نوسانات برق آن شب!

بعد از اینکه خراب کاری‌های ایجاد شده را جمع کردیم، اولین کاری که کردم با شرکت برق تماس گرفتم و دلیل این اتفاق را جویا شدم، حدس بزنید چه اتفاقی افتاده بود؟ یک آقای محترم که البته دزد تشریف داشتند، زحمت کشیده بودند و یکی از کابل‌های اصلی منطقه را دزدیده بودند!

همین موضوع باعث شده بود که برق منطقه ما به جای اینکه یک فاز و یک نول داشته باشد، به اصطلاح برق 2 فاز شود! یعنی برق منطقه ما دو فاز شده بود! دلیل اینکه تمامی دستگاه‌هایی که به برق بودند سوخته بودند این بود که یک شخص دزد به خاطر منافع شخصی خودش یک بخشی از کابل را بریده و با خود برده بود…!!!

جالب اینجاست که تقریبا تمامی وسایلی که آن شب به برق بودند سوخته بودند! حتی آیفون، درب بازکن، لامپ‌های راهرو، پمپ آب و … خلاصه هر دستگاهی که به برق بود!

از همسایه‌ها هم که پر و جو کردیم بدون استثنا تمامی منطقه دقیقا مثل دفتر ما همه وسایل برقی سوخته بودند.

حالا شاید با خودتان بگویید که چرا بعد از اتمام کار برق دستگاه‌های خود را قطع نمی‌کنید!؟ در پاسخ باید خدمت‌تان عرض کنم که بنده برعکس در این رابطه بسیار وسواس هستم و حتما باید برق دستگاهی که از آن استفاده نمی‌شود قطع باشد، اما متاسفانه شب قبل از این حادثه بنده آنقدر خسته بودم و یادم رفته بود که برق محافظ را قطع کنم.

واکنش شرکت برق برای دریافت خسارت

دقیقا همان روز بعداز ظهر برای گرفتن خسارت با شرکت برق تماس گرفتم، گفتند که باید به اداره برق منطقه خودتان مراجعه کنید، بعد از مراجعه به اداره برق، به دلیل خسارت گسترده‌ای که در آن شب اتفاق افتاده بود، اداره برق بسیار شلوغ بود، خلاصه بعد از پرس و جو و انتظار بسیار زیاد، بالاخره توانستم با کارمندی که مخصوص پیگیری‌های خسارت بود صحبت کنم، ایشان فرمودند که به دلیل خسارت گسترده، فردا ماموری به منطقه شما اعزام می‌شود تا تعیین میزان خسارت کند و سپس بیمه به شما خسارت‌تان را پرداخت خواهد کرد.

متاسفانه هنوز فردا نشده است و ما هنوز آن ماموری که قرار بود برای تعیین میزان خسارت تشریف بیارند را ندیدیم!

نبی عبدی، مدیر آکادمی وبکیما

نحوه کارکرد UPS

نحوه کارکرد UPS
نحوه کارکرد UPS

نحوه محاسبه آمپر ساعت باتری

نحوه محاسبه آمپر ساعت باتری
نحوه محاسبه آمپر ساعت باتری

انواع UPS

توجه داشته باشید که UPS‌ها انواع مختلفی دارند اما می‌توان گفت که درصد بسیار بالایی از UPS ها در 3 نوع زیر خلاصه می‌شوند:

  1. یو پی اس آفلاین – Standby UPS
  2. یو پی اس تعاملی – Line Interactive UPS
  3. یو پی اس آنلاین – Online UPS

نکته مهم: اگر می‌خواهید هم در زمان‌های قطعی برق، برق داشته باشید و هم در زمان نوسانات شدید برق به دستگاه‌های شما آسیبی نرسد باید از UPS نوع آنلاین استفاده کنید.

جمع‌ بندی

در انتها امیدواریم که شما هیچ وقت به دلیل قطعی‌ها و نوسانات مکرر برق خسارت نبینید و همچنین بتوانید با استفاده از این آموزش یک سیستم برق اضطراری برای دفتر کار یا منزل خود راه‌اندازی کنید تا علاوه بر داشتن برق در زمان‌های قطعی برق، از دستگاه‌های گران قیمت خود نیز محافظت کنید.

هرگونه سوالی در رابطه با این آموزش و نحوه راه‌اندازی سیستم برق اضطراری دارید در انتهای همین صفحه و در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید تا پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشیم. ممنون از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه و پرسش

  1. حسین میگوید:

    امیدوارم همینطور پر قدرت به کارتون ادامه بدین می خواستم بدونم میشه در مورد المان صفحه اولتون توضیح بدین و نحوه ساخت اش رو بگین یا به صورت یه مقاله منتشر کنید خیلی ممنون اگه میشه کمک کنید

    • پشتیبانی میگوید:

      باتشکر از همراهی شما، بخش وبکیما تی‌وی در صفحه اصلی سایت به صورت برنامه‌نویسی اختصاصی طراحی شده است، این موارد را باید توسط برنامه‌نویسی پیاده‌سازی کنید.

  2. علی میگوید:

    سیستم مورد نطر شما برای وجود برق در صورت قطع طراحی شده و محافظت از اتفاقات دو فاز و یا دیگر نمیکند و عملا کارایی ندارد.
    برای جلوگیری از اینچنین اتفاقات میتوانید از استابلایزر استفاده کنید.
    البته در سیستم های ups انلاین این سیستم بصورت خودکار تعبیه شده است و در صورت مشکل برق ورودی، اجازه انتقال به خروجی را نمیدهد، اما سیستمهای افلاین یا همان سویچ کنتاکتور و یا رله که در محافظ ها استفاده میشود این توان را نخواهند داشت.

    • نبی عبدی میگوید:

      البته دقت کنید که حوادثی که در این مقاله گفته شده است، قبل از راه‌اندازی سیستم UPS بوده است، همچنین یو پی اسی که در دفتر وبکیما استفاده می‌کنیم از نوع آنلاین است.

  3. علی میگوید:

    شما همه این دستگاهها را به یک محافظ وصل کرده بودید؟ احتمالا تعداد دستگاههای متصل بیش از توان محافظ بوده.

    • نبی عبدی میگوید:

      در پاسخ باید خدمت شما عرض کنم که نوع محافظی که در دفتر استفاده می‌کردیم از نوع آمپر بالا بود و همچنین در شب حادثه هیچ یک از دستگاه‌ها روشن نبودند! در نتیجه شما 20 دستگاه خاموش را هم که به یک محافظ حتی آمپر پایین هم که بزنید هیچ مشکلی حداقل در زمان خاموش بودن دستگاه‌ها پیش نخواهد آمد، اگر هم قرار باشد مشکل از پایین بودن میزان جریان محافظ برق باشد باید در زمانی این اتفاق می‌افتاد که دستگاه‌ها در حال استفاده بودند نه زمانی که خاموش بودند! همچنین دیگر دستگاه‌های برقی مثل آیفون و پمپ آب و لامپ‌های راهرو هم سوخته بودند!

      • علی میگوید:

        واقعا متاسفم از اتفاقی که براتون افتاد و ممنون از این که تجربه‌تون را به اشتراک گذاشتید. همین یادآوری شما باعث شد بازبینی دقیقی نسبت به اتصالات و محافظ‌ها داشته باشم، چون هزینه سخت‌افزار واقعا بالاست.

  4. mose میگوید:

    ممنونم از مطلب خوبتون – دستتون درد نكنه

    • پشتیبانی میگوید:

      ممنون از همراهی شما

آموزش‌های ویدیویی جدید یوتیوب رو از دست ندی!

بزن بریــم!