خطای soft 404 چیست؟ ۴ روش اصلی رفع خطای soft 404

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 9 فروردین 1402

۴ روش اصلی رفع خطای 404: خطای soft 404 یکی از خطا های عجیبی است که می توانید با آن روبرو شوید. این خطا که غالبا در پنل گوگل سرچ کنسول مشاهده می شود، برای صفحات معمولی و گاها مشکل دار نمایش داده خواهد شد. مفهوم خطا به این موضوع دلالت می کند که یک آدرس سایت با محتوایی که وجود ندارد برای کاربر فراخوانی شده است حال آنکه کد وضعیت HTTP آن 200 است و به معنای در دسترس بودن است و در مرورگر نمایش داده می شود. ذات این خطا کمی عجیب است. در این مقاله از سری مقالات آموزش طراحی سایت تلاش شده است تا در خصوص خطای soft 404، دلایل بروز آن و همچنین روش های رفع خطا توضیحاتی ارائه شود.

آشنایی با خطای soft 404

به زبانی ساده وقتی خطای soft 404 رخ می دهد، به کاربر می گویید که صفحه ای که به دنبال آن هستید وجود ندارد اما به مرورگر پیام موجود بودن صفحه ارسال می شود. به عبارت دیگر اگر بر روی صفحه راست کلیک کرده و گزینه INSPECT ELEMENT را انتخاب کنید، در بخش NETWORK می توانید کد های وضعیت HTTP STATUS را مشاهده کنید که عدد 200 به معنای موفقیت وجود دارد.

محققان دنیای وب، دلیل بروز خطای soft 404 را برای وجود صفحاتی می دانند که دارای محتوای کمی است. البته در بعضی موارد کلا آن صفحه وجود ندارد و خطای 404 رخ می دهد. تصور کنید برای سایت خود یک TAG جدید معرفی کرده اید. حال اگر سیستم مدیریت محتوای شما وردپرس (آموزش وردپرس) باشد، به صورت خودکار برای آن تگ یک صفحه جدید بدون محتوا ایجاد می کند، هم اکنون حالتی را در نظر بگیرید که صفحه مد نظر تصور ربات های گوگل فراخوانی شود. در این شرایط وقوع خطای soft 404 امری پیش بینی شده ای است.

در نظر داشته باشید که اگر صفحه ای در سایت شما وجود دارد که محتوای آن از حد استاندارد کمتر است، وقتی ربات های گوگل با آن روبرو می شوند و نمی توانند محتوا را ایندکس کنند، بسیار گیج می شوند. در این شرایط ربات ها کد 200 را به معنای موجود بودن صفحه نشان می دهد اما برای ایندکس با محتوای کم و یا تکراری روبرو می شوند و به همین دلیل آن را ایندکس نمی کنند.

یکی دیگر از حالاتی که منجر به خطای soft 404 می شود، زمانی است که شما می خواهید یک صفحه از سایت را به صفحه دیگر ریدایرکت کنید. در این شرایط صفحه اول که در نتایج موتور های جست و جو ظاهر می شوند دارای خطای soft 404 هستند. البته این در حالتی است که صفحه اولیه دارای ریدایرکت 301 نباشد.

چگونه خطای soft 404 را شناسایی و رفع کرد؟

در نظر داشته باشید که اگر صفحه ای در لیستی با تگ خطای soft 404 قرار گیرد، مجدد وارد نتایج موتورهای جست و جو نمی شود. معمولا نام این خطا را به صورت “کد وضعیت 404 SOFT” می شناسند زیرا از برچسب های گوگل است و به عنوان یک خطای رایج شناخته نمی شود.

اگر مایل هستید که وضعیت صفحات خود را بررسی کنید، پیشنهاد می شود که در گوگل وبمستر تولز یا Google Search Console یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس لینک صفحه مد نظر خود را FETCH کنید. ابزار به شما یک ظاهر از صفحه مد نظر پس از فراخوانی گوگل را نمایش می دهد. گاها کاربران صفحات خود را ریدایرکت می کنند. در این حالت وضعیت صفحات پس از ریدایرکت نمایش داده خواهد شد.

مواردی وجود دارد که کاربر صفحه را ریدایرکت کرده اما پس از فراخوانی، صفحه مقصد به درستی نمایش داده نمی شود. در این وضعیت قطعا یک خطا در بخش اعلام وضعیت کد های HTTP وجود دارد.

روش های حل کردن خطا 404 SOFT

در هر وب سایتی یک سری صفحات وجود دارند که از ارزش بالایی برخوردار می باشند. به طور مثال صفحه محصولات در یک سایت فروشگاهی یا صفحه مربوط به اخبار پربیننده در یک سایت خبری، ارزش زیادی دارند. در این حالات اگر خطای soft 404 رخ داد، می بایست سریعا آن را برطرف کرد زیرا اگر تعداد این صفحات در یک وب سایت زیاد شود، گوگل سایت شما را ایندکس نمی کند و میزان CRAWL BUDGET کاهش می یابد.

میزان CRAWL BUDGET نشان می دهد که ربات های گوگل هر چند وقت یکبار به سایت شما برای ایندکس جدید مطالب سر بزنند. اگر این نرخ کاهش یابد، مطالب سایت دیر تر ایندکس شده و بر روی رنک سایت تاثیر منفی خواهد داشت. البته حالت بدتری نیز وجود دارد که این خطا با مشکلات سئو نیز همراه شود.

در این شرایط حتی گاهی ممکن است سایت پنالتی یا به اصطلاح جریمه شود. در زیر برخی از راه حل های مهم برای مقابله با خطای soft 404 عنوان شده است.

روش های رفع خطای soft 404

  1. به صورت کلی اگر صفحه شما دارای محتوا نباشد، می بایست خطای 404 یا 410 را نمایش دهد. اما مواردی نیز وجود دارد که برای صفحات خطای soft 404 نمایش داده می شود. این شرایط زمانی رخ می دهد که صفحه ایجاد شما خالی باشد، فاقد هرگونه تگ و یا دسته ای باشد یا صفحه ای باشد که بر اساس یک تگ جدید به صورت خام توسط cms ایجاد شد است و محصولی در آن وجود ندارد. اگر یکی از این حالت رخ دهد، پیشنهاد می شود که به کاربران به یک صفحه طراحی شده هدایت شوند که نمایشگر کد وضعیت 200 باشد و آنها را به صفحات مد نظرشان راهنمایی کند. در این شرایط ربات های موتور جستجو این برداشت را خواهند داشت که کاربر به نیاز خود رسیده است.
  2. اگر یک آدرس را به آدرس دیگر ریدایرکت می کنید برای جلوگیری از خطای soft 404 بهتر است تا آن را به صورت 301 ریدایرکت کنید.
  3. اگر یک url در سایت شما وجود دارد اما دارای محتوای کم یا تکراری است، ممکن است دچار خطای soft 404 شود. در این شرایط پیشنهاد می شود تا محتوای خود را بازبینی کرده و آنها را بهبود ببخشید تا به نیاز کاربران پاسخ داده شود.
  4. ممکن است شما قصد داشته باشید که به صورت کامل دسترسی به یک صفحه با خطای soft 404 را حذف کنید. در این شرایط می توانید برای گوگل از داخل فایل robots.txt محدودیت اعمال کنید تا گوگل دیگر با آن صفحه برخورد نداشته باشد.

جمع بندی

بهترین روش برای بررسی وجود خطای soft 404 در داخل سایت، بررسی منظم گوگل سرچ کنسول است. شما از این طریق می توانید به راحتی صفحات با خطا 404 را پیدا کرده و برای رفع مشکل آنها فعالیت خود را انجام دهید، در نظر داشته باشید که این خطا برای سئو سایت شما خطرناک است و لازم است سریعا پیگیری شود.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش‌های ویدیویی جدید فقط در یوتیوب منتشر می‌شود!

بزن بریــم!