آموزش افزونه LiteSpeed Cache | کش لایت‌اسپید

آموزش افزونه LiteSpeed Cache | کش لایت‌اسپید

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 15 اردیبهشت 1402
باید لاگین کنید!

آموزش افزونه LiteSpeed Cache: امروزه سرور‌هایی که برای میزبانی وب سایت استفاده می‌شوند به چند دسته تقسیم می‌شوند که یکی از پرکاربرد‌ترین و بهترین آن‌ها سرور‌های LiteSpeed است، این سرور‌ها توانسته‌اند سرعت بسیار خوبی را برای سایت‌ها رقم بزنند و سایت‌های زیادی هم هستند که از این سرور‌ها برای میزبانی خود استفاده می‌کنند، برای اینکه اطلاع داشته باشید سرور سایت شما چه موردی است می‌توانید به میزبان خود اطلاع دهید و نوع سرور خود را از آن‌ها بپرسید.

در کل سرور‌های لایت اسپید سرور‌های بسیار خوبی برای میزبانی سایت‌های وردپرسی هستند و ما در این مقاله از سری مقالات آموزش وردپرس می‌خواهیم به این سرور‌ها بپردازیم و یکی از بهترین افزونه‌های مدیریت کش این سرور‌ها یعنی افزونه LiteSpeed Cache را آموزش دهیم تا بتوانید با استفاده از آن حافظه کش سایت خود را به خوبی مدیریت کنید.

چرا از سرور‌های LiteSpeed استفاده کنیم؟

ممکن است که این سوال برای شما هم پیش آمده است که اصلا چرا باید از سرور‌های لایت اسپید استفاده کنیم؟ در جواب باید به شما پاسخ دهیم که این سرور‌ها قابلیت‌های بسیار خوبی دارند و مخصوصا برای سایت‌های وردپرسی بسیار مناسب هستند که می‌تواند مزیت خوبی برای سایت شما باشد.

یکی از قابلیت‌های اصلی این سرور‌ها امنیت بالای آن‌ها است و هم سرعت بسیار بالایی دارند که شما با استفاده آ‌ن‌ها قادر خواهید بود سایت خود را با سرعت بیشتری به کاربران ارائه دهید، سرعت سایت یکی از اصل‌های که سئو است که اگر به آن توجه نداشته باشید نمی‌توانید به خوبی رتبه‌ای در موتور‌های جستجو دریافت کنید پس این مورد در سرور‌های لایت اسپید بسیار عالی است.

و در آخر هم باید به شما بگوییم که این نوع سرور‌ها با انواع CDN‌ ها سازگاری دارند و شما می‌توانید توزیع محتوا سایت خود را به خوبی انجام دهید، البته توجه داشته باشید که این موارد تمامی مزایا سرور‌های لایت اسپید نیست و این سرور‌ها بسیار مزایا بیشتری دارند.

افزونه LiteSpeed cache چیست و چه کاربردی دارد؟

کش سایت یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که اگر آن‌را مدیریت نکنید سرعت سایت شما بسیار کاهش خواهد یافت پس باید سعی کنید همیشه این بخش مهم را در سایت خود مدیریت کنید، افزونه‌های زیادی در وردپرس وجود دارد که شما با استفاده از آن‌ها می‌توانید کش سایت خود را به خوبی مدیریت کنید، اما پیشنهاد ما این است که اگر از سرور‌های لایت اسپید استفاده می‌کنید افزونه LiteSpeed cache را فراموش نکنید، این افزونه طبق استاندارد‌های سرور‌های لایت اسپید اجرا شده است و شما می‌توانید با استفاده از آن کش سایت خود را به خوبی مدیریت کنید.

این افزونه تا‌کنون توانسه کاربران زیادی را به سمت خود جلب کند، در ضمن لایت اسپید کش به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است و شما می‌توانید از طریق مخزن وردپرس آن‌ را دانلود و نصب کنید، هم اکنون این افزونه بیش از 1 میلیون نصب فعال داشته است که همین به معنی با کیفیت بودن و حرفه‌ای بودن افزونه است.

آموزش افزونه LiteSpeed cache

خیلی خوب در بخش قبلی سعی داشتیم این افزونه را کاملا به شما معرفی کنیم تا بتوانید به خوبی به آن آشنا شده و اگر نیاز داشته باشید از آن استفاده کنید، در این بخش با ما همراه باشید تا به شما توضیح دهیم چطور می‌توانید از این افزونه استفاده کنید پس با ما همراه باشید تا به خوبی بتوانید کش سایت خود را مدیریت کنید.

اول از هرکاری باید افزونه را در سایت خود نصب و فعالسای کنید پس به مخزن وردپرس رفته و LiteSpeed cache را جستجو کنید تا به افزونه دسترسی پیدا کنید و بتوانید آن‌را در سایت خود نصب و فعال‌سازی کنید، توجه داشته باشید باز هم تاکید می‌کنیم که این افزونه کاملا رایگان است و فقط برای سرور‌های لایت اسپید کاربرد دارد.

دانلود افزونه لایت اسپید کش

همچنین می توانید با کلیک روی دکمه زیر افزونه لایت اسپید کش را به صورت کاملا رایگان از مخزن وردپرس دانلود و نصب کنید:

بعد از نصب این افزونه یک بخش در پیشخوان سایت شما ایجاد خواهد شد با نام litespeed cache که از این بخش شما می‌توانید تمامی بخش‌های افزونه را در دسترس داشته باشید و تنظیمات مورد نیاز را اعمال کنید.

صفحه تنظیمات افزونه لایت اسپید کش - آموزش افزونه LiteSpeed Cache
صفحه تنظیمات افزونه لایت اسپید کش – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

شروع آموزش افزونه لایت اسپید کش

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید این افزونه هم بخش‌ها زیادی را در خود دارد و شما می‌توانید با استفاده از هر کدام بخش‌ها یک سری تنظیمات و اطلاعات جدیدی را در دسترس خود داشته باشد.

از طریق پیشخوان شما می‌توانید تمامی اطلاعات مربوط به کش سایت را مشاهده کنید و آن‌را به خوبی مدیریت کنید، می‌توانید ببینید چقدر حافظه کش شما حجم دارد و این حافظه تا چه حدی پر شده است و… که این اطلاعات ارزشمند بوده و شما می‌توانید با استفاده از آن سرعت سایت را افزایش دهید.

بخش تنظیمات عمومی افزونه لایتاسپید کش
بخش تنظیمات عمومی افزونه لایتاسپید کش – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

از طریق بخش عمومی شما می‌توانید یک سری تنظیمات پایه را برای افزونه اعمال کنید، در اولین گزینه یعنی ارتقا خودکار می‌توانید تعیین کنید که وقتی این افزونه نسخه جدید از خودش ارائه داد به صورت خودکار بروزرسانی شود یا خیر، ما پیشنهاد می‌کنیم این مقدار را بر روی خاموش قرار دهید چون قبل از بروزرسانی هر افزونه ای شما باید یک نسخه بک آپ از سایت خود داشته باشید تا اگر بعد از بروزرسانی سایت مشکلی داشت بتواند آن‌را به همان وضیعت قبلی بازگردانید.

از طریق domain key می‌توانید دامنه خود را به QUIC.clud متصل کنید، این مورد خیلی پیشنهاد نمی‌شود چون ممکن است اصلا کاربردی برای شما نداشته باشید فقط وقتی که نیاز جدی به خدمات این وب سرویس داشتید بهتر است از آن استفاده کنید.

از طریق server ip هم باید ip سایت خود را وارد کنید که اگر ip اختصاصی ندارید این مورد هم نیاز نیست وارد کنید و خیلی مورد جدی نیست.

تنظیمات کش در آموزش افزونه LiteSpeed cache

اصلی‌ترین تنظیمات افزونه در بخش کش است و شما باید بیشتر تمرکز بر روی این مورد داشته باشد، بخش کش این افزونه چندین تب را در خود دارد که شما می‌توانید با استفاده از هر کدام این تب‌ها تنظیمات متفاوتی در سایت خود اعمال کنید، توجه داشته باشید که باید این مورد را خیلی جدی بگیری تا بتوانید این افزونه را برای سایت خود به خوبی تنظیم کنید.

تب کش

خیلی خب همان‌طور که از اسم این تب پیداست شما می‌توانید با استفاده از آن یک سری از تنظیمات کش سایت خود را تغییر دهید که در ادامه به تک به تک آن‌ها می‌پردازیم.

تب تنظیمات کش در افزونه لایت اسپید کش یا Lscache
تب تنظیمات کش در افزونه لایت اسپید کش یا Lscache – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

در گزینه اول یعنی Enable Cache شما می‌توانید فعال بودن یا غیر فعال بودن کش سایت خود را تعیین کنید، با استفاده از کش کاربران وارد شده شما قادر خواهید بود که کش شدن سایت برای کاربران تازه وارد را مشخص کنید که روشن باشد یا نه.

افرادی که نظر می‌گذارند هم دارای کش هستند و شما می‌توانید با استفاده از کش نظر دهندگان سایت رای آن‌ها کش کنید، کش REST API هم یکی دیگر از گزینه‌های این افزونه برای کش کردن API ها است.

برای تعیین وضعیت صفحه ورود به وب سایت هم می‌توانید از طریق کش صفحه ورود اقدام به فعال یا غیر‌فعال‌سازی کش کنید، برای کش کردن ایکون‌های سایت میتوانید از گزینه کش favicon.ico استفاده کنید.

اگر از منابع PHP استفاده می‌کنید حتما کش منابع PHP را فعال کنید، برای فعال کردن کش موبایل هم می‌توانید از گزینه کش موبایل استفاده کنید.

تب TTL

به این تب دست نزنید چون تمامی تنظیمات به صورت پیش‌فرض درست تنظیم شده و کاربرد اصلی این تب هم برای مدت زمان مد نظر کش وردپرس است که وقتی کاربران به سایت وارد شما شوند با استفاده از کش سایت برای آن‌ها اجرا می‌شود که همین باعث بالا رفتن سرعت لود سایت برای کاربر خواهد بود.

تب پاکسازی

شما از طریق تب پاک‌سازی می‌توانید یک سری تنظیمات مربوط به حذف کش موجود و شروع جدید کش را وارد کنید که این باعث خواهد شد شما بتوانید حافظه کش سایت خود را بهتر مدیریت کنید.

تنظیمات بخش حذف کش در افزونه LiteSpeed Cache
تنظیمات بخش حذف کش در افزونه LiteSpeed Cache

می‌توانید بر روی هر کدام از موارد گفته شده‌ای که در تصویر بالا موجود است را انتخاب کنید و بعد با ذخیره کردن این تغییرات کش‌های قبلی آن صفحات را به صورت خودکار حذف کنید.

تب استثنائات

از طریق این تب می‌توانید یک سری لینک را وارد کنید که برای کاربران لینک نشود، برای مثال می‌توانید پنل کاربری کاربران را کش نکنید تا تغییرات جدید را بتوانند زودتر مشاهده کنند و یا صفحه اخباری اگر دارید را در سایت خود کش نکنید که سریع بروزرسانی شوند.

تب ESI

از طریق این تب می‌توانید صفحه مدیریت سایت خود را کش کنید تا مدیریت سایت و امور مدیریتی که در سایت دارید را بتوانید با سرعت بالاتری انجام دهید و در زمینه لود شدن صفحه‌های مختلف مدیریت پیشرو‌تر باشید.

بخش تنظیمات کش قسمت مدیریت سایت توسط افزونه لایت اسپید کش LiteSpeed Cache
بخش تنظیمات کش قسمت مدیریت سایت توسط افزونه لایت اسپید کش

علاوه بر کش مدیریت هم شما می‌توانید فرم دیدگاه خود را کش کنید تا کاربران وقتی در سایت شما یک‌بار وارد می‌شوند بتوانند این بخش را کش کنند و سایت برای آن‌ها سریع‌تر لود شود.

تب Object

این تب هم مربوط به فعال کردن کش هاستینگ شما خواهد بود که باید در سرور سایت شما Memcached یا Redist فعال باشد، توجه داشته باشید این ویژگی‌ها بسیار بر روی سرعت سایت شما تاثیر گذار هستن و شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها سیستم کش قدرتمند‌تری داشته باشید.

تنظیمات بخش سرور در افزونه LiteSpeed Cache
تنظیمات بخش سرور در آموزش افزونه LiteSpeed Cache

سعی داشته باشید یکی از این روش‌ها را استفاده کنید و آبجکت کش را در سایت خود فعال کنید تا سرعت بهتری را از سایت خود تجربه کنید.

کش مرورگر

از طریق کش مرورگر شما می‌توانید این قابلیت را فعال کنید که در مروگر‌های مختلف سایت شما کش شود یا خیر، این مورد هم می‌تواند سرعت سایت را برای کاربری که قبلا سایت شما را حتی یک‌ بار اجرا کرده است افزایش دهد.

تنظیمات کش مرورگر در افزونه لایت‌اسپید‌کش
تنظیمات کش مرورگر در افزونه لایت‌اسپید‌کش – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

پیشنهاد می‌کنیم این مورد را فعال کنید تا بتوانید با سرعت بیشتری به استقبال کاربران خود بروید و از این طریق سئو سایت بهتری داشته باشید.

تب پیشرفته

از طریق این تب هم می‌توانید یک سری دیگر از تنظیمات افزونه را در دسترس خود داشته باشید و از امکانات بیشتر افزونه استفاده کنید.

تب پیشرفته در آموزش افزونه لایت اسپید کش
تب پیشرفته در آموزش افزونه لایت اسپید کش – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

بهبود سازگاری : http/https می‌توانید این مورد را فعال کنید که سازگاری بهتری در این دو مورد برای هم وجود داشته باشد.

کلیک فوری هم به این معنی است که شما می‌توانید یک قابلیت را در سایت خود فعال کنید که وقتی کاربر موس خود را بر روی یک لینک سایت شما برد قبل از اینکه وارد آن بخش شود آن صفحه در حافظه کش لود خواهد شد و کاربر به محض اینکه کلیک کند صفحه برای او باز خواهد شد و این سرعت بسیار عالی می‌تواند اعمال کند.

بخش CDN در آموزش افزونه Litespeed cache

این بخش مربوط به متصل کردن سایت به شبکه‌های تویع محتوا است و شما می‌توانید از این طریق کش سایت خود را به این شبکه‌ها متصل کنید تا در آن‌ها هم ذخیره شده و سرعت بیشتری را در سایت خود داشته باشید.

بخش CDN در آموزش افزونه Litespeed cache
بخش CDN در آموزش افزونه Litespeed cache

از طریق اولین مورد شما می‌توانید این بخش را روشن کنید و سایت خود را به QUIC.cloud متصل کنید و از خدمات این وب سرویس استفاده کنید، این وب سرویس هم یک ابزار عالی برای کش وردپرس و شبکه توزیع محتوا وردپرس است که بسیار می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.

یک سری گزینه دیگر هم دارد که شما می‌توانید با استفاده این قابلیت را فعال کنید که چه مواردی در سایت شما کش شود و چه مواردی را نمی‌خواهید برای کاربر خود کش کنید، اگر به پایین صفحه مراجعه کنید کادر مورد نیاز را برای اتصال کش به کود فلر را خواهید دید و شما می‌توانید از این طریق سایت خود را خیلی ساده به کلود فلر متصل کنید.

بهینه سازی تصاویر در افزونه litespeed

شما با استفاده از گزینه بهینه سازی تصاویر در این افزونه می‌توانید تصاویر سایت خود را هم به خوبی بهینه سازی کنید و با استفاده از این قابلیت سرعت سایت خود را هم افزایش دهید، البته این بخش افزونه خیلی قدرتمند نیست و شما اگر می‌خواهید به صورت حرفه‌ای‌تر تصاویر سایت خود را بهینه سازی کنید بهتر است از افزونه‌هایی که در زمینه بهینه سازی تصاویر فعالیت دارند استفاده کنید.

بهینه ساز برگه در افزونه Litespeed

بخش جالب دیگر که با استفاده از آن می‌توانید سرعت سایت خود را بهبود ببخشید بخش بهینه سازی برگه در این افزونه است که قابلیت‌هایی برای فشرده سازی فایل‌های سایت و کد‌های سایت به شما خواهد داد.

بهینه ساز برگه در افزونه Litespeed
بهینه ساز برگه در افزونه Litespeed – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

در این بخش افزونه یک سری تب دیگر وجود دارد که هر کدام از این تب‌ها یک سری تنظیمات جدید را در اختیار شما خواهد گذاشت که در ادامه بخش به بخش این بخش از افزونه را به شما توضیح خواهیم داد.

 CSS Minify

با فعال کردن این گزینه شما می‌توانید کد‌های استایل سایت خود را بهینه سازی کنید و به نحوه‌ای فشرده‌سازی خواهید کرد تا سرعت بیشتری در سایت شما اعمال شود، توجه داشته باشید که این فشرده سازی هیچ تغییری در استایل‌های سایت شما اعمال نخواهد کرد.

ترکیب CSS: شما علاوه بر بهینه سازی کد‌های استایل میتوانید آن‌ها را باهم ترکیب کنید تا فایل‌های CSS زیادی در سایت شما وجود نداشته باشد.

CSS Combine External and Inline: اگر این گزینه را فعال کنید استایل‌های خارجی و درون خطی باهم ترکیب خواهند شد.

بارگذاری CSS ناهمگام

ممکن است شما در سایت خود یک سری کد استایل داشته باشید که اصلا باهم سازگاری نداشته باشند اگر این گزینه را خاموش کنید این کد‌ها لود نخواهند شد اما اگر روشن باشند همه کد‌های استایل سایت شما برای کاربران لود می‌شوند.

ایجاد CSS بحرانی: اگر این گزینه را فعال کنید وقتی که سرور امکان ارسال فایل‌های استایل را برای کاربر نداشته باشد خود افزونه این کد را نسبت به سابقه‌های قبلی کش تولید کرده و برای کاربر لود خواهد کرد.

در تب تنظیمات JS هم شما تمامی گزینه‌های CSS را اختیار خود خواهید داشت و شما می‌توانید این تنظیمات را برای فایل‌های JS خود ایجاد کنید.

بعد از همه این موارد یک تب بهینه سازی وجود دارد که شما می‌توانید تنظیمات بیشتری برای بهینه سازی سایت خود داشته باشید و با استفاده از آن‌ها باز هم سرعت سایت خود را افزایش دهید.

بررسی تنظیمات مهم دیگر در آموزش افزونه LiteSpeed Cache
بررسی تنظیمات مهم دیگر در آموزش افزونه LiteSpeed Cache

HTML Minify: این گزینه را در بخش قبلی مقاله هم توضیح دادیم برای بهینه سازی کد‌های سایت شما است و این مورد برای بهینه سازی کد‌های HTML کاربرد دارد.

بارگیری ناهمگام فونت‌های گوگل: اگر از فونت‌های گوگل استفاده نمی‌کنید بهتر است که این گزینه را بر روی خاموش قرار دهید تا سرعت بارگیری سایت شما کاهش نداشته باشد.

حذف فونت‌های گوگل: این مورد هم به کلی فونت‌هایی که از کتابخانه گوگل برای خود انتخاب کردید را حذف خواهد کرد.

حذف Emoji وردپرس: یکی از عواملی که بر روی کاهش سرعت سایت بسیار تاثیر گذار است ایموجی‌های وردپرسی هستند که اگر از آن‌ها در سایت خود استفاده نمی‌کنید این گزینه را بر روی خاموش قرار دهید.

Remove Noscript Tag: اگر در سایت خود از تگ‌های Noscript استفاده نمی‌کنید این گزینه را بر روی خاموش قرار دهید.

تب تنظیمات رسانه در افزونه Litespeed Cache

در این تب هم گزینه‌های زیادی برای تنظیمات وجود دارد که شما نیاز نیست همه آن‌ها را تغییر دهید و اکثر آن‌ها به صورت پیش فرض بر روی مقدار مناسب قرار دارند، فقط در این تب یک گزینه با نام بارگذاری تنبل تصاویر است که شما باید مقدار آن‌را بر روی روشن قرار دهید تا قابلیت LezyLoad در سایت شما فعال شود و کاربر بتواند با سرعت بسیار بهتری سایت شما را لود کند.

بخش پایگاه داده در افزونه Litespeed Cache

دیتابیس در واقع مهم‌ترین بخش هر وب سایت است و شما باید به خوبی از آن مراقبت کنید، این بخش در سایت شما ممکن است تاثیر بسیار زیادی بر روی سرعت داشته باشد و شما باید بتوانید کش پایگاه داده سایت خود را به خوبی مدیریت کنید.

تنظیمات پایگاه داده در افزونه لایت اسپید کش
تنظیمات پایگاه داده در افزونه لایت اسپید کش – آموزش افزونه LiteSpeed Cache

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید این بخش قابلیت‌های زیادی برای بهینه سازی پایگاه داده شما در اختیار گذاشته است که می‌توانید با استفاده از این امکانات یک پایگاه داده بهینه‌تر و بهتری داشته باشید.

علاوه بر خدمات بهینه‌سازی دیتابیس شما در این بخش می‌توانید مشاهده کنید که دیتابیس شما چه مشکلاتی را تجربه می‌کند و شما می‌توانید به سادگی این مشکلات را رفع کنید تا بعدا سایت شما را نابود نکنند.


بخش خزنده در افزونه litespeed cache

این بخش امکانات زیادی را در اختیار شما قرار نمی‌دهد و شما می‌توانید یک سری گزارش مربوط به خزنده‌های موتور‌های جستجو در این بخش داشته باشید و با استفاده از این اطلاعات اگر نیاز بود یک سری تنظیمات دیگر مربوط به بهینه سازی سایت را در سایت خود اعمال کنید، البته استفاده از این مورد نیاز به سرور بسیار قدرتمند دارد و شما اگر سرور ضعیفی دارید اطلاعات خوبی را دریافت نخواهید کرد.

جعبه ابزار در افزونه Litespeed cache

آخرین مورد در این افزونه هم بخش جعبه ابزار است که شما با استفاده از این بخش قادر خواهید بود که یک سری ابزار را در دسترس خود داشته باشید و با استفاده از این ابزار‌ها گزارش‌های مربوط به خطا‌های 404 سایت خود و یا سری دیگر از گزارش‌ها را در دسترس خود داشته باشید.

جمع بندی

ما در این مقاله قصد داشتیم به شما توضیح دهیم که افزونه LiteSpeed cache چیست و چه کاربرد‌هایی برای شما دارد، همچنین در ادامه مقاله هم به آموزش افزونه LiteSpeed cache پرداختیم و توضیحات کاملی را درباره این افزونه ارائه دادیم تا شما عزیزان بتوانید با استفاده از این افزونه سایت خود را به خوبی بهینه سازی کرده و یک سایت پر سرعت‌تر داشته باشید، توجه داشته باشید که این افزونه تنها برای وب سرور‌های LiteSpeed می‌تواند مناسب باشد و شما نباید در سرور‌های دیگر از آن استفاده کنید چون ممکن است مشکلات بسیار زیادی را برای شما ایجاد کند.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات کافی را نسبت به این مقاله به دست آورده باشید، هر سوالی هم داشته باشید می‌توانید از قسمت نظرات همین مقاله با ما سوال خود را در میان بگذارید تا شما را به خوبی راهنمایی کنیم.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه و پرسش

آموزش‌های ویدیویی جدید یوتیوب رو از دست ندی!

بزن بریــم!