آموزش جامع تبلیغات در گوگل ادز (کاملا رایگان)

آموزش جامع تبلیغات در گوگل ادز (کاملا رایگان)

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 10 دی 1402

در این مقاله می خواهیم تمامی جوانب و آموزش فروش با گوگل ادز یا گوگل ادوردز (google adwords) را مورد بررسی قرار دهیم. اگر می خواهید به قله های فروش در ثریا برسید، قبل از هر چیزی، باید یاد بگیرید که خشت های اول را درست بچینید. خشت اول چیست ؟ فهمیدن گوگل ادز و نحوه کار کردن با آن!

شما که دلتان نمی خواهد کلی هزینه کنید و دست آخر هم نتیجه ای بگیرید که به آن همه هزینه نمی ارزد؟ ببینید، هیچ فرقی ندارد که میلیاردر هستید یا اینکه هزینه تبلیغات خود را به سختی فراهم کرده اید. در هر صورت، شما نمی خواهید پول پول نازنین خودتان را دور بریزید. پس قبل از اینکه تبلیغات در گوگل را به صورت جدی شروع کنید، لازم است همه چیز را در مورد آن بدانید.

سال ها تجربه به ما ثابت کرده که عدم شناخت کافی از سیستم گوگل ادز می تواند کسب و کار اینترنتی شما را نابود کند و بر عکس، تبلیغات اصولی می تواند فروش شما را متحول سازد!

هدف در این مقاله آموزش گوگل ادز این است که بتوانیم یک راهنمای جامع و ساده برای موفقیت در تبلیغات گوگل را برایتان تهیه کنیم. بعد از خواندن این مقاله می توانید، با خیال راحت برای تبلیغات در گوگل ادز هزینه کنید.

تبلیغات در گوگل ادوردز

اجازه دهید همه چیز را با یک مثال شروع کنم. فرض کنیم شما به تازگی یک سایت برای آژانس مسافرتی خود راه اندازی کرده اید و می خواهید از طریق این سایت تورهای گردشگری خود را به فروش برسانید و پول خوبی به جیب بزنید. همه چیز آماده است و اکنون فقط مانده جذب افرادی که در اینترنت به دنبال تورهای مسافرتی هستند. پس نیاز به تبلیغ کردن دارید. اما هر تبلیغی برای شما سودآور نیست.

فروش آسان نمود اول، ولی افتاد مشکل ها!

در درجه اول، تبلیغ شما باید هدفمند باشد. یعنی به کمک آن به مشتری های بالقوه خود دسترسی داشته باشید. در درجه دوم هم تبلیغ تان باید به صرفه باشد؛ یعنی به کمک آن بتوانید با کمترین هزینه، بیشترین مشتری هایی ممکن را جذب کنید. دقیقا اینجاست که متوجه می شوید گوگل یک سرویس همه چیز تمام و فوق حرفه ای برای تبلیغات راه اندازی کرده که می تواند صدها مشتری برای شما بیاورد و با ذوق و شوق شروع به خواندن درباره آن می کنید. اولین چیزی هم که می خوانید، در مورد روش های مختلف تبلیغاتی توسط این سرویس است.

گوگل ادوردز چیست ؟
گوگل ادز چیست ؟

گوگل ادز چیست؟

اگر بخواهیم به ساده ترین شکل این سیستم تبلیغاتی را توضیح دهیم، باید بگوییم گوگل ادز یک اکوسیستم است متشکل از:

  1. کاربرانی که در اینترنت مشغول گشت و گذار هستند.
  2. کسب و کارهایی که می خواهند تبلیغات خود را به مشتری های بالقوه نمایش دهند.
  3. رسانه های اینترنتی؛ یعنی وب سایت ها و اپلیکیشن هایی که می خواهند با نمایش این تبلیغات، به درآمد برسند. یکی از مطرح ترین این رسانه ها خود موتور جستجوی گوگل است.

در واقع شما به عنوان یک کسب و کار، تبلیغ خود را در رسانه های مختلف اینترنتی به کاربران نمایش می دهید. اما چرا این سرویس اینقدر پرطرفدار است (و تا این حد برای گوگل درآمدزایی دارد)؟ ساده است: گوگل به شما اجازه می دهد تبلیغ خود را بسیار هدفمند نمایش دهید. یعنی فقط به کسانی که مشتری های بالقوه شما هستند. چگونه؟ در ادامه این مقاله  توضیح خواهیم داد.

تبلیغات شما به چه کسانی نمایش داده می شود؟

در سرویس تبلیغاتی گوگل، شما می توانید بر اساس چند معیار مختلف، مخاطبان هدف خود را با دقت بالایی مشخص کنید:

  • رده سنی: کسانی که در یک بازه سنی مشخص قرار دارند.
  • علایق: کسانی که به یک موضوع مشخص علاقه مند هستند.
  • جنسیت: کسانی که جنسیت آنها مونث یا مذکر است.
  • مکان: کسانی که در یک قاره، کشور، شهر یا حتی محله زندگی می کنند.
  • دستگاه: کسانی که از کامپیوتر، تبلت یا گوشی استفاده می کنند.
  • هدفگیری مجدد ( RETARGETING): کسانی که قبلا به سایت یا اپلیکیشن شما سر زده اند، اما خرید نکرده اند.

با این حساب، شما می توانید به گوگل بگویید که تبلیغ شما را فقط به آقایان ۱۸ تا ۲۴ سالی نمایش دهد که در یکی از محله های شهری در آلمان هستند (دلیل دارد که نگفتم ایران!) و با گوشی خود به اینترنت متصل شده اند. جذاب است، نه؟ حالا وقت آن رسیده که از خود بپرسم آیا تبلیغات از این هدفمندتر هم ممکن است؟ (همانطور که در قسمت های بعدی مقاله خواهید دید، پاسخ این سوال مثبت است. گوگل حتی اجازه تبلیغاتی هدفمندتر از این هم به شما می دهد).

تبلیغات شما در چه رسانه هایی نمایش داده می شود؟

به طور کلی گوگل ۲ شبکه تبلیغاتی دارد که شما می توانید متناسب با نوع نیازی که دارید، در یکی از این شبکه ها تبلیغ خود را نمایش دهید. این ۲ شبکه یا بستر عبارتند از:

  • شبکه نمایش گوگل یا GOOGLE DISPLAY NETWORK
  • شبکه جستجوی گوگل یا GOOGLE SEARCH NETWORK

در ادامه توضیحات کاملی درباره هر دوی این شبکه ها به شما خواهیم داد.

شبکه نمایش گوگل (DISPLAY NETWORK) چیست؟

شبکه ای است شامل بیش از ۲ میلیون وب سایت، ویدیو و اپلیکیشن موبایل که می توانید تبلیغ خود را در آنها نمایش دهید. این تبلیغات عمدتا به صورت گرافیکی (بنر و ویدئو) هستند. اما امکان نمایش تبلیغ های متنی نیز در این شبکه وجود دارد. به کمک شبکه نمایش، وقتی کاربران مورد نظرتان در حال گشت و گذار در سایت های اینترنتی هستند، قصد تماشای یک ویدئو را دارند، جیمیل خود را چک می کنند یا در حال بازی با موبایل خود هستند، تبلیغ شما را خواهند دید.

گوگل روش های تبلیغاتی مختلفی را برای حضور در شبکه های نمایشی در اختیار شما قرار داده است که در ادامه آنها را معرفی می کنیم و به شما می گوییم هر یک، اجازه تبلیغ در کدام رسانه ها را به شما می دهد. اطلاعات بیشتر

کمپین نمایشی استاندارد (DISPLAY STANDARD CAMPAIGN)

این نوع تبلیغات اجازه حضور در تمام رسانه ها را به شما می دهد. فرض کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی صنایع دستی دارید و می خواهید فروش خودتان را افزایش دهید. کافی است یک بنر تبلیغاتی جذاب آماده کنید و از گوگل بخواهید تا این بنر را در سایت ها، اپلیکیشن ها و کانال های یوتیوب مرتبط با هنر و گردشگری (و صد البته، فقط به کاربرانی که ویژگی های مد نظرتان را دارند) نمایش دهد.

کمپین ویدیویی (VIDEO CAMPAIGN)

در این نوع از تبلیغ شما می توانید یک فیلم تبلیغاتی از کسب و کار خود به کاربران یوتیوب نمایش دهید. هدف از این نوع کمپین بیشتر برندینگ و معرفی محصولات و خدمات جدید است.

در این نوع از کمپین ها معمولا به ازای هر بار بازدید کاربر از ویدیو، باید مبلغ مشخصی را به گوگل پرداخت کنید. اگر قبلا در سایت یوتیوب ویدئویی مشاهده کرده باشید، احتمالا تبلیغات ویدئویی گوگل را دیده اید. یعنی همان تیزرهای تبلیغاتی که قبل از ویدئو پخش می شود.

کمپین جیمیل (GMAIL CAMPAIGN)

تا به حال شده در جیمیل خود باشید و در بالای ایمیل های خود تبلیغاتی را مشاهده کنید؟ این تبلیغ ها مربوط به کمپین های جیمیلی گوگل هستند. در کمپین جیمیل، تبلیغ دهنده لیستی از مخاطبان سایت و در صورت امکان، ایمیل های آنها را به گوگل می دهد تا در جیمیل به آنها تبلیغ نمایش داده شود.

در این روش، شما به ازای هر باری که کاربر روی بنر تبلیغاتی تان کلیک کرد و وارد سایت شما شد، باید به گوگل مبلغ مشخصی پرداخت کنید.


تبلیغات سراسری موبایل (UNIVERSAL APP CAMPAIGNS)

فرض کنیم شما یک اپلیکیشن موبایل دارید و میخواهید میزان نصب آن را افزایش دهید. با استفاده از این روش تبلیغات، شما می توانید تبلیغ اپلیکیشن خود را در سایر اپلیکیشن ها، سایت ها (از جمله یوتیوب) و صد البته گوگل پلی استور نمایش دهید. در این نوع تبلیغ، به ازای هر بار نصب اپلیکیشن، هزینه ای به گوگل پرداخت می کنید.

برای استفاده از این روش تبلیغاتی، قبل از هر کاری باید اپلیکیشن خود را در پلی استور گوگل بارگذاری کنید.

شبکه جستجوی گوگل (SEARCH NETWORK) چیست؟

شبکه جستجوی گوگل به رسانه هایی اشاره دارد که کاربران در آنها جستجو می کنند. در واقع، این شبکه میلیون ها کاربری را هدف قرار می دهد که روزانه عبارت های مختلف را در خود سایت گوگل، سرویس نقشه گوگل و سیستم های همکار گوگل جستجو می کنند. (اصطلاحا به عبارتی که کاربر جستجو می کند، SEARCH QUERY می گویند.)

همانطور که متوجه شدید، شبکه جستجوی گوگل شامل رسانه های مختلفی می شود. در ادامه ما به توضیح تمام این رسانه ها خواهیم پرداخت. موتور جستجوی گوگل (GOOGLE SEARCH ENGINE) قطعا معرف حضور همه هست! همان سایت GOOGLE.COM؛ همان سایتی که همه ما سوال های ریز و درشت خودمان را از آن می پرسیم! وقتی شما چیزی را در گوگل جستجو می کنید، سایت های زیادی را می بینید که دسته به دسته، با نظم و ترتیب، یکجا نشسته اند! و حالا به کمک گوگل ادز، تبلیغ سایت شما هم می تواند در کنار سایر سایت هایی قرار بگیرد که در صفحه اول نمایش داده می شوند.

به همین سادگی؛ به همین خوشمزگی؛ بیایید فرض کنیم در روز ۸۰۰۰ نفر عبارت «خرید اینترنتی گوشی» را در سایت گوگل جستجو کنند، اگر شما یک فروشگاه گوشی داشته باشید، چه اشکالی دارد که این ۸۰۰۰ نفر، سایت شما را هم در میان نتایج جستجو ببیند و تعداد زیادی از آنها وارد سایت شما شوند؟! از نظر ما که هیچ اشکالی ندارد، از نظر گوگل هم هیچ اشکالی ندارد. حتی از نظر کاربر هم هیچ اشکالی ندارد؛ چرا که انتخاب هایش بیشتر شده و شانس اینکه گوشی خودش را با قیمت بهتر و همراه با خدمات مناسب تری خریداری کند، بیشتر خواهد بود.

نقشه گوگل (GOOGLE MAP)

به احتمال زیاد با گوگل مپ هم آشنایی کافی دارید. گوگل مپ یک ابزار عالی برای مسیریابی است. اما این ابزار فقط برای ما سود ندارد. بلکه به سود کسب و کارها (و همینطور خود گوگل) هم هست.

فرض کنیم شما گوگل مپ را باز و کلمه رستوران را در آن جستجو کنید. در این حالت گوگل رستورانهای اطراف را به شما نمایش خواهد داد.

اما قسمت جالب این است که برخی از این رستورانها ممکن است به کمک تبلیغات گوگل به شما نمایش داده شوند. البته زیاد هم خوشحال نشوید چون در ایران نمی توانیم از این روش تبلیغاتی استفاده کنیم!

سایت های همکار گوگل (GOOGLE PARTNERS)

گوگل همکاران زیادی دارد که آماده هستند تبلیغات کسب و کارها را در جستجوهای خود نمایش دهند. به عنوان مثال یکی از این همکاران، سایت آمازون است. فرض کنیم کاربری وارد سایت آمازون می شود و «خرید پلی استیشن» را جستجو می کند. در اینجا ممکن است تبلیغی هم به او نمایش داده شود. این تبلیغ توسط گوگل ادز مدیریت می شود.

شبکه نمایش یا جستجو؛ کدام را انتخاب کنیم؟

خب، خب، خب… دوستان و همراهان عزیزی که تا این لحظه با ما همراه بودید… حالا شبکه های مختلف گوگل را شناختیم، احتمالا این سوال چالشی برای شما پیش آمده که کدام شبکه گوگل را برای تبلیغات انتخاب کنیم. تکلیف چیست؟ آیا بهتر است یک بنر گرافیکی طراحی کنیم و آن را در سایت های مختلف اینترنتی منتشر کنیم (یعنی استفاده DISPLAY NETWORK) یا اینکه سایت خودمان را در موتور جستجوی گوگل (SEARCH WORK) تبلیغ کنیم و از کاربران آن بهره مند شویم؟ کدام یک برای ما مناسب تر است؟

پاسخ بسیار بسیار بسیار ساده تر از چیزی است که فکر می کنید: تبلیغات در شبکه جستجوی گوگل!

چرا؟! پاسخ واقعا ساده است. تبلیغات شما در شبکه نمایش گوگل وقتی موفق است که بتوانید کاربران مقیم ایران و همین طور سایت ها و اپلیکیشن های ایرانی را هدف قرار دهید. و هیچ یک از این ۲ ممکن نیست!!! چرا که با دیوار بلند، ضخیم و غیرعادلانه ای به نام تحریم ها روبرو هستیم! گوگل ادز به دلیل تحریم ها، به ایران خدمات نمی دهد.

اما همچنان راه هایی برای دور زدن این تحریم وجود دارد. یعنی ما می توانیم به کمک این سرویس تبلیغ کنیم. با این حال امکان هدفگیری بر اساس مکان های داخل ایران وجود ندارد. سایت و اپلیکیشن های داخلی هم نمی توانند با گوگل همکاری کنند.

پس ما با محدودیت هایی روبرو هستیم که عملا شبکه نمایشی گوگل را بی فایده می کنند. چرا که تبلیغات ما (هر چقدر هم هدفمند باشند) به کاربران سراسر دنیا نمایش داده می شوند. اما قضیه در مورد شبکه جستجوی گوگل (یا اگر دقیق تر بگوییم، تبلیغ در خود موتور جستجوی گوگل) کمی فرق می کند. چگونه؟ اجازه دهید توضیح بدهم.

در این روش، تبلیغات شما وقتی نمایش داده می شود که کاربر عبارت مدنظر شما را جستجو کند. حالا اگر این عبارت فارسی باشد، به چه معنی است؟ اینکه کاربر مدنظر شما به احتمال بسیار زیادی ایرانی است (البته به این شرط که کشورهای فارسی زبان دیگر را از لیست هدفگیری خود حذف کرده باشیم.

در قسمت های بعدی مقاله جامع آموزش فروش و تبلیغات با گوگل ادوردز در این مورد بیشتر توضیح می دهیم.) با توجه به این موضوع، تمرکز اصلی ما در این مقاله، بر روی تبلیغات جستجو خواهد بود. ولی اکثر آنچه گفته می شود، می تواند در مدیریت تبلیغات نمایشی هم به کار شما بیاید.

از اینجای مقاله به بعد، تمام صحبت های ما درباره تبلیغات جستجوست و وقتی از عبارت « گوگل ادز » استفاده می کنیم، به این نوع تبلیغات اشاره داریم.


چرا تبلیغات و فروش با سرویس جستجوی گوگل ادوردز؟

چرا تبلیغات جستجوی گوگل ادوردز؟
در دومین قسمت از مقاله فروش با گوگل ادز می خواهیم به این مسئله بپردازیم که اصلا چرا باید از تبلیغات گوگل ادوردز استفاده کنیم.

بهترین روش تبلیغات در تمام دنیا؟؟؟

به نظر شما چرا باید از میان روش های مختلف تبلیغات، گوگل ادز را انتخاب کنیم؟ ما به عنوان آژانس بازاریابی و تبلیغات دیجیتال، با روش های تبلیغاتی زیادی سر و کار داریم و بارها بازخورد هر کدام از آنها را بررسی کرده ایم. باور کنید که این تجربه چندین و چند ساله، به ما ثابت کرده که تبلیغات گوگل یکی از بهترین و هدفمندترین روش های تبلیغاتی دنیا است!

در طول این همه سال، مشتریان زیادی را دیده ایم که در مدت بسیار کوتاهی با استفاده از گوگل ادز فروش خود را چند برابر کرده اند. یکی از مشتریان ما به قدری از تبلیغاتش راضی بود که به گفته خودش، ۳ نیروی جدید استخدام کرد تا بتواند پاسخگوی مشتریانش باشد!

یکی دیگر از مشتریان ما که فروشگاه اینترنتی موبایل بود، توانست در مدت کوتاهی فروش روزانه اش را ۶ برابر کند! آن هم با هزینه بسیار پایین و حداقلی. حالا شاید بگویید این حرف های ما فقط ادعای توخالی است. پس بهتر است دقیق تر توضیح دهیم که چرا گوگل ادز می تواند کسب و کارتان را متحول کند. باشد که ایمان بیاورید!

بهترین روش تبلیغات گوگل ادز است.
بهترین روش تبلیغات گوگل ادز است.

به ۶ دلیل باید تبلیغات گوگل را امروز شروع کنید

در ادامه می خواهم ۶ مزیت مختلفی که گوگل ادز را تبدیل به یک روش تبلیغاتی ایده آل برای کسب و کارها می کند به شما توضیح بدهم. با من همراه باشید.

تبلیغات در گوگل کاملا هدفمند است

سرویس گوگل ادز با امکانات هدفگیری فوق العاده خود به شما اجازه می دهد تا تبلیغ خود را تنها برای کاربرانی نمایش دهید که دقیقا به دنبال خدمات شما هستند. چه چیزی بهتر از این؟

بیابید یک مقایسه انجام دهیم. فرض کنیم شما تولیدی «ظروف یکبار مصرف» دارید و می خواهید محصولات خود را در اینستاگرام تبلیغ کنید. چقدر شانس این وجود دارد که کاربرانی را پیدا کنید که دقیقا در همان لحظه نیاز به محصول شما داشته باشند و البته حاضر باشند آن را از طریق اینستاگرام سفارس دهند؟

اما با در تبلیغات گوگل قضیه فرق دارد. شما فقط و فقط به ازای مخاطبانی هزینه پرداخت می کنید که کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما را جستجو می کنند. این یعنی تبلیغ شما در لحظه ای به مخاطب نمایش داده می شود که به دنبال خدمات شماست.

اگر کسی عبارت «خرید ظرف یکبار مصرف» را جستجو کند، قطعا به دنبال خرید این محصول است. و این یعنی شانس شما برای فروش (به شرط داشتن محصول با کیفیت و ارائه خدمات خوب) واقعا بالاست. این حد از هدفمندی، هیچوقت در هیچ رسانه دیگری ممکن نبوده است.

تبلیغات در گوگل ادز می تواند بسیار هدفمند باشد
تبلیغات در گوگل ادز می تواند بسیار هدفمند باشد

این نکته توجه داشته باشید که هر چقدر کسب و کار شما خاص تر باشد، اهمیت هدف گیری دقیق مخاطبان افزایش می یابد. یعنی می توان گفت که برای یک کسب و کار واقعا تخصصی (مثلا کسب و کاری که دستگاه پمپ بتن می فروشد) عملا هیچ روش تبلیغات دیگری جز گوگل را نمی توان تصور کرد.

هزینه های شما کاملا بهینه و هدفمند است

در تبلیـغات گوگــل هزینه تنها به ازای هر کلیک روی متن تبلیغ شما محاسبه می شود و نمایش تبلیغ هیچ هزینه ای ندارد.
در نتیجه مطمئن هستید که تبلیغ شما به صرفه است. چرا که بابت کسانی که سایت شما را انتخاب نمی کنند، هیچ هزینه ای پرداخت نخواهید کرد.
و این بسیار فوق العاده خواهد بود چون شما می توانید تمامی هزینه های تبلیغات را به صورت کاملا حرفه ای مدیریت کنید.

تبلیغات گوگل هدفمند است

البته، بگذارید روی دیگر سکه را هم ببینیم. در صورتی که تبلیــــغات گوگـــل شما به درستی مدیریت نشود، ممکن است تمام هزینه شما بابت تبلیغات به ضرر تبدیل شود. پس باید مطمئن شوید که تبلیغ خود را به بهترین شکل تنظیم می کنید (در این مقاله تمام اصول درست را برای موفقیت در گـوگـل ادز یاد می گیرید.)

اگر می خواهید خودتان تبلیغ گوگل را مدیریت کنید، نحوه کار با آن را بیاموزید. در غیر این صورت، حتما تبلیغات خود را به یک آژانس مطمئن بسپارید.

نتایج گوگل ادز کاملا ملموس و قابل اندازه گیری است

یکی از مهم ترین مزایایی که بازاریابی دیجیتال نسبت به بسترهای سنتی، مانند تلویزیون یا حتی بازاریابی حضوری دارد، این است که به راحتی قابل اندازه گیری است.

شما در گـوگـل ادز این امکان را دارید که در هر لحظه ببینید چند نفر روی تبلیغات شما کلیــــک می کنند و وارد سـایت تان می شوند. همچـــنین گزارش های روزانه و ماهانه که در اختیارتان قرار می گیرد به شما نشان می دهند در چه تاریخ و ساعاتی بیشـــترین بازدید را داشته اید.

تنوع این گزارشات بسیار زیاد است. شما می توانید تمامی جزئیات کمپین خود را به دقت بررسی کنید و از وضعیت ورودی، نمایش، هزینه و بسیاری از شاخصه های دیگر مطلع شوید.

حتی به لطف امکانات فوق العاده گــــوگـــــل ادز، می توانید نرخ بازگشت سرمایه (ROI) تبلیغات خود را نیز اندازه گیری کنید. این یعنی می توانید بفهمید که در ازای چقدر هزینه، چقدر فروش داشته اید و سود کرده اید. (و این در یک کلام بی نظیـــر است!)

به جرات می توان گفت که هیچ گزارشـــی نیست که شما بخواهید و گـوگـل ادز شما را ناامید کند! این گزارش ها در تحلیل میزان موفقیت و بهینه کردن تبلیغات کمک بسیار زیادی به شمــا خواهـــد کرد.

نتایج گوگل ادز کاملا ملموس و قابل اندازه گیری است
گزارشات گـوگـل ادز

گوگل ادز فروش شما را در لحظه افزایش می دهد!

یکی از مهم ترین ویژگی های گوگل ادز این است که فروش شما بلافاصله پس از شروع تبلیغات افزایش می یابد. شما اکانت خود را شارژ می کنید، تنظیمات کمپین خود را مشخص می کنید و بلافاصله بعد از تایید گوگل، نمایش تبلیغ شما آغاز خواهد شد. از این لحظه به بعد، شما در جستجوهای مرتبط خود حضور دارید و شانس فروش خواهید داشت.

در واقع، تبلیغات گوگل یکی از راهکارهای زود بازده تبلیـــغاتی است. راهکاری که میوه آن را همین امروز خواهید چید و لازم نیست برای نتیجه گرفتن آن منتظر بمانید.

حتی روش هایی مانند تبلیغات بنری (که معمولا بودجه های کلانی صرف آن می شود) هم این بازدهی سریع را ندارند و بیشتر برای برندینگ کسب و کار شما مناسب هستند.

هزینه تبلیغات در مشت شماست!

در گـــــوگـــــل ادز شما می تــوانید سـقف بودجــه تبلیـــغاتی روزانــه را مشخـــص کنید.
برای مثـــال می توانید تعیین کنید که بیش از ۲۵ درهم در روز مصرف نشود.
شاید با خود بپرسید چرا نمی گوییم تومان.
با توجه به تحریم ها و عــدم استـــفاده از تومـــان، ناچاریم از ارزهای خارجی مانند درهم امارات، دلار آمریکا، دلار استرالیا، لیر ترکیه و … استفاده کنیم.
ولی معمولا درهم امارات بیشـــتر استـــفاده می شود.

در گوگل ادز شما می توانید سقف بودجه تبلیغاتی روزانه را مشخص کنید. برای مثال می توانید تعیین کنید که بیش از ۲۵ درهم در روز مصرف نشود (شاید بپرسید چرا نمی گوییم تومان. با توجه به تحریم ها و عدم استفاده از تومان، ناچاریم از ارزهای خارجی مانند درهم امارات، دلار آمریکا، دلار استرالیا، لیر ترکیه و … استفاده کنیم).

همچنین شما می توانید قیمت تک تک کلمات را هم به صورت دستی و با میل خودتان تعیین کنید و مطمئن شوید که بابت هر کلیک، هزینه معقولی پرداخت می کنید.

این قابلیت ها به شما کمک می کند که به بهترین شکل پول خود را مدیریت کنید و مطمئن شوید که هیچ هزینه ای هدر نرفته است. بنابراین مهم نیست چقدر بودجه داشته باشید. چه ۵۰ درهم داشته باشید و چه ۵۰۰۰ درهم، می توانید متناسب با همان بودجه تبلیغ کنید.

مدیریت هزینه تبلیغات در گوگل ادز
هزینه تبلیغات در گوگل ادز

البته اگر شما وقت آن را نداشته باشید که برای هر کدام از کلمات خود قیمت گذاری کنید، می توانید به گوگل بگویید که این کار را برای شما به صورت اتوماتیک انجام دهد. (ما روش های قیمت گذاری در گوگل ادز را در فصلی جداگانه به طور مفصل مورد بررسی قرار می دهیم.)

بحث هزینه ها در گوگل بسیار حساس است و توصیه می کنم اگر بر تبلیغات گوگل ادز مسلط نیستید، از مدیریت شخصی کمپین صرف نظر کنید و تبلیغات خود را آژانس های متخصص بسپارید.

در پایان، ذکر این نکته را الزامی می دانم که چون گوگل سرویس تبلیغاتی خود را در ایران تحریم کرده است، هر گونه اشتباه در پرداخت ها و مسائل مالی شما ممکن است منجر به مسدود شدن حساب شما گردد. (این موضوع نیز در قسمت های بعدی بررسی می شود.)

رقبای شما از گوگل ادز استفاده می کنند

برای آنکه بفهمید رقبای شما تا چه حد از سرویس گوگل ادز استفاده می کنند، کافی است یک کلمه کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را در سایت گوگل جستجو کنید.

برای درک بهتر موضوع، بد نیست بدانید که در صنفی مثل آژانس های هواپیمایی بخصوص در روزهای قبل از تعطیلات، ممکن است همزمان بیش از ۳۰ آژانس مسافرتی روی کلمه «خرید اینترنتی بلیط» تبلیغات انجام بدهند.

همه این آژانس ها در یک رقابت لحظه ای با هم قرار دارند و برای بالاتر بودن در نتایج گوگل یک جنگ تمام عیار راه انداخته اند؟ چرا؟! چون دلشان می خواهد و البته مطمئنا هزینه های تبلیغاتشان با نرخ قابل توجهی بازگشت دارد.

در واقع، به لطف بازدهی بالای گوگل ادز، هر زمانی که تبلیغ خود را شروع کنید، یک قدم از رقبایی که زودتر از شما شروع کرده اند عقب تر هستید، و یک قدم از آنهایی که هنوز شروع نکرده اند جلوتر! (جمله سنگین بود و دقایقی تنفس عمیق پیشنهاد می شود!).

عاقبت استفاده نکردن کسب و کار های اینترنتی از گوگل ادز
عاقبت استفاده نکردن کسب و کار های اینترنتی از گوگل ادز!

شاید الان این سوال برای شما مطرح شده باشد که با توجه به این بازار به شدت رقابتی، چه شانسی خواهید داشت برای اینکه از این تبلیغات نتیجه بگیرید؟ من هم به شما خواهم گفت که لطفا بهانه ها را کنار بگذارید. به شما قول می دهم که در هر صنفی هم که باشید، باز هم به سهم خودتان از این بازار سود کنید.

همچنین، فراموش نکنید که اکثر رقبای شما درباره اصول و تکنیک هایی که در این مقاله مطرح می شود چیزی نمی دانند. ما به شما خواهیم گفت که چطور توانستیم برای مشتری های خود، حتی در پر رقابت ترین حوزه ها هم نتایج عالی بگیریم و شما را به دانشی مسلح می کنیم که کلید برد شما در نبردهای گوگلی خواهد بود. فقط کافی است به ما اعتماد کنید و حرف هایمان را در عمل اجرا نمایید.

حالا بگذارید با این کمیک جذاب، یک بار دیگر مزایای گفته شده را مرور کنیم. (ظاهرا این خانم یک شخصیت واقعا رقابتی دارد.)

چرا باید از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنیم؟
چرا باید از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنیم؟

گوگل ادز در برابر سئو (پیروز میدان کیست؟)

احتمالا باید بدانید که برای حضور داشتن در بین نتایج صفحه اول گوگل، ۲ راه مختلف دارید:

یک راه بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو سایت است. برای این منظور شما باید کیفیت سایت خود را افزایش دهید، محتوای مفید تولید کنید، خودتان را در اینترنت مطرح کنید و مهم تر از هر چیز، صبر داشته باشید. تا کی؟ تا زمانی که گوگل شما را به عنوان یک سایت خوب بشناسد و حاضر شود شما را در جایگاه های بالایی نمایش دهد.

در واقع سئو یک کار زمان بر و پرهزینه است، اما در عوض نتایج ماندگاری دارد.

گوگل ادز در برابر سئو (پیروز میدان کیست؟)

حالا فرض کنیم که شما همین امروز سایت خود را راه اندازی کرده اید. تکلیف چیست؟ آیا باید ماه ها منتظر بمانید و تولید محتوا کنید تا سایت شما بیشتر دیده شود و بیشتر ورودی بگیرد؟ همانطور که تا اینجا حتما متوجه شده اید، پاسخ منفی است.

گوگل به شما اجازه می دهد به کمک تبلیغات گوگل در سریع ترین زمان ممکن سایت خود را در صفحه اول گوگل و حتی بالاتر از تمام سایت های دیگر نمایش دهید. نتیجه این کار هم که مشخص است: افزایش فروش آنی!

اما (همیشه یک اما وجود دارد!) نباید فراموش کنید که به ازای هر کلیک بر روی تبلیغ خود، باید به گوگل هزینه ای پرداخت کنید. این در حالی است که در سئو شما به گوگل پول نمی دهید. بلکه هزینه می کنید تا سایت شما به صورت طبیعی در گوگل بالا باشد.

استراتژی کوتاه مدت همان گوگل ادز استپس در نهایت باید گفت که هر چند سئو در بلند مدت بازدهی خوبی خواهد داشت، اما در استراتژی کوتاه مدت خود باید جایی برای گوگل ادز در نظر بگیرید. روشی بسیار سریع، آسان و پربازده برای آنکه همین امروز در گوگل حضور داشته باشید و درآمد کسب کنید.

اگر می خواهید روی سئوی سایت خود بیشتر کار کنید و سایت تان را در موتورهای جستجو بهینه کنید، پیشنهاد می کنم دو مقاله فاکتورهای رتبه بندی گوگل و سئو وردپرس را به هیچ عنوان از دست ندهید.

تبلیغات گوگل و سئو هیچ تاثیری بر روی یکدیگر نمی گذارند.

نکته ای که اینجا باید در نظر داشته باشید (که خیلی ها را به اشتباه انداخته) این است که گوگل ادز هیچ ارتباطی به رتبه طبیعی سایت شما ندارد و در هر رتبه ای که قرار داشته باشید، می توانید تبلیغ خود را در نتایج نمایش دهید.

نکته دیگر اینکه ما اصلا نمی گوییم بعد از کسب رتبه طبیعی، تبلیغ را متوقف کنید. بلکه پیشنهادمان این است که همواره تبلیغات گوگل را ادامه دهید.

ما برای سایت های شرکت خودمان هم- هر چند که روی کلمات کلیدی زیادی به صورت طبیعی در بالای صفحه اول گوگل قرار دارند- از تبلیغات گوگل استفاده می کنیم و بازدهی مثبت آن را هم تجربه کرده ایم.

فراموش نکنید که ۲ بار دیده شدن خیلی بهتر از ۱ بار دیده شدن است و قطعا شانس شما را برای افزایش ورودی و مشتری افزایش می دهد. بنابراین، گوگل ادز نه تنها برای افرادی که به تازگی کسب و کار خود را راه اندازی کرده اند مناسب است، بلکه برای سایت هایی که حتی رتبه های بالایی در سئو دارند نیز بسیار موثر و مفید خواهد بود.

تبلیغات گوگل ادز مناسب تمامی کسب و کار های اینترنتی
تبلیغات گوگل ادز مناسب تمامی کسب و کار های اینترنتی

گوگل ادز برای چه کسانی مناسب است؟

بگذارید این بخش را با این سوال به پایان ببریم که چه کسب و کارهایی از تبلیغات گوگل سود می برند و یک جواب ساده هم به آن بدهیم: تمام کسب و کارها!

اما ما بیشتر این روش تبلیغاتی را به کسب و کارهایی توصیه می کنیم که محصول یا خدماتی برای فروش دارند. چرا که می توانند آنچه برای ارائه دارند را به صورت هدفمندتر و موثر تبلیغ کنند و در سریع ترین زمان ممکن (معمولا ۱ روز) به هدف خود یعنی افزایش فروش برسند.

اما این به آن معنی نیست که کسب و کارهایی که به دنبال برندینگ و جذب ورودی هستند، نتوانند از گوگل ادز برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند. هر چند شبکه نمایشی بیشتر برای این اهداف مناسب است، اما تبلیغات در جستجوی گوگل (و مدیریت درست آن) هم می توان با هزینه واقعا پایین، به طرز قابل توجهی ورودی را بیشتر کرد و میزان آگاهی مردم از یک برند را افزایش داد.

گوگل ادز مناسب برای تمامی کسب و کارها
گوگل ادز مناسب برای تمامی کسب و کارها

حالا دیگر شما می دانید که چرا گوگل ادز تا این حد محبوب دل هاست و مشتاق شروع کردن هستید. پس وقت آن رسیده که به شما هشدار بدهیم: شروع تبلیغات بدون شناخت گوگل ادز، می تواند خیلی زود به یک فاجعه منجر شود.

قبل از شروع این روش تبلیغاتی، می بایست مقدماتی را آماده کنید. اما جای نگرانی نیست. ما در این مقاله ۱۴ بخشی، تمامی آنچه که قبل، حین و بعد از شروع تبلیغات نیاز دارید را به شما آموزش می دهیم. کافی است با ما همراه باشید.

خب حالا بگذارید تا در قسمت های بعدی این مقاله ببینیم که این سیستم شگفت انگیز چگونه کار می کند.


گوگل ادز چگونه کار می کند؟

در دو قسمت قبلی از مقاله فروش با گوگل ادز، با تبلیغات در گوگل ادوردز و همچنین با مزایای استفاده از گوگل ادز آشنا شدید و متوجه شدید که چرا باید از گوگل ادز برای رشد و رونق کسب و کار اینترنتی خود استفاده کنید.

حال در قسمت سوم از آموزش فروش با گوگل ادز می خواهیم ببینیم که اصلا گوگل ادز چگونه کار می کنه ؟ چون اگه از همین ابتدا به صورت مفهومی طرز کار گوگل ادز رو متوجه بشید بعد در مراحل بعدی آموزش فروش با گوگل ادز خیلی راحت می توانید با آن ارتباط برقرار کنید و کمپین های گوگل ادز حرفه ای را پیاده سازی کنید.

گوگل ادوردز چگونه کار می کند؟

من همیشه در کلاس های آموزشی یا مشاوره های تلفنی گفته ام: هدف اصلی گوگل این است که بهترین و مرتبط ترین تبلیغ ها را به هدفمندترین شکل به کاربران نمایش دهد. اما چگونه؟ اگر کمی حوصله داشته باشید، قدم به قدم به شما توضیح خواهم داد.

از الان هم به شما بگویم که به شخصه نحوه کار گوگل ادز را واقعا دوست دارم. فکر می کنم شما هم بعد از خواندن این فصل، با من موافق شوید که این سیستم بسیار هوشمندانه کار می کند و منافع هر دو طرف _ یعنی هم تبلیغ دهنده و هم ببینده تبلیغ _ را در نظر می گیرد.

گوگل ادز چگونه کار می کند؟
بخش اول

تبلیغات جستجوی گوگل در یک نگاه!

بیایید فرض کنیم که شما به دنبال یک تور گردشگری به استانبول با قیمت مناسب هستید. پس گوگل را باز می کنید و عبارت «تور استانبول ارزان قیمت» را جستجو می کنید. بعد از این کار، با صفحه ای به شکل زیر مواجه خواهید شد:

طریقه کارکرد تبلیغات جستجوی گوگل
طریقه کارکرد تبلیغات جستجوی گوگل

همانطور که در تصویر بالا می بینید، در بالا و پایین صفحه جستجو، یک یا چند سایت با علامت AD مشخص شده اند. این ها همان تبلیغات گوگل هستند. که یعنی این سایت ها به گوگل پول داده اند تا به ازای کلمه «تور استانبول ارزان قیمت» سایت شان را در صفحه اول به شما نمایش دهد. به این نتایج اصطلاحا «نتایج پولی» (PAID SEARCH) گفته می شود.

در هر جستجو، در بیشترین حالت ۴ تبلیغ در بالای صفحه و ۴ تبلیغ در پایین صفحه نمایش داده می شود.

سایر سایت هایی هم که بین این تبلیغات قرار دارند با استفاده از تولید محتوا و سئو سایت جایگاه خود را ارتقاء داده و در واقع نتایج طبیعی (ORGANIC SEARCH) هستند. به طور معمول، ۱۰ نتیجه طبیعی در هر صفحه جستجو نمایش داده می شود.

با توجه به آنچه گفته شد، گوگل در بیشترین حالت حاضر است ۴۰% محتوای تبلیغاتی به کاربران خود نمایش دهد و نه بیشتر. یعنی نهایتا در کنار ۱۰ نتیجه طبیعی، ۸ تبلیغ نمایش خواهد داد.

همه چیز پیرامون کلمات کلیدی می چرخد

اساس کار تبلیغات جستجوی گوگل کلــــمات کلیـــدی هستند. کلماتی که برای ما به عنوان صاحبان کســب و کــار اینتـــرنتــــی بسیار ارزشمند هستند.

کلماتی که ما با توجه به تجربه شخصی، به کمک ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی و گاهی مشاوره با آنهایی که در این کار مهارت دارند، انتخاب می کنیم و حاضریم به ازای نمایش این عبارات کلیدی در گوگل هزینه کنیم.

همه چیز پیرامون کلمات کلیدی می چرخد
بخش دوم

رتبه بندی تبلیغات چگونه انجام می شود؟

همانطور که دیدید، در هر صفحه از نتایج گوگل (که اصطلاحا به آن SERP یا SEARCH ENGINE RESULT PAGE می گویند) تا ۸ تبلیغ مختلف نمایش داده می شود.

حالا سوال اینجاست که گوگل چگونه جایگاه هر تبلیغ را مشخص می کند. کدام تبلیغ بالای صفحه نمایش داده می شود و کدام تبلیغ پایین صفحه؟ کدام تبلیغ در رتبه اول صفحه خواهد بود و کدام تبلیغ در رتبه دوم؟

گوگل باید تشخیص دهد که کدام تبلیغ بهتر است. زیرا هدف گوگل نشان دادن مناسب ترین سایت به کاربران می باشد تا بتواند نیاز کاربرانش را به بهترین شکل پاسخ دهد.

طبیعتا گوگل ادز برای رتبه بندی تبلیغات، بر اساس سلیقه شخصی خود عمل نمی کند. بلکه از یک سری اصل و قانون مختلف برای تصمیم گیری خود استفاده می کند.

رتبه بندی تبلیغات چگونه انجام می شود؟

گوگل معیارهایی تعیین کرده تا با استفاده از آنها بتواند سایت هایی که قصد تبلیغ دارند را رتبه بندی کند. یعنی تشخیص دهد کدام تبلیغ بهتر است و می تواند در رتبه بالاتری قرار بگیرد.

اما این سیستم چگونه کار می کند؟ خب، گوگل ۲ معیار اصلی تعیین کرده و با استفاده از آنها، رتبه و جایگاه نمایش هر تبلیغ را مشخص می کند. برای آنکه بدانیم گوگل ادز چگونه کار می کند، کافی است این دو شاخص را بشناسیم. در ادامه هر کدام را به طور مفصل برای شما توضیح می دهم.

شاخص اول: هزینه ای که حاضرید پرداخت کنید!

خب، بیایید فرض کنیم ۴ تبلیغ دهنده به نام های میلاد، مریم، سپیده و بابک داریم. این اشخاص که در این مثال ما همگی فروشگاه اینترنتی موبایل دارند، می خواهند با استفاده از تبلیغات گوگل فروش خود را افزایش دهند.

پس احتمالا یکی از مهم ترین اهداف شان این است که اگر کاربری در سایت گوگل عبارت «خرید اینترنتی موبایل» را جستجو کرد، گوگل تبلیغ سایت شان را نمایش دهد. حالا گوگل باید بتواند سایت این دوستان را در رتبه های ۱ تا ۴ قرار دهد.

لازم به یادآوری است که هزینه در گوگل کلیکی است. یعنی زمانی شما به گوگل پول پرداخت می کنید که کاربر پس از کلیک روی تبلیغ، وارد سایت شما بشود.

خب، اولین معیاری که به گوگل برای رتبه بندی تبلیغات کمک می کند، هزینه ای است که این ۴ نفر حاضر هستند به ازای هر کلیک به گوگل پرداخت کنند. اینطور به نظر می رسد که گوگل ادز به تبلیغ دهنده ها می گوید: هر اندازه کاسه بیاوری، همانقدر آش خواهی گرفت!

برای آنکه این مسئله را بهتر درک کنیم، بیایید فرض کنیم که میلاد (که از وضع مالی خوبی هم برخوردار است) به گوگل پیشنهاد می دهد که: اگر کاربری کلمه «خرید اینترنتی گوشی» را جستجو کرد و پس از دیدن تبلیغ من، روی آن کلیک کرد و وارد سایتم شد، حاضرم ۴ درهم پول بدهم. مریم هم به گوگل ۳ درهم، سپیده ۲ درهم و بابک (که وضع مالی چندان مساعدی هم ندارد)، ۱ درهم به ازای هر کلیک به گوگل پیشنهاد می دهند.

چه اتفاقی می افتد؟ گوگل (پس از دریافت پول شاد، خندان و با جیبی پر از پول)، تبلیغ میلاد را در رتبه اول، مریم را در رتبه دوم، سپیده را در رتبه سوم و تبلیغ بابک را در رتبه چهارم قرار می دهد.

رتبه بندی نتایج پولی گوگل بر اساس فاکتور هزینه
رتبه بندی نتایج پولی گوگل بر اساس فاکتور هزینه

در واقع بین این ۴ شخص مثال ما یک مزایده شکل می گیرد و در این مزایده کسی برنده است که قیمت بهتری پیشنهاد می دهد و برنده شدن یعنی اینکه تبلیغ سایت او در جایگاه بالاتری نسبت به رقبا قرار بگیرد.

اما قضیه از این جالب تر هم می شود! سیستم مزایده گوگل به صورت قیمت دوم (SECOND BID AUCTION) است. یعنی هر تبلیغ دهنده، تنها به اندازه ای هزینه پرداخت می کند تا از نفر پایینی خود در مزایده، رتبه بالاتری داشته باشد.

یعنی نفر اول که میلاد باشد، به جای ۴ درهم، به ازای هر کلیک تنها ۳/۰۱ درهم هزینه می کند. در واقع، میلاد ۰/۰۱ درهم (کمترین میزان ممکن) بیشتر از نفر پایین خود که مریم باشد پول می دهد تا رتبه اول خود را حفظ کند. به همین ترتیب، سایر نفرات هم به اندازه نفر پایین خود پرداخت می کنند. مریم ۲/۰۱ درهم، سپیده ۱/۰۱ درهم و بابک هم به اندزه ای که گفته است هزینه می کند. نتیجه در جدول زیر مشخص است:

رقابت بین تبلیغ دهنده ها در گوگل ادز
رقابت بین تبلیغ دهنده ها در گوگل ادز

تا اینجا، احتمالا به گوگل بدبین شده اید و با خود گفته اید که این دیگر چه سیستمی است که فقط به نفع افراد ثروتمند است؟! اما، بهتر است زود قضاوت نکنیم. همه چیز پول نیست! گوگل این را به خوبی می داند و اصلا قرار نیست هر کسی که توان مالی بیشتر داشته باشد، گوگل تبلیغ او را بالاتر نشان دهد.

گوگل فقط به دنبال کسب درآمد نیست و برای جلب رضایت کاربران خود (که اهمیت بسیار بالایی هم برایش دارد)، همواره تلاش دارد تا تبلیغی که کیفیت بالاتری دارد را در رتبه بالاتری قرار دهد. اینجاست که شاخص دیگری مطرح می شود به نام امتیاز کیفی. در ادامه این معیار بسیار جالب را توضیح می دهیم.

شاخص دوم: امتیاز کیفی یا QUALITY SCORE

در یک جمله، گوگل ادز به تبلیغ شما یک امتیاز کیفیت از ۱۰ می دهد و از این معیار در رتبه بندی شما استفاده می کند. هر چقدر این امتیاز بالاتر باشد، بیشتر خوش به حال شما می شود! یعنی علاوه بر آنکه هزینه های شما کاهش می یابد، گوگل تبلیغ شما را بیشتر و در رتبه بالاتری قرار می دهد.

الته بر عکس این قضیه هم وجود دارد. یعنی ممکن است شما امتیاز پایینی بگیرید و گوگل تمایل چندانی برای نمایش تبلیغ شما نداشته باشد و اگر هم بخواهد آن را نمایش دهد، هزینه زیادی از شما بگیرید!

کیفیت کار شما برای گوگل مهم تر از هزینه ای است که پرداخت می کنید. گوگل همیشه می خواهد نتایجی را به کاربرانش نمایش دهد که بهترین کیفیت را دارند.

اینطور به این قضیه نگاه کنید که اگر کیفیت کار شما بالاتر باشد، گوگل هم از شما تقدیر و تشکر می کند. زیرا شما رضایت کاربران را جلب کرده اید و گوگل هم به پاس زحمات شما، حاضر است با هزینه کمتری تبلیغ شما را در رتبه بالاتر قرار دهد. بار دیگر تکرار می کنم که یک بازی ۳ سر برد است! مشتری، تبلیغ دهنده و گوگل هر سه برنده این بازی هستند!

همانطور که در نمودار زیر هم مشاهده می کنید، هر چقدر امتیاز شما بیشتر باشد، هزینه تبلیغات شما (به طرز محسوسی) کمتر خواهد شد.

نمودار تاثیر امتیاز کیفی روی هزینه تبلیغات گوگل ادز
نمودار تاثیر امتیاز کیفی روی هزینه تبلیغات گوگل ادز

اما کیفیت چگونه در رتبه تاثیر می گذارد؟ برآیند هزینه پرداختی و امتیاز کیفی شما، امتیاز نهایی تبلیغ شما تشکیل می دهد. به این امتیاز نهایی، رتبه تبلیغ (AD RANK) می گویند. اگر بخواهیم خیلی ساده به قضیه نگاه کنیم، رتبه تبلیغ شما از ضرب کیفیت در قیمت به دست می آید.

حالا بیایید فرض کنیم امتیاز کیفیت سپیده ۹، مریم ۶، بابک ۱۰ (هر چند وضع مالی بابک در حد میلاد نبود، اما زرنگ بود و کیفیت کار بالایی داشت!) و میلاد ۲ باشد. گوگل این امتیازها را در رتبه بندی دخالت می دهد و در نهایت جدول زیر بدست می آید:

فاکتورهای رتبه بندی گوگل برای نتایج پولی
فاکتورهای رتبه بندی گوگل برای نتایج پولی

سورپرایز میلاد جان! هر چند پول زیادی داری اما بخاطر کیفیت تبلیغ بسیار پایین (افتضاح!)، حتی شانس برای نمایشی هم نخواهی داشت، چه برسد به ورودی و رتبه اول!

قضیه خیلی جالب شد نه؟ همان گونه که در جدول بالا مشاهده می کنید، گوگل امتیاز هر تبلیغ دهنده را به صورت کاملا مستقیم در رتبه بندی تبلیغات و هزینه پرداختی دخالت می دهد.

در اینجا، امتیاز بالای سپیده باعث شد تا با هزینه مناسبی، رتبه اول را داشته باشد. بنابراین هر چقدر کیفیت تبلیغ شما بالاتر باشد، گوگل تمایل بیشتری به نمایش تبلیغ شما در جایگاه بالاتر دارد و هزینه کمتری هم از شما می گیرد.

شرط موفقیت در گوگل ادز هزینه بالاتر نیست، بلکه کیفیت کار است.

راستی بیایید نوع مزایده قیمت دوم گوگل را هم فراموش نکنیم. یعنی پس از مشخص شدن رتبه تبلیغ، هر فرد به اندازه ای هزینه پرداخت می کند تا جایگاه خود را نسبت به نفر پایینی خود حفظ کند. بار دیگر به جدول نگاه کنید.

بابک قصه ما، امتیاز کامل ۱۰ از ۱۰ را دریافت کرده است و هزینه ای که پیشنهاد داده، ۱ درهم به ازای هر کلیک است. اما به ازای هر ورودی چقدر هزینه می کند؟ فقط و فقط ۰/۰۹ درهم! چرا که بابک برای آنکه از میلاد بالاتر قرار بگیرد، کافی است ۰/۰۹ درهم هزینه کند. فوق العاده نیست؟!

بد نیست برای درک بهتر، وضعیت سپیده و مریم را هم در جدول مقایسه کنیم. مبلغ پیشنهادی سپیده ۲ درهم بود، اما چون امتیاز بالاتری نسبت به مریم داشت، در رتبه بندی نهایی از او بالاتر قرار گرفت. و جالب اینجاست که هزینه کمتری هم نسبت به سپیده می پردازد.

حالا، فرض کنیم میلاد متوجه وضعیت بد تبلیغ خودش می شود و تصمیم می گیرد به سراغ بابک برود و رمز موفقیت او را کشف کند.

بابک هم به او می گوید که هیچ رمز و رازی در کار نیست و کافی است این مقاله را تا انتها مطالعه کند تا او هم نتیجه خوبی بگیرد و در پایان تاکید می کند که بدون رنج، گنج میسر نمی شود! (بله بابک چنین آدم صادقی است و چنین ادبیات عارفانه ای دارد!).

میلاد بعد از خواندن این مقاله می فهمد که چگونه می تواند امتیاز بالایی بگیرد (شما هم به زودی یاد می گیرید). در نتیجه تلاش های شبانه روزی، میلاد موفق می شود امتیاز تبلیغ خود را از ۲ به ۸ افزایش دهد. حالا چه اتفاقی می افتد؟ میلاد که هم پول خوبی پیشنهاد داده و هم امتیاز بالایی گرفته، در لینک ۱ قرار می گیرد! (۳۲=۸*۴).

با مثال بالا خواستم بر این نکته تاکید کنم که قرار نیست آمار و ارقام جدول بالا ثابت بمانند. ممکن است هر کدام از اعداد بالا، به صورت لحظه ای تغییر کنند. ممکن است هر کدام از تبلیغ دهندگان هزینه پیشنهادی خود را تغییر دهند. ممکن است کاری کنند که امتیازشان کاهش یا افزایش یابد. پس، نتیجه می گیریم که جایگاه تبلیغ شما ثابت نیست.

به عبارتی دیگر، ممکن است تبلیغ شما یک بار در رتبه ۱ قرار بگیرد و چند ثانیه بعد در رتبه ۴ . پس رتبه تبلیغ شما عددی ثابت نیست و هر لحظه می تواند تغییر کند. چون بازار شما متغیر است، افرادی جدید وارد این بازار می شوند، برخی ممکن است تبلیغ خود را متوقف کنند، برخی قیمت شان را کم و زیاد می کنند، امتیازشان تغییر می کند و …..

البته متغیرهای دیگری هم در تعیین رتبه تبلیغ شما تاثیر گذار هستند که در ادامه و قسمت های بعدی مقاله به آنها می پردازیم. اما به طور کلی، رتبه تبلیغ شما برآیند هزینه ای است که حاضرید به ازای هر کلیک بپردازید و امتیازی که از گوگل ادز می گیرید.

دقت داشته باشید که شما می توانید به ازای تک تک کلمات کلیدی قیمت متفاوت به گوگل ادز پیشنهاد دهید. همچنین گوگل به ازای هر کلمه کلیدی، امتیاز جداگانه ای برای شما در نظر می گیرد. (انواع کلمات کلیدی گوگل ادز را در یک فصل جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم).

بنابراین ممکن است هزینه ای متفاوتی روی کلمات کلیدی خود داشته باشید. همچنین ممکن است امتیاز کیفی کلمات کلیدی شما متفاوت باشد. پس اگر دیدید روی یک کلمه کلیدی از ۱۰ نمره ۲ و روی کلمه کلیدی دیگری از ۱۰ نمره ۹ گرفته اید، تعجب نکنید!

رتبه تبلیغات پولی در گوگل | فروش در گوگل ادز
رتبه تبلیغات پولی در گوگل
بخش سوم

کیفیت یک تبلیغ چگونه اندازه گیری می شود؟

خب، تا به اینجا فهمیدیم که کیفیت تبلیغ، در رتبه تبلیغ و هزینه های ما اهمیت بسیار زیادی دارد. حالا بیایید کمی دقیق تر شویم و ببینیم که گوگل ادز دقیقا به چه چیزی امتیاز می دهد؟ آیا جایگاه طبیعی سایت (سئو) تاثیری بر این امتیاز دارد؟ (بگذارید همین حالا پاسختان را بدهم: خیر، اصلا، به هیچ وجه).

به طور کلی گوگل برای امتیاز دادن به تبلیغ شما ۳ معیار مختلف را در نظر میگیرد که عبارتند از:

  1. نرخ کلیک
  2. مرتبط بودن تبلیغ
  3. تجربه کاربر از صفحه فرود

در ادامه هر معیار را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم.

3 معیار گوگل برای امتیاز دادن به تبلیغات پولی گوگل ادز
۳ معیار گوگل برای امتیاز دادن به تبلیغات پولی گوگل ادز

نرخ کلیک مورد انتظار (EXPECTED CLICKTHROUGH RATE)

نرخ کلیک در گوگل ادز (به اختصار CTR) یعنی اینکه نسبت تعداد ورودی تبلیغ شما به تعداد نمایش آن چقدر است. به عبارتی دیگر، نرخ کلیک یعنی از میان تعداد کاربرانی که تبلیغ شما را دیده اند، چند نفرشان روی آن کلیک کرده اند.

به عنوان مثال نرخ کلیک ۱۰ درصد، یعنی از ۱۰۰ نفری که تبلیغ شما را دیده اند، تنها ۱۰ نفر روی آن کلیک کرده و وارد سایت شما شده اند.

حالا هر چقدر نرخ کلیک شما بالاتر باشد، گوگل امتیاز بیشتری را روی این شاخص به شما می دهد. چرا؟

دلیلش کاملا مشخص است. فرض کنیم شما خودتان به دنبال خرید یک هندزفری باشید. در گوگل عبارت «خرید اینترنتی هندزفری» را جستجو می کنید. تعدادی متن به شما نمایش داده می شود. شما کدام را انتخاب می کنید؟ احتمالا انتخاب شما تبلیغی است که حداقل ویژگی های زیر را داشته باشد:

  1. جذاب باشد؛ یعنی نظر شما را جلب کند و به شما انگیزه بدهد تا روی آن کلیک کنید.
  2. مرتبط باشد؛ یعنی آیا این سایت محصول مورد نظر شما را دارد یا خیر.
  3. شفاف باشد؛ یعنی مشخص باشد که فروشنده به دنبال چیست و چه خدماتی دارد.

حالا هر چقدر نرخ کلیک تبلیغ شما بالاتر باشد، گوگل به تبلیغ شما امتیاز بالاتری می دهد.

دلیلش هم ساده و مشخص است: نرخ کلیک بالاتر یعنی متن تبلیغ شما بهتر از تبلیغ رقبای شماست و کاربران بیشتری آن را دوست دارند.

شخصا من اگر تبلیغی ببینم که ادبیات جذاب تری داشته باشد و مطمئن شوم که به نیاز من پاسخ می دهد، حتما روی همان کلیک می کنم. نه تنها من بلکه تمامی کاربران به همین شکل عمل می کنند.

در نظر داشته باشید که وقتی گوگل ببیند یک تبلیغ تعداد دفعات زیادی نمایش داده می شود اما کاربرا خیلی کمی روی آن کلیک می کنند، به این نتیجه می رسد که احتمالا تبلیغ کیفیت خوبی ندارد و نمی تواند نظر کاربران را جلب کند. پس امتیاز کمی برای این تبلیغ در نظر می گیرد.

شما می توانید در پنل کاربری خود در گوگل ادوردز (اگر به آن دسترسی داشته باشید)، مشاهده کنید که گوگل روی شاخص نرخ کلیک به ازای هر کلمه کلیدی دقیقا چه امتیازی به شما داده است. امتیاز شما یکی از حالات زیر خواهد بود:

  • بالاتر از حد میانگین
  • در حد میانگین
  • پایین تر از حد میانگین

وضعیت بالاتر از حد میانگین نشان می دهد که نرخ کلیک شما در وضعیت مطلوبی قرار دارد و کاربران از متن تبلیغ شما راضی بوده اند. وضعیت در حد میانگین خیلی بد نیست اما جای بهتر شدن دارد.

اما اگر وضعیت نرخ کلیک تان پایین تر از حد میانگین باشد، یعنی مشکلی دارید و وضعیت نرخ کلیک تبلیغ شما بحرانی است! پس سریعا باید دست به کار شوید تا امتیاز نرخ کلیک خود را افزایش دهید. در قسمت بهینه سازی تبلیغ، همه کارهایی که لازم است انجام دهید تا امتیاز بالاتری دریافت کنید را توضیح خواهیم داد پس قسمت های بعدی این مقاله را از دست ندهید.

نرخ کلیک مورد انتظار (EXPECTED CLICKTHROUGH RATE)
تبلیغات جذاب برابر است با کلیک بیشتر

مرتبط بودن تبلیغ (AD RELEVANCE)

بیایید فرض کنیم که می خواهید از یک فروشگاه اینترنتی، گوشی اپل بخرید (واقعا نمی صرفد!). خب، احتمالا وارد سایت گوگل شده و عبارت «خرید گوشی اپل» را جستجو می کنید.

چند تبلیغ متفاوت را مشاهده می کنید. چه اتفاقی می افتد که اگر در متن تبلیغ یکی از سایت ها نوشته شده باشد:«فروش اینترنتی گوشی سامسونگ»؟! آیا روی این تبلیغ کلیک می کنید؟ نه! خیلی بعید است. زیرا شما به دنبال گوشی سامسونگ نبوده اید.

مرتبط بودن تبلیغ در گوگل ادز

به عبارتی دیگر، در اینجا بین آن چیزی که شما جستجو کرده اید و متن تبلیغی که مشاهده می کنید، ارتباط درستی برقرار نشده است. پس گوگل ناگهان بر تبلیغ دهنده می خروشد که آقا/ خانم این چه کاری است؟ چرا چیزی که کاربر می خواهد با چیزی که در متن تبلیغ می بیند متفاوت است؟ حالا که اینطور شد، امتیاز کمی به تبلیغ شما می دهم!

اما مسئله به همینجا ختم نمی شود! بار دیگر بیابید فرض کنیم شما عبارت « خرید گوشی اپل» را جستجو می کنید، در متن تبلیغی که می بینید هم «فروش ویژه گوشی اپل» آورده شده است. یعنی تبلیغ دهنده دارد به شما می گوید که در سایتش گوشی اپل می فروشد.

تا اینجای کار که هم هم چیز خوب است. اما وقتی روی تبلیغ کلیک می کنید، وارد صفحه محصولات سامسونگ می شوید! در اینجا باز هم گوگل همچون بتمن بر سر تبلیغ دهنده فرود می آید که آقا/ خانم این چه کاری است؟ چرا کاربر را به صفحه ای فرستاده ای که هیچ ارتباطی با خواسته او ندارد؟ حالا که اینطور است، امتیاز کمی به تو می دهم!

از داستان های بالا چه نتیجه ای می گیریم؟ اینکه تبلیغ و سایت ما باید با نیاز کاربر مرتبط باشد. به عبارتی دیگر، مرتبط بودن تبلیغ ما در ۲ مرحله اتفاق می افتد. اول آنکه متن تبلیغ شما با عبارتی که کاربر جستجو می کند مرتبط باشد و دوم، کاربر به صفحه مرتبطی از سایت شما هدایت شود. در یک کلام، به کاربر چیزی را نمایش دهید که می خواهد.

بنابراین، زمانی شما امتیازی خوبی در معیار مرتبط بودن تبلیغ می گیرید که: کلمه جستجو شده توسط کاربر با متن تبلیغ، و متن تبلیغ با صفحه ای که کاربر را به آنجا می فرستیم مرتبط باشد.

کاربری که خرید گوشی اپل را جستجو می کند در متن تبلیغ می بیند که شما گوشی اپل می فروشید و وقتی روی تبلیغ شما کلیک می کند، به صفحه ای می رود که گوشی های اپل شما در آنجا قرار دارد.

این یعنی ایجاد یک مسیر ارتباطی خیلی خوب و منطقی از ابتدای جستجوی کاربر تا ورود به سایت ایجاد شده است. بنابراین شما باید سعی کنید این مسیر را به درستی ایجاد کنید تا امتیاز بالاتری از گوگل بگیرید.

مرتبط نبودن نتایج با جستجوی کاربر در گوگل ادز امتیاز منفی خواهد داشت
مرتبط نبودن نتایج با جستجوی کاربر در گوگل ادز امتیاز منفی خواهد داشت

این معیار هم همانند معیار قبلی با سه امتیاز شناخته می شود که عبارتند از:

  • بالاتر از حد میانگین
  • در حد میانگین
  • پایین تر از حد میانگین

حالت بالاتر از حد میانگین، یعنی تبلیغ شما از نظر کاربران (و گوگل) مرتبط است و به دنبال آن است تا نیاز کاربران را به بهترین شکل ممکن پاسخ بدهد. وضعیت در حد میانگین یعنی باید کمی بیشتر تلاش کنید تا تبلیغ شما مرتبط تر باشد.

اما حالت پایین تر از حد میانگین نگران کننده است. مطمئن شوید در متن تبلیغ خود از کلمات کلیدی مناسبی استفاده می کنید. همچنین سعی کنید کاربر را به صفحه مرتبطی از سایت خود هدایت کنید.

کاملا بدیهی است کاربری که به دنبال گوشی اپل است، اگر وارد صفحه محصولات سامسونگ شما شود، ناامید خواهد شد و بعید است چیزی از شما خریداری کند. در قسمت بهینه سازی تبلیغ همه این موارد را به طور دقیق تر بررسی می کنیم.

تجربه کاربر از صفحه فرود (LANDING PAGE EXPERIENCE)

حتما برای شما هم پیش آمده که پس از ورود به یک سایت، بلافاصله از آن خارج شوید. چرا؟ چون احتمالا از آن سایت خوشتان نیامده است یا سایت نتوانسته اعتماد شما را جلب کند.

شاید سایت محتوای جذابی نداشته یا سرعت سایت به حدی پایین بوده که شما را از کرده خود پشیمان کرده است! همه این ها یعنی تجربه کاربر از صفحه فرود (منظور از صفحه فرود، همان صفحه ای از سایت شماست که کاربر پس از کلیک روی تبلیغ به آن هدایت می شود).

حالا مسئله ای که داریم چیست؟ این است که کارآگاه گوگل می تواند تشخیص دهد که آیا کاربر از اینکه وارد سایت شما شده رضایت دارد یا نه! چگونه؟ گوگل به راحتی می تواند مدت زمان حضور کاربر در سایت را تشخیص دهد. و اگر ببیند کاربران پس از کلیک روی تبلیغ و ورود به سایت شما، بلافاصله از آن فرار می کنند و دوباره به نتایج گوگل باز می گردد، نتیجه می گیرد که احتمالا سایت شما، سایت خوبی نیست.

همچنین مطمئن شوید که سایت شما به خوبی در موبایل نمایش داده می شود. واقعیت این است که بیشتر افرادی که از طریق گوگل ادز وارد سایت شما می شوند، کاربران موبایل هستند. بنابراین، جلب رضایت کاربران موبایل برای گوگل اهمیت ویژه ای دارد و لازم است سایت شما نمایش مناسبی در دستگاه های موبایل داشته باشد و اصطلاحا واکنش گرا (RESPONSIVE) باشد.

همه این کارها را گوگل ادز به این دلیل انجام می دهد تا مطمئن شود که سایت شما با کیفیت است و می تواند رضایت کاربران را جلب نماید.

همانند دو شاخص قبلی، این شاخص نیز با سه وضعیت شناخته می شود:

  • بالاتر از حد میانگین
  • در حد میانگین
  • پایین تر از حد میانگین

امتیاز بالاتر از حد میانگین یعنی سایت شما مشکلی ندارد و کاربران از اینکه وارد سایت شما شده اند راضی هستند. امتیاز در حد میانگین یعنی جا دارد کیفیت سایت خود را افزایش دهید.

اما در صورتی که امتیاز شما پایین تر از حد میانگین بود، بایستی دست به کار شوید و صفحه فرود خود را بهتر کنید. در این خصوص نیز راهکارهایی را در قسمت بهینه سازی تبلیغ به شما معرفی خواهیم کرد.

تا جایی که ممکن است در استفاده از پاپ- آپ ها پرهیز کنید. زیرا ممکن است باعث کاهش رضایت کاربر و خروج فوری از سایت شما شود.

به طور کلی می توان گفت برای آنکه یک صفحه فرود مناسب از نظر کاربران (و گوگل) داشته باشید، بایستی حداقل نکاتی که در تصویر زیر آمده را رعایت کنید:

ویژگی های یک صفحه فرود مناسب
ویژگی های یک صفحه فرود مناسب

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که هر چقدر سایت شما بهتر باشد و کاربر از کیفیت آن رضایت داشته باشد، در نهایت میزان فروش شما هم بیشتر خواهد بود. بدیهی است سایت هایی که جذاب نیستند و سرعت مناسبی ندارند، شانس کمتری برای فروش خواهند داشت.

رویکرد ما در گوگل ادز و در هر روش تبلیغاتی دیگر، صرفا افزایش ورودی نیست. بلکه مهم تر از آن، این است که چه میزانی از ورودی ها تبدیل به مشتری نهایی شما می شوند. بنابراین، داشتن یک سایت خوب و با کیفیت، علاوه بر دریافت امتیاز بالاتر و کاهش هزینه ها، میزان فروش شما را هم متحول می کند.

بخش چهارم

سایر شاخص های تاثیرگذار روی رتبه تبلیغ

همانطور که در بخش قبل به صورت مفصل صحبت کردیم، در مجموع هزینه ای که حاضرید به ازای هر کلیک پرداخت کنید و همچنین امتیاز کیفی که از گوگل ادز دریافت می کنید، تعیین کننده جایگاه نمایش تبلیغ شما هستند.

اما علاوه بر این دو معیار اصلی، عوامل دیگری هم در رتبه نهایی تبلیغ شما تاثیرگذار هستند. در ادامه مهم ترین این عوامل را مورد بررسی قرار می دهیم.

زمینه جستجو کاربر (SEARCH CONTEXT)

یکی دیگر از شاخص های تاثیرگذار در رتبه تبلیغ شما، زمینه جستجوی کاربر می باشد. زمینه جستجوی کاربر از مواد زیر تشکیل می شود:

  • مکانی که کاربر در آن جستجو می کند.
  • دستگاهی که از طریق آن جستجو می کند (موبایل، تبلت و دسکتاپ).
  • زمانی که کاربر جستجو می کند.
  • سایر متغیرهایی که از سمت کاربر ارسال می شود (گوگل هیچ توضیحی درباره این موارد نداده، اما می توان حدس زد که مواردی مثل تاریخچه جستجوی کاربرها، زبانی که استفاده می کند، اطلاعات مرورگر و …. تاثیرگذار باشند!)

زمینه جستجوی کاربر مسئله بسیار مهمی است و برای ما به عنوان یک آژانس بازاریابی دردسر زیادی ایجاد کرده است. ما معمولا مدت زمان زیادی را صرف می کنیم تا به مشتریان توضیح دهیم که چرا تبلیغ شان در یک دستگاه نمایش داده می شود و در یک دستگاه دیگر نمایشی ندارد. اصلا هیچ بعید نیست که آخر سر به همین دلیل سکته کنیم!

البته، این حق مشتری است که نگران باشد و ما وظیفه خود میدانیم تا کامل و شفاف همه چیز را برایش توضیح دهیم. همراهان عزیز، اینکه تبلیغ شما در یک دستگاه نمایش داده می شود و همزمان در سیستم فرد دیگر نمایشی ندارد، یا اینکه برای شما در لینک ۱ قرار دارد و برای دیگری در لینک ۴، کاملا طبیعی است!

زیرا نتایجی که شما به عنوان تبلیغ مشاهده می فرمایید، ممکن است کاربر و دستگاه به دستگاه متفاوت باشد.

ممکن است کاربران مختلف تبلیغ شما را در رتبه های متفاوتی ببینند.

زمانی که گوگل ادز بخواهد تبلیغی را به شما نمایش دهد، سابقه جستجوی شما (که در مرورگر شما ذخیره می شود)، زمان، مکان، زبان، دستگاه نمایش و متغیرهای دیگری را هم دخیل می کند تا در نهایت بتواند هدفمندترین تبلیغ را به شما نمایش دهد.

بنابراین اگر دیدید تبلیغ شما مکان ثابتی ندارد یا گاهی نمایش داده نمی شود (اگر دلیلی غیر از اتمام بودجه یا مسدود شدن تبلیغ داشته باشد)، اصلا تعجب نکنید. زیرا این گوگل است که با توجه به همه متغیرهایی که به آن اشاره کردیم، تصمیم می گیرد گاهی تبلیغ را برای شما نمایش ندهد یا در جایگاه مشخصی نمایش دهد.

برای آنکه بدانید تبلیغ شما چه جایگاهی دارد، اصلا لازم نیست آن را در گوگل جستجو کنید. کافی است از ابزار پیش نمایش تبلیغ گوگل (AD PREVIEW AND DIAGNOSIS) استفاده کنید. این ابزار دقیقا به شما می گوید که تبلیغ شما روی چه کلمه ای در چه رتبه ای نمایش داده می شود. البته برای استفاده از این ابزار لازم است به پنل گوگل ادز دسترسی داشته باشید.

افزونه ها و فرمت تبلیغ (EXPECTED IMPACT OF EXTENSIONS)

یکی دیگر از عواملی که تاثیر زیادی بر جایگاه تبلیغ شما دارند، استفاده از افزونه های گوگل ادز است. به طور کلی متن تبلیغ شما به دو قسمت تقسیم می شود:

  1. متن اصلی که نمایش ثابتی دارد و از ۳ قسمت عنوان، لینک و توضیحات تشکیل می شود.
  2. افزونه ها (EXTENSIONS) که با استفاده از آنها می توانید اطلاعات بیشتری در اختیار کاربران قرار دهید و البته نمایش آنها دائمی نیست.

هر چقدر بیشتر از این افزونه ها استفاده کنید، تبلیغ شما کیفیت بالاتری خواهد داشت. به عبارت دیگر هر چقدر تبلیغ شما پربارتر و شفاف تر و در یک کلام، حسابی تر باشد، گوگل امتیاز بیشتری برای شما در نظر می گیرد. زیرا متوجه می شود که شما سعی کرده اید تا اطلاعات بیشتری در اختیار کاربر قرار دهید و رضایت او را جلب نمایید.

پس با استفاده از افزونه های تبلیغاتی، گوگل اولویت بیشتری برای نمایش تبلیغ شما قائل می شود و دوست دارد تبلیغ شما را بیشتر نمایش دهد. طبیعی است که هزینه های شما هم کاهش یابد.

البته در قسمت های بعدی مقاله ، به طور مفصل بخش های مختلف تبلیغ و بخصوص انواع افزونه ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

در نهایت می توان سیستم کلی تبلیغات در شبکه جستجوی گوگل را در تصویر زیر خلاصه کرد:

سیستم کلی تبلیغات در شبکه جستجوی گوگل ادز
سیستم کلی تبلیغات در شبکه جستجوی گوگل ادز

همان گونه که در شکل بالا هم مشاهده می کنید، شما به ازای هر کلمه کلیدی، با سایر تبلیغ دهندگان وارد رقابت می شوید. هر کدام از شما قیمتی را روی آن کلمه پیشنهاد می دهید. همچنین هر کدام از شما روی آن کلمه از ۱۰ نمره امتیازی دریافت می کنید.

حالا با توجه به برآیند هزینه پیشنهادی و امتیازی که گرفته اید (و سایر متغیرهایی که توضیح دادم)، وارد رقابت با سایر رقبا می شوید.

در نهایت، گوگل ادز برای تبلیغ شما رتبه ای را در نظر می گیرد (AD RANK) و جایگاه تبلیغ شما بر اساس این رتبه مشخص شده و به کاربران نمایش داده می شود. فراموش هم نکنید که گوگل در هر صفحه نهایتا تا ۸ تبلیغ را نمایش می دهد.

بنابراین اگر ۱۰ نفر همزمان روی یک کلمه کلیدی مشخص رقابت کنند، تبلیغ ۲ نفر از آنها در صفحه اول گوگل نمایش داده نخواهد شد (BELOW FIRST PAGE BID).

در این وضعیت، تبلیغ دهنده یا باید هزینه بیشتری پرداخت کند، یا اینکه امتیاز کیفی خود را افزایش دهد تا بتواند از دیگران جلو بزند و خود را به جمع ۸ تبلیغ فعال در صفحه اول گوگل برساند.

خب دوستان عزیز، امیدوارم خسته نشده باشید. یک فنجان چای یا قهوه و کمی استراحت می تواند به شما کمک کند. ما تا اینجا سیستم تبلیغات گوگل را به شما معرفی و نحوه کار و رتبه بندی تبلیغ در آن را با هم بررسی کردیم و معیارهای مختلفی که گوگل بر اساس آنها تبلیغات را رتبه بندی می کند را شناختیم.

حالا وقت آن رسیده که تبلیغات گوگل را شروع کنیم. اما قبل از آن لازم است مقدماتی را برای این کار آماده کنیم. مقدماتی که در هر چه بهتر کردن نتیجه تبلیغات ما تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت. ادامه در قسمت چهارم


آماده سازی سایت برای تبلیغات در گوگل

تبلیـــغات گـــوگـــل ادوردز به صورت کامل آشنا شدید و متوجه شدید که چون تبلیغات در گوگل ادز می تواند بسیار هوشمندانه ، مقرون به صرفه و پر سود باشد بهترین روش تبلیغات برای یک کسب و کار اینترنتی است.

همچنین در قسمت سوم به صورت کامل با طرز کار سیستم تبلیغاتی گوگل ادز آشنا شدید، هنوز که بابک و میلاد و مریم و سپیده رو یادتون نرفته ! در ادامه سری مقالات فروش با گوگل ادز می خواهیم بهتون یاد بدیم که چگونه سایت تون رو برای تبلیغات در گوگل ادز آماده کنید.

سایت شما ویترین مغازه شماست!

بیایید تصور کنیم که اخیرا یک دهنه مغازه لباس فروشی اجاره کرده اید و قرار است جنس های خود را در آن بچینید. قبل از هر چیزی، چقدر به تزئین مغازه خود اهمیت می دهید؟ چقدر وقت برای چیدن ویترین خود صرف می کنید؟

من اگر جای شما باشم، همه تلاشم را می کنم تا مطمئن شوم اجناسم به بهترین شکل ممکن در مغازه چیده شده اند. نورپردازی را به نحوی انجام می دهم که جلوه لباس ها بیشتر شود. سعی می کنم قفسه ها را در دسترس بگذارم تا مشتری ها راحت تر به لباس مورد نظرشان دسترسی داشته باشند.

سایت شما ویترین مغازه شما و کسب و کار اینترنتی شماست

شما هم اگر خلاق و خوش سلیقه باشید، کلی ایده جذاب را می توانید پیاده سازی کنید. اما سوال اصلی اینجاست که دلیل همه این کارها چیست؟ چرا باید وقت و انرژی بگذاریم تا مغازه ما زیبا و جذاب شود؟

پاسخ ساده است؛ زیرا همه ما به خوبی این اصل را می دانیم: همانقدر که تعداد افرادی که وارد مغازه ما می شوند اهمیت دارند، تعداد افرادی که بدون خرید کردن از آن خارج می شوند هم مهم هستند!

این اصل در تبلیغات گوگل هم صادق است. نگاهی که شما به تبلیغ و سایت خود باید داشته باشید هم باید اینگونه باشد. یعنی دائما به این مسئله فکر کنید که همانقدر که جذب ورودی های درست اهمیت دارد، این هم مهم است که چند نفر از این کاربران به مشتری نهایی شما تبدیل می شوند.

بخش ۱

چه کارهایی انجام دهیم تا سایت بهتری داشته باشیم؟

تا اینجا فهمیدیم که هر چقدر سایت ما بهتر باشد (ویترین و طراحی داخلی مغازه ما شیک تر و جذاب تر باشد)، شانس فروش ما هم افزایش می یابد. بنابراین، قبل از آنکه تبلیغ در گوگل را شروع کنیم ( یا حتی هر روش دیگر تبلیغات )، اول باید مطمئن شویم که سایت ما آماده فروش است و کاربران برای نهایی کردن سفارش خود، هیچ مانعی بر سر راه خود نمی بینند.

در این بخش، هدف ما این است که مهمترین اقدامات را هم مرور کنیم تا خیالمون از بابت سایتی که داریم راحت باشد.

دامنه سایت خود را آماده کنید (برای دامنه های IR).

اولین مساله ای که باید به آن توجه کنید این است که گوگل به شما اجازه نمی دهد بر روی دامنه IR . تبلیغ خود را راه اندازی کنید. چرا که استفاده از سرویس گوگل ادز در ایران تحریم شده است.

البته، گاهی ممکن است بتوانید روی دامنه آی آر هم تبلیغات خود را فعال کنید، اما این نکته را در نظر داشته باشید که هر لحظه ممکن است سیستم گوگل ادز، شما را به عنوان یک کسب و کار اینترنتی مستقر در ایران شناسایی کند و حساب کاربری شما را مسدود کند.

در این صورت، گوگل هزینه شما را بر نمی گرداند و باید پول خود را فراموش کنید! بنابراین پیشنهاد می کنم که به هیچ وجه ریسک نکنید.

آماده سازی سایت برای تبلیغات در گوگل ادز

حالا اگر دامنه شما IR. بود، راه حل چیست؟ اینکه یک دامنه دیگر (مانند COM یا NET.) غیر از IR. برای سایت خود خریداری کنید تا بتوانید با استفاده از آن در گوگل تبلیغ کنید.

پس از خرید، لازم است دامنه جدید را روی هاست خود پارک کنید (برای این کار می توانید از شرکتی که خدمات هاستینگ خود را از آن دریافت می کنید درخواست کنید تا پارک دامنه را برای شما انجام دهد). به این ترتیب هم دامنه IR. و هم دامنه دوم به سایت شما منتهی می شوند.

این کار بسیار راحت است و وقت زیادی هم از شما نمی گیرد و اگر تبلیغات گوگل شما هم به درستی مدیریت شود، مطمئنا به زحمتش می ارزد.

دقت داشته باشید که دامنه IR شما نباید ریدایرکت شود و حتما لازم ات پارک دامنه انجام شود. الان احتمالا یک علامت سوال بزرگ توی سرتان شکل گرفته است!؟ در ادامه توضیح می دهم!

از بین بردن علامت سوال شکل گرفته در سرتان ! = > البته این نکته سئویی را به یاد داشته باشید که حتما دامنه جدید خود را NO INDEX کنید تا گوگل به عنوان کپی برداری از وب سایت دیگر، سایت شما را جریمه نکند. ( وقتی پارک دامنه انجام می دهید، ۲ سایت کاملا یکسان خواهید داشت ). در این صورت ربات های گوگل دیگر به سراغ دامنه COM شما نخواهند رفت و از این دامنه تنها برای تبلیغات در گوگل استفاده خواهید نمود.

مزایا و خدمات کسب و کار خود را درسایت معرفی کنید

یکی از مسائلی که تاثیر مستقیمی در افزایش نرخ تبدیل سایت شما دارد (یعنی اینکه از تعداد ورودی های سایت چند نفر تبدیل به مشتری نهایی شما شوند)، این است که ورودی های سایت بتوانند به شما اعتماد کنند و بتوانید نظرشان را جلب نمایید تا از محصولات یا خدمات شما استفاده کنند.

دقت داشته باشید که تبلیغات گوگل بهترین ابزار برای جذب هدفمند مشتریان شماست. اما اینکه چه تعداد از این ورودی ها قرار است از شما چیزی بخرند، کاملا بستگی به سایت شما، محتوایی که ارائه می دهید و مهم تر از همه این ها دلیلی است که به کاربر می دهید تا از شما خرید کند.

آماده سازی سایت برای تبلیغات در گوگل ادز
آماده سازی سایت برای تبلیغات در گوگل ادز

مشتریان زیادی را دیده ایم که از طریق تبلیغات گوگل ورودی زیادی داشته اند اما فروش شان چنگی به دل نمی زد. بارها پیش آمده که از مشتری ها پرسیده ام چرا باید فلان محصول را از شما خریداری کنم؟ معمولا دلایل مختلفی را مطرح می کنند، مثل اینکه ما بهترین قیمت بازار را داریم، تضمین بازگشت وجه می دهیم، ارسال رایگان داریم و … اما وقتی سایت آنها را زیر و رو می کنم، هیچ نشانی از این مزیت ها نمی بینم!

به نظر شما حیف نیست که این همه مزایا داشته باشیم اما هیچ اثری از آنها در سایت ما وجود نداشته باشد؟ اگر به مشتری نگوییم که ارسال رایگان داریم، از کجا باید متوجه این مزیت ما بشود؟

به نظر من، بهتر است تا جای ممکن مزایای کسب و کار خود را به همه اعلام کنید. برتری کسب و کار شما، ارزشی که برای کاربر ایجاد می کنید و امتیازات و خدماتی که به او می دهید نقش بسیار زیادی در افزایش شانس فروش شما خواهد داشت.

آماده سازی سایت برای تبلیغات در گوگل ادز

برای تایید حرفم اجازه دهید یک مثال عینی برای شما بزنم. یکی از فروشگاه های اینترنتی موبایل تبلیغ گوگل خودش را به ما سپرده بود. مزایای این سایت مانند ارسال رایگان، تضمین بازگشت وجه و… در انتهای سایت قید شده بود.

با آنها صحبت کردیم و پیشنهاد دادیم که این مزایا را بالاتر و درست زیر قسمت فروش محصولات قرار بدهند تا کاربران سایت سریع تر و راحت تر بتوانند این مزایا را مشاهده کنند.

باور کنید که همین تغییر کوچک، فروش ماهیانه سایت را ۱۵% افزایش داد! (ما اینچنین مجموعه ای هستیم).

در سایت خود فراخوان عمل (CALL TO ACTION) بگذارید

اگر بخواهم به ساده ترین شکل ممکن فراخوان عمل را تعریف کنم، یعنی اینکه چیزی از مخاطبان خود بخواهید. یعنی به آنها بگویید که دوست دارید چه کاری در سایت شما انجام دهند. دلیل این کار هم مشخص است. بدون فراخوان عمل ممکن است کاربران سردرگم شوند.

ما باید دقیقا به کاربر سایت بگوییم که چه کاری باید انجام دهد.

فرض کنید یک سایت مشاوره روانشناسی داریم. هدف ما از تبلیغات گوگل این است که کاربر پس از ورود به سایت، فرم در خواست مشاوره را پر کند تا بتوانیم در اسرع وقت با او تماس بگیریم. اما در سایت هیچ اسمی از فرم مشاوره وجود نداشته باشد. در اینجا، کاربر نمی داند که چه کاری باید انجام دهد. یعنی نمی داند که چگونه می تواند درخواست مشاوره بدهد و از کجا می تواند فرم مشاوره شما را پیدا کند.

اینجاست که فراخوان عمل به کمک شما می آید. کافی است در صفحه ای که کاربر را به آن هدایت می کنید، فرم خود را قرار دهید و از او بخواهید تا برای ارتباط با شما و دریافت نوبت، فرم مشاوره را تکمیل کند.

در سایت خود فراخوان عمل (CALL TO ACTION) بگذارید تا فروش بیشتری در گوگل ادز داشته باشید

حالا ممکن است هدف شما چیز دیگری باشد. مثلا اینکه کاربر یک خرید آنلاین از شما انجام دهد. پس باید یک دکمه خرید مشخص داشته باشید که نظر کاربر را جلب کند.

راه های ارتباطی با خودتان را در معرض دید کاربر قرار دهید

قبل از پرداخت به این مسئله، اجازه دهید مثالی بزنم. هدف یکی از مشتریان گرامی ما این بود که کاربران پس از دیدن تبلیغ وارد سایت بشوند و سپس با او تماس بگیرند. اما شماره تماس خود را در سایت قرار نداده بود.

به او گفتم که اگر هدفش افزایش تماس کاربران است، باید حتما شماره تماس خود را به بهترین شکل در سایت معرفی کند و داشتن یک صفحه جداگانه به عنوان تماس با ما یا گذاشتن شماره تماس با فونت کوچک در انتهای سایت هم کافی نیست و ممکن است کاربران این قسمت ها را نبینند.

اگر راه های ارتباطی خود را شفاف نگویید، چه خواهد شد؟ کاربران هیچ راه ارتباطی مناسبی با شما پیدا نمی کنند و ناامیدانه از سایت شما خارج می شوند. و نتیجه این می شود که برای ورودی هزینه کنید، اما هیچ خبری از تماس نباشد.

بنابراین؛ لازم است راه های ارتباطی خود را به راحتی در اختیار کاربران قرار دهید. پس اگر پشتیبانی تلگرامی دارید، حتما لینک حساب تلگرام خود را در اختیارشان قرار دهید. یا اگر پشتیبانی آنلاین دارید، می توانید از نرم افزارهای گفتگوی آنلاین استفاده کنید. در هر صورت، لازم است متناسب با هدفی که دارید، بهترین راه ارتباطی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهید.

اگر هم به دنبال این هستید که کاربر با شما تماس بگیرد، شماره تماس خود را به شکل کاملا مشخص و در سریع ترین زمان ممکن در اختیارش قرار دهید. اضافه کردن این جمله در کنار شماره تماس که «با ما تماس بگیرید» هم می تواند موجب افزایش تماس های شما شود. حتی بد نیست به کاربر اطلاع بدهید که خدمات مشاوره شما رایگان است، یعنی بگویید: «برای مشاوره رایگان تماس بگیرید.»

راه های ارتباطی با خودتان را در معرض دید کاربر قرار دهید تا فروش شما در تبلیغات گوگل افزایش پیدا کند

نحوه هدفگیری محصولات و خدمات در سایت را مشخص کنید

قبل از شروع تبلیغات بهتر است برای هدف گیری و خدماتی که در سایت دارید برنامه ریزی کنید.

فرض کنیم شما یک فروشگاه لوازم خانگی دارید و محصولات زیادی از قبیل یخچال، هود، فر و … را به فروش می رسانید. خب، به نظر شما، کاربری که کلمه کلیدی «خرید اینترنتی هود» را جستجو می کند، باید به کدام صفحه از سایت شما وارد شود؟ بهترین حالت برای این کاربر این است که به طور مستقیم وارد صفحه محصولات هود شما شود. به همین شکل، کاربری که «خرید یخچال» را سرچ می کند، به صفحه محصولات یخچال شما هدایت گردد.

البته شما انتخاب های دیگری نیز دارید. مثلا اینکه همه کاربران را بدون در نظر گرفتن چیزی که جستجو می کنند، به صفحه اصلی سایت بفرستید که البته این کار را توصیه نمی کنم. زیرا کاربری که دنبال خرید هود است، نیازی به دیدن سایر محصولات شما ندارد و این کار ممکن است او را گیج کند.

پس قبل از هر چیزی لازم است تکلیف محصولات یا خدمات خود را در سایت را مشخص نمایید. دسته بندی محصولات باید مشخص شود و باید برنامه ریزی کنید که قرار است چگونه محصولات/ خدمات خود را هدفگیری نمایید.

نحوه هدفگیری محصولات و خدمات در سایت را مشخص کنید

پیشنهاد ما و خود گوگل این است که محصولات و خدمات خود را در سایت به خوبی تفکیک و تعریف نمایید و تا جایی که امکان دارد برای هر نوع از محصولات خود، یک صفحه جداگانه داشته باشید و کاربران را دقیقا به همان صفحه هدایت کنید.

هدف گیری درست تبلیغ در سایت شما طبق آنچه که در قسمت امتیاز کیفی گوگل با عنوان ارتباط صفحه فرود گفتیم، در نهایت موجب می شود امتیاز بالاتری از گوگل دریافت کنید و هزینه های شما هم کاهش چشمگیری پیدا کند.

همه این مواردی که به آنها اشاره کردیم شاید زمان بر باشد، اما در نهایت نتیجه بسیار بهتری از تبلیغات خود خواهید داشت.

هر چقدر قدم اول را محکم تر و مطمئن تر بردارید، در ادامه نتیجه بسیار بهتری از تبلیغات خود خواهید گرفت. و هزینه بسیار کمتری هم برای تبلیغات خود خواهید پرداخت.

بار دیگر خوب است یادآوری کنم که کیفیت سایت و تبلیغ شما برای گوگل اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع گوگل می خواهد مطمئن باشد که سایت شما کیفیت بالایی دارد و رضایت کاربر را جلب می کند.

البته فایده داشتن ساختار درست فقط افزایش کیفیت تبلیغات شما نیست.بلکه باعث افزایش کیفیت سایت شما و راحت تر شدن کار با آن برای کاربر می شود و این موضوع تاثیر مستقیمی در میزان فروش سایت شما خواهد داشت. (حالا کاربر از هر کجا جذب شده باشد.

پس لازم است از همان ابتدا خشت های اول را به درستی در جای خود قرار دهید.در غیر این صورت تا ثریا تبلیغ شما کج خواهد رفت! مثل برج روبرو !

یک ویدیوی مرتبط با آماده سازی سایت برای گوگل ادز پیدا کردم گفتم بد نیست شما هم ببینید:

Is your website ready to deliver results?

آماده سازی سایت برای تبلیغات در گوگل ادز

ساختار تبلیغ در گوگل ادز چگونه است؟

ساختار تبلیغ در گوگل ادز: با سری مقالات فروش با گوگل ادز در خدمت شما همراهان آکادمی وبکیما هستیم در قسمت های قبل فروش با گوگل ادز تا اونجا پیش رفتیم که سایت یا صفحه فرود رو برای شروع تبلیغات در گوگل ادوردز (Google AdWords) آماده کنیم. حالا در این قسمت از مقاله فروش با گوگل ادز می خواهیم راجع به ساختار تبلیغ در گوگل ادز صحبت کنیم. پس با قسمت پنجم فروش با گوگل ادوردز همراه ما باشید.

مقدمه قسمت پنجم

وقتی هر چیزی یک ساختار دارد!

یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای حل مشکلات بشر از گذشته تا به امروز این بوده است که یک مسئله بزرگ را به قسمت های کوچکتری تقسیم کند تا حل آن ساده تر باشد.

فرض کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی با کلی محصول، صفحه و کلمات کلیدی دارید و تصمیم گرفته اید در گوگل تبلیغ کنید. قبل از شروع هر کاری، باید بدانید که قرار است کدام محصول را هدفگیری کنید؟ کاربران را به کدام صفحه سایت بفرستید؟ کاربری که فلان کلمه را جستجو کرد، به کدام صفحه از سایت هدایت شود؟

گوگل از همان فلسفه تقسیم مسئله بزرگ به قسمت های کوچکتر استفاده می کند و به شما اجازه می دهد بر اساس ساختار سایت خود تبلیغات را راه اندازی کنید. حالا چگونه می توانیم ساختار درست را بشناسیم و آن را در گوگل ادز ایجاد کنیم؟در این فصل خواهید فهمید.

تنظیم ساختار تبلیغات در گوگل ادز
تنظیم ساختار تبلیغات در گوگل ادز
بخش اول

ساختار تبلیغات ما در گوگل ادز چگونه است؟

همانطور که گفتیم، سیستم گوگل ادز به گونه ای طراحی شده که شما بتوانید یک ساختار منطقی برای هدفگیری محصولات خود بچینید. در این فصل قصد داریم ساختار تبلیغ در گوگل ادز را با هم بررسی کنیم. شناخت این ساختار به مدیریت هر چه بهتر کمپین تبلیغاتی شما کمک خواهد کرد.

سطح حساب کاربری (ACCOUNT LEVEL)

سطح حساب کاربری (ACCOUNT LEVEL)
سطح حساب کاربری (ACCOUNT LEVEL) ساختار تبلیغ در گوگل ادز

اولین و بالاترین سطحی که در تبلیغات گوگل با آن سر و کار داریم، سطح حساب کاربری است. هر تبلیغ دهنده در گوگل یک حساب کاربری دارد که از طریق آن می تواند تبلیغات خود را مدیریت کند و کمپین های تبلیغاتی مختلف بسازد.

به طور کلی می توان گفت که هر حساب کاربری در گوگل ادز دارای مولفه های زیر است:

  • پرداخت های شما (Biling& payments) از طریق این حساب انجام می شود.
  • هر حساب متصل به یک ایمیل اختصاصی است و با استفاده از رمز عبور برای شما قابل دسترسی خواهد بود.
  • هر حساب کاربری یک کد شناسایی مشتری (Customer ID) دارد که در سیستم گوگل با آن شناسایی می شوید.

البته الان دیگر در جریان هستید که گوگل ادز ایران را تحریم کرده است. به همین دلیل، متاسفانه نمی توانید از ایران برای خود یک حساب کاربری ایجاد و آن را شارژ کنید. البته جای نگرانی نیست، زیرا همچنان می توانید یک حساب کاربری برای خود داشته باشید و در گوگل تبلیغ کنید. در قسمت های آینده و در بخش هزینه های گوگل ادز روش های شارژ حساب را برای شما توضیح می دهم.

سطح کمپین (CAMPAIGN LEVEL)

سطح کمپین (CAMPAIGN LEVEL) | ساختار تبلیغ در گوگل ادز
سطح کمپین (CAMPAIGN LEVEL) | ساختار تبلیغ در گوگل ادز

پس از آنکه حساب کاربری شما ایجاد شد، وقت آن می رسد که کمپین های تبلیغاتی سایت خود را ایجاد کنید. شما می توانید هر تعداد کمپینی که مدنظرتان است ایجاد کنید. این کمپین ها می توانند دسته های اصلی سایت شما را مشخص کنند.

برای مثال، اگر شما یک فروشگاه محصولات دیجیتال داشته باشید، می توانید کمپین های مختلفی برای گوشی، لپ تاپ و … ایجاد کنید.

در ضمن، اگر شما ۲ وب سایت مختلف دارید که قصد دارید روی آنها تبلیغ کنید، باز هم می توانید از کمپین ها استفاده کنید. البته، این امکان که ۲ حساب کاملا جدا بسازید هم وجود دارد.

به طور کلی هر کمپین دارای ویژگی های زیر است:

  • بودجه روزانه (Daily budget) که مشخص کننده حداکثر هزینه مصرفی شما در هر ۲۴ ساعت است.
  • تنظیماتی مانند زمان نمایش، مکان نمایش، دستگاه های مورد هدفگیری (دسکتاپ، موبایل و تبلت) و استراتژی های قیمت گذاری (Bid strategy).
  • هر کمپین شامل یک تا چند گروه تبلیغاتی (Ad groups) است.
  • هر کمپین تبلیغاتی می تواند افزونه های تبلیغاتی مختص به خودش را داشته باشد.

هر مبلغی که شما در حساب کاربری خود شارژ نموده اید، با توجه به بودجه روزانه ای که برای هر کمپین تعریف کرده اید مصرف می شود.

در واقع، مهمترین مساله ای که هنگام ساخت کمپین باید در نظر بگیرید، هدفی است که از راه اندازی آن کمپین دارید. شما می توانید به ازای هر هدفی که دارید، نوع کمپین متناسب با آن را ایجاد کنید.

در نهایت به این نکته توجه کنید که کمپین های مختلفی که در یک حساب کاربری راه اندازی می شوند، نباید کلمات کلیدی یکسانی داشته باشند. به عنوان مثال اگر شما ۲ سایت مشاوره حقوقی دارید و می خواهید تبلیغ هر دو سایت را برای کلمه «مشاوره حقوقی» فعال کنید، باید هر کمپینی را در حساب جداگانه ای ایجاد کنید. مگر اینکه کلمات مشابهی نداشته باشند.

البته وجود کلمات مشابه موجب مسدود شدن تبلیغ شما نمی شود. بلکه گوگل بین کلمات مشابه، تبلیغ شما را روی کلمه ای نمایش می دهد که از نظر خودش عملکرد بهتری دارد. بنابراین، کمپین های شما با یکدیگر رقابت خواهند کرد و هر بار تنها یک تبلیغ نمایش داده خواهد شد.

سطح گروه تبلیغاتی یا AD GROUP LEVEL

تا اینجای کار، شما یک حساب کاربری و سپس کمپین تبلیغاتی خود را ایجاد کرده اید. حالا نوبت به آن رسیده که گروه های تبلیغاتی خود را ایجاد کنید.

هر کمپین تبلیغاتی یک تا چند گروه تبلیغاتی (Ad group) داشته باشد.

در مثال، ما برای محصولات دیجیتال شما چند کمپین مختلف از جمله گوشی موبایل ساختیم.

حالا اگر دو دسته محصول سامسونگ و اپل در سایت شما موجود می باشند، بهتر است دو گروه تبلیغاتی جداگانه برای کمپین گوشی های خود راه اندازی کنید.

سطح گروه تبلیغاتی یا AD GROUP LEVEL
هر گروه تبلیغاتی شامل این موارد می شود:
  • یک یا چند متن تبلیغ (Ad text) مرتبط با محصول یا خدماتی که در سایت داریم.
  • یک صفحه فرود (Landing Page) از سایت که همان صفحه مورد هدف است.
  • تعدادی کلمات کلیدی (Keywords) مرتبط با هر محصول و خدماتی که هدف گرفته اید.
  • افزونه های تبلیغاتی مختص به خود گروه تبلیغاتی.

در واقع شما به ازای هر صفحه فرود از سایت خود، می توانید یک گروه تبلیغاتی مجزا داشته باشید. توصیه می کنیم تا جایی که امکان دارد، از گروه های تبلیغاتی جداگانه استفاده کنید.

زمانی که شما خدمات/ محصولات مختلف سایت خود را با گروه های تبلیغاتی جدا کنید، قطعا امتیاز شما افزایش می یابد و در نتیجه آن، هزینه های شما کاهش خواهد یافت. زیرا هدف گیری شما دقیق تر شده است و کاربر راحت تر به چیزی که می خواهد دسترسی پیدا می کند.

بنابراین پیشنهاد می کنم به جای آنکه صدها کلمه کلیدی را تنها با یک متن تبلیغ به صفحه اصلی سایت خود ارسال کنید، چند گروه تبلیغاتی مجزا داشته باشید که هر کدام با کلمات کلیدی مرتبط، صفحه مرتبطی از سایت شما را هدف گیری کنند.

خب، همان طور که توضیح دادیم، هر گروه تبلیغاتی از ۳ مولفه متن تبلیغ، کلمات کلیدی و صفحه فرود تشکیل می شود. در ادامه این ۳ مورد را هم مورد بررسی قرار می دهیم.

صفحه فرود (LANDING PAGE)

صفحه فرود آدرسی از سایت شما است (URL) که کاربر پس از کلیک روی متن تبلیغ، وارد آن می شود.

به عبارتی دیگر هر صفحه ای که شامل محصول یا خدمات شماست و قصد دارید محصولات آن صفحه را تبلیغ کنید، یک صفحه فرود محسوب می شود. شما می توانید به ازای هر صفحه فرود در سایت، یک گروه تبلیغاتی داشته باشید.

صفحه فرود (LANDING PAGE) | ساختار تبلیغ در گوگل ادز

متن تبلیغ (AD TEXT)

متن تبلیغ (AD TEXT) | ساختار تبلیغ در گوگل ادز

هر متن تبلیغ نوشته ای است که کاربر پس از جستجوی کلمه کلیدی خود آن را مشاهده می کند و پس از کلیک روی آن، می تواند وارد سایت شما شود. در واقع متن تبلیغ اولین نقطه تماس شما با مشتریان بالقوه است.

هر گروه تبلیغاتی می تواند یک یا چند متن تبلیغ مختلف داشته باشد. اما گوگل در هر بار نمایش، تنها یک متن تبلیغ را انتخاب و به کاربر نمایش می دهد. در واقع اگر شما برای یک گروه تبلیغاتی ۳ متن تبلیغ داشته باشید، گوگل بین این ۳ متن هر بار یک متن را نمایش می دهد.

من واقعا به شما پیشنهاد می کنم که برای هر گروه تبلیغاتی خود چند متن تبلیغ متفاوت داشته باشید. این کار به شما کمک می کند متن تبلیغ جذاب تر (که نرخ کلیک بیشتری نسبت به سایرین پیدا کرده) را پیدا کنید.

فعلا همینقدر اطلاعات کافی است. با توجه به اینکه متن تبلیغ مبحث بسیار گسترده ای است، اجازه دهید در یک قسمت جداگانه به طور کامل به آن بپردازیم و قسمت های مختلف آن را به شما معرفی کنیم.

کلمات کلیدی (KEYWORDS)

آخرین و مهم ترین سطح تحلیل در گوگل ادز، کلمات کلیدی است. شما می توانید برای هر گروه تبلیغاتی، کلمات کلیدی جداگانه ای داشته باشید.

به عنوان مثال، می توانید کلمات مرتبط با گوشی سامسونگ را به گروه تبلیغاتی سامسونگ و کلمات مرتبط با گوشی اپل را به گروه تبلیغاتی اپل خود اضافه کنید.

در این صورت افرادی که کلمات کلیدی سامسونگ را جستجو می کنند، متن تبلیغ مرتبط با گوشی سامسونگ را مشاهده کرده و پس از کلیک بر روی آن، وارد صفحه سامسونگ خواهند شد.

کلمات کلیدی (KEYWORDS) | ساختار تبلیغ در گوگل ادز

باید سعی کنیم که تا جای ممکن مرتبط ترین کلمات کلیدی را با متن تبلیغ و صفحه فرود انتخاب کنیم تا علاوه بر دریافت امتیاز بالاتر، شاهد کاهش هزینه ها نیز باشیم.

رمز موفقیت در گوگل ادز: ایجاد ارتباط مناسب و منطقی بین کلمات کلیدی با متن تبلیغ و صفحه فرود کاربر

مطمئن باشید رعایت این نکته ساده اما بسیار پر اهمیت، در کاهش هزینه های شما معجزه می کند و از تبلیغات خود نتیجه خیلی خوبی می گیرید.. البته در قسمت بعد به طور کامل کلیدی را مورد بررسی قرار می دهیم.

خلاصه ساختار یک کمپین تبلیغاتی در سیستم گوگل ادز

در شکل زیر تصویر کلی از ساختار یک کمپین تبلیغاتی در سیستم گوگل ادز را مشاهده می کنیم:

خلاصه ساختار یک کمپین تبلیغاتی در سیستم گوگل ادز | ساختار تبلیغ در گوگل ادز
خلاصه ساختار یک کمپین تبلیغاتی در سیستم گوگل ادز

در پایان لازم است بار دیگر یادآوری کنم که هر چقدر شما بتوانید ساختار مناسب تری برای تبلیغات خود ایجاد کنید، کیفیت تبلیغ شما افزایش و هزینه های آن کاهش می یابد. همچنین با شناخت ساختار تبلیغات در گوگل ادز مدیریت آن نیز برای شما آسان تر خواهد بود.

قبل از شروع تبلیغات، حتما برنامه ریزی کنید.

اهمیت این مسئله تا جایی است که گاهی به مشتریان پیشنهاد می دهیم تا تغییراتی را در سایت خود اعمال کنند و حتی اگر نیاز است، صفحات یا دسته بندی های جدیدی را اضافه کنند تا در نهایت بهتر نتیجه بگیرند.

در انتهای قسمت پنجم لینک یک مقاله از سایت wordstream را برای تان قرار می دهم، اگر دوست دارید راجع به ساختار تبلیغ در گوگل ادز اطلاعات بیشتری کسب کنید حتما به این صفحه از این سایت مراجعه کنید و مقاله را مطالعه کنید.

پایان قسمت پنجم


کلمات کلیدی در گوگل ادوردز

کلمات کلیدی در گوگل ادز: در قسمت پنجم از مقاله فروش با گوگل ادز با ساختار تبلیغات در گوگل ادوردز تا جایی که نیاز بود آشنا شدید همانطور که بهتون در قول داده بودم در این قسمت میخوام به صورت کامل راجع به کـلـمـــات کلیــــدی در گــــوگــــل ادز با هم بحث کنیم ، پس اگه دوست دارید مبحث کلمات کلیدی در گوگل ادز رو به صورت کامل یاد بگیرید قسمت ششم از مقاله فروش با گوگل ادز رو از دست ندهید.

مقدمه قسمت ششم

وقتی کلمات کلیدی در گوگل ادز ، هر قفلی را باز می کنند!

همان طور که قبلا هم به آن اشاره کردم، کلمات کلیدی اساس کار تبلیغات گوگل ادز هستند. تبلیغات در جستجوی گوگل در کل بر اساس کلمات کلیدی کار می کند. قرار است مشتریان شما با جستجوی همین کلمات کلیدی، تبلیغ شما را پیدا کنند و سپس وارد سایت شما بشوند.

انتخاب درست کلمات کلیدی آنقدر مهم است که می تواند شما را در تبلیغات گوگل موفق کند یا برعکس، اشتباه در انتخاب آنها می تواند موجب شکست شما شود و تمام هزینه های شما را هدر بدهد.

با این تفاسیر، مسئله اینجاست که واقعا چه کلماتی برای کسب و کار ما مناسب هستند؟ اصلا چگونه این کلمات را پیدا کنیم؟ از کجا بدانیم مشتری های بالقوه ما، چگونه و چه چیزی را جستجو می کنند؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا در ادامه به پاسخ تمامی این سوالات برسید.

فروش با گوگل ادز | کلمات کلیدی در گوگل ادز
رمز موفقیت در انتخاب صحیح کلمات کلیدی در گوگل ادز است
بخش ۱

چگونه کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنیم؟

در این بخش قصد داریم به این سوال اساسی پاسخ دهیم که: چگونه و با چه ابزارهایی می توانیم کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنیم؟

قبل از پاسخ به این سوال، لازم می دانم شما را با مفهومی به نام تحقیق کلمات کلیدی (KEYWORD RESEARCH) آشنا کنم.

همانطور که از نام آن هم می شود حدس زد، تحقیق کلمات کلیدی یعنی اینکه بفهمیم مشتریان بالقوه (کسانی که ممکن است روزی به مشتری ما تبدیل شوند)، برای پیدا کردن محصولات و خدمات ما چه کلماتی را جستجو می کنند.

چگونه کلمات کلیدی در گوگل ادز مناسب را پیدا کنیم؟

به خاطر داشته باشید که تحقیق کلمات کلیدی بدون اغراق مهم ترین کاری است که باید قبل از شروع تبلیغات خود انجام دهید (قضیه خیلی جدی تر از تبلیغات گوگل و این حرف ها است و حتی لازم است قبل از راه اندازی کسب و کار اینترنتی تان، کلمات کلیدی مناسب و مرتبط را تحقیق کنید تا ببینید که آیا این کسب و کار، بازار مناسبی برای رشد و فروش دارد یا خیر).

خبر خیلی خوب این است که ابزارهای مختلف و حرفه ای زیادی برای این کار وجود دارد. در ادامه این بخش، خواهید دید که چطور با کمک ابزار خود گوگل (و همینطور یک ابزار دیگر) می توانید کار تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید.

استفاده از ابزار KEYWORD PLANNER

KEYWORD PLANNER یا به فارسی کی ورد پلنر ابزار اصلی شما برای تحقیق کلمات کلیدی است و به شما در مسیرتان کمک زیادی خواهد کرد. اصلا گوگل این ابزار را منحصرا با هدف پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای تبلیغ شما طراحی کرده است.

 ابزار KEYWORD PLANNER ( کی ورد پلنر ) برای انتخاب کلمات کلیدی در گوگل ادز
ابزار KEYWORD PLANNER ( کی ورد پلنر ) برای انتخاب کلمات کلیدی در گوگل ادز

این ابزار می تواند به شما بگوید که کلمات کلیدی شما به طور متوسط چه میزانی در ماه جستجو می شود و چه میزانی رقابت بر سر آنها وجود دارد. همچنین کلمات مشابه را نیز به شما پشنهاد خواهد داد. (به تصویر دقت کنید. ما عبارت پنل پیامکی را در این ابزار وارد کرده ایم و عبارت هایی مثل «پنل اس ام اس» و «سامان پیامکی» هم به ما پیشنهاد شده اند).

علاوه بر آن ابزار کی‌وردپلنر می گوید که برای هر کلمه متوسط چه میزانی باید هزینه کنید. البته این عدد به صورت تخمینی است و ممکن است با واقعیت کمی فاصله داشته باشد.

اگر می خواهید از این ابزار استفاده کنید، بایستی حتما یک حساب کاربری در گوگل ادز ایجاد نمایید. شما می توانید این حساب را خودتان بسازید یا از یک آژانس تبلیغات گوگل (مثل وبکیما) حساب کاربری دریافت کنید. سپس به قسمت KEYWORD PLANNER بروید و عبارت مد نظر خود را وارد نمایید.

البته گوگل به حساب های تازه و بدون شارژ، آمار خیلی دقیقی از کلمات کلیدی نمی دهد و فقط می گوید تعداد جستجوی یک عبارت کلیدی در چه بازه ای قرار می گیرد (مثلا بین ۱۰ تا ۱۰۰ جستجو). اما بعد از اینکه تبلیغ شما راه افتاد و کمی از آن گذشت، آمار شما دقیق خواهد شد.

استفاده از ابزار KWFINDER

ابزار KWFINDER یکی دیگر از ابزارهایی است که با استفاده از آن می توانید کلمات مرتبط با کسب و کار اینترنتی خود را پیدا کنید. این ابزار به شما اجازه می دهد تا ۲ بار در روز کلمات کلیدی خود را جستجو کنید. اما برای اینکه جستجوهای بیشتری داشته باشید، لازم است که یک حساب پرمیوم در KWFINDER خریداری کنید. البته اگر هدف شما فقط تبلیغات گوگل است، اینکار لازم نیست. چرا که ابزار خود گوگل هر آنچه بخواهید را به شما خواهد گفت.

استفاده از ابزار KWFINDER
ابزار KWFINDER برای انتخاب کلمات کلیدی در گوگل ادز

این ابزار هم می تواند لیستی از کلمات مرتبط و مشابه با کلمه مورد نظرتان را در اختیار شما قرار دهد. همچنین می تواند میزان رقابت یک عبارت کلیدی در تبلیغات گوگل و تعداد جستجوی ماهیانه کلمات کلیدی را هم مشخص کند.

علاوه برآن، قیمت حدودی کلمه به ازای هر کلیک را هم مشخص می کند (واحد دلار) که البته کاملا تخمینی است و به احتمال زیاد قیمت نهایی کلمات شما نخواهد بود.

توجه داشته باشید که ابزار KWFINDER علاوه بر آمار و هزینه هر کلیک تبلیغات گوگل، به شما اطلاعات سئو هم می دهد که شاید برای سئوی سایت تان به کارتان بیاید.

بخش ۲

چه کلماتی برای تبلیغ ما در گوگل ادز مناسب هستند؟

دوستان و همراهان عزیز، تا اینجا ابزارهای مختلف را برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب معرفی کردیم. حالا می خواهیم به این سوال اساسی پاسخ دهیم که اصلا چه کلماتی برای تبلیغ ما مناسب هستند؟

طبق روال همیشگی اجازه دهید با یک مثال به این سوال پاسخ دهم. فرض کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی موبایل دارید. برای شما کلمات کلیدی مختلف و متنوعی وجود دارد. کلماتی مثل موبایل، خرید گوشی، قیمت موبایل، خرید اینترنتی گوشی سامسونگ و صدها کلمه کلیدی دیگر که هر کدام از آنها می تواند جزو کلمات کلیدی شما باشند.

اما آیا همه این کلمات برای شما مناسب هستند؟ تفاوت میان کلمه ای مثل «گوشی» با کلمه ای مانند «خرید اینترنتی گوشی سامسونگ S8» در چیست؟ بهتر است کدام کلمه را برای تبلیغ خود انتخاب کنیم؟

خوشبختانه این مسئله آنقدرها هم پیچیده نیست و خیلی راحت می توانید کلمات مناسب کمپین خود را انتخاب کنید. برای این کار، دست به دامن ۳ معیار بسیار مهم می شویم که با استفاده از آنها می توانیم کلمات مناسب را از کلمات نامناسب سوا کنیم. این ۳ معیار عبارتند از:

  • هدفمندی کلمه کلیدی (KEYWORD INTENTION)
  • میزان جستجوی کلمه کلیدی در ماه (KEYWORD SEARCH VOLUME)
  • میزان رقابت بر روی کلمه کلیدی (KEYWORD COMPETITION)

در ادامه هر کدام از موارد بالا را مورد بررسی قرار می دهیم.

هدفمندی کلمه کلیدی (KEYWORD INTENTION)

هر کدام از کلمات کلیدی که برای تبلیغ خود انتخاب می کنید، میزان هدفمندی متفاوتی دارد.

فرض کنیم شما آژانس مسافرتی دارید و می خواهید کلمات مناسب، برای فروش بلیط هواپیما را انتخاب کنید. شما با استفاده از ابزارهایی که در ابتدای این بخش معرفی کردیم، ۳ کلمه «خرید بلیط»، «بلیط» و «خرید اینترنتی بلیط هواپیما» را پیدا کرده اید.

هدفمندی کلمه کلیدی (KEYWORD INTENTION)

حالا مسئله این است که کدام یک از کلمات بالا را باید انتخاب کنیم؟ همه؟ یا هیچکدام؟! خب، برای پاسخ به سوالات بالا، بیابید سناریوی هر یک از عبارت های مورد هدف خود را بررسی کنیم:

سناریوی ۱: کاربری که کلمات «بلیط» را جستجو می کند:
این کار به دنبال بلیط است. مشخص نیست که دقیقا به دنبال چه بلیطی است. بلیط قطار می خواهد یا بلیط هواپیما یا بلیط بازی فوتبال؟! می خواهد بلیط بخرد یا فقط می خواهد قیمت بگیرد؟

سناریوی ۲: کاربری که «قیمت بلیط قطار» را جستجو می کند:
این کاربر به دنبال بلیط است. مشخص کرده که بلیط قطار می خواهد. همچنین در عبارت جستجو مشخص کرده که هدفش قیمت بلیط است. اما معلوم نیست که در نهایت از ما بلیط بخرد یا صرفا به دنبال گرفتن قیمت است.

سناریوی ۳: کاربری که «خرید اینترنتی بلیط هواپیما» را جستجو می کند:
این کاربر به دنبال بلیط است. مشخص کرده که بلیط هواپیما می خواهد. همچنین هدفش را از این جستجو گفته: او قصد دارد به صورت اینترنتی بلیط خود را بخرد.

خب، با توجه به بررسی این ۳ کلمه، به نظر شما کدام کلمه برای تبلیغ شما مناسب تر است؟ همان طور که با هم دیدیم، سومین عبارت یعنی «خرید اینترنتی بلیط هواپیما» هدفمندتر از سایر کلمات کلیدی است. در واقع کاربر دقیقا مشخص نموده که به دنبال چیست و چه می خواهد. و البته هدف او با هدف شما که فروش بلیط است، کاملا همخوانی دارد، پس این کلمه ارزش بسیار بالایی برای شما دارد.

به عنوان یک قانون کلی، هر چه عبارت جستجو شده توسط کاربر دقیق تر باشد و هدف او بیشتر به هدف شما نزدیک باشد، ارزش کلمه برای شما بیشتر است.

تعداد جستجوی کلمه در ماه (SEARCH VOLUME)

هر کدام از کلمات کلیدی که قصد دارید تبلیغ خود را روی آن فعال کنید، در ماه توسط تعدادی کاربر جستجو می شود.

اینکه بدانید کلمات کلیدی شما چه میزان در ماه جستجو می شوند، به شما نشان می دهد که چه بازاری در انتظار شماست!

تعداد جستجوی کلمه در ماه (SEARCH VOLUME)

به عنوان مثال ممکن است کلمه ای مانند «بلیط» ۸۰۰۰ بار در ماه جستجو شود. یعنی حدودا ۸۰۰۰ کاربر در ماه این کلمه را در گوگل جستجو می کنند. این عدد نشان می دهد که بازار بلیط، تعداد متقاضیان زیادی دارد و با حجم بالایی از مخاطبان سر و کار خواهید داشت.

شما با استفاده از ابزارهایی که ابتدای این قسمت از مقاله فروش با گوگل ادز معرفی کردیم، می توانید تعداد جستجوی کلمات کلیدی مختلف را پیدا کنید. (در نظر داشته باشید که عدد واقعی جستجو معمولا ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از عددی است که ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شما می دهند.)

طبیعتا هر چقدر کلمات کلیدی انتخابی شما هدفمندتر و طولانی تر باشند، تعداد جستجوی کمتری در ماه خواهند داشت. به عنوان مثال، قطعا میزان جستجوی عبارتی مانند «خرید اینترنتی بلیط هواپیما» خیلی کمتر از کلمه «بلیط» است.

میزان رقابت هر کلمه کلیدی (KEYWORD COMPETITION)

میزان رقابت هر کلمه کلیدی (KEYWORD COMPETITION)

در نهایت برای ما مهم است که یک عبارت کلیدی چقدر رقابت دارد. یعنی اینکه چند نفر روی آن کلمه تبلیغ دارند.

همانطور که پیش از این فهمیدیم، هر چقدر رقابت روی یک عبارت کلیدی بیشتر باشد، هزینه ما هم بالاتر خواهد بود و کار دشوارتری در پیش خواهیم داشت.

از آن طرف هر چقدر رقابت بر سر یک کلمه کمتر باشد، یعنی تعداد افراد کمتری روی آن کلمه تبلیغ دارند و در نتیجه کار ما راحت تر و هزینه ما کمتر خواهد بود.

البته گاهی هم پیش می آید که در یک بازار، رقابت زیادی بر سر کلمات کلیدی وجود داشته باشد. اما هزینه ها پایین باشد و برعکس، در یک بازار رقابت کم باشد اما قیمت کلمات خیلی بالا برود. دلیل این مسئله آن است که قیمت کلمات بازار را ما و رقبا تعیین می کنیم و گوگل هیچ قیمتی را از طرف خودش مشخص نکرده است. به عبارت دیگر، رفتار ما تبلیغ دهندگان است که قیمت کلمات را مشخص می کند نه میزان رقابت!

این مورد را من شخصا تجربه کرده ام. بازاری مثل فروش موبایل هر چند رقابت شدیدی دارد، اما هزینه کلمات کلیدی بسیار پایین است. چرا که تبلیغ دهندگان این بازار، قیمت پایینی را برای کلمات کلیدی خود پیشنهاد می دهند.

در عوض، کلمات کسب و کاری مانند کارتن سازی، با اینکه رقابت بسیار کمی دارد، اما چند برابر کلمات موبایل است. چون افراد کمی که در این بازار وجود دارند، و قیمت های بالایی را پیشنهاد داده اند.

معمولا هر چقدر افراد یک بازار، آگاهی بیشتری نسبت به نحوه کار گوگل ادز داشته باشند، بازار ارزان تری خواهند داشت. اما بازاری که تبلیغ دهندگان آن آشنایی چندانی با گوگل ادز ندارند و اصرار دارند که حتما باید در لینک ۱ قرار بگیرند، معمولا گران تر است.

مسئله بسیار مهم در اینجا این است که لینک ۱ بودن، به تنهایی منجر به فروش و سود شما نمی شود. مهم این است که چه هزینه ای برای شما می صرفد. به این مساله خوب فکر کنید. اینکه تبلیغ شما در لینک ۱ باشد و به ازای هر کلیک ۲ درهم هزینه کنید و در روز ۵ ورودی بگیرید بهتر است یا اینکه تبلیغ شما با ۰/۲ درهم پایین صفحه قرار بگیرد و در روز ۵۰ ورودی؟! من شخصا گزینه دوم را انتخاب می کنم.

کلمات کلیدی در گوگل ادز
کلمات کلیدی در گوگل ادز
بخش ۳

افزایش تعداد ورودی یا افزایش کیفیت ورودی؟

تا اینجا ابزارهای مختلف برای کلمات کلیدی مناسب را به شما معرفی کردیم. سپس معیارهای مختلف، برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب را بررسی کردیم و فهمیدیم هر کلمه کلیدی، تعدادی جستجو در ماه دارد. همچنین در مورد تفاوت میان کلمات دقیق و هدفمند با کلمات کلی و عمومی تر بحث کردیم.

افزایش تعداد ورودی یا افزایش کیفیت ورودی؟ | کلمات کلیدی در گوگل ادز

حالا، می خواهیم به یک سوال اساسی پاسخ دهیم. اینکه تعداد ورودی برای ما بهتر است یا هدفمند بودن کلمات؟

شاید کلمه ای مانند «بلیط» جستجوی بسیار زیادی داشته باشد و ورودی های زیادی را به سایت شما بیاورد؟ اما این کلمه چه میزان هدفمند است؟ چه تعداد از این افراد به دنبال خرید بلیط هستند؟ اصلا چه تعداد به دنبال خرید بلیط هواپیما هستند؟

در مقابل، کلمه ای مانند «خرید اینترنتی بلیط هواپیما» را در نظر بگیرید. شاید تعداد جستجوی این عبارت یک دهم کلمه «بلیط» باشد، اما کاملا هدفمند است. یعنی کاربری که این کلمه را جستجو می کند، دقیقا مشخص کرده به دنبال چه چیزی است.

بنابراین هر چند این عبارت کلیدی تعداد کمتری از کاربران را به سایت شما هدایت می کند، اما هدفمندتر است و شانس شما برای فروش به این کاربر بیشتر خواهد بود.

مهم این است که تعدادی از ورودی های شما به مشتری نهایی تبدیل می شوند. به عبارتی دیگر، همواره در تبلیغات گوگل ادز در نظر داشته باشید که در درجه اول، تعداد ورودی مهم نیست، بلکه مهم کیفیت ورودی هاست. بنابراین در انتخاب کلمات کلیدی خود دقت بسیار داشته باشید تا هزینه های شما کاملا هدفمند باشند. این یعنی موفقیت در فروش با گوگل ادز.

انتخاب بهترین کلمات کلیدی در گوگل ادز رمز موفقیت شما

در نهایت همان گونه که در شکل مقابل هم مشاهده می کنید، بهترین کلمات کلیدی آنهایی هستند که علاوه بر هدمندی، به میزان کافی جستجو شوند و در عین حال رقابت زیادی نداشته باشند. یادتان نرود که هر چند نمی شود هم خدا را خواست و هم خرما را، اما می توان کلماتی را انتخاب کرد که هم به خدا نزدیک باشند و هم به خرما!

در نهایت دقت داشته باشید که انتخاب کلمات به هدف شما از تبلیغات هم بستگی دارد. گاهی ممکن است هدف شما تنها افزایش ترافیک سایت و برندینگ باشد. در این صورت می توانید از کلمات عمومی تر نیز استفاده کنید. اما در صورتی که هدف شما صرفا افزایش فروش است و تعداد ورودی اهمیت چندانی برای تان ندارد، لازم است از هدفمندترین کلمات کلیدی استفاده نمایید.

انتخاب بهترین کلمات کلیدی در گوگل ادز رمز موفقیت شما

هر چه کلمات کلیدی شما هدفمندتر باشند، هزینه شما کمتر خواهد بود و نرخ تبدیل کاربر به مشتری بیشتر است.

این نکته را هم به خاطر داشته باشید که کلمات کلیدی مناسب برای تبلیغات گوگل با کلمات مناسب برای سئو و تولید محتوا تفاوت دارد. معمولا در تبلیغات گوگل تمرکز اصلی بر فروش محور بودن کلمات است. در حالی که در سئو و تولید محتوا، معمولا میزان جستجوی کلمات نقش تعیین کننده تری دارد.

بخش ۴

آموزش انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز

در بخش قبلی به شما توضیح دادیم که انتخاب درست کلمات کلیدی چقدر در بهینه بودن هزینه های شما تاثیرگذار است. اما مسئله به اینجا ختم نمی شود و خیلی جدی تر از این حرف هاست! شما پس از آنکه کلمات کلیدی خود را تحقیق کردید، باید نوع آن را هم در گوگل ادز مشخص نمایید.

منظور من از نوع کلمه کلیدی دیگر چیست؟ نگران نباشید، چیز پیچیده ای نیست. مطمئن هستم اگر ادامه این بخش را مطالعه بفرمایید، کاملا متوجه زیر و بم کلمات کلیدی در گوگل ادز خواهید شد.

چند نوع کلمات کلیدی در گوگل ادز داریم؟

یکی از رایج ترین اشتباهاتی که افراد تازه کار در حین راه اندازی تبلیغات گوگل ادز مرتکب می شوند، بی توجهی و استفاده نامناسب از انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز است.

مسئله خیلی ساده است. فرض کنیم شما کلمات کلیدی خود را تحقیق و از میان آنها بهترین ها را انتخاب کرده اید. زمانی که می خواهید کمپین خود را راه اندازی کنید، گوگل ادز از شما می خواهد که نوع هر کلمه را نیز مشخص نمایید. منظور گوگل از نوع کلمه چیست؟

خب، به طور کلی ۴ نوع کلمات کلیدی در گوگل ادز وجود دارد:

  1. کلمات کلیدی تطبیق گسترده (BROAD MATCH)
  2. کلمات کلیدی تطبیق گسترده با کنترل گر (BROAD MATCH WITH MODIFIER)
  3. کلمات کلیدی تطبیق عبارتی (PHRASE MATCH)
  4. کلمات کلیدی تطبیق دقیق (EXACT MATCH)

در ادامه هر یک از این کلمات را با یکدیگر بررسی می کنم و به شما خواهم گفت که چرا استفاده درست از این کلمات کلیدی برای موفقیت کمپین شما اهمیت زیادی دارد.

کلمات کلیدی تطبیق گسترده (BROAD MATCH)

از همین ابتدا بگویم که کلمات کلیدی BROAD MATCH می تواند برای شما دردسرساز شود! کلمات کلیدی تطبیق گسترده نوعی از کلمات کلیدی هستند که می توانند بیشترین میزان ورودی را به سایت شما بیاورند. اما فقط خدا می داند چه میزان از این ورودی ها هدفمند هستند! چرا؟ در ادامه توضیح می دهم.

فرض کنیم شما یک سایت فروش لباس دارید و پس از تحقیق کلمات کلیدی، به این نتیجه رسیدید که عبارت «خرید کلاه زنانه» برایتان مناسب و هدفمند است. حالا چه اتفاقی می افتد اگر نوع کلمه کلیدی خود را تطبیق گسترده انتخاب کنید؟ تبلیغ شما برای کاربرانی که عبارات «خرید کلاه دخترونه» ، «شال زنانه» یا «لباس زنانه» را جستجو می کنند هم نمایش داده می شود!

جالب تر آنکه حتی ممکن است تبلیغ شما برای کلمه «کلاه برداری» هم نمایش داده شود!

در واقع گوگل تبلیغ شما را در هر عبارتی که احساس کند مرتبط است نمایش خواهد داد.

کلمات کلیدی تطبیق گسترده همچون سیاهچاله ای هستند که می توانند تبلیغ شما را روی کلمات بی ربط نمایش بدهند و هزینه های شما را ببلعند!

کلمات کلیدی تطبیق گسترده (BROAD MATCH) | کلمات کلیدی در گوگل ادز

به طور کلی، با انتخاب نوع تطبیق گسترده تبلیغ شما در یکی از حالات زیر به کاربران نمایش داده می شود:

  • دقیقا کلمه کلیدی شما جستجو شود.
  • کلمات نزدیک به کلمه کلیدی شما جستجو شود.
  • کلمات مترادف و هم معنا با کلمه کلیدی شما جستجو شود.
  • قبل، بعد و وسط کلمات کلیدی شما کلمه دیگری قرار بگیرد.

توجه داشته باشید که نوع کلمات کلیدی گوگل ادز به طور پیش فرض بر روی BROAD MATCH تنظیم شده اند.

اما اصلا چرا باید این نوع از کلمه را انتخاب کنیم؟ کلماتی که تا این حد بی ربط هستند چه کمکی به ما می کنند؟ در یک کلام؛ بهتر است به کل از این نوع کلمه کلیدی استفاده نکنید! تنها کاربردی که این نوع کلمه برای شما دارد، این است که کار شما را برای اضافه کردن کلمات کلیدی راحت تر می کند. زیرا دیگر نیازی به پیدا کردن کلمات مرتبط نخواهید داشت. اما این راحتی موقتی است! زیرا اگر کمپین شما روی این نوع کلمات ادامه پیدا کند، چیزی جز هدر رفتن هزینه ها عایدتان نخواهد شد.

بنابراین هر چند کلمات کلیدی تطبیق گسترده به شما کمک می کنند تا به بیشترین تعداد مخاطب دست پیدا کنید، اما از آنجایی که بیشتر این ترافیک، نامرتبط است، بازدهی چندانی برایتان نخواهد داشت و در اکثر موارد، تنها هزینه های شما را افزایش می دهد.

 زمانیکه نوع کلمات کلیدی گوگل ادز بر روی BROAD MATCH تنظیم شده باشد
زمانیکه نوع کلمات کلیدی در گوگل ادز بر روی BROAD MATCH تنظیم شده باشد

البته این مشکل هم راه حل دارد. همانطور که شما می توانید به گوگل بگویید تبلیغ شما را روی چه کلماتی نمایش دهد، می توانید بگویید که آن را روی چه کلماتی ندهد!

به عبارتی دیگر، شما می توانید از کلمات کلیدی منفی (NEGATIVE KEYWORD) استفاده کنید. کلمات منفی به شما اجازه می دهند تا کلمات نامرتبطی که از طریق آنها ورودی می گیردید را از تبلیغ خود حذف کنید. در قسمت بهینه سازی متن تبلیغ بیشتر درباره این کلمات توضیح خواهم داد.

استفاده از نوع کلمه BROAD MATCH برای شمایی که هدفتان فقط افزایش فروش است، یعنی آتش زدن هزینه!

در پایان لازم است بدانید که استفاده از این کلمه هیچ علامتی در سیستم گوگل ادز ندارد. در واقع راه تشخیص این نوع کلمه از سایر انواع کلمات این است که هیچ علامتی در دو طرف این نوع کلمات وجود ندارد.

کلمات کلیدی تطبیق گسترده با کنترلگر (BROAD MATCH WITH MODIFIER)

خب، با نوع کلمه کلیدی گسترده در قسمت قبل آشنا شدید (و دانستید که استفاده از این کلمه تا چه حدی می تواند ویرانگر هزینه های شما باشد!) حالا برویم سراغ نوع دوم کلمات.

کلمات «تطبیق گسترده با کنترلگر» BROAD MATCH WITH MODIFIER هم مانند کلمات تطبیق گسترده هستند، با این تفاوت که به شما کنترل بیشتری روی بازه کلمات ورودی می دهند.

در این نوع از کلمات، شما می توانید از گوگل بخواهید زمانی تبلیغ شما را نمایش دهد که در عبارت جستجو شده، حتما بخشی از کلمه مورد نظر شما وجود داشته باشد.

به عنوان مثال، فرض کنیم کلمه کلیدی شما همان «خرید کلاه زنانه» باشد. شما می توانید نوع این کلمه را تطبیق گسترده انتخاب کنید، اما از گوگل بخواهید تنها به این شرط تبلیغ شما را نمایش دهد که در عبارت جستجوی گوگل حتما کلمه «کلاه» وجود داشته باشد.

برای این کار کافی است قبل از کلمه «کلاه» یک علامت + قرار دهید. در واقع کلمه کلیدی شما به این صورت در می آید: خرید + کلاه زنانه.

در این صورت، تبلیغ شما می تواند روی عبارت هایی مانند: «قیمت کلاه زنانه، خرید کلاه دخترانه و فروش کلاه برند» نمایش داده شود. دقت کنید که در همه عبارت های بالا، کلمه «کلاه» وجود دارد. زیرا قبل از آن علامت + را اضافه کرده ایم.

با این کار شما می توانید کنترل بیشتری روی کلمات ورودی سایت خود داشته باشید. اما همچنان احتمال دارد که روی کلمات نامرتبط زیادی ورودی بگیرید. به همین دلیل استفاده از این نوع کلمات کلیدی را هم چندان توصیه نمی کنم.

کلمات کلیدی تطبیق عبارتی (PHRASE MATCH)

تبلیغ بر حسب عبارت یا PHRASE MATCH ، کنترل خوبی به شما می دهد و می توانید روی کلمات هدفمندتری ورودی بگیرید. در صورت انتخاب این نوع از کلمه کلیدی، تبلیغ شما در یکی از حالات زیر به کاربران نمایش داده می شود:

  • کاربر دقیقا کلمات کلیدی شما را جستجو کند.
  • کاربر کلمات نزدیک به کلمه شما را جستجو کند.
  • کاربر کلماتی قبل و بعد از کلمه کلیدی شما اضافه کند.

به عنوان مثال، فرض کنیم کلمه کلیدی شما «خرید دوچرخه» باشد. اگر نوع این کلمه را تطبیق کلمه ای انتخاب کنید، تبلیغ شما روی کلماتی مانند خرید دوچرخه اصل، خرید دوچرخه و سایت خرید دوچرخه هم نمایش داده می شود.

کلمات کلیدی تطبیق عبارتی (PHRASE MATCH) | کلمات کلیدی در گوگل ادز

این نوع از کلمات داخل کاراکتر “” قرار می گیرند. برای مثال “خرید گوشی” به این معنی است که این عبارت تطبیق عبارتی است.

این نکته مهم را در نظر داشته باشید که در این حالت باز هم ممکن است روی کلمات نامرتبط ورودی بگیرید. به عنوان مثال، فرض کنیم کلمه کلیدی شما « طراحی سایت » است.

در این حالت اگر کاربری عبارت «آموزش طراحی سایت» را هم جستجو کند، می تواند تبلیغ شما را ببیند. در حالیکه این کلمه برای گرفتن سفارش طراحی سایت چندان هدفمند و مناسب نیست و بعید است منجر به گرفتن سفارش بشود. در عوض این کلمه کلیدی برای سایت های آموزشی که آموزش طراحی سایت هم شامل محصولات شان می شود خوب خواهد بود.

این نوع از کلمات نه به قدری گسترده و باز هستند که نشود آنها را کنترل کرد و نه آنقدر هدفمند که کنترل ۱۰۰% روی ورودی ها داشته باشیم.

پس حواستان را خوب جمع کنید تا روی کلمات کلیدی غیر مرتبط ورودی نگیرید. راه حل جلوگیری از این ورودی های نامرتبط همان استفاده از کلمات منفی است که در قسمت بهینه سازی تبلیغ کامل در مورد آن توضیح می دهم.

کلمات تطبیق دقیق (EXACT MATCH)

کلمات کلیدی تطبیق دقیق یا EXACT MATCH ، محدودترین و کنترل شده ترین انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز هستند. اگر از این کلمات کلیدی استفاده کنید، تبلیغ شما تنها در صورتی به کاربران نمایش داده می شود که عبارت جستجوی آنها دقیقا منطبق بر کلمه کلیدی شما باشد.

برای مثال اگر کلمه کلیدی مورد نظر شما «رزرو هتل» باشد، تبلیغ شما فقط برای جستجوی «رزرو هتل» نمایش داده می شود و برای جستجوهایی مانند «رزرو هتل ارزان» یا «بهترین هتل تهران» نمایش داده نخواهد شد. البته اگر کاربری کلمه «هتل رزرو» را جستجو کند هم می تواند تبلیغ شما را ببیند. زیرا از نظر گوگل (و البته کاربر)، «رزرو هتل» با «هتل رزرو» تفاوتی ندارد.

البته توجه داشته باشید که اگر از این نوع کلمه استفاده کنید، ترافیک ورودی به سایت شما کاهش می یابد (که در بحث تبلیغات گوگل ادز لزوما چیز بدی نیست). اما در عوض، خیالتون راحت است که دقیقا روی کلمات کلیدی هدفمند و درآمدزا ورودی می گیرید. در واقع، کیفیت ورودی های شما افزایش پیدا می کند. علاوه بر آن، هزینه های شما بهینه تر خواهد بود.

این نوع کلمات داخل علامت [] قرار می گیرند. به عنوان مثال [خرید دوربین] یعنی عبارت خرید دوربین در حالت تطبیق دقیق قرار دارد.

بخش ۵

کدام نوع از کلمات کلیدی گوگل ادز برای ما مناسب تر است؟

کدام نوع از کلمات کلیدی در گوگل ادز برای ما مناسب تر است؟

خب، در بخش قبل با انواع کلمات کلیدی گوگل ادز آشنا شدیم و دیدیم که انتخاب درست هر یک از این کلمات چگونه می تواند هزینه های شما را کاهش دهد. به خاطر داشته باشید که انتخاب نوع کلیدی حکم انتخاب میان مرگ و زندگی را برای کسب و کار اینترنتی شما دارد!

بارها دیده ایم که برخی از مشتری ها توصیه های ما را قبول نکردند و تنها به خاطر اشتباه در انتخاب نوع کلمه کلیدی، میلیون ها تومان از هزینه های خود را به هدر داده اند.

به عنوان مثال، یکی از تورهای هواپیمایی که نوع کلمات کلیدی خودش را تطبیق گسترده انتخاب کرده بود، در عرض ۱ هفته حدود ۳۰۰ هزار تومان روی کلمه بلیط اتوبوس هزینه کرد. کلمه ای که به هیچ وجه هدفمند نیست و قطعا هیچ فروشی روی آن حاصل نخواهد شد.

به صورت پیش فرض تمامی کلمات شما در حالت BROAD MATCH قرار دارند. بنابراین حتما پس از راه اندازی کمپین، نوع کلمات خود را تغییر دهید.

اینکه کدام نوع از کلمات برای شما مناسب تر هستند، تا حدود زیادی به هدف شما از تبلیغات بستگی دارد. اگر هدف اصلی شما صرفا افزایش فروش محصولات و خدمات است، بهترین حالت استفاده از کلمات نوع تطبیق دقیق (EXACT MATCH) است.

زیرا برای فروش، باید مطمئن شویم که روی هدفمندترین کلمات کلیدی ورودی می گیریم. همچنین اگر بودجه شما محدود است، بهتر است از این نوع استفاده کنید. در این حالت نظارت بهتری بر هزینه های خود خواهید داشت و مطمئن خواهید بود که تنها به ازای کلمات کلیدی محدود و هدفمند هزینه می کنید.

از سوی دیگر، در صورتیکه هدف شما بیشتر افزایش ترافیک و بازدیدکننده سایت است، می توانید از انواع تطبیق کلمه ای (PHRASE MATCH) و حتی تطبیق گسترده (BROAD MATCH) استفاده نمایید. در این حالت ها، تبلیغات شما روی عبارت های بیشتری نمایش داده می شود و ورودی های بیشتری دریافت می کنید. البته در این صورت بهتر است توجه بیشتری به کمپین خود داشته باشید و به صورت مداوم ورودی های خود را چک کنید تا روی کلمات کلیدی نامرتبط کلیک نگیرید.

آیا می توان یک کلمه را به چند نوع مختلف هدف گرفت؟

سوال دیگری که ممکن است برای شما پیش آمده باشد این این است که: آیا می توانم همزمان برای یک کلمه کلیدی از چند نوع متفاوت استفاده کنیم؟ بله می توانید. اجازه دهید با یک مثال برای شما توضیح دهم.

فرض کنیم کلمه کلیدی شما خرید میوه باشد. شما می توانید همزمان از این کلمه در حالت تطبیق دقیق یعنی به صورت {خرید میوه} و تطبیق کلمه ای یعنی به صورت “خرید میوه” استفاده کنید.

حالا گوگل روی کدامیک از این کلمات تبلیغ شما را نمایش می دهد؟ اگر کاربر دقیقا عبارت خرید میوه را جستجو کند، گوگل تبلیغ شما را روی {خرید میوه} نمایش می دهد. اما اگر عبارت خرید میوه خشک را جستجو کند، گوگل تبلیغ را روی “خرید میوه” نمایش می دهد (یعنی اگر کاربر عبارت خرید میوه خشک را جستجو کند و سپس با کلیک روی تبلیغ شما وارد سایت شود، در پنل گوگل ادز مشاهده می کنید که “خرید میوه” یک ورودی برای شما گرفته است).

این نکته را هم به خاطر داشته باشید که شما هر زمانی بخواهید، اجازه دارید نوع کلمات کلیدی خود را تغییر دهید و برای تغییر آن هیچ محدودیتی نخواهید داشت. تغییر نوع کلمات کلیدی به سادگی در پنل گوگل ادز امکان پذیر است.

آیا می توانم همزمان برای یک کلمه کلیدی از چند نوع متفاوت استفاده کنیم؟

در پایان از شما می خواهم به جدول زیر توجه داشته باشید. در این جدول سعی کرده ام انواع کلمات کلیدی را در کنار هم قرار دهم تا بتوانید به صورت یکجا همه کلمات را ببینید و با هم مقایسه کنید. در این جدول، عبارت کلیدی «کلاه زنانه» را در حالت های مختلف بررسی کرده ایم.

نمونه از انتخاب نوع کلمات کلیدی در گوگل ادز
نمونه از انتخاب نوع کلمات کلیدی در گوگل ادز

همانطور که در جدول بالا مشاهده می فرمایید، کلمات تطبیق گسترده بیشترین میزان ورودی و کمترین میزان هدفمندی را دارند. کلمات تطبیق دقیق هم دارای کمترین میزان ورودی و بیشترین میزان هدفمندی هستند.

پس اگر هدف شما افزایش ترافیک و برندینگ باشد، می توانید از کلمات گسترده تر استفاده کنید و هر چقدر هم بخواهید به فروش نزدیک تر شوید و هزینه های شما بهینه باشد، باید نوع محدودتری از کلمات کلیدی را انتخاب کنید.

کلماتی هم که در میان تطبیق گسترده و تطبیق دقیق قرار دارند، می توانند ترکیبی از اهداف بالا را پوشش دهند. این کلمات نه رومی روم هستند و نه زنگی زنگ! یکی به نعل می زنند و یکی به میخ و کلی ضرب المثل جالب دیگر که می توان در این شرایط استفاده کرد!

بخش ۶

کدام کلمات کلیدی در گوگل ادز منجر به فروش می شوند؟

این هم یکی از سوالات بسیار مهمی است که در تبلیغات گوگل باید از خود بپرسید! فرض کنیم شما از میان صدها کلمه کلیدی، ۲۰ کلمه مناسب و هدفمند را انتخاب کرده اید. همچنین نوع تمامی کلمات را هم تطبیق دقیق تعیین کرده اید تا مطمئن شوید که تنها به ازای کلمات کلیدی هدفمند ورودی می گیرید.

حالا، مسئله این است که: از میان این ۳۰ کلمه، کدام یک منجر به فروش می شوند؟! آیا همه این کلمات به یک اندازه برای ما مشتری می آورند؟ اصلا از کجا بدانیم فردی که محصولی از ما خریده، چه کلمه ای را در گوگل جستجو کرده است؟

خب، در اینجا، شما را با یکی دیگر از امکانات نجات بخش و عالی گوگل ادز آشنا می کنم: آقایان و خانم ها، این شما و این هم نرخ تبدیل! (دست، جیغ و هورا فراموش نشود).

قضیه از چه قرار است؟ شما می توانید با کمی تنظیمات و به راحتی هر چه تمام تر، از گوگل بخواهید تا کلماتی که منجر به فروش نهایی شما شده اند را پیدا کند و به شما نمایش دهد.

شاید در حال حاضر مسئله برای شما کمی پیچیده و مبهم به نظر برسد. به همین دلیل، از شما اجازه می خواهم تا ابتدا کمی بیشتر در مورد نرخ تبدیل توضیح بدهم.

کدام کلمات کلیدی در گوگل ادز منجر به فروش می شوند؟

نرخ تبدیل (CONVERSION RATE) چیست؟

در یک تعریف بسیار ساده، نرخ تبدیل یعنی اینکه شما به چند نفر از مخاطبانتان محصولات یا خدمات تان را فروخته اید! البته ممکن است هدف شما صرفا فروش نباشد. ممکن است هدف شما این باشد که کاربر پس از ورود به سایت با شما تماس بگیرد، فرم مشاوره شما را پر کند یا حتی از صفحه خاصی بازدید کند.

با این تفاسیر، نرخ تبدیل یعنی چند نفر از افرادی که وارد سایت شما شده اند، عمل مورد نظر شما و هدف شما را انجام داده اند.

نرخ تبدیل (CONVERSION RATE) چیست؟

اجازه دهید با یک مثال توضیح دهم. فرض کنیم شما یک سایت روانشناسی دارید. هدف شما این است که وقتی کاربران روی تبلیغ شما کلیک کردند و وارد سایت شدند، فرم درخواست مشاوره شما را پر کنند. شما در فرم خود یک دکمه «ثبت درخواست مشاوره» ایجاد کرده اید که اگر کاربر روی آن کلیک کند، درخواستش برای شما ارسال می شود.

در واقع، هدف شما این است که کاربر پس از ورود به سایت، فرم مشاوره را پر کند و درخواستش را برای شما ارسال نماید. در این صورت کاربری که این کار را انجام داده است، تبدیل به مشتری نهایی شما شده است. زیرا به خواسته شما عمل کرده است.

حالا، مسئله اصلی ما این است: کاربری که روی دکمه «ثبت درخواست مشاوره» کلیک کرده است، چه کلمه ای را در گوگل جستجو کرده و با چه کلمه ای تبلیغ ما را در گوگل دیده است؟

با پاسخ به این سوال می توانیم بفهمیم که کدام کلمات برای ما مشتری نهایی ایجاد می کنند. به لطف امکانات گوگل ادز، به راحتی می توان این کار را انجام داد. در ادامه چگونگی آن را توضیح می دهیم.

چگونه نرخ تبدیل را برای حساب گوگل ادز خود فعال کنیم؟

تا اینجا مفهوم نرخ تبدیل را برای شما توضیح و مزایای استفاده از آن را مورد بررسی قرار دادیم. حالا وقت آن رسیده که به فکر فعال سازی آن باشیم.

توجه داشته باشید که گوگل باید بداند که چه عملی مد نظر ماست و کاربر چه کاری را باید در سایت ما انجام دهد. در واقع باید به گوگل بگوییم که چه چیزی برای ما نرخ تبدیل محسوب می شود.

به همین منظور، گوگل ادز کدهایی (تگ) در اختیار شما قرار می دهد که مخصوص حساب کاربری شماست. کافی است شما این کدها را به سایت خود اضافه کنید تا گوگل ادز به کمک آن بتواند نرخ تبدیل را رصد (TRACK) کند.

اما ۲ راه برای دریافت این کدها دارید. اول آنکه اگر خودتان به پنل گوگل ادز دسترسی دارید، می توانید دست به کار شده و در منوی CONVERSION این کدها را به طور مستقیم دریافت کنید.

در صورتی هم که دسترسی به پنل خود ندارید، می توانید از فرد یا شرکتی که خدمات تبلیغ در گوگل ادز را به شما ارائه می دهد، درخواست کنید تا این کدها را در اختیار شما قرار دهد.

اما این کدها دقیقا چه هستند و چه شکلی دارند؟ به طور کلی برای رصد کردن نرخ تبدیل ۳ نوع کد داریم که لازم است با توجه به نیاز خود، آنها را به سایت اضافه کنیم. در ادامه هر یک را به صورت مختصر توضیح می دهم.

کد اصلی گوگل ادز (GLOBAL SITE TAG)

کد اصلی گوگل ادز است که قبل از هر کاری باید به سایت خود اضافه کنید تا بتوانید نرخ تبدیل را رصد کنید. علاوه بر آن، گوگل ادز با استفاده از این کد می تواند لیستی از افرادی که وارد سایت شما شده اند، ایجاد کند (بعدها در ریمارکتینگ می توانید از این لیست استفاده کنید).

برای شروع لازم است این کد را به تگ HEAD صفحه اصلی سایت خود اضافه کنید. این کد همانند شکل زیر است (ممکن است اعدادی که در کد شما قرار دارند، با این تصویر متفاوت باشند، زیرا این کد برای هر حساب کاربری به صورت اختصاصی ایجاد می شود).

کد اصلی گوگل ادز (GLOBAL SITE TAG) | کلمات کلیدی در گوگل ادز
کد اصلی گوگل ادز (GLOBAL SITE TAG)

پس از اضافه کردن کد بالا به هد سایت، لازم است نوع عملی که قرار است کاربر انجام دهد را هم مشخص کنید. به صورت کلی، نرخ تبدیل در یکی از حالات زیر اتفاق می افتد:

  1. کاربر صفحه مشخصی از سایت ما را ببیند.
  2. کاربر روی دکمه یا لینک مشخصی کلیک کند.

برای هر حالت بالا، لازم است کد جداگانه ای به سایت خود اضافه کنید. در ادامه هر حالت را توضیح می دهیم.

کد گوگل ادز برای بازدید از صفحه (PAGE VIEW EVENT)

شما می توانید به گوگل بگویید زمانی ورودی سایت شما به مشتری تبدیل شود که از صفحه خاصی از سایت شما بازدید کند. برای این کار کافی است «کد بازدید» را به صفحه مورد نظر خود، بلافاصله پس از کد اصلی گوگل ادز (GLOBAL SITE TAG) اضافه کنید.

نمونه ای از این کد را در شکل زیر مشاهده می فرمایید. البته اعدادی که در کد حساب شما قرار می گیرند، متفاوت خواهند بود.

کد گوگل ادز برای بازدید از صفحه (PAGE VIEW EVENT)
کد گوگل ادز برای بازدید از صفحه (PAGE VIEW EVENT)

به عنوان مثال، فرض کنیم کاربر پس از اتمام خرید یک محصول، وارد صفحه ای می شود که در آن موفقیت آمیز بودن سفارش را اعلام کرده اید. کافی است کد بازدید را در این صفحه به سایت خود اضافه کنید. در این صورت کاربری که پس از خرید وارد این صفحه شد، یک مشتری نهایی برای شما محسوب می شود.

کد گوگل ادز برای کلیک روی دکمه یا لینک (CLICK EVENT)

شما می توانید به گوگل بگویید زمانی کاربر سایت را به عنوان مشتری نهایی در نظر بگیرد که روی دکمه یا لینک مشخصی از سایت شما کلیک کند. برای این کار کافی است «کد کلیک» را به دکمه یا لینک مورد نظر خود اضافه کنید.

کد گوگل ادز برای کلیک روی دکمه یا لینک (CLICK EVENT) | کلمات کلیدی در گوگل ادز
کد گوگل ادز برای کلیک روی دکمه یا لینک (CLICK EVENT)

شکل بالا نمونه ای از این کد است. پس از آنکه کد بالا را (که مقادیر آن برای حساب کاربری شما متفاوت است) در قسمت HEAD سایت خود و بلافاصله پس از کد اصلی گوگل ادز (GLOBAL SITE TAG) اضافه کردید، لازم است تابع GTAG_REPORT_CONVERSION را روی دکمه یا لینک مورد نظر فراخوانی کنید.

با این کار هر زمانی که کاربر پس از ورود به سایت روی این دکمه یا لینک کلیک کرد، یک مشتری نهایی برای شما محسوب می شود.

نرخ تبدیل در گوگل ادز چه کمکی به شما می کند؟

به جرات می توان گفت که فعال سازی نرخ تبدیل مهم ترین کاری است که باید پس از راه اندازی کمپین خود انجام دهید.

با این کار متوجه می شوید که دقیقا روی چه کلماتی فروش دارید و چه کلماتی منجر به فروش نمی شوند. در نتیجه می توانید هزینه ها را روی کلماتی متمرکز کنید که فروش بیشتری دارند و کلماتی که فقط برای شما هزینه بر هستند و هیچ فروشی از آنها حاصل نمی شود را متوقف کنید. واقعا فوق العاده است!

همچنین شما می توانید ارزش هر تبدیل را تعیین کنید. یعنی به گوگل بگویید که به عنوان مثال، هر فروش شما چه ارزش و سودی برای شما دارد. سپس از گوگل بخواهید که قیمت کلمات را به گونه ای تنظیم و بهینه کند که بیشترین سود فروش را داشته باشید.

البته برای این کار، لازم است استراتژی قیمت گذاری خود را تغییر دهید و یکی از استراتژی های هدفگیری بر اساس نرخ بازگشت سرمایه (TARGET ROAS BIDDING) یا هدفگیری برای به حداکثر رسیدن نرخ تبدیل (MAXIMIZE CONVERSIONS) را انتخاب کنید. در قسمت ۸ انواع این استراتژی ها را توضیح خواهیم داد. فعلا در همین حد بدانید که چیزهای خیلی خفنی هستند!

نرخ تبدیل در گوگل ادز چه کمکی به شما می کند؟ | کلمات کلیدی در گوگل ادز
کلمات کلیدی در گوگل ادز

تا یادم نرفته یه ویدیوی باحال از تیم گوگل ادز واستون پیدا کردم اگه دوست داشتید حتما یه سری بزنید و با دقت نگاه کنید. اینم لینک = > Pick The Right Keywords

پایان قسمت ششم


متن تبلیغ در گوگل ادوردز

متن تبلیغ در گوگل ادوردز: در قسمت قبل از مقاله فروش با گوگل ادوردز، به صورت کامل با نحوه استفاده و انتخاب کلمات کلیدی در گوگل ادوردز آشنا شدید حالا در این قسمت می خواهیم به صورت کامل نوشتن متن تبلیغ در گوگل ادوردز را برای شما همراهان گرامی آکادمی وبکیما توضیح دهم. پس اگر می خواهید در فروش با گوگل ادوردز خبره شوید و یاد بگیرید که چگونه متن تبلیغ در گوگل ادوردز را بنویسید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.

مقدمه قسمت هفتم

متن تبلیغ خوب در گوگل ادوردز ؛ عشق در یک نگاه!

خب تا اینجا به نحوه کار گوگل ادز، آماده سازی مقدمات قبل از راه اندازی تبلیغ و نحوه پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب آشنا شدیم. حالا زمان آن رسیده که بتوانیم برای تبلیغات خود متن یا متن های تبلیغ مناسب بنویسیم.

متن تبلیغ در گوگل ادوردز
نوشتن متن تبلیغ خوب در گوگل ادوردز

متن تبلیغ در گوگل ادوردز همان چیزی است که شما پس از جستجوی کلمه موردنظرتان در صفحه اول گوگل، در چند لینک بالا یا پایین صفحه می خوانید.

همان گونه که قبلا هم اشاره کردیم، نوشتن یک متن خوب نقش اساسی در کاهش هزینه ها و میزان ورودی سایت شما دارد. زیرا اولین نقطه تماس شما با مشتریان احتمالی است. اجازه بدهید خودمانی بگویم، متن تبلیغ اولین و شاید مهم ترین جایی است که باید مخ مشتری را بزنید!

بنابراین باید حساسیت زیادی در نگارش آن به خرج دهید. در واقع یکی از مهم ترین دغدغه های شما باید نوشتن یک متن تبلیغ جذاب باشد. اما این متن از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. پس لازم است قبل از شروع نوشتن، ابتدا قسمت های مختلف آن را با هم بررسی کنیم.

به طور کلی، یک متن تبلیغ در شبکه جستجوی گوگل ادوردز ۲ بخش دارد:

  1. بخش اصلی و ثابت متن تبلیغ
  2. افزونه های متن تبلیغ

در شکل زیر قسمت های مختلف یک متن تبلیغ کامل در گوگل ادز قابل مشاهده است که در ادامه تک تک قسمت ها را توضیح خواهیم داد.

بخش های مختلف متن تبلیغ در شبکه جستجوی گوگل ادوردز
بخش های مختلف متن تبلیغ در شبکه جستجوی گوگل ادوردز

البته شما متن های تبلیغ متفاوتی در گوگل خواهید دید. بعضی از متن ها تنها ۳ خط دارند و برخی هم به اندازه شکل بالا حسابی پر و پیمان هستند! کافی است در این مقاله با ما همراه باشید تا به دلیل این همه اختلاف پی ببرید.


بخش ۱

بخش اصلی متن تبلیغ در گوگل ادوردز

این بخش از متن تبلیغ، به صورت دائمی به کاربران نمایش داده می شود. در واقع، هربار که کاربر یکی از کلمات کلیدی شما را جستجو کند و تبلیغ شما را ببیند، این متن حتما به او نمایش داده خواهد شد.

در شکل زیر بخش های اصلی یک متن تبلیغ را در یک کادر طلایی مشاهده می کنیم که در ادامه هر قسمت را جداگانه توضیح می دهیم.

بخش اصلی متن تبلیغ در گوگل ادوردز
بخش اصلی متن تبلیغ در گوگل ادوردز

عنوان تبلیغ (HEADLINE)

این بخش شامل ۳ قسمت عنوان اول، عنوان دوم و عنوان سوم است که در هر قسمت نهایتا تا ۳۰ کاراکتر می تواند بنویسید. این بخش مهم ترین مولفه تبلیغ شماست، زیرا به احتمال خیلی زیاد اولین بخش و حتی شاید تنها بخشی از متن تبلیغ است که کاربران مشاهده خواهند کرد.

عنوان تبلیغ (HEADLINE) در گوگل ادز
عنوان تبلیغ (HEADLINE) در متن تبلیغ در گوگل ادوردز

دقت داشته باشید که عنوان تبلیغ تنها قسمتی از متن اصلی تبلیغ شماست که قابلیت کلیک دارد و کاربر برای ورود به سایت شما، باید روی یکی از ۳ عنوان موجود در این بخش کلیک کند.

البته گاهی ممکن است عنوان سوم متن شما به کاربران نمایش داده نشود. دلیلش هم معمولا اندازه دستگاهی است که کاربر در آن تبلیغ شما را مشاهده می کند. زیرا ممکن است متن تبلیغ شما در دستگاه کاربر طولانی نمایش داده شود و با اندازه آن تناسبی نداشته باشد.

به خاطر داشته باشید گوگل می خواهد مطمئن شود که تبلیغ شما به بهترین شکل ممکن به کاربران مختلف نمایش داده خواهد شد.

مسیر سایت (PATH)

این بخش از دو قسمت مجزا تشکیل شده است و شما می توانید در هر بخش تا ۱۵ کاراکتر بنویسید. دقت داشته باشید که این قسمت هیچ ارتباطی به صفحه فرود یا آدرس URL سایت شما ندارد. این قسمت تنها برای نمایش به کاربر است.

مسیر سایت (PATH) در تبلیغ گوگل ادوردز
مسیر سایت (PATH) در متن تبلیغ در گوگل ادوردز

به عنوان مثال اگر بخواهید برای صفحه تور استانبول خود تبلیغ بنویسید، می توانید در قسمت اول این بخش کلمه تور خارجی و در قسمت دوم آن کلمه استانبول را بنویسید. به این صورت کاربر متوجه می شود که قرار است پس از کلیک روی این تبلیغ به صفحه تور استانبول هدایت شود. بنابراین، این قسمت تنها برای راهنمایی کاربر است و امکان کلیک روی آن وجود ندارد.

توضیحات (DESCRIPTION)

قطعا اگر می خواهید توضیحات کاملی از محصولات و خدمات خود به کاربر ارائه دهید، بخش عنوان تبلیغ برای شما کافی نخواهد بود. به همین دلیل گوگل ادوردز به شما اجازه می دهد تا توضیحات بیشتری از محصولات و خدمات خود را به متن تبلیغ اضافه کنید.

در این بخش دست شما نسبت به سایر بخش ها بازتر است. این بخش از ۲ قسمت توضیحات ۱ و توضیحات ۲ تشکیل می شود که در هر قسمت شما مجاز هستید تا نهایتا ۹۰ کاراکتر به متن تبلیغ خود اضافه کنید.

توضیحات (DESCRIPTION) در متن تبلیغات گوگل ادوردز
توضیحات (DESCRIPTION) در متن تبلیغ گوگل ادوردز

در واقع شما می توانید ۲ خط توضیح به متن تبلیغ خود اضافه کنید و در هر خط تا ۹۰ کاراکتر توضیح بنویسید. در این بخش شما می توانید در مورد محصولات و خدمات خود توضیحات تکمیلی را بنویسید تا کاربر بیشتر با خدمات، مزایا و محصولاتی که ارائه می دهید آشنا شود. البته در هر نمایش ممکن است تنها ۱ قسمت از توضیحات نمایش داده شود.

توصیه می کنیم که در متن تبلیغ خود در گوگل ادوردز حتما از کلمات کلیدی مرتبط با محصولات و خدماتی که دارید، استفاده نمایید.


بخش ۲

قسمت های اضافی یا افزونه های متن (EXTENSIONS)

خبر بسیار خوب ما برای شما این است که گوگل ادوردز امکانات بی نظیر و جالبی را تحت عنوان افزونه تبلیغ (AD EXTENSION) در اختیار شما قرار می دهد که استفاده از آنها در جذاب کردن، بهینه کردن و هدفمند کردن تبلیغات شما تاثیر زیادی دارد و خود گوگل هم استفاده از آنها را به شما پیشنهاد می دهد.

به عبارتی دیگر، گوگل ادوردز به شما اجازه می دهد که امکانات و قسمت های کاربردی و فوق العاده دیگری را هم به متن اصلی تبلیغ خود در گوگل ادوردز اضافه کنید. شما با استفاده از افزونه های گوگل ادوردز می توانید اطلاعات بیشتری از خدمات و محصولات خود را به کاربران ارائه دهید و کاربران با استفاده از آنها می توانند سریع تر به اهداف خود برسند.

در شکل زیر در کادر طلایی رنگ می توانید انواع افزونه ها را در یک نگاه مشاهده بفرمایید. البته در ادامه این قسمت تک تک افزونه های گوگل ادوردز را مورد بررسی قرار می دهیم.

قسمت های اضافی یا افزونه های متن (EXTENSIONS) در گوگل ادوردز
قسمت های اضافی یا افزونه های متن تبلیغ (EXTENSIONS) در گوگل ادوردز

مهم ترین مزیت افزونه ها این است که با استفاده از آن متن تبلیغ شما برجسته تر خواهد شد که همین مزیت موجب می شود تا متن شما نسبت به رقبایتان کلیک بیشتری دریافت کند.

استفاده از قسمت های اضافی یا افزونه های متن (EXTENSIONS) برای جذاب شدن تبلیغ
استفاده از قسمت های اضافی یا افزونه های متن تبلیغ (EXTENSIONS) در گوگل ادوردز

همچنین، اکستنشن ها متن تبلیغ شما را جذاب تر کرده و علاوه بر کاهش هزینه ها، رتبه تبلیغ شما را بالاتر می برند. اما همه چیز به اینجا ختم نمی شود! کلی مزیت دیگر در استفاده از این افزونه ها وجود دارد که دانستن آنها واجب و ضروری است و البته در ادامه این مقاله همه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم!


بخش ۳

انواع افزونه های متن تبلیغ در گوگل ادوردز

در گوگل ادوردز افزونه های متعددی داریم که شما می توانید از آنها استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که اشتباه در انتخاب این افزونه ها هم می تواند هزینه های شما نابود کند!

بنابراین، قبل از آنکه حریصانه بخواهیم از همه آنها استفاده کنیم، باید با هر کدام شان آشنا شویم و کاربرد و جایگاه شان را بدانیم. تنها در این صورت است که این اکستنشن ها به افزایش کیفیت تبلیغ ما کمک می کنند.

افزونه مزایا (CALLOUT EXTENSION) در گوگل ادوردز

شما با استفاده از افزونه کال اوت CALLOUT EXTENSION می توانید چندین عبارت چند کلمه ای را زیر قسمت توضیحات اصلی تبلیغ خود (DESCRIPTION) اضافه کنید. معمولا از این ابزار برای افزودن مزایا، فرصت های ویژه و… به متن تبلیغ استفاده می شود.

افزونه مزایا (CALLOUT EXTENSION) در متن تبلیغات در گوگل ادوردز
افزونه مزایا (CALLOUT EXTENSION) در متن تبلیغ در گوگل ادوردز

به عنوان مثال می توان عبارت «ارسال رایگان در تهران» یا «تضمین بازگشت وجه تا ۲۰ روز» را اضافه کرد. اگر فکر می کنید که قسمت اصلی متن تبلیغ فضای کافی برای معرفی همه مزیت های شما ندارد، به شما توصیه می کنیم که حتما از این افزونه ها استفاده کنید.

شما می توانید هر تعداد کال آوتی که مورد نظرتان بود را به تبلیغ خود اضافه کنید، اما گوگل در هر بار نمایش متن تبلیغ شما ۱ الی ۸ کال آوت را نمایش خواهد داد. بنابراین اگر در تبلیغی شما ۱۰ مورد CALLOUT اضافه کرده اید، انتظار نداشته باشید که گوگل هر ۱۰ مورد را نمایش دهد.

سیستم گوگل ادوردز از میان مواردی که شما اضافه کرده اید، دست به انتخاب می زند و به صورت تصادفی تعدادی از آنها را نمایش می دهد.

هدف گوگل از انتخاب تصادفی عبارات این است که بهترین کال اوت هایی که تاثیر مثبتی بر افزایش نرخ کلیک تبلیغ شما داشته اند را انتخاب کند و آنها را بیش از سایر عبارات نمایش دهد.

افزونه سایت لینک گوگل ادوردز SITELINK EXTENSION نیز امکان فوق العاده دیگری است که گوگل در اختیار ما قرار می دهد و با استفاده از آن می توانیم تا ۸ لینک در زیر تبلیغ خود اضافه کنیم. در واقع شما با استفاده از این افزونه می توانید در هر نمایش متن تبلیغ، تا ۸ لینک مختلف از سایتتان را زیر متن اصلی خود نمایش دهید.

افزونه سایت لینک (SITELINK EXTENSION) در متن تبلیغات در گوگل ادوردز
افزونه سایت لینک (SITELINK EXTENSION) در متن تبلیغات در گوگل ادوردز

شاید شما در سایت خود صفحه ای جداگانه برای تعرفه ها داشه باشید. شاید بخواهید لینک صفحه تماس با ما را به تبلیغ خود اضافه کنید، شاید بخواهید زیر تبلیغی که برای فروش گوشی سامسونگ نوشته اید، لینک مستقیم چند محصول پر فروش دیگر را هم قرار دهید، شاید حتی در سایت خود فرم مشاوره ای آماده کرده اید و بدتان نمی آید کاربران را مستقیم به آن صفحه بفرستید.

برای انجام همه این کارها، کافی است از این افزونه استفاده کنید! شما علاوه بر آنکه می توانید زیر تبلیغ خود این لینک ها را اضافه کنید، می توانید برای هر لینک توضیحی بنویسید تا کاربران متوجه شوند که پس از کلیک روی لینک شما به چه صفحه ای وارد خواهند شد.

در اینجا هم گوگل نهایتا تا ۸ لینک را زیر تبلیغ شما نمایش می دهد و اگر تعداد بیشتری لینک به تبلیغ اضافه کنید، بین آنها دست به انتخاب می زند تا به مرور زمان بهترین ها را برای نمایش تعیین کند.

کلیک بر روی هر یک از این لینک ها به اندازه قیمت پیشنهادی شما روی کلمه کلیدی جستجو شده هزینه دارد. در واقع تفاوتی میان کلیک روی این لینک ها با کلیک بر روی متن تبلیغ در گوگل ادوردز وجود ندارد. استفاده از افزونه سایت لینک باعث بالاتر رفتن کیفیت تبلیغ شما خواهد شد و گوگل استفاده از آن را به شما توصیه می کند.

افزونه تماس (CALL EXTENSION) در متن تبلیغ در گوگل ادوردز

اگر دوست دارید مخاطبان شما، پس از دیدن متن تبلیغ در گوگل ادوردز مستقیما با شما تماس بگیرند، استفاده از افزونه تماس یا کال اکستنشن CALL EXTENSION را شدیدا به شما توصیه می کنیم.

همان گونه که در تصویر زیر مشاهده می کنید، این افزونه به عنوان شماره تماس ثابت یا تلفن همراه شما در کنار متن تبلیغ قرار می گیرد.

افزونه تماس (CALL EXTENSION) در متن تبلیغات در گوگل ادوردز
استفاده از افزونه تماس (CALL EXTENSION) در متن تبلیغ در گوگل ادز
افزونه تماس (CALL EXTENSION) در متن تبلیغات در گوگل ادوردز نمایش در موبایل

اما قضیه در موبایل حرفه ای تر هم هست! همان گونه که در شکل مشاهده می کنید شماره تماس در موبایل به زیبایی هر چه تمام تر به کاربران نمایش داده می شود و کاربران با کلیک بر روی شماره تماس، می توانند مستقیم با شما تماس بگیرند، چقدر عالی!

به خاطر داشته باشید که کلیک کاربر بر روی شماره تماس همانند کلیک کاربران بر روی متن تبلیغ هزینه دارد و از شارژ شما به اندازه قیمت کلمه کلیدی جستجو شده کم خواهد شد.

در واقع گوگل تفاوتی بین کلیک بر روی شماره تماس یا کلیک بر روی متن تبلیغ قائل نمی شود.

اینم یک ویدیوی آموزشی برای قرار دادن افزونه تماس در گوگل ادوردز از خود تیم گوگل ادز :
Use Call Extensions to Drive Phone Sales

افزونه توضیحات ساختاری ( STRUCTURED SNIPPET)

افزونه توضیحات ساختاری یا استراکچرد اسنیپت STRUCTURED SNIPPET (با همین غلظت تلفظ شود!) هم یکی دیگر از افزونه هایی است که می توانید از آن برای معرفی انواع دسته بندی محصولات و خدمات خود استفاده کنید.

به عنوان مثال، اگر فروشگاه عطر و ادکلن دارید، می توانید بگویید چه برندهایی دارید، می توانید انواع سرد، گرم، شیرین و تلخ ادکلن را معرفی و به طور کلی هر نوع دسته بندی دیگری که مدنظرتان است را با استفاده از این افزونه به متن تبلیغ اضافه کنید.

افزونه توضیحات ساختاری ( STRUCTURED SNIPPET) در متن تبلیغات گوگل ادوردز
استفاده از افزونه توضیحات ساختاری ( STRUCTURED SNIPPET) در متن تبلیغ در گوگل ادوردز

البته همان گونه که در شکل بالا مشاهده می کنید، برای عنوان خدمات یا محصولاتی که مدنظرتان است، ناچارید زبان انگلیسی را انتخاب کنید، زیرا امکان استفاده از زبان فارسی در این افزونه وجود ندارد.

افزونه پروموت (PROMOTE EXTENSION)

افزونه PROMOTE EXTENSION نیز یکی از افزونه هایی است که جدیدا به گوگل ادوردز اضافه شده است. همان گونه که در تصویر مشاهده می کنید، با استفاده از این افزونه قادر خواهید بود تخفیف ویژه و مناسبتی خود را در متن تبلیغ گوگل ادوردز اعلام کنید.

افزونه پروموت (PROMOTE EXTENSION) برای افزودن تخفیفات به متن گوگل ادز
افزونه پروموت (PROMOTE EXTENSION) برای اعلام تخفیفات در متن گوگل ادز

شما می توانید برای متنی که در این قسمت تنظیم می کنید یک لینک از سایت خود را قرار دهید. به عنوان مثال اگر در سایت خود صفحه ای جداگانه برای تخفیفات ویژه خود دارید، می توانید آدرس آن را برای این افزونه تنظیم کنید.

همانند سایر افزونه ها، کلیک بر روی این افزونه نیز برای شما به اندازه قیمت کلمه کلیدی جستجو شده هزینه خواهد داشت.

افزونه اپلیکیشن (APP EXTENSION)

در صورتی که برای کسب و کار خود اپلیکیشنی دارید، می توانید از افزونه APP EXTENSION استفاده کنید. کاربران پس از کلیک روی این افزونه، به طور مستقیم می توانند اپلیکیشن شما را دانلود کنند.

جهت استفاده از افزونه اپلیکیشن (APP EXTENSION) ، لازم است حتما اپلیکیشن خود را در پلی استور گوگل بارگذاری نمایید.

البته اگر در حالت کلی هدف شما افزایش دانلود اپلیکیشن است، در گوگل ادوردز نوعی کمپین وجود دارد که مخصوص دانلود اپلیکیشن است و به آن UNIVERSAL APP CAMPAIGN گفته می شود.

همانند سایر افزونه ها، کلیک بر روی این افزونه نیز برای شما به اندازه قیمت کلمه کلیدی جستجو شده هزینه خواهد داشت.

سایر افزونه های متن تبلیغ در گوگل ادوردز که در ایران کاربرد چندانی ندارند!

افزونه هایی که تا اینجا به شما آموزش دادیم، در ایران قابل استفاده بودند. اما گوگل ادوردز افزونه های کاربردی و جالب دیگری هم دارد که ما نمی توانیم از آنها استفاده کنیم.

در ادامه این افزونه ها را به طور مختصر بررسی می کنیم. به امید روزی که بتوانیم از همه آنها برای بهتر شدن کمپین خود استفاده کنیم!

افزونه ارسال پیامک (MESSAGE EXTENSION)

با استفاده از افزونه MESSAGE EXTENSION ، می توانید یک شماره تماس به تبلیغ خود اضافه کنید. کاربران می توانند با استفاده از آن به شما پیامک دهند. البته همانند افزونه تماس گوگل، کلیک و ارسال پیامک هزینه ای معادل هزینه کلیک روی متن اصلی تبلیغ شما دارد.

افزونه مکان (LOCATION EXTENSION)

با استفاده از افزونه لوکیشن می توانید مکان و آدرس کسب و کار خود را به تبلیغ اضافه کنید. این افزونه برای کسب و کارهایی که هدف شان جذب مشتری در مکانشان است بسیار مفید و موثر است. البته چون در گوگل ادوردز نمی توانیم ایران را هدفگیری کنیم، بنابراین امکان استفاده از این افزونه در ایران وجود ندارد.

افزونه مکان شعب و همکاران (AFFILIATE LOCATION EXTENSION)

این افزونه برای کسب و کارهایی مناسب است که چند شعبه یا همکار دارند و یا فروشگاه زنجیره ای هستند. این افزونه به مشتریان کمک می کند که نزدیک ترین مکان برای خرید را در بین شعبه های مختلف پیدا کنند.

افزونه نظرسنجی و امتیاز دهی (REVIEW EXTENSION)

این افزونه نشان دهنده رضایت مشتریان از تبلیغ شماست که به صورت چند ستاره زیر تبلیغ شما نمایش داده می شود. این افزونه به صورت اتوماتیک تنظیم می شود و برای نمایش آن، لازم است از کاربرانی که وارد سایت شما می شوند حداقل ۱۵۰ نظر منحصر به فرد دریافت کنید.

به یاد داشته باشید که گوگل به شما اجازه می دهد تا برای نمایش یا عدم نمایش همه این افزونه ها محدودیت زمانی تعیین کنید. به عنوان مثال برای افزونه تماس می توانید تنظیم کنید که در ساعات محدودی از روز که پاسخگوی تماس های تلفنی هستید، این افزونه در تبلیغ شما نمایش داده شود.

استفاده از متن تبلیغ در گوگل ادوردز برای افزایش کلیک
استفاده از افزونه ها در متن تبلیغ در گوگل ادوردز برای جذاب شدن تبلیغات

البته افزونه های دیگری هم در گوگل ادوردز وجود دارند، اما این مواردی که توضیح دادیم از مهم ترین ها و کاربردی ترین افزونه های گوگل ادوردز هستند.

استفاده درست از این افزونه ها قطعا در افزایش امتیاز کیفی تبلیغ شما تاثیرگذار خواهد بود، اما هر گونه اشتباهی، نتیجه نامطلوبی برای شما در پی دارد. بنابراین لازم است در انتنخاب محتوای این افزونه ها و زمان نمایش آنها دقت نمایید.

در پایان، هر چقدر از مزایا و خوبی های استفاده از افزونه های گوگل ادوردز بگویم، کم گفته ام! اما در یک جمله، می توان گفت که مهم ترین مزیت های استفاده از این افزونه ها، افزایش امتیاز کیفی تبلیغ و کاهش هزینه هاست (آیا در تبلیغات گوگل ادوردز غیر از این به دنبال چیز دیگری هم هستیم؟!).


بخش ۴

مزایای استفاده از افزونه های متن تبلیغ در گوگل ادوردز چیست؟

یکی از مهم ترین کارهایی که در تبلیغات گوگل ادوردز و بخصوص پس از راه اندازی آن باید انجام دهیم، کاهش هزینه های تبلیغات گوگل ادز است. اما چگونه؟ با افزایش امتیاز کیفی تبلیغ. چگونه این امتیاز را افزایش دهیم؟ خب، یکی از بهترین راهکارها استفاده از همین افزونه های گوگل ادوردز است.

افزونه هایی که امتیاز شما را افزایش می دهند که در نتیجه آن، هزینه های کاهش خواهد یافت.

همچنین امکاناتی که این افزونه ها در اختیار ما قرار می دهند بسیار جذاب و موثر است. شما می توانید شماره تماس خود را به متن تبلیغات در گوگل ادوردز اضافه کنید، می توانید چند لینک از سایت خود را در متن تبلیغ گوگل ادز قرار دهید، می توانید تخفیف های خود را اعلام کنید و کلی مزایای دیگری که با استفاده از این اکستنشن ها نصیب شما خواهد شد!

به اعلام گوگل، هر افزونه متن تبلیغ در گوگل ادوردز به تنهایی می تواند تا ۱۵% نرخ کلیک تبلیغ شما را افزایش دهد! چقدر فوق العاده است واقعا!

۴ مورد از مهمترین مزیت های استفاده از افزونه های گوگل ادوردز

هنوز هم قانع نشده اید که استفاده از افزونه های متن تبلیغ در گوگل ادوردز چقدر حیاتی است؟ پس لازم است که در ادامه با ۴ مورد از مهم ترین مزیت های افزونه های گوگل ادز آشنا شوید.

۱- با استفاده از افزونه ها اطلاعات بیشتری به کاربران می دهید

با استفاده از افزونه های متن تبلیغات در گوگل ادوردز اطلاعات بیشتری به کاربران می دهید

افزونه های متن تبلیغ در گوگل ادز به شما اجازه می دهند تا بتوانید اطلاعات بیشتری را از مزایا و خدمات کسب و کار خود به کاربران معرفی کنید.

همانطور که می دانید، متن ثابت و اصلی تبلیغ شما محدود است و شاید نتوانید برخی از مزایای کسب و کار خود را در آن عنوان کنید.

افزونه های گوگل ادز فضای بیشتری را برای شما فراهم می کنند که با استفاده از آن می توانید توضیحات بیشتری از کسب و کار خود ارائه دهید و در یک نگاه، خود را بهتر و کامل تر معرفی کنید.

۲- با کمک افزونه های گوگل ادوردز بالاتر از رقبای خود قرار بگیرید!

با کمک افزونه های متن تبلیغات در گوگل ادوردز بالاتر از رقبای خود قرار بگیرید!

استفاده از افزونه ها به واسطه افزایش نرخ کلیک و ارتباط تبلیغ با عبارت جستجو شده، در نهایت کیفیت تبلیغ شما را بالاتر می برد.

سال ها تجربه کار با سیستم گوگل ادوردز به ما ثابت کرده کمپین هایی که از این اکستنشن ها به درستی استفاده می کنند، امتیاز بالاتری از گوگل ادز دریافت کرده و در نهایت رتبه بالاتری در میان رقبا دریافت می کنند.

شما خودتان فرض کنید که گوگل هستید و قرار است رتبه چند تبلیغ را مشخص کنید. کدام را انتخاب می کنید؟ من شخصا ترجیح می دهم تبلیغی را بالاتر قرار دهم که تبلیغ دهنده آن وقت بیشتری را روی آن گذاشته باشد، روی متن تبلیغ خود در گوگل ادوردز کار کرده باشد و اطلاعات بیشتر و شفاف تری را ارائه داده باشد و در کل کیفیت تبلیغ بالاتری داشته باشد.

گوگل هم به این مسئله اهمیت می دهد و برای تبلیغاتی که اطلاعات بیشتری را فراهم کرده و به راحتی کاربران خود اهمیت بدهند، ارزش بیشتری قائل است و امتیاز بالاتری برای آن تبلیغ در نظر می گیرد.

۳- با افزونه های گوگل ادوردز تبلیغات خود را حرفه ای و قابل اعتماد کنید

با افزونه های متن تبلیغات در گوگل ادوردز تبلیغات خود را حرفه ای و قابل اعتماد کنید

با استفاده از افزونه های گوگل ادز می توانید اطلاعات بیشتری را در اختیار مخاطبان خود دهید. ارائه این اطلاعات در جلب نظر و اعتماد کاربران تاثیر زیادی دارد.

کاربری که اطلاعات کاملی را درباره محصولات و خدمات شما در متن تبلیغ در گوگل ادوردز می بیند، تصویر حرفه ای تری از شما در ذهنش ایجاد می شود و راحت تر به شما اعتماد می کند. بنابراین شانس شما برای گرفتن ورودی نسبت به سایر رقبا افزایش می یابد.

۴- افزونه ها نرخ کلیک شما را افزایش و هزینه ها را کاهش می دهند

افزونه های متن تبلیغات در گوگل ادوردز نرخ کلیک شما را افزایش و هزینه ها را کاهش می دهند

یکی از مهم ترین اهداف ما در بهینه سازی تبلیغات گوگل، افزایش نرخ کلیک (نسبت تعداد کلیک به تعداد نمایش تبلیغ) است.

زیرا هر چه نرخ کلیک شما بالاتر باشد، یعنی تبلیغ شما بهتر، جذاب تر و مرتبط تر است و امتیاز بالاتری خواهد گرفت که در نتیجه آن، هزینه های شما کاهش چشمگیری خواهند داشت.

همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، ارائه اطلاعات تکمیلی به کاربران باعث می شود نظر آنها بیشتر جلب شود و بیشتر دوست داشته باشند که روی تبلیغ شما کلیک کنند. به عنوان مثال، کاربری که سریعا به دنبال شماره تماس شماست، پس از دیدن افزونه شماره تماس، به راحتی و با کلیک بر روی آن می تواند با شما تماس بگیرد.

در واقع استفاده مناسب از افزونه شماره تماس، نظر این کاربر را جلب می کند و شانس شما را برای جذب او افزایش خواهد داد.

به یاد داشته باشید که نرخ کلیک، یکی از مهم ترین شاخص هایی است که گوگل ادوردز بر اساس آن به تبلیغ شما امتیاز می دهد. هر چه نرخ کلیک بالاتر باشد، امتیاز بیشتری می گیرید که در نتیجه آن، هزینه های شما کاهش می یابد.

اینم لینک توضیحات خود گوگل در رابطه با متن تبلیغ در گوگل ادوردز = > About text ads

پایان قسمت هفتم


هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز: در قسمت های قبل با بخش های مختلف تبلیغات در گوگل ادوردز آشنا شدید و در قسمت هفتم مقاله فروش با گوگل ادز با متن تبلیغات در گوگل ادوردز به خوبی آشنا شدید، حال در این قسمت می خواهیم هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم ، در ادامه مقاله فروش با گوگل ادز با آکادمی وبکیما همراه باشید.

مقدمه قسمت هشتم

هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز ! دغدغه ای برای تمام فصول!

هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز چقدر است؟ این سوالی است که اکثر مشتریان از ما می پرسند و به احتمال زیاد مهم ترین سوال شما هم هست. کاملا هم حق دارید که بدانید قرار است سرمایه شما چگونه مصرف شود و چه بازخوردی برای شما خواهد داشت.

هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

به خصوص در بازار این روزهای ایران که برای پول خرج کردن به احتیاط زیادی نیاز داریم.

اما خبر خوش برای شما این است که گوگل ادوردز سیستم بسیار جالبی برای مدیریت هزینه ها در اختیار شما قرار می دهد. به طوری که می توانید کنترل کاملی روی هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز خودتان داشته باشید.

همانطور که قبلا هم خدمت شما عرض کرده ام، مدیریت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز مبحث بسیار حساسی است و کوچک ترین اشتباه در آن ممکن است فاجعه آمیز باشد. به خصوص اگر تجربه زیادی در این روش تبلیغاتی ندارید و بودجه شما هم محدود است.

بنابراین توصیه می کنم که اگر می خواهید خودتان مدیریت کمپین تان را بر عهده بگیرید، قبل از هر چیزی ابتدا سیستم گوگل ادوردز را به خوبی بشناسید. در غیر این صورت، مدیریت آن را به یک آژانس حرفه ای تر و با تجربه در زمینه تبلیغات گوگل ادوردز بسپارید.

در ادامه این قسمت مهم ترین مسائل مرتبط با بحث هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز را مورد بررسی قرار می دهیم.

بخش ۱

چگونه حساب گوگل ادوردز خود را شارژ کنیم؟

چگونه حساب گوگل ادوردز خود را شارژ کنیم؟

قبل از آنکه بخواهید کمپین خود را راه اندازی کنید، باید حساب کاربری خود را شارژ نمایید. البته حتما در جریان هستید که دسترسی به سرویس گوگل ادوردز در ایران مسدود شده و شما نمی توانید از داخل ایران به صورت مستقیم پرداختی داشته باشید.

اما هیچ جای نگرانی نیست. زیرا همچنان می توانید در گوگل ادوردز تبلیغ کنید. به طور کلی برای پرداخت به گوگل ادوردز دو راه داریم که در ادامه هر کدامشان را مورد بررسی قرار می دهیم.

پرداخت با استفاده از حساب شخصی در خارج از کشور

اگر تصمیم گرفته اید خودتان حساب کاربری گوگل ادوردز را شارژ نمایید، لازم است در یکی از بانک های خارج از کشور، حساب بانکی داشته باشید (داشتن حساب بانکی خارج از کشور هم ملزومات و دردسرهای خودش را دارد).

البته اصلا این روش را به شما پیشنهاد نمی کنم، زیرا گوگل به مسئله پرداخت حساسیت بالایی دارد و اگر شک کند که شما مقیم ایران هستید، حساب شما را مسدود می سازد. حساب های کاربری زیادی را دیده ام که به دلیل مشکلات پرداختی از طرف گوگل ادوردز مسدود شده اند.

خبر بسیار بد هم این است که گوگل هیچ پولی را به شما پس نمی دهد و برایش فرقی ندارد که چه میزان شارژ در حساب کاربری خود دارید.

پرداخت با استفاده از آژانس های تبلیغاتی واسط

شرکت های زیادی در ایران وجود دارند که می توانند کار پرداخت را برای شما انجام دهند. به عنوان مثال، ما در کشور امارات شرکتی را ثبت کرده و پرداخت مشتریان را از طریق آن انجام می دهیم.

در واقع، ما معادل تومانی که مشتری به ما پرداخت می کند را به صورت ارز درهم امارات در حساب او شارژ می کنیم. البته بدیهی است که برخی هزینه ها مانند هزینه حواله، مدیریت و راه اندازی حساب هم برای شما منظور شود. به همین دلیل هزینه ای که شما پرداخت می کنید، با نرخ روزانه درهم متفاوت خواهد بود.

پرداخت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز توسط آژانس های واسط

مهم ترین مزیت استفاده از یک آژانس تبلیغاتی واسط این است که خیال تان از بابت پرداخت ها راحت خواهد بود و هیچ مشکلی از این نظر برای حساب شما بوجود نخواهد آمد.

زیرا این شرکت ها نزد گوگل دارای اعتبار هستند و همکار آن محسوب می شوند. در نتیجه گوگل اعتماد بیشتری به آنها دارد و حساسیت کمتری از خود نشان می دهد. البته، با اینکه ما همکار گوگل محسوب می شویم، اما همچنان احتیاط می کنیم تا هیچ مشکلی برای مشتریان ما ایجاد نشود.

حساسیت این مسئله تا جایی است که ما برای پرداخت های خود از یک سرور مجازی (vps) استفاده می کنیم تا گوگل حتی به IP پرداخت کننده ما هم مشکوک نشود.

بار دیگر یادآوری می کنم که گوگل ادوردز حساسیت بسیار زیادی برای بحث پرداخت ها قائل است و کوچک ترین شک و تردید کافی است تا حساب شما را ببندد و هیچ تعهدی برای بازگشت وجه قائل نخواهد بود.

بخش ۲

به ازای هر کلمه کلیدی چقدر پرداخت کنیم؟

همان طور که قبلا به طور مفصل برایتان توضیح دادم، تبلیغ شما در شبکه جستجوی گوگل بر اساس کلمات کلیدی نمایش داده می شود. کلماتی که کاربران در سایت گوگل جستجو می کنند. در قسمت ششم هم برای شما توضیح دادم که شما می توانید کلمات کلیدی مختلفی را برای تبلیغات گوگل ادوردز خود انتخاب کنید.

به ازای هر کلمه کلیدی چقدر به گوگل ادوردز پرداخت کنیم؟

همچنین، تا اینجا می دانید که هزینه پرداختی شما به ازای هر کلیک است. به عبارتی دیگر، هر زمان کاربری کلمه کلیدی شما را جستجو و پس از کلیک روی تبلیغ وارد سایتتان شود، مبلغ مشخصی به گوگل می پردازید.

حالا سوال اینجاست که چه مبلغی؟ به ازای هر کلیک چقدر باید هزینه کنیم؟ آیا قیمت هر کلمه متفاوت است یا اینکه همه آنها قیمت یکسانی دارند؟ این قیمت را چه کسی تعیین می کند؟ در این بخش، همه این سوالات را پاسخ می دهیم.

اولین نکته مهمی که باید بدانید این است که هر کلمه کلیدی، قیمت خودش را دارد و ممکن است با قیمت سایر کلمات متفاوت باشد. چرا؟ چون این شما هستید که قیمت هر کلمه را تعیین می کنید. یعنی شما و البته رقبایی که دارید، به گوگل می گویید که حاضرید به ازای دریافت کلیک روی هر کلمه کلیدی، چه میزانی هزینه کنید.

پس گوگل ادوردز برای هیچ کلمه ای از جانب خودش قیمت گذاری نمی کند. بلکه شما و رقبایی که دارید، بازار خود را ایجاد کرده و تعیین کننده نرخ کلمات هستید. حالا از آنجا که هر تبلیغ دهنده می تواند قیمت متفاوتی برای هر کلمه کلیدی پیشنهاد دهد، پس نرخ هر کلمه هم می تواند متفاوت باشد.

به عنوان مثال، اگر فردی بخواهد روی کلمه «آموزش سئو» تبلیغ کند، پیشنهاد قیمت خود را به گوگل می دهد. همزمان با او، رقبای دیگر هم قیمت خود را پیشنهاد داده اند. فرض کنیم یک نفر ۱ درهم به ازای هر کلیک، یکی ۲ درهم و دیگری ۳ درهم به گوگل قیمت می دهند.

یعنی افرادی که در این بازار هستند به طور متوسط حاضرند ۲ درهم به ازای هر کلیک برای کلمه « آموزش سئو » هزینه کنند. در حقیقت این شما و رقبای تان هستید که بازار رقابتی خود را ایجاد می کنید. حالا ممکن است قیمت کلمات در یک بازار با توجه به پیشنهادات شما و رقبایی که دارید در حد ۰/۰۴ یا ۰/۵ درهم باشد یا اینکه تا ۱۰ درهم به ازای هر کلیک هم افزایش پیدا کند!

برخی از بازارها رقابت زیادی دارند و هزینه های کلمات در آن گران است. برخی بازارها رقابت کمتری دارند و نرخ کلمات در آنها پایین تر می باشد. پس هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز کاملا وابسته به بازار شماست.

مهمترین شاخص هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

همچنین، یکی دیگر از مهم ترین شاخص های تعیین قیمت کلمات و هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز که قبلا در معرفی سیستم گوگل ادز توضیح دادیم، امتیازی است که شما به ازای هر کلمه کلیدی از گوگل دریافت می کنید. هر چقدر امتیاز شما به ۱۰ نمره نزدیک تر باشد، گوگل تمایل بیشتری به نشان دادن تبلیغ شما دارد و با هزینه کمتری، جایگاه بالاتری پیدا خواهید کرد.

به عنوان مثال، فرض کنیم شما روی کلمه کلیدی «آموزش وردپرس» به ازای هر ورودی ۱ درهم پیشنهاد داده اید و امتیاز شما ۹ از ۱۰ می باشد. رقیب شما هم ۴ درهم روی این کلمه قیمت گذاری کرده است و امتیازش از ۱۰ نمره ۲ می باشد.

در اینجا تبلیغ شما با هزینه کمتری بالاتر از رقیب تان قرار خواهد گرفت. در واقع، امتیاز کیفی شما، تاثیر مستقیمی روی هزینه هر کلمه کلیدی دارد. هر چقدر کیفیت کار شما بالاتر باشد، هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز شما کمتر خواهد شد.

شروع تبلیغات در گوگل ادوردز با حداقل هزینه

ما همواره به همه توصیه می کنیم که کار تبلیغات خود را با حداقل هزینه شروع کنند. معمولا هم برای مشتریان خودمان، همه کلمات کلیدی را با ۰/۰۴ درهم شروع می کنیم (حداقل میزان لازم برای هر کلمه در شروع تبلیغات). سپس حداقل تا ۲ روز قیمت هیچ کلمه ای را افزایش نمی دهیم. زیرا گوگل برای برآورد امتیاز کیفی و نرخ کلمات به زمان نیاز دارد.

پس از مشخص شدن قیمت کلمات و امتیاز کیفی، اگر دیدیم سایت مشتری با همان ۰/۰۴ درهم ورودی می گیرد، به همان شکل کار را ادامه می دهیم. در صورتی هم که دیدیم کلمات نیاز به افزایش قیمت دارند یا مشتری اصرار دارد که حتما برخی کلمات در رتبه های بالاتری قرار بگیرد، نرخ کلمات را افزایش می دهیم.

البته ما به هیچ عنوان نمی توانیم بفهمیم که رقبای ما چه میزانی هزینه می کنند و گوگل اطلاعاتی در این خصوص به ما نمی دهد. اما به طور کلی، ۳ قیمت متفاوتی را به ما اعلام می کند که با استفاده از آنها می توانیم برای افزایش یا کاهش قیمت ها بهتر تصمیم بگیریم. در ادامه هر مورد را جداگانه بررسی می کنیم.

تخمین قرارگیری در صفحه اول (FIRST PAGE ESTIMATE)

تخمین قرارگیری در صفحه اول (FIRST PAGE ESTIMATE)

FIRST PAGE ESTIMATE حداقل میزان هزینه ای است که باید در نظر داشته باشید تا کلمه کلیدی مورد نظر شما در صفحه اول نتایج گوگل قرار بگیرد.

هر مبلغی که پایین تر از این مقدار پرداخت کنید، گوگل تبلیغ شما را نمایش نخواهد داد و کلمه کلیدی شما اصطلاحا در حالت پایین تر از حداقل نرخ لازم برای قرارگیری در صفحه اول (BELOW FIRST PAGE BID) قرار می گیرد.

به عنوان مثال، فرض کنیم برای کلمه کلیدی «کسب و کار اینترنتی» مبلغ ۰/۰۸ درهم به گوگل پیشنهاد داده اید. اما حداقل قیمت لازم برای فعال بودن این کلمه ۰/۲۳ درهم باشد.

در این حالت کلمه کلیدی شما غیرفعال است و برای فعال سازی آن کافی است قیمت پیشنهادی خود را حداقل به ۰/۲۳ درهم افزایش دهید.

توجه داشته باشید که این مقدار بر اساس امتیاز کیفی شما و میزان هزینه رقبای شما به ازای هر کلمه کلیدی تعیین می شود. به عنوان مثال، ممکن است شما روی کلمه «کسب و کار اینترنتی» امتیاز ۷ از ۱۰ بگیرید و حداقل قیمت لازم برای فعال بودن این کلمه ۰/۳۰ درهم باشد. در حالیکه شاید اگر امتیاز ۱۰ از ۱۰ می گرفتید، ممکن بود بتوانید با ۰/۱۰ درهم نیز کلمه خود را فعال کنید.

تخمین قرارگیری در بالای صفحه اول (TOP OF PAGE BID ESTIMATE)

TOP OF PAGE BID ESTIMATE میزان هزینه ای است که باید پرداخت کنید تا کلمه کلیدی شما در بالای صفحه جستجوی گوگل (بالای نتایج طبیعی جستجو) نمایش داده شود. به خاطر داشته باشید که گوگل در صفحه اول نهایتا ۸ تبلیغ (در بیشتر مواقع نهایتا ۷ تبلیغ) را نمایش می دهد.

از این تعداد، چند تبلیغ در بالای صفحه ( بالای نتایج طبیعی) و چند تبلیغ در انتهای صفحه اول (پایین نتایج طبیعی) نمایش داده می شوند.

تخمین قرارگیری در بالای صفحه به شما می گوید که حدودا چه میزانی باید هزینه کنید تا تبلیغ شما بالاتر از نتایج طبیعی و جزو چند لینک اول تبلیغات قرار بگیرد. البته همانطور که از نامش هم پیدا است، گوگل تنها می تواند این هزینه را تخمین بزند و قیمت نهایی ممکن است متفاوت باشد.

بنابراین ممکن است گاهی هزینه پیشنهادی شما کمتر از این میزان باشد و تبلیغ شما همچنان جزو چند لینک بالاتر قرار بگیرد و گاهی ممکن است از این میزان بیشتر هزینه کنید اما تبلیغ شما در پایین صفحه نمایش داده شود.

این مقدار هم بر اساس امتیاز کیفی شما و میزانی هزینه رقبای شما به ازای هر کلمه کلیدی تعیین می شود. هر چقدر امتیاز شما بالاتر باشد، با هزینه کمتری می توانید تبلیغ خود را لینک های بالاتر نمایش دهید و بالعکس.

تخمین قرارگیری در لینک اول (FIRST POSITION BID ESTIMATE)

FIRST POSITION BID ESTIMATE میزان هزینه ای است که باید پرداخت کنید تا کلمه کلیدی شما در لینک اول صفحه اول و بالاتر از نتایج طبیعی و تبلیغ سایر رقبا قرار بگیرد. همانند دو حالت قبل، این مقدار هم به ازای هر کلمه کلیدی، بر اساس امتیاز کیفی شما و میزانی هزینه ای که رقبای شما پیشنهاد می دهند تعیین می شود.

این مقدار هم کاملا تخمینی است و گوگل تضمینی در این خصوص به شما نمی دهد. بنابراین ممکن است شما هزینه بالاتری از این میزان پیشنهاد دهید اما تبلیغ شما در لینک ۱ قرار نگیرد و گاهی هم با مبلغ کمتر از این میزان در رتبه اول نمایش داده می شود.

لینک ۱ گوگل بودن همیشه هم خوب نیست!

شاید اینکه تبلیغ شما در لینک ۱ نمایش داده شود، جذاب باشد و حس خوبی به شما بدهد. اما دوستان عزیز، مهم تر از همه این ها، این است که آیا چنین هزینه ای برای شما می صرفد یا نه؟

ما بارها با اصرار مشتریان مواجه شدیم که دوست دارند تبلیغشان همیشه و هر زمان در لینک ۱ نمایش داده شود.

حتی یکی از مشتری ها به ما گفت که می دانید تبلیغ در گوگل یعنی چه؟ یعنی لینک یک! (تا آن روز من و همکارانم انقدر عمیق با مفهوم تبلیغات در گوگل ادوردز آشنا نشده بودیم!). جالب اینجاست که علاوه بر اینکه برخی از مشتریان ما می خواهند در لینک ۱ باشند، همزمان اعتراض دارند که چرا هزینه ها انقدر بالا است؟!

مهمتر از لینک ۱ بودن هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز است!

واقعیت این است که چند سال تجربه به شخص من ثابت کرده رمز موفقیت در تبلیغات گوگل ادوردز لینک ۱ بودن نیست. فقط سایت هایی که در لینک ۱ هستند فروش ندارند. مشتریان زیادی را دیدیم که تبلیغشان در پایین صفحه بوده و با هزینه بسیار پایین، بهترین نتیجه را گرفته اند.

بنابراین نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که واقعا چه هزینه ای برای ما به صرفه است. آیا قرار گرفتن در لینک اول با توجه به هزینه بالایی که دارد، حاشیه سودی و بازگشت سرمایه ای هم برای ما دارد یا فقط یک دلخوشی گذرا است؟!

بخش ۳

بودجه روزانه تبلیغات را چگونه تعیین کنیم؟

بودجه روزانه تبلیغات در گوگل ادوردز را چگونه تعیین کنیم؟

بودجه روزانه در یک تعریف ساده یعنی اینکه شما قصد دارید که حداکثر چه میزانی در روز هزینه کنید.

فرض کنیم که شما ۱۰۰ درهم در حساب خود شارژ کرده اید. زمانی که کمپین تبلیغاتی خود را راه اندازی می کنید، گوگل از شما می خواهد تا بودجه روزانه را مشخص کنید. در واقع باید به گوگل بگویید که چگونه باید این ۱۰۰ درهم شارژ شما را مصرف کند.

به عبارت دیگر، شما می توانید به گوگل بگویید که هر روز نهایتا تا چه میزانی اجازه دارد تا ۱۰۰ درهم شما را مصرف کند. به عنوان مثال بودجه روزانه ۱۰ درهم یعنی اینکه شما به گوگل اجازه داده اید روزانه تا سقف ۱۰ درهم از ۱۰۰ درهم شما را خرج کند.

البته به خاطر داشته باشید که گوگل به خود اجازه می دهد با توجه به قیمت های پیشنهادی رقبا و ظرفیت جستجوی روزانه کاربران، تا ۲ برابر بیش تر از بودجه روزانه شما را مصرف کند. به عنوان مثال ممکن است سقف بودجه روزانه خود را ۱۰ درهم تعیین کرده باشید، اما گوگل ادوردز یک روز تا ۲۰ درهم مصرف کند و روز بعد با توجه به شرایط، مصرف را تا ۵ درهم کاهش دهد.

اما جای نگرانی نیست. گوگل ادز متعهد است که بودجه روزانه شما را در طول یک ماه به گونه ای مصرف کند که در پایان ماه، معادل همان ۱۰ درهم روزانه هزینه کنید. بنابراین اگر روزی دیدید که گوگل بیش تر از بودجه روزانه شما را مصرف کرده است، نگران نشوید و خیال تان از رعایت سقف بودجه بندی روزانه راحت باشد.

حالا برویم سر مبحث بعدی یعنی نحوه مصرف. به طور کلی، گوگل ادز به ۲ روش (DELIVERY METHOD) می تواند بودجه روزانه ما را مدیریت کند که در ادامه هر یک را توضیح می دهم.

روش مصرف استاندارد (STANDARD)

در این روش، شما می توانید به گوگل بگویید که بودجه روزانه شما را در بازه های مساوی در طول یک روز تقسیم کند. به عنوان مثال، اگر بودجه روزانه خود را ۲۴ درهم تعیین کنید، گوگل ساعتی ۱ درهم مصرف می کند تا در طول ۲۴ ساعت بودجه شما مصرف شود.

با استفاده از این روش، شما مدیریت و کنترل بیشتری روی هزینه های روزانه خود خواهید داشت. به خصوص اگر بودجه تبلیغات شما محدود است، توصیه می کنم حتما از این روش استفاده کنید. در صورت استفاده از این روش، بودجه شما می تواند در ۲ وضعیت قرار بگیرد که در ادامه هر کدام را توضیح می دهم.

زمانی که بودجه روزانه شما کافی است

در این حالت، بودجه روزانه ای که تعیین کرده اید، کافی است. در واقع، اگر بودجه روزانه شما در این وضعیت قرار داشته باشد، کلمات کلیدی شما در طول روز محدودیتی برای نمایش نخواهند داشت. یعنی با توجه به تعداد، هزینه و میزان جستجوی روزانه کلمات کلیدی، این بودجه کفایت می کند.

زمانی که بودجه روزانه شما محدود شده (LIMITED BY BUDGET)

گاهی هم ممکن است بودجه روزانه ما کافی نباشد. در این حالت گوگل نمایش تبلیغ ما را محدود می کند. همانطور که قبلا هم توضیح دادم، در حالت استاندارد گوگل سعی می کند بودجه شما را به بازه های مساوی در طول روز تقسیم کند.

اما گاهی ممکن است ظرفیت جستجوی کاربران افزایش پیدا کند یا اینکه شما قیمت کلمات کلیدی را بالا ببرید. در این صورت، بودجه روزانه شما محدود می شود. یعنی گوگل نمایش تبلیغ شما را کاهش می دهد تا مطمئن شود که بودجه شما تا پایان روز باقی بماند.

برای آنکه تبلیغ شما از این حالت خارج شود، یا باید تعداد کلمات کلیدی خود را کاهش دهید، یا در صورت امکان قیمت کلمات را پایین بیاورید یا اینکه بودجه روزانه خود را افزایش دهید.

مدیریت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز
مدیریت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

در مثال بالا، بودجه فعلی کمپین ۱۰ درهم است. اما از نظر گوگل این ۱۰ درهم کافی نیست و برای آنکه کمپین به حداکثر ظرفیت نمایش برسد، لازم است بودجه روزانه را افزایش دهیم. حالا با توجه به اینکه گوگل ادز نسبت به میزان جستجو و ترافیک روزانه آگاهی دارد، برای افزایش بودجه پیشنهاداتی به شما می دهد.

در شکل بالا، گوگل بودجه های ۱۴ و ۱۸ درهم را پیشنهاد داده است. اگر بودجه روزانه را ۱۸ درهم انتخاب کنیم، تبلیغ ما حدودا ۱۲۰ کلیک در هفته بیشتر می گیرد. همچنین هزینه هفتگی ما هم تقریبا ۸ درهم افزایش می یابد. انتخاب با شماست!

روش مصرف پر شتاب (ACCELERATED)

در این روش، گوگل دیگر اهمیتی نمی دهد که بودجه روزانه شما در ۱ ساعت مصرف شود یا ۲۴ ساعت. در واقع، گوگل بودجه روزانه شما را در یک بازه زمانی مشخص تقسیم نمی کند. بلکه اجازه می دهد هز میزانی که نیاز بود، بودجه شما مصرف شود. در این حالت، ممکن است ۱۰ درهم شما در همان ساعات اولیه روز به پایان برسد و از این نظر اصلا بهینه نیست.

به همین دلیل این روش را خیلی توصیه نمی کنم. بخصوص اگر در تبلیغات گوگل ادوردز تازه کار هستید و بودجه محدودی دارید. این روش برای افرادی مناسب است که می خواهند سریع ترین زمان ممکن، بیشترین ورودی را بگیرند. چرا که در این حالت ممکن است بودجه روزانه شما به پایان برسد و پس از آن تبلیغ نمایشی نداشته باشد.

در روش پر شتاب هم ممکن است بودجه روزانه شما در ۲ حالت قرار بگیرد. حالت اول زمانی است که بودجه شما کافی باشد که در قسمت قبل توضیح دادیم. حالت دوم زمانی است که بودجه شما به پایان برسد.

زمانی که بودجه روزانه شما به پایان رسیده (EXHAUSTED)

در این حالت نمایش تبلیغ شما به طور کامل متوقف می شود و باید تا ساعت ۱۲ نیمه شب صبر کنید تا روز بعدی فرا برسد و مجددا بودجه روزانه شما شارژ شود.

مدیریت نامناسب هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز
مدیریت نامناسب هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز
بخش ۴

چه روش هایی برای قیمت گذاری کلمات کلیدی داریم؟

تا اینجا دانستیم که می توانیم به ازای هر کلمه کلیدی، یک قیمت به گوگل پیشنهاد دهیم. یعنی می توانیم به گوگل بگوییم که اگر کاربری این کلمه کلیدی را جستجو کرد، تبلیغ ما را دید و پس از کلیک روی آن وارد سایت ما شد، حاضریم انقدر به تو پول بدهیم.

خب، این کار یعنی قیمت گذاری روی کلمات کلیدی. به طور کلی ما ۲ استراتژی (روش) قیمت گذاری روی کلمات کلیدی داریم که عبارتند از:

  • قیمت گذاری دستی (MANUAL BIDDING STRATEGY)
  • قیمت گذاری اتوماتیک (AUTOMATED BID STATEGY)

در ادامه این بخش هر دوی این روش ها را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم.

قیمت گذاری دستی در تبلیغات گوگل ادوردز (MANUAL BIDDING STRATEGY)

MANUAL BIDDING STRATEGY: در یک تعریف ساده، با استفاده از این استراتژی می توانید قیمت تک تک کلمات را به صورت دستی تنظیم کنید. در این روش شما بیشترین میزان کنترل را روی هزینه کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل ادوردز خود خواهید داشت.

البته برای شروع، لازم است یک قیمت پایه (به عنوان مثال ۰/۰۴ درهم) برای کلمات کلیدی خود تعیین کنید. بهتر است قیمت پایه شما حداقل میزان ممکن باشد. زیرا هنوز گوگل نتوانسته امتیاز کیفی شما را برآورد کند و در نتیجه انتخاب قیمت بالا چندان بهینه نخواهد بود.

به عنوان مثال، ممکن است قیمت کلمه ای را ۱ درهم تعیین کنیم، اما پس از مشخص شدن امتیاز کیفی، متوجه شویم که با ۰/۰۲ درهم نیز می توانستیم همان نتیجه را بگیریم. به همین دلیل، بهتر است با یک قیمت پایین کار را شروع کنیم. در ادامه پس از آنکه کمپین ما روی روال افتاد، می توانیم قیمت هر کلمه را هر زمان که خواستیم تغییر دهیم.

ما معمولا برای مشتری هایمان از این روش قیمت گذاری استفاده می کنیم. زیرا کنترل کامل روی هزینه ها خواهیم داشت. به شما هم توصیه می کنم برای شروع از این روش قیمت گذاری استفاده کنید.

البته در صورت استفاده از این روش، لازم است به صورت مداوم قیمت کلمات کلیدی خود را بررسی کنید. زیرا قیمت ها دائما در حال تغییر هستند و گاهی ممکن است روی یک کلمه کلیدی با قیمت پایین تر هم بتوانید تبلیغ خود را نمایش دهید. گاهی هم ممکن است کلمه کلیدی شما حداقل میزان لازم برای نمایش را نداشته باشد (BELLOW FIRST PAGE BID) که در این صورت لازم است قیمت کلمه کلیدی را افزایش دهید.

قیمت گذاری دستی در تبلیغات گوگل ادوردز (MANUAL BIDDING STRATEGY)
قیمت گذاری دستی برای بهینه کردن هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

قیمت گذاری اتوماتیک در تبلیغات گوگل ادوردز (AUTOMATED BIDDING STRATEGY)

AUTOMATED BID STRATEGY: گاهی ممکن است حال و حوصله ای برای قیمت گذاری تک تک کلمات نداشته باشید! خبر خوب این است که گوگل ادوردز برای شما روش های قیمت گذاری جذابی فراهم کرده است. البته، از شوخی که بگذریم، این روش ها امکانات بی نظیری را در اختیار شما قرار می دهند که با استفاده از آنها می توانید نتایج بسیار جالبی از هزینه تبلیغات گوگل ادوردز خود بگیرید.

قیمت گذاری اتوماتیک در تبلیغات گوگل ادوردز (AUTOMATED BIDDING STRATEGY)

با استفاده از روش های قیمت گذاری اتوماتیک، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که به گوگل بگویید چه هدفی از تبلیغات دارید، روی صندلی راحتی خود لم دهید و همه چیز را به گوگل بسپارید!

سیستم گوگل ادوردز اطلاعات اولیه لازم را از شما می گیرد و سپس با استفاده از یادگیری ماشین و الگوریتم های هوش مصنوعی، سعی می کند قیمت کلمات را طوری تنظیم کند تا شما در بهینه ترین حالت به نتیجه دلخواه و مورد انتظارتان برسید.

البته گوگل به زمان نیاز دارد تا بتواند هزینه های شما را در بهینه ترین حالت ممکن تنظیم کند و ممکن است در ابتدای کار، هزینه های شما چندان هم بهینه نباشد!

بنابراین، در صورتی که قصد دارید از استراتژی های اتوماتیک استفاده کنید، باید به گوگل فرصت بدهید تا به مرور زمان کمپین شما را بهینه کند. حتی گاهی ممکن است گوگل به ۱ هفته زمان نیاز داشته باشد.

اما استراتژی های اتوماتیک انواع مختلفی دارند که ما با توجه به نیازمان، می توانیم یکی از آنها را انتخاب کنیم. در ادامه به طور مختصر هر کدام از این روش ها را توضیح می دهیم.

هدفگیری هزینه پرداختی به ازای عمل کاربر (TARGET CPA BIDDING)

اجازه دهید با یک مثال این روش قیمت گذاری را توضیح دهم. فرض کنیم شما یک فرم مشاوره در سایت خود دارید. هدف شما این است که کاربر پس از ورود به سایت، روی گزینه «ثبت درخواست مشاوره» کلیک کند.

هدفگیری هزینه پرداختی به ازای عمل کاربر (TARGET CPA BIDDING) برای بهینه سازی هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

در اینجا، شما می توانید به گوگل بگویید که به ازای هر کلیک روی این دکمه، حاضرید چقدر هزینه کنید. در واقع، ارزش کلیک کاربر روی این دکمه (COST_PER_ACQUISITION) را تعیین می کنید.

پس از این کار، گوگل ادوردز با استفاده از فرایندهای یادگیری ماشین، به گونه ای قیمت کلمات شما را تعیین می کند تا با توجه به CPA اعلام شده، بیشترین نرخ تبدیل را دریافت کنید.

یعنی گوگل ادوردز هزینه ها را روی کلماتی متمرکز می کند که شانس بیشتری برای تبدیل ورودی به مشتری نهایی داشته باشند و در عین حال، به طور متوسط به ازای هر کلیک به میزانی که تعیین کرده اید هزینه شود.

به عنوان مثال، فرض کنیم شما CPA کمپین خود را ۱ درهم تعیین کرده اید. گوگل ادوردز بر این اساس طوری قیمت کلمات کلیدی شما را تنظیم می کند که به طور متوسط به ازای هر تبدیل ۱ درهم مصرف شود. البته گاهی ممکن است گوگل بیشتر از هزینه اعلامی شما مصرف کند، اما همواره تلاش می کند تا قیمت هر کلیک را به CPA اعلامی شما نزدیک کند.

توجه داشته باشید که قبل استفاده از این روش، باید نرخ تبدیل را برای کمپین خود فعال کنید. در قسمت ۶ به طور کامل در مورد نرخ تبدیل و روش فعال سازی آن صحبت کرده ایم.

هدفگیری بر اساس نرخ بازگشت (TARGET ROAS BIDDING)

اگر به خاطر داشته باشید، قبلا در قسمت ۶ توضیح دادم که نرخ تبدیل، یعنی اینکه چند نفر از افرادی که وارد سایت شما شدند، به مشتری نهایی شما تبدیل می شوند.

هدفگیری بر اساس نرخ بازگشت (TARGET ROAS BIDDING) | هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

امکان بسیار جالب دیگری که گوگل دارد، این است که به شما اجازه می دهد تا ارزش هر تبدیل را هم مشخص کنید! به عنوان مثال می توانید به گوگل بگویید که کلیک هر کاربر روی دکمه «ثبت سفارش» چقدر برای شما ارزش دارد (یعنی چه میزان هزینه می کنید و در ازای آن هزینه چه سودی عاید شما می شود).

پس از آنکه ارزش هر تبدیل (CONVERSION VALUE) را تعیین کردید، گوگل قیمت کلمات شما را به گونه ای تنظیم می کند تا علاوه بر رسیدن به بیشترین تعداد مشتری نهایی (CONVERSION)، به بیشترین حاشیه سود هم دست پیدا کنید.

اجازه دهید برای شما مثالی بزنم تا بهتر متوجه این روش قیمت گذاری بشوید. تصور کنید کاربر وارد سایت شما شده و محصولاتی را به سبد خرید خود اضافه کرده است. فرض کنیم هدف شما این باشد که با ازای هر ۱۰۰۰ تومان هزینه تبلیغات، ۵۰۰۰ تومان حاشیه سود داشته باشید (همان ارزش تبدیل CONVERSION VALUE).

در این صورت، شما به دنبال نرخ بازگشت سرمایه (ROAS).( 500%) درصد هستید. یعنی اینکه می خواهید ۵ برابر هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز، سود داشته باشید.

بر این اساس، گوگل ادوردز به صورت اتوماتیک نرخ کلیک کلمات شما را تغییر می دهد تا شما به بیشترین نرخ تبدیل دست پیدا کنید و در عین حال به بازگشت سرمایه ۵۰۰% برسید. در واقع گوگل هزینه های شما را روی کلماتی متمرکز می کند که شانس بیشتری برای رساندن شما به این میزان سود داشته باشند.

به حداکثر رساندن تعداد کلیک (MAXIMIZE CLICKS BIDDING)

به حداکثر رساندن تعداد کلیک (MAXIMIZE CLICKS BIDDING) | هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

MAXIMIZE CLICKS BIDDING : ساده ترین روش قیمت گذاری روی کلمات در گوگل ادوردز است. در این روش، تنها کاری که باید انجام دهید این است که بودجه روزانه کمپین را تنظیم کنید. گوگل باقی کارها را خودش انجام می دهد.

در این روش همانطور که از عنوانش هم مشخص است، گوگل با توجه به بودجه روزانه ای که تعیین کرده اید، سعی می کند قیمت کلمات را به نحوی تغییر دهد (کاهش یا افزایش دهد) تا بیشترین میزان کلیک را دریافت کنید.

البته برای آنکه بهتر بتوانید هزینه ها را کنترل کنید، می توانید برای حداکثر میزانی که گوگل اجازه دارد به ازای هر کلیک هزینه کند، سقف تعیین کنید. به عنوان مثال، اگر سقف مصرف به ازای هر کلیک را ۱ درهم تعیین کنید، گوگل قیمت کلمات شما را بالاتر از ۱ درهم نمی برد.

توجه داشته باشید که گوگل برای رسیدن به بهینه ترین هزینه هر کلیک، به زمان نیاز دارد. پس ممکن است در ابتدای کار، هزینه های شما خیلی بهینه نباشد. اما به مرور زمان گوگل هزینه ها را بهینه تر خواهد کرد. البته در گذشته نه چندان دور، این روش را با نام قیمت گذاری اتوماتیک (AUTOMATIC BIDDING) می شناختند.

حداکثر رساندن تعداد تبدیل (MAXIMIZE CONVERSION BIDDING)

MAXIMIZE CONVERSION BIDDING: در این روش هوشمند هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز قیمت کلمات کلیدی شما را به گونه ای تنظیم می کند تا با توجه به بودجه روزانه، به بیشترین نرخ تبدیل برسید.

حداکثر رساندن تعداد تبدیل (MAXIMIZE CONVERSION BIDDING) هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

البته لازمه استفاده از این روش هم این است که ابتدا دریافت نرخ تبدیل را برای کمپین خود فعال کنید. در خصوص فعال سازی نرخ تبدیل در انتهای قسمت کلمات کلیدی در گوگل ادوردز صحبت کرده ایم.

در نتیجه این کار، گوگل سعی می کند تمرکز هزینه های شما را روی کلماتی بگذارد که منجر به فروش در سایت شما شده اند. در واقع، گوگل با تحلیل آماری و با توجه به سابقه کمپین شما، نتیجه می گیرد که چه کلماتی فروش بیشتری برای شما داشته اند.

به خاطر داشته باشید که در این روش قیمت گذاری، گوگل سعی می کند تا کل بودجه روزانه شما را مصرف کند. بنابراین اگر میزان مصرف شما تا قبل استفاده از این روش، کمتر از سقف بودجه روزانه شما بود، الان نباید از اینکه گوگل کل بودجه روزانه شما را مصرف کند، متعجب شوید.

هدفگیری مکان صفحه (TARGET SEARCH PAGE LOCATION BIDDING)

TARGET SEARCH PAGE LOCATION BIDDING: در این روش، گوگل قیمت کلمات شما را به گونه ای تنظیم می کند (کاهش یا افزایش می دهد) تا تبلیغ شما بالای نتایج طبیعی یا در صفحه اول گوگل نمایش داده شود.

اگر این روش را انتخاب کنید، پس از چند دقیقه تا چند ساعت، قیمت های شما بروزرسانی می شود. همچنین نرخ کلمات شما چندین و چندبار در طول روز تغییر خواهد کرد. به طور کلی هم شما می توانید یکی از گزینه های زیر را هدفگیری کنید:

  • تبلیغ شما بالای صفحه اول نمایش داده می شود
  • تبلیغ شما هر جایی در صفحه اول نمایش داده می شود

هر کدام از گزینه های بالا را انتخاب کنید، گوگل قیمت کلمات شما را بر همان اساس تعیین می کند. البته این روش قیمت گذاری تنها در کمپین هایی قابل اجرا است که در شبکه جستجوی گوگل پیاده سازی شده اند.

گوگل برای در لینک یک نمایش دادن تبلیغات شما تضمینی نمی دهد! بلکه فقط تلاش می کند تا شما به هدف خود برسید.

این مسئله را هم به خاطر داشته باشید که لینک ۱ بودن، لزوما منجر به فروش نمی شود. در واقع، مهم این است که چه هزینه ای برای شما منطقی و بصرف است.

هدفگیری کسب رتبه بهتر (TARGET OUTRANKING SHARE BIDDING)

TARGET OUTRANKING SHARE BIDDING : یکی از روش های قیمت گذاری است که به شما کمک می کند تبلیغ خود را بالاتر از سایت رقیب تان نمایش دهید!

هدفگیری کسب رتبه بهتر (TARGET OUTRANKING SHARE BIDDING) هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

در این روش شما دامنه سایت رقیب خود را به گوگل می دهید و از او می خواهید تا قیمت کلمات را به گونه ای تعیین کند (کاهش یا افزایش دهد) تا تبلیغ شما از رقیب تان بالاتر قرار بگیرد. البته شما می توانید سقف هزینه را هم تعیین کنید.

به عنوان مثال، به گوگل بگویید که نهایتا تا ۳ درهم به ازای هر کلمه هزینه کند و اگر بیش از آن برای بالاتر قرار گرفتن از رقیب هزینه لازم بود، افزایش قیمت اعمال نشود.

این روش قیمت گذاری تنها در کمپین هایی قابل اجرا است که در شبکه جستجوی گوگل پیاده سازی شده اند. همچنین شما تنها می توانید ۱ رقیب (دامنه) را هدفگیری کنید و تبلیغ خود را بالاتر از او نمایش دهید.

در این صورت، گوگل سعی می کند تا تبلیغ شما را بالاتر از تبلیغ سایت هدف شما نمایش دهد. توجه داشته باشید که این استراتژی قصد ندارد تبلیغ شما را در لینک مشخصی قرار دهد. بلکه هدف این است که تبلیغ شما در رتبه بالاتری نسبت به تبلیغ رقیب شما قرار بگیرد. حالا فرقی ندارد که تبلیغ رقیب شما در چه جایگاهی باشد.

هر چند گوگل تلاش می کند تا تبلیغ شما را بالاتر از رقیبتان نمایش دهد، اما همچنان امتیاز کیفی شما، نقش تعیین کننده تری در رتبه تبلیغ تان دارد.

به یاد داشته باشید که گوگل به بیش از ۱ روز زمان نیاز دارد تا بتواند قیمت کلمات شما را بروزرسانی کند. البته گاهی ممکن است تا ۷ روز زمان ببرد تا بهترین نتیجه را بگیرید و بتوانید تغییرات را لمس کنید.

هدفگیری سهم نمایش (TARGET IMPRESSION SHARE)

هدفگیری سهم نمایش (TARGET IMPRESSION SHARE) هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

TARGET IMPRESSION SHARE : در این روش، گوگل ادوردز قیمت کلمات شما را به گونه ای تعیین می کند تا تبلیغ شما در مکان های مختلف صفحه اول بیشترین میزان نمایش را داشته باشد.

با استفاده از این روش، به عنوان مثال می توانید به گوگل بگویید که ۶۵% از سهم نمایش در بالای صفحه را می خواهید. در این صورت، گوگل قیمت کلمات را طوری تنظیم می کند تا به این درصد از نمایش تبلیغ (با توجه به بودجه روزانه و قیمت پرداختی رقبا) در بالای صفحه برسید.

البته شما می توانید حداکثر میزانی که حاضرید به ازای هر کلیک پرداخت کنید را هم تعیین کنید تا گوگل بیش از آنچه که مدنظر شماست مصرف نکند.

روش قیمت گذاری بهینه شده (ENHANCED CPC)

ENHANCED CPC : این استراتژی همچون حد واسطی میان قیمت گذاری دستی و قیمت گذاری اتوماتیک عمل می کند. در این روش، شما قیمت هر کلمه کلیدی را مشخص می کنید (MANUAL BIDDING)، اما به گوگل اجازه می دهید که برای گرفتن بیشترین میزان نرخ تبدیل، قیمت کلمات را تغییر دهد (AUTOMATED BIDDING).

در این صورت، گوگل ادز قیمت کلمات کلیدی شما را کاهش یا افزایش می دهد تا بیشترین میزان مشتری نهایی (نرخ تبدیل) را داشته باشید.

قبلا در مورد استراتژی هدفگیری بر اساس عمل کاربر (TARGET CPA) گفتیم که گوگل بر اساس هزینه پیشنهادی شما (CPA) قیمت کلمات کلیدی را تنظیم می کند. اما در استراتژی ENHANCED CPC، گوگل به حداکثر هزینه ای که حاضرید به ازای هر ورودی (MAX CPC) روی هر کلمه کلیدی پرداخت کنید دقت می کند و اگر احساس کند با افزایش این رقم می تواند نرخ تبدیل را بیشتر کند، اینکار را انجام می دهد و برعکس .

البته به یاد داشته باشید که برای استفاده از این روش قیمت گذاری، لازم است حتما نرخ تبدیل کمپین خودتان را فعال کنید.

بخش ۵

کدام استراتژی قیمت گذاری گوگل ادوردز برای ما مناسب تر است؟

دوستان عزیز، تلاش من این بود که به ساده ترین شکل ممکن انواع روش های قیمت گذاری در گوگل ادوردز را به شما معرفی کنم. امیدوارم مباحث این فصل خیلی برای شما پیچیده نشده باشد.

اما شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که کدام یک از این استراتژی ها برای ما مناسب تر است؟ خب، در خصوص استراتژی قیمت گذاری به صورت دستی که تکلیف تا حدود زیادی مشخص است. این روش تقریبا برای همه مناسب است. بخصوص آنهایی که بودجه محدودی دارند یا می خواهند کنترل کاملی روی هزینه کلماتشان داشته باشند.

اما وضعیت برای استراتژی های اتوماتیک شاید کمی پیچیده تر باشد و دقیقا ندانید که کدام روش برای شما مناسب تر است. البته اصلا نگران نباشید. زیرا در جدولی که برای شما آماده کرده ام، می توانید به راحتی همه این روش ها را باهم مقایسه کنید و ببینید کدامشان با توجه به هدفی که دارید، مناسب تر هستند.

جدول انتخاب استراتژی مناسب برای مدیریت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز
جدول انتخاب استراتژی مناسب برای مدیریت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

به خاطر داشته باشید که شما می توانید هر کدام از استراتژی های بالا را انتخاب کنید. البته برخی از این استراتژی ها به تنظیمات و ملزوماتی نیاز دارند که ابتدا باید آنها را فراهم کنید. همچنین شما هر زمانی که خواستید، می توانید استراتژی خود را تغییر دهید و حالت های مختلف را آزمایش کنید.

پایان قسمت هشتم


بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز: در ادامه مقاله فروش با گوگل ادوردز در قسمت نهم به بحث بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز رسیدیم در این مبحث می خواهیم ببینیم که چگونه تبلیغات و صفحه فرود تبلیغات و همچنین سایت را برای شروع تبلیغات گوگل ادوردز بهینه کنیم.

مقدمه قسمت نهم

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

پایانی برای بهتر شدن نیست!
تا اینجا چیزهای زیادی را با هم بررسی کردیم و چیزهای زیادی را هم یاد گرفتیم. دیدیم که گوگل ادوردز چگونه کار می کند، چگونه کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنیم، متن تبلیغ به چه صورت نوشته می شود، تبلیغ در گوگل چه ساختاری دارد، چه روش هایی برای قیمت گذاری داریم و …

اما (باز هم اما) همراهان عزیز، نمی دانم بگویم خوشبختانه یا متاسفانه، تازه همه چیز شروع شده است! به عبارتی دیگر، راه اندازی تبلیغات گوگل تازه آغاز ماجراجویی شماست و هنوز راه بسیاری را باید طی کنید.

اتفاقا کار شما بیشتر و احتمالا کمی پیچیده تر خواهد شد. مهم ترین کاری که پس از شروع تبلیغ بایستی انجام دهید این است که به طور مداوم تبلیغ خود را بررسی و تا جایی که ممکن است آن را بهینه کنید.

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز
بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

در اهمیت بهینه سازی همین قدر بدانید که این کار در کاهش هزینه های شما تاثیر فوق العاده ای خواهد گذاشت. پس اگر به دنبال فروش بیشتر هستید، اگر می خواهید هزینه های خود را هدفمندتر کنید و اگر می خواهید جلوی هزینه های اضافی را بگیرید، باید به فکر بهینه سازی تبلیغ باشید.

حالا قبل از آنکه بخواهم توضیح دهم که چگونه می توانیم تبلیغ خود را بهینه تر کنیم، اجازه دهید ابتدا به این سوال پاسخ دهم که: چرا بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز می تواند به ما کمک کند؟

بخش ۱

چرا باید کمپین گوگل ادوردز خود را بهینه سازی کنیم؟

واقعیت این است که به اعتقاد شخص من، همیشه راهی برای بهتر انجام دادن کارها وجود دارد. همیشه می شود یک کار را با هزینه مالی و زمانی کمتری انجام داد. اتفاقا چند وقت پیش در یک کتاب خواندم که همه مسائل، راه حل هایی آسان تر از خود آن مسئله دارند و با روش بهتری می توان آنها را حل کرد!

چرا باید کمپین گوگل ادوردز خود را بهینه سازی کنیم؟

خود شما که به احتمال زیاد در حال حاضر صاحب کسب و کار اینترنتی هستید یا در جایی مشغول به کارید، به خوبی با تغییرات دائمی و گاهی سریع بازار آشنا هستید. واقعیت این است که تغییرات در بازار دیجیتال خیلی سریع تر از بازارهای سنتی اتفاق می افتد و همه چیز دائما در حال پیشرفت و تغییر است.

بنابراین به عنوان افرادی که می خواهیم در این بازار رقابت کنیم و کسب و کار خود را توسعه دهیم، باید تلاش کنیم تا بر قطار پیشرفت و توسعه سوار شویم و از رقبایمان عقب نمانیم.

البته از پای منبر که بخواهم پایین بیایم، بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز با ۳ هدف انجام می شود که در ادامه هر یک را برایتان توضیح می دهم.

هماهنگی با آخرین تغییرات گوگل ادوردز و بهره بردن از آنها

گوگل ادوردز دائما در حال پیشرفت و توسعه است و ما همیشه شاهد این حرکت رو به جلو بوده ایم. گوگل ادوردز که الان می بینیم، با گوگل ادوردز ۱ سال قبل تفاوت های بسیار زیادی دارد. این سیستم همواره در حال توسعه و بهینه سازی است هر از چندگاهی ابزارهای جدیدی را به ما معرفی می کند.

بنابراین لازم است همواره در جریان آخرین تغییرات باشیم تا با استفاده از آنها بتوانیم کمپین خود را بهینه تر کنیم. در این مدتی که با گوگل ادوردز آشنا شدم، ابزارها و امکانات جدید و زیادی برای کاربران فراهم شده است که استفاده از آنها هزینه های مالی و زمانی شما را کاهش میدهد.

بررسی وضعیت انواع مولفه ها و متغیرهای کمپین

رقبای شما همواره در حال تغییر قیمت ها و امتیازهای خود هستند. در واقع، بازار شما بازار ثابتی نیست و در این بازار پر تلاطم و خروشان لازم است دائما کمپین خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید سوراخی در کشتی شما ایجاد نشده است!

اگر بخواهم به صورت موردی اشاره کنم، بررسی دائمی کمپین به ما کمک می کند تا:

  • در صورت نیاز، قیمت کلمات کلیدی را کاهش یا افزایش دهیم.
  • از روند هزینه ها، تعداد کلیک، تعداد نمایش و صدها متغیر دیگر مطلع شویم.
  • مطمئن شویم تبلیغ ما فعال است و مشکلی برای نمایش ندارد.
  • میزان فروش خود را به دقت بررسی کنیم.
  • از وضعیت امتیاز کیفی تبلیغ مطلع شویم و در صورت نیاز آن را بهتر کنیم.
  • و…..

اینطور به قضیه نگاه کنید که شما باید از گوگل ادوردز حساب پس بکشید و دقیقا بدانید هزینه های شما را چگونه مصرف می کند!

جلوگیری از ضررهای احتمالی در گوگل ادوردز

این ضرب المثل را هم همه شنیده ایم و به احتمال زیاد همه ما پذیرفته ایم که هر زمان جلوی ضرر را بگیریم، منفعت است! بخصوص اگر این ضرر مالی باشد! در گوگل ادوردز این مسئله بسیار پر رنگ تر است، زیرا گوگل بر سر هزینه ها هیچ تعارفی با هیچ کسی ندارد و کمی بی رحم است!

البته منظورم از بی رحم بودن، بیشتر این است که هر چند گوگل ادوردز همواره به ما توصیه می کند تا برای بهینه تر شدن هزینه ها تلاش کنیم و انصافا راهکارهای خوبی هم در اختیار ما قرار می دهد، اما در نهایت خیلی هم برایش مهم نیست که شما هزینه های تبلیغ را به چه دشواری فراهم می کنید.

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز به شما کمک می کند تا اگر دیدید کلماتی برای شما سود و فروشی نداشته اند، اگر نوع کلمه شما مناسب نیست و به طور کلی اگر در مسیر اشتباهی قدم برداشته اید، خیلی سریع جلوی آن را بگیرید.

در غیر این صورت، شاید روزی بخواهید به داد کمپین خود برسید که دیگر خیلی دیر شده است!

بخش ۲

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز چگونه انجام می شود؟

به طور کلی از ۳ طریق می توانید بهینه سازی کمپین تبلیغات در گوگل ادوردز را انجام دهید که در ادامه هر سه مورد را با هم بررسی می کنیم. البته توجه داشته باشید که برای بهینه سازی، ابتدا لازم است به حساب گوگل ادوردز خود دسترسی داشته باشید.

در غیر این صورت، می توانید از فرد یا آژانســـی که تبلیغات گوگل شما را مدیریت می کند، بخواهید تغییرات مد نظر شما را اعمال کند. برای اطمینان از تغییرات انجام شده نیز می توانید گزارش آخرین تغییرات را از آنها بخواهید.

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز چگونه انجام می شود؟
بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز چگونه انجام می شود؟
بخش ۳

بهینه سازی و بهبود کلمات کلیدی

همانگونه که بارها هم در این مقاله به آن اشاره کرده ام، کلمات کلیدی مهم ترین و اصلی ترین دارایی شما در تبلیغات گوگل ادوردز است! زیرا همه چیز شما حول این کلمات می چرخد. به همین دلیل، باید بیش از هر چیز دیگری، به این کلمات توجه داشته باشید و مطمئن شوید که در بهترین وضعیت قرار دارند.

با توجه به توضیحاتی که خدمت شما عرض کردم، یکی از اولین کارهایی که برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز خود بایستی انجام دهید، بررسی مداوم کلماتی کلیدی است. مهم ترین مزیت این کار هم هدفمندتر شدن هر چه بیشتر هزینه های شما است. در ادامه انواع تغییراتی که می توانیم روی کلمات کلیدی انجام دهیم را مورد بررسی قرار می دهیم.

حذف، ویرایش و افزودن کلمات کلیدی جدید

حذف، ویرایش و افزودن کلمات کلیدی جدید

سوالی که اینجا باید از خود بپرسید این است که: آیا کلماتی که تا الان برای کمپین خود استفاده کرده ام، مناسب هستند؟ آیا توانستم همه کلمات هدفمند را پوشش بدهم؟ آیا کلمه دیگری نمانده که از قلم افتاده شده باشد؟

خب، طبق تجربه به احتمال زیاد کلماتی هستند که در شروع کمپین به آنها توجه نکردیم و شاید از وجودشان بی اطلاع بودیم. اما این مسئله طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

ما معمولا در شروع راه اندازی یک کمپین، سعی می کنیم تا کلمات محدودی را انتخاب کنیم، کلماتی که مطمئن هستیم کاملا هدفمند هستند. اما در ادامه کار، ممکن است ببینیم این کلمات بازدهی کافی را نداشته اند. حتی ممکن است کلمات کلیدی دیگری را پیدا کنیم که اضافه کردن آنها می تواند بازدهی تبلیغ ما را افزایش دهد.

گاهی هم ممکن است کلماتی که اضافه کرده ایم را مناسب نیابیم و تصمیم بگیریم برخی از آنها را حذف کنیم. یعنی ببینیم که روی این کلمات کلیدی هیچ فروشی حاصل نشده و جز افزایش هزینه، دستاورد دیگری برای ما نداشته اند. در گوگل این کار به راحتی قابل انجام است و شما می توانید با چند کلیک ساده کلماتی را حذف، فعال یا موقتا متوقف نمایید.

به عنوان مثال فرض کنیم شما شرکت تعمیرات موبایل دارید و کلمات «تعمیر گوشی اپل» و «تعمیر گوشی سامسونگ» را هدفگیری کرده اید. اما مهندسی که مسئول تعمیر گوشی های سامسونگ است، قرار است چند روز به مرخصی برود.

در این صورت، با توجه به اینکه شما موقتا این خدمات را ارائه نمی دهید، می توانید کلمات مرتبط با تعمیر گوشی سامسونگ را متوقف نمایید و پس از بازگشت مهندس خود، دوباره آن را فعال نمایید.

افزودن کلمات منفی (NEGATIVE KEYWORDS)

افزودن کلمات منفی (NEGATIVE KEYWORDS) برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

اگر بخواهم خیلی ساده برای شما توضیح دهم، کلمات منفی آنهایی هستند که شما به گوگل می گویید روی آنها تبلیغ شما را نمایش ندهد! استفاده از کلمات کلیدی منفی اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند کمپین شما را هدفمندتر کند.

اما چه زمانی باید از کلمات کلیدی استفاده کنیم؟ قبلا در قسمت ۶ انواع کلمات کلیدی گوگل ادوردز را به شما معرفی کردیم. پس حالا دیگر می دانید که کلمات کلیدی ما می توانند در یکی از حالت های تطبیق دقیق، تطبیق گسترده و تطبیق عبارتی قرار داشته باشند.

فرض کنیم کلمه کلیدی «خرید رمان ایرانی» باشد و نوع این کلمه را تطبیق گسترده (BROAD MATCH) تعیین کرده باشیم. در این صورت، هر عبارتی که کاربر جستجو کند و گوگل فکر کند که مرتبط با کلمه کلیدی ما است، تبلیغ ما را به او نمایش می دهد.

به عنوان مثال، اگر کاربری عبارت «کتاب آموزشی رانندگی» را هم جستجو کند، می تواند تبلیغ شما را ببینید (نوع کلمه شما تطبیق گسترده است). اما آیا این کلمه برای شما مناسب است؟ آیا این کاربر به دنبال خرید یکی از کتاب های رمان شماست؟ قطعا خیر!

البته این همه ماجرا نیست. زیرا ممکن است تبلیغ شما روی خیلی از کلمات نامرتبط دیگر هم نمایش داده شود. به عنوان مثال شاید روی کلماتی مثل کتاب درسی، رمان های خارجی، کتب دانشگاهی و صدها کلمه کلیدی دیگر نیز تبلیغ شما نمایش داده شود. فاجعه نیست؟!

حالا باید چه کنیم؟ خب، اگر زود دست به کار شوید، خیلی هم جایی برای نگرانی وجود ندارد. اولین کاری که باید انجام دهیم، این است که این عبارات جستجو شده توسط کاربران را پیدا کنیم. از کجا؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با مفهوم SEARCH TERMS آشنا شویم.

عبارات جستجو (SEARCH TERMS)

خبر خیلی خوب برای شما (به خصوص اگر از نوع کلمات کلیدی تطبیق گسترده یا کلمه ای استفاده می کنید) این است که گوگل ادوردز از تمامی عبارتی که کاربران جستجو می کنند و تبلیغ شما را روی این کلمات می بینند، یک لیست به نام تهیه SEARCH TERMS REPORT ایجاد می کند.

عبارات جستجو (SEARCH TERMS)

برای اینکه بتوانید این لیست را مشاهده کنید، باید به حساب کاربری خود در گوگل ادوردز دسترسی داشته باشید. در غیر این صورت، می توانید از فرد یا شرکتی که تبلیغات گوگل شما را انجام می دهد، درخواست کنید که از این لیست خروجی بگیرد و برای شما ارسال کند.

حالا شما لیستی از تمامی عبارت هایی که کاربران جستجو کرده اند و گوگل تبلیغ شما را به آنها نمایش داده است، در اختیار دارید. مرحله بعد این است که لیست را به طور کامل بررسی کنید و ببینید دقیقا روی چه کلماتی ورودی گرفته اید. سپس کلماتی که هدفمند نیست را انتخاب کنید.

حالا اگر به پنل گوگل ادوردز خود دسترسی دارید، می توانید همانجا این کلمات را به عنوان کلمات منفی به کمپین خود اضافه کنید. در غیر این صورت، می توانید از شرکتی که تبلیغات گوگل شما را انجام می دهد، بخواهید که این کلمات را از کمپین شما حذف کند.

با این کار مطمئن خواهید شد که کمپین شما هدفمند است و جلوی هزینه های اضافی را خواهید گرفت. دقت داشته باشید که لازم است به صورت مداوم این لیست را بررسی کنید، زیرا ممکن است روی کلمات جدیدی ورودی بگیرید که برای شما هدفمند نباشند.

بخصوص اگر کلمات شما در حالت تطبیق گسترده (BROAD MATCH) قرار دارند، بهتر است حداقل روزانه چند بار SEARCH TERMS را چک کنید، زیرا در این حالت احتمال اینکه روی کلمات نامرتبط زیادی ورودی بگیرید بالاست.

حالا بیابید بار دیگر به سراغ مثال ابتدای این بخش برویم. کلمه کلیدی ما «خرید رمان ایرانی» بود. اما پس از آنکه لیست SEARCH TERMS را بررسی کردیم، متوجه شدیم که سایت ما روی کلماتی مانند: کتاب درسی، رمان های خارجی، کتب دانشگاهی و حتی خرید کتاب الکترونیکی هم ورودی گرفته است. قطعا این کلمات برای ما هدفمند نیستند. در نتیجه باید به لیست کلمات منفی ما اضافه شوند.

پس از انجام این کار، گوگل تبلیغ ما را روی این عبارت ها نمایش نخواهد داد. به عنوان مثال، اگر کاربری عبارت «کتب دانشگاهی» را جستجو کند، دیگر تبلیغ ما را نخواهد دید، زیرا ما به گوگل گفته ایم که این کلمه را در لیست کلمات منفی کمپین قرار دهد.

عبارات جستجو و بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز
عبارات جستجو و بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

تنظیم قیمت کلمات کلیدی در گوگل ادوردز

همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردم، نرخ کلمات کلیدی شما در گوگل ادوردز عدد ثابتی نیست و به عوامل زیادی مانند قیمت پیشنهادی رقبا و امتیاز کیفی شما بستگی دارد. رقبای شما دائما قیمت کلمات کلیدی را تغییر می دهند. بنابراین لازم است حداقل روزی یک بار نرخ کلمات خود را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را کاهش یا افزایش دهید.

البته زمانی نیاز به تغییر قیمت دارید که از قیمت گذاری دستی استفاده کنید. زیرا با استفاده از استراتژی های اتوماتیک، گوگل ادوردز قیمت کلمات شما را به صورت خودکار تغییر خواهد داد. در مورد استراتژی های قیمت گذاری به طور مفصل در قسمت ۸ صحبت کرده ایم.

چه زمانی قیمت کلمات کلیدی را افزایش دهیم؟

افزایش قیمت کلمات معمولا به ۲ دلیل اصلی انجام می شود.

فعال کردن کلمه کلیدی: گاهی برخی از کلمات کلیدی به دلیل پایین بودن قیمت پیشنهادی شما غیر فعال می شوند و در حالت پایین تر از حد لازم برای قرارگیری در صفحه اول (BELOW FIRST PAGE BID) قرار می گیرند. در این شرایط، برای اینکه تبلیغ شما روی آن کلمه به کاربر نشان داده شود، لازم است قیمت کلمه را افزایش دهید.

بالاتر بردن جایگاه تبلیغ: گاهی ممکن است بخواهید تبلیغ خود را در جایگاه بالاتری از نتایج گوگل نمایش دهید. برای رسیدن به این هدف می توانید قیمت کلمات کلیدی خود را افزایش دهید. البته توصیه می کنیم افزایش قیمت را تا جایی اعمال کنید که برای شما صرفه اقتصادی داشته باشد.

چه زمانی قیمت کلمات کلیدی را کاهش دهیم؟

چه زمانی قیمت کلمات کلیدی را کاهش دهیم؟

گاهی هم لازم است قیمت کلمه کلیدی خود را کاهش دهید. به عنوان مثال، ممکن قیمت پیشنهادی که روی یک کلمه کلیدی تنظیم کرده اید، ۱/۵ درهم و تبلیغ شما با این قیمت در بالای صفحه نمایش داده شود.

در صورتی که ممکن است با ۱/۲ درهم نیز در همان رتبه نمایش داشته باشید. پس بهتر است قیمت این کلمه کلیدی را کاهش دهید تا هزینه های شما به صرفه تر باشد.

بخش ۴

بهینه سازی و بهبود امتیاز کیفی در گوگل ادوردز

در این مقاله بارها به شما توضیح داده ام که چرا کیفیت تبلیغ برای گوگل اهمیت زیادی دارد. درست است که گوگل به فکر کسب درآمد است، اما باید توجه داشته باشیم تا زمانی که رضایت مخاطبانش را جلب نکند، درآمدی هم نخواهد داشت! بنابراین هر چقدر کیفیت کار شما به عنوان تبلیغ دهنده بالاتر باشد، رضایت مخاطبان بیشتر جلب می شود.

در نتیجه، گوگل به حیات خود ادامه می دهد و به پاس زحمات شما، با هزینه کمتری و در جایگاه بالاتری تبلیغ شما را نمایش خواهد داد.

قبلا در قسمت ۳ در مورد چگونگی امتیاز دهی گوگل ادوردز صحبت کردیم و دانستیم که گوگل با توجه به ۳ معیار نرخ کلیک، مرتبط بودن و تجربه کاربر از صفحه فرود، به ازای هر کلمه کلیدی از ۱۰ نمره به شما امتیاز می دهد.

اما امتیازی که می گیرید ثابت نیست و ممکن است در طول زمان کاهش یا افزایش یابد. به عنوان مثال ممکن است شما روی یک کلمه کلیدی در ابتدا امتیاز ۸ از ۱۰ بگیرید اما پس از گذشت چند روز، امتیاز شما روی همان کلمه به ۶ از ۱۰ کاهش پیدا کند.

در اینجا، ما باید تلاش کنیم که تا جای ممکن امتیازهای خودمان را افزایش دهیم. در ادامه مهم ترین کارهایی که باید انجام دهیم تا امتیاز کیفی بالاتری داشته باشیم را مورد بررسی قرار می دهیم.

متن تبلیغ خود را بهتر کنید

متن تبلیغ اولین لحظه آشنایی شما با مشتری است. در واقع متن تبلیغ اولین و حتی مهم ترین چیزی است که کاربران می بینند. بنابراین باید سعی کنیم تا بهترین متن تبلیغ را داشته باشیم.

به عبارتی دیگر یکی از مهم ترین راه های بهینه سازی، بهبود متن تبلیغ است. یعنی اینکه شما متن تبلیغ خود را هم از نظر جذاب بودن و هم از نظر پوشش کلمات کلیدی بهتر کنید.

این کار موجب می شود تا امتیاز شما در شاخص های مرتبط بودن و نرخ کلیک افزایش پیدا کند و در نتیجه هزینه های شما را کاهش خواهد یافت.

بگذارید حقیقتی را بگویم؛ مسئله این است که هر چه تبلیغ شما کلیک بیشتری جذب کند، گوگل هم راضی تر است، زیرا گوگل با استفاده از کلیک شما کسب درآمد می کند. پس گوگل متن هایی کلیک بیشتری جذب می کنند؟ برای اینکه متن ما بهتر شود چه کنیم؟

قبل از آنکه به سوالات بالا پاسخ دهم، از شما می خواهم که همین حالا کلمه «طراحی سایت» را در گوگل جستجو کنید. نگاهی به متن های تبلیغ بیاندازید. کدام را انتخاب می کنید؟ دلیل انتخاب شما چه بوده است؟ قطعا چیزی در متن بوده که توانسته نظر شما را جلب نماید و شما آن را بیش از سایر متن ها دوست داشته اید.

بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

اینطور به قضیه نگاه کنید که متن تبلیغ شما همچون قلاب ماهی گیری است ماهی های درشتی بگیرد!

پس لازم است از کرم ها و طعمه های جذابی استفاده کنید تا نظر ماهی های محترم را جلب نمایید. به یاد داشته باشید که شما تنها ماهیگیر این دریاچه نیستید و ماهیگیران زیادی در حال رقابت با شما هستند و برخی هم از طعمه های چاق و چله تری استفاده می کنند!

در ادامه قرار است به شما ماهیگیری را یاد بدهیم تا شما هم بتوانید طعمه های خوشمزه تری برای ماهی های ارزشمند خود فراهم کنید!

از کلمه جذاب استفاده کنید

استفاده از کلمات قدرت یا کلماتی مانند رایگان، فوری، بهترین، ارزان ترین و…. باعث می شود متن تبلیغ شما جذاب تر شود. در نتیجه نظر کاربران بیش از پیش جلب می شود و احتمال اینکه از بین متن های تبلیغ موجود، متن شما را انتخاب کنند، افزایش می یابد.

ما در تجربه دیده ایم که افزودن کلمه «رایگان» چه تاثیر بالایی در افزایش نرخ کلیک تبلیغ دارد.

استفاده از کلمات جذاب برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز
استفاده از کلمات جذاب برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

مزیت های کسب و کار خودتان را به متن تبلیغ اضافه کنید

همان طور که قبلا هم گفتیم، مزیت هایی که شما نسبت به سایر کسب و کارها دارید، می تواند از مهمترین دلایل استفاده مشتری از محصولات یا خدمات شما باشد.

اگر از شما بپرسیم که چرا فلان محصول را از فلان فروشگاه اینترنتی خریداری کرده اید، چه پاسخی دارید؟ ممکن است در جواب بگویید: چون معتبر است، ارسال رایگان دارد، چون تضمین بازگشت وجه می دهد، چون پشتیبانی دائمی و رایگان دارد و …

هرچند ممکن است دلیل شما صرفا داشتن ارسال رایگان یا پشتیبانی دائمی نباشد، اما قطعا این موارد انگیزه بیشتری برای خرید به شما می دهد. اینطور فکر کنیم که یک کالای مشابه در ۲ فروشگاهی اینترنتی وجود داشته باشد. یک فروشگاه علاوه بر ارسال رایگان، تا ۷ روز تضمین بازگشت وجه می دهد و در مقابل فروشگاه دوم هیچکدام از این دو مزیت را ندارد. بدیهی است که شانس فروش فروشگاه اول خیلی بیشتر است!

مزیت های کسب و کار خودتان را به متن تبلیغ اضافه کنید

البته بین داشتن مزیت و اعلام کردن آن تفاوت زیادی وجود دارد! گاهی ممکن است شما مزایایی داشته باشید که فقط خودتان بدانید و این مزیت ها را همچون رازی سر به مهر در سینه خود نگهداری کنید!

اما دوستان، نه تنها باید مزیت های تان را به اطلاع همه برسانید، بلکه باید آن ها را در گوش مشتری فریاد بزنید! اینکه شما پشتیبانی شبانه روزی دارید وبرای داشتن آن هزینه می کنید، نباید از دید مشتریان شما پنهان بماند. پس بهترین کار این است که مزیت های خودتان را در متن تبلیغات خود اعلام کنید.

با استفاده از این کار می توانید نظر مخاطبان را جلب کنید و در نتیجه هم فروش شما افزایش می یابد و هم به واسطه افزایش امتیاز نرخ کلیک، هزینه تبلیغات شما کاهش خواهد یافت.

از فراخوان عمل (CALL TO ACTION) استفاده کنید

فراخوان عمل یعنی اینکه از کاربران خود بخواهید یک کاری را انجام دهند! این مورد را شخصا بارها تجربه کرده ام که استفاده از یک فراخوان عمل در متن تبلیغ، چه تاثیری بر جذب کاربران دارد.

در این قسمت خوبه که یک داستان را برای شما تعریف کنم. یکی از مشتریان ما خدمات تخلیه چاه ارائه می کرد. مشکل بسیار بزرگ دوستانی که در حوزه تخلیه چاه از تبلیغات گوگل استفاده می کردند، این بود که نرخ کلیک بسیار پایینی داشتند. یعنی معمولا کاربران روی متن تبلیغ شان کلیک نمی کردند.

دلیلش هم این بود که این دوستان عزیز در متن تبلیغات خود ، شماره تماس خود را قرار می دادند و کلی هم خوشحال بودند که کاربران پس از دیدن شماره تماس ، بدون اینکه روی تبلیغ کلیک کنند و هزینه ای از حساب گوگل ادوردز آن کسر شود، با آنها تماس می گیرند، اما این یک اشتباه مرگ آور بود ! چرا ؟!

اولین دلیل

اول آنکه استفاده از شماره تماس در متن تبلیغ بر خلاف تبلیغات گوگل است. گوگل محل مشخصی برای استفاده شماره تماس دارد که به آن افزونه تماس (CALL EXTENSION) گفته می شود. غیر از این افزونه ، هر قسمت دیگری از متن تبلیغات تان که شماره تماس درج کنید، بر خلاف قوانین گوگل است و اگر گوگل متوجه این مسئله بشود ، سریعا تبلیغ شما را متوقف کرده و حتی ممکن است به جرم دور زدن قوانین گوگل ، حساب گوگل ادوردز تان هم مسدود شود!

دومین دلیل

مسئله دوم این است که شاید تصور کنید که اگر کاربران روی متن تبلیغ کلیک نکنند، به نفع شماست، چون هزینه ای از حساب شما کسر نمی شود. اما این باور به صورت کامل اشتباه است. چون با این کار نرخ کلیک تبلیغ شما کاهش پیدا می کند.

در نتیجه امتیاز تبلیغات شما در شاخص نرخ کلیک کاهش می یابد و در نهایت هزینه های شما سر به فلک خواهد کشید! به عبارتی دیگر ، نه تنها کلیک نکردن کاربران روی تبلیغ اصلا خوب نیست ، بلکه کاملا به ضرر شماست.

دلیل سوم

مسئله سوم این است که قسمت های مختلف متن تبلیغ برای آن هستند که شما محتوای جذاب و مرتبط در آن ها قرار دهید. یعنی بتوانید از کلمات کلیدی و محتوای جذاب استفاده کنید. نه اینکه تعدادی عدد پشت سرهم ردیف کنید که از نظر گوگل هیچ معنایی هم ندارد! این کار باعث می شود امتیاز شما در شاخص مرتبط بودن کاهش یابد و در نتیجه هزینه های شما افزایش یابد.

حالا برگردیم به مثالی که ابتدا برای شما آوردم. دوستان عزیزی که در حوزه تخلیه چاه فعالیت می کردند، به خاطر عدم رعایت ۳ نکته بالا، کاری کردند که قیمت کلمات کلیدی شان افزایش یابد و به دست خودشان بازارشان را گران کردند.

از فراخوان عمل (CALL TO ACTION) استفاده کنید

ما که از این مسائل با خبر بودیم ، پس از کلی رایزنی، عرق ریزی و اجتهاد! توانستیم رضایت این مشتری را جلب و شماره تماسش را متن تبلیغ حذف کنیم.

علاوه بر آن ، چون می دانستیم که نرخ کلیک پایین یکی از بزرگ ترین مشکلات تبلیغ دهندگان در این صنف است. در متن تبلیغ یک فراخوان عمل بسیار ساده قرار دادیم با این عنوان که : برای مشاهده تعرفه ها کلیک کنید!

با همین دو تغییر ساده ، به طرز بسیار جالبی امتیازهای نرخ کلیک و مرتبط بودن تبلیغ این مشتری افزایش پیدا کرد و در نتیجه ، هزینه ها کاهش چشمگیری یافت! و البته مشتری ما هم بسیار خوشحال شد.

داستا بالا به همه ما نشان داد که استفاده از فراخوان عمل در متن تبلیغات چه تاثیر فوق العاده ای دارد. پس همین الان دست به کار شوید و با اندکی تغییر در متن تبلیغ امتیاز های خود را افزایش دهید.

بخش ۵

صفحات سایت خود را بهبود دهید

یکی از معیارهای مهم امتیاز دهی که قبلا هم در مورد آن صحبت کردیم ، تجربه کاربر از صفحه فرود است. صفحه فرود همان صفحه از سایت شماست که کاربر پس از کلیک روی تبلیغ وارد آن می شود. هرچقدر کیفیت این صفحه بالاتر باشد، کاربر شما راضی تر خواهد بود.

کیفیت سایت و صفحه فرود برای گوگل بسیار با اهمیت است. تا جایی که گاهی به برخی از مشتریان پیشنهاد دادیم که سایت خودشان را به صورت کامل تغییر دهند. زیرا متوجه شدیم که به احتمال زیاد کاربری که وارد این سایت می شود، نه تنها خرید نمی کند، بلکه برای برداشتن کلاهش هم به آن سایت بر نمی گردد!

در صورتی که در این شاخص امتیاز کافی نگرفته اید، بهتر است تلاش کنید تا رابط کاربری سایت خود را بهتر کنید. برای بهتر شدن سایت تان پیشنهاد می کنم اقداماتی که در ادامه می خوانید را انجام دهید.

محتوای سایت را مرتبط تر و جذاب تر کنید

سعی کنید محتوای مرتبط با تبلیغات گوگل ادوردز را به سایت تان اضافه کنید. هرچقد محتوای سایت شما جذاب تر و مرتبط تر باشد، شانس ماندگاری مخاطب در سایت بیشتر می شود. همچنین گوگل ادوردز هم مطمئن می شود که محتوای سایت شما با محتوای تبلیغ و کلمات کلیدی همخوانی دارد و در نتیجه روی شما بیشتر حساب باز می کند.

به عنوان مثال خوب استکه کلمات کلیدی شما در محتوای صفحه فرود نیز وجود داشته باشد تا گوگل متوجه ارتباط میان کلمه کلیدی و صفحه فرود شود. به علاوه، بهتر است که در مورد محصولات و خدمات خود کامل و شفاف توضیح دهید. این کار به ماندگاری و جلب اعتماد کاربر کمک می کند و در نهایت شانس فروش شما را افزایش خواهد داد.

مطمئن شوید که سرعت سایت تان مناسب است

مطمئنا هیچ چیزی به اندازه سرعت پایین باز شدن یک سایت اعصاب خود کن نیست ! اینطور نیست!؟ من خودم هر وقت با همچین سایتی برخورد می کنم سعی می کنم هر چه سریعتر سایت را ببندم و فرار کنم!

پس دوستان عزیز، اگر می بینید که سایت شما به دلیل مشکلات فنی سرعت پایینی دارد هر چه سریعتر دست به کار شوید و مشکل را برطرف سازید. زیرا نه خدا از سایت کند خوشش می آید، نه خلق خدا و نه گوگل ادوردز!

بالابردن سرعت سایت برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز
بالابردن سرعت سایت برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

اگر کیفیت و سرعت سایت شما خیلی پایین است یا طراحی آن قدیمی است، پیشنهاد می کنیم کلا سایت خود را تغییر دهید. اگر هم طراحی سایت جدید برای شما دشوار و هزینه بر است، می توانید از تیم طراح سایت آکادمی وبکیما استفاده کنید.

بچه های طراحی سایت وبکیما خیلی زود یک سایت کاملا حرفه ای و مطابق با نیاز های شما و البته گوگل ادوردز! برایتان طراحی می کنند آن هم با هزینه ای بسیار کم که خودتان شگفت زده خواهید شد! تنها کافیست به صفحه سفارش طراحی سایت مراجعه کنید و فرم درخواست طراحی سایت را پر کنید. و خیلی زود سایت حرفه ای و زیبای خود را تحویل بگیرید.

مطمئن شوید سایت تان ریسپانسیو است

ریسپانسیو بودن یک سایت یعنی اینکه در تمامی دستگاه های موبایل و تبلت با سایزهای مختلف به صورت کامل و صحیح نمایش داده شود.

امروزه بیشتر کاربران اینترنت را کاربران موبایل ها تشکیل می دهند. بنابراین گوگل اهمیت بسیار زیادی را برای کاربران موبایل قائل است. اگر سایت شما نمایش مناسبی در موبایل ندارد، بهتر است هر چه سریع تر به فکر چاره باشید. در غیر این صورت ممکن است مشتریان زیادی را از بدهید.

البته تا زمانی که این مشکل برطرف شود، می توانید نمایش تبلیغ را روی دستگاه موبایل ببندید. در این صورت تبلیغ شما تنها برای کاربرانی نمایش داده می شود که از دستگاه های تبلت و دسکتاپ برای جستجو در گوگل استفاده می کنند.

مطمئن شوید کاربران را به صفحه درستی هدایت می کنید

به خاطر داشته باشید که هر چقدر کاربران را هدفمندتر به صفحات سایت خود بفرستید، امتیاز بالاتری می گیرید و رضایت کاربر و شانس خریدش هم افزایش خواهد یافت. این مسئله کاملا بدیهی است.

گاهی به سایت مشتری نگاه می کنیم و می بینیم همه محصولاتش را تنها در یک صفحه معرفی کرده است. این مسئله می تواند منجر به کاهش رضایت کاربران شود. به عنوان مثال، فرض کنیم شما به دنبال خرید هندزفری سامسونگ هستید. اما پس از کلیک روی تبلیغ به صفحه ای هدایت می شوید که در آن لوازم جانبی تمامی برندها وجود دارد. قطعا پیدا کردن هندزفری سامسونگ میان این همه محصول دشوار است. حتی گاهی شاید تصور کنید که این سایت محصول مورد نظر شما ندارد.

بنابراین به شما توصیه می کنیم که تا جای ممکن، به ازای هر دسته محصول یا خدمات، صفحه جداگانه در سایت خود ایجاد کنید و به جای اینکه همه کاربران را به صفحه اصلی سایت خود هدایت کنید، هر کاربر را متناسب با نیازی که دارد، به صفحه داخلی همان محصول بفرستید.

استفاده از گواهی SSL هم توصیه می شود

با استفاده از این گواهی (که از سرویس هاستینگ خود می توانید آن را دریافت کنید)، دامنه سایت شما از HTTP به HTTPS تغییر می کند. البته بدون داشتن این گواهی همچنان می توانید در گوگل تبلیغ کنید، اما گوگل ادوردز توصیه می کند که تبلیغ دهندگان حتما گواهی SSL را دریافت کنند و به سایت هایی که فاقد این گواهی هستند، اخطار می دهد. پیشنهاد می کنم مقاله ۱۰ شرکت برتر هاستینگ ایران را برای خرید بهترین هاست از آکادمی وبکیما از دست ندهید.

بخش ۶

تقسیم حساب به چند کمپین و گروه تبلیغاتی

همانطور که قبلا هم گفتم، اگر به دنبال این هستید که گوگل ادوردز امتیاز خوبی به تبلیغ شما بدهد، لازم است یک ارتباط منطقی میان کلمات کلیدی، متن تبلیغ و سایت خود ایجاد کنید.

تقسیم حساب به چند کمپین و گروه تبلیغاتی

بر این اساس، باید تلاش کنیم که تا جای ممکن از کلمات کلیدی خود در متن تبلیغ استفاده کنیم. به چه دلیل؟ خب طبیعی است که کاربر در متن تبلیغ شما به دنبال چیزی باشد که جستجو کرده است. به عنوان مثال، اگر کاربری در گوگل عبارت «خرید کتاب دانشگاهی» را جستجو کند، قطعا دوست دارد در متن تبلیغ شما ببیند که شما کتاب دانشگاهی می فروشید. در واقع، اگر این کاربر در متن تبلیغ ببیند که شما کتاب رمان دارید، به احتمال خیلی زیاد روی تبلیغ شما کلیک نخواهد کرد.

پس اینکه از کلمات کلیدی خود در متن تبلیغ استفاده کنید، اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که ردپایی از کلمات کلیدی شما در متن تبلیغ وجود نداشته باشد، هم شانس شما برای فروش کاهش می یابد و هم امتیاز کمتری از گوگل دریافت می کنید. زیرا از نظر گوگل کلمات کلیدی شما با متن تبلیغ مرتبط نیستند.

ولی مساله اینجاست که متن تبلیغ شما محدود است. یعنی شما از تعداد کاراکترهای محدودی می توانید در متن تبلیغ خود استفاده کنید. (به طور مفصل در قسمت ۷ به این موضوع پرداخته ایم.)

حالا این را تصور کنید که شما حدود ۲۰۰ کلمه کلیدی را هدف گرفته اید. آیا در متن تبلیغی که تعداد کاراکترهای محدودی را می توانیم در آن بنویسیم، امکان نوشتن تمامی این ۲۰۰ کلمه وجود دارد؟ آیا می توان تمامی کلمات کلیدی را در متن تبلیغ جای داد؟ خب، کاملا بدیهی است که همچنین چیزی ممکن نیست.

پس چه کنیم؟ چگونه از همه این کلمات در متن تبلیغ استفاده کنیم؟ تعداد کلمات را کم کنیم؟! خب، دوستان عزیز، شما راهکار ساده ای برای این مسئله دارید. کافی است به جای اینکه به هر قیمتی کلمات کلیدی خود را متن تبلیغ بگنجانید، آنها را دسته بندی کنید!

سپس برای دسته بندی های اصلی خود چندین کمپین ایجاد کنید. مثلا یک کمپین برای کتاب های درسی و یک کمپین برای کتاب های ادبی.

سپس برای دسته های زیر مجموعه هر کدام یک گروه تبلیغاتی (AD GROUP) جداگانه ایجاد کنید، مثلا کتاب های درسی پیش دانشگاهی، دانشگاهی و… همانطور که قبلا گفتیم، یک گروه تبلیغاتی می تواند دارای متن تبلیغ و صفحه فرود جداگانه ای باشد. بنابراین می توانید خیلی راحت به کسانی که عبارت کتاب دانشگاهی را جستجو می کنند یک تبلیغ کاملا مرتبط نمایش دهید و آنها را دقیقا به صفحه مربوط از سایت خود بفرستید.

راه اندازی گروه های تبلیغاتی مختلف برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز
راه اندازی گروه های تبلیغاتی مختلف برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز

مثالی دیگر در رابطه با گروه بندی تبلیغات در گوگل ادوردز

برای آنکه بهتر متوجه موضوع بشوید، اجازه دهید یک مثال دیگر هم برای شما بزنم. فرض کنیم یک سایت فروش ظروف پلاستیکی داشته باشیم.

ما چند کلمه کلیدی مختلف برای تبلیغ خود در نظر گرفته ایم که عبارتند از: خرید ظروف پلاستیکی، خرید اینترنتی ظروف پلاستیکی، خرید بشقاب پلاستیکی، خرید لیوان پلاستیکی، قیمت لیوان پلاستیکی، قیمت پلاستیکی و…..

به کلمات بالا نگاه کنید. قطعا نمی توانیم همه این کلمات را در یک متن تبلیغ قرار دهیم. راهکار چیست؟ ما باید کلمات را دسته بندی کنیم. البته شاید ساخت ۳ کمپین متفاوت برای این مثال کمی زیاده روی باشد. برای همین می توانیم زیر کمپین اصلی خود، ۳ گروه تبلیغاتی بسازیم که ۳ کلمه کلیدی ظرف، لیوان و بشقاب را به صورت جداگانه هدف بگیرند. به این ترتیب می توانیم ۳ متن تبلیغاتی متفاوت هم بنویسیم.

به نظر شما این کار بهتر نیست؟ تازه با این کار قضیه جالب تر هم می شود. زیرا وقتی شما کلمات کلیدی خود را دسته بندی می کنید، می توانید به جای اینکه همه کاربران را به صفحه اصلی سایت خود بفرستید، هر کاربر را دقیقا به صفحه همان محصولی هدایت کنید که جستجو کرده است.

به عنوان مثال، می توانید کاربرانی که کلمه خرید لیوان پلاستیکی را جستجو می کنند را مستقیما به صفحه دسته بندی لیوان های پلاستیکی خود هدایت کنید.

با دسته بندی مناسب کلمات کلیدی، هم کمپین شما ساختار بهتری پیدا می کند، هم امتیاز کیفی تبلیغ شما افزایش می یابد و هم هزینه های شما کاهش می یابد. مهمتر اینکه کاربر رضایت بیشتری از سایت شما خواهد داشت و در نتیجه، شانس فروش شما افزایش می یابد.

در نظر داشته باشید که هر چه شما بتوانید سایت خود را هدفمندتر تبلیغ و کاربر را دقیقا به آنچه که می خواهد برسانید، قطعا بازدهی تبلیغ شما بیشتر خواهد بود.

پس اگر تا الان کلمات خود را دسته بندی نکرده اید، آستین هایتان را بالا بزنید. یک بار دیگر لیست کلمات کلیدی خود را ببینید. سعی کنید کلمات را به طور منطقی دسته بندی کنید و در صورت نیاز برای هر دسته یک تبلیغ جداگانه بزنید.

طبق اعلام گوگل ادوردز ۱۰ الی ۱۵ کلمه کلیدی برای هر گروه تبلیغاتی کافی است و اگر تعداد کلمات یک تبلیغ بیش از این است، بهتر است کلمات را دسته بندی کرده و در گروه های تبلیغاتی جدیدی قرار دهیم تا به بهترین شکل بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز را انجام داده باشیم.

پایان قسمت نهم


انواع تنظیمات در گوگل ادوردز

انواع تنظیمات در گوگل ادوردز: در قسمت نهم مقاله فروش با گوگل ادوردز با بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادوردز آشنا شدید حالا در قسمت دهم می خواهم کمی در رابطه با انواع تنظیمات در گوگل ادوردز بحث کنیم. پس با ادامه مقاله فروش با گوگل ادز همراه آکادمی وبکیما باشید.

مقدمه قسمت دهم

با تنظیمات گوگل، دقیق تر بخواهید!

خب، تا اینجا با سیستم بسیار جالب گوگل ادوردز آشنا شدیم و قابلیت های فوق العاده آن را بررسی کردیم. اما بد نیست بدانید که گوگل ادوردز هنوز ویژگی های جالب دیگری نیز دارد که تا اینجا برای شما رو نکرده ایم!

همه تلاش گوگل این است که بتواند به هدفمندترین شکل ممکن، دست تبلیغ دهنده را در دست مشتری قرار دهد و پیوندشان را مبارک کند! به همین دلیل، امکانات متنوعی در اختیار شما قرار می دهد تا به هدفمندترین شکل ممکن بتوانید تبلیغ خود را مدیریت کنید.

به عنوان مثال، شما می توانید زمان نمایش، مکان نمایش، بودجه روزانه و تنظیمات بی شمار دیگری را برای کمپین خود اعمال کنید تا کنترل و مدیریت بهتری رو هزینه های خود داشته باشید.

آشنایی شما با این امکانات و آموزش نحوه استفاده درست از آنها قطعا موجب افزایش هدفمندی تبلیغ و بهینه شدن هزینه هایتان خواهد شد.

بخش ۱

زمان نمایش تبلیغ را تنظیم کنید

زمان نمایش تبلیغ را در گوگل ادوردز تنظیم کنید

تکلیف کسب و کارهای سنتی که کاملا مشخص است. هر زمانی که بخواهند به مسافرت بروند یا اگر ایام تعطیلاتی داشته باشند، کافی است کرکره مغازه خود را پایین بکشند و یک قفل بزرگ بر آن بزنند و جانمی جان گویان راهی مقصد شوند.

اما تکلیف شمایی که کسب و کار اینترنتی دارید و در دنیای دیجیتال محصولات خود را می فروشید چیست؟ آیا حق ندارید تعطیلات داشته باشید؟ معلوم است که دارید. گوگل ادوردز به شما اجازه می دهد که هر روز و هر ساعتی که می خواهید، بتوانید تبلیغ خود را فعال نگه دارید و هر زمان که اراده کنید، تبلیغ را متوقف کنید و کرکره را پایین بکشید!

به عنوان مثال شما می توانید به گوگل بگویید که تبلیغ شما را هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر نمایش بدهد، سپس نمایش را متوقف و مجددا از ساعت ۱۵ تا ۲۲ نمایش آن را فعال کند. شما حتی می توانید در ساعاتی از روز شدت نمایش تبلیغ را کم و زیاد کنید!

به عنوان مثال می توانید میزان نمایش در بازه صبح تا ظهر تبلیغ خود را ۲ برابر میزان نمایش در شب تنظیم کنید. بر این اساس گوگل بودجه روزانه شما را در بازه صبح تا ظهر متمرکز می کند. بنابراین شما می توانید هر محدودیتی که از نظر زمانی مد نظرتان هست را برای نمایش تبلیغ خود را اعمال کنید.

معمولا یکی از سوالاتی که مشتریان از ما می پرسند این است که چه زمانی برای نمایش تبلیغ بهتر است؟ پاسخ ما هم این است که هر زمان که شما پاسخگو هستید و می توانید از درخواست های مشتریان خود پشتیبانی کنید.

یعنی اگر شما یک دفتر مشاوره تحصیلی داشته باشید و قرار باشد مشتری با شما تماس بگیرد، در این صورت می توانید نمایش تبلیغ را به ساعات اداری محدود کنید. اما اگر کاربر شما برای خرید نیازی به تماس گرفتن ندارد، پس نیازی به محدودیت نیست.

بخش ۲

هدفگیری جغرافیایی تبلیغ را تنظیم کنید

هدفگیری جغرافیایی تبلیغ را در گوگل ادوردز تنظیم کنید

از ویژگی های عالی تبلیغات در گوگل ادوردز این است که به شما اجازه می دهد تا هر جایی که می خواهید را هدفگیری کنید. یعنی شما می توانید تبلیغ خودتان را بر اساس هدفگیری مکانی و جغرافیایی نمایش دهید.

به عنوان مثال می توانید به گوگل بگویید که تنها در یکی از منطقه های شهر نیویورک تبلیغ شما را نشان دهد یا اینکه در فلان مناطق به هیچ وجه تبلیغ شما را نمایش ندهد.

اما متاسفانه به دلیل تحریم ها، نمی توانیم به طور مستقیم ایران یا منطق شهری مختلف در ایران را هدفگیری کنیم. بنابراین، عملا نمی توانیم از این مزیت استفاده کنیم.

اما از این ویژگی گوگل هم دست خالی بر نمی گردیم، زیرا به اصل استفاده حداکثری از امکانات حداقلی اعتقاد راسخ داریم! بر این اساس، هر چند نمی توانیم به طور مستقیم ایران را مورد هدفگیری قرار دهیم، می توانیم نمایش تبلیغات را برای کشورهایی مانند افغانستان و تاجیکستان متوقف کنیم. زیرا ممکن است شهروندان این کشورها به زبان فارسی کلمات کلیدی ما را جستجو کنند.

بدین ترتیب تقریبا مطمئن خواهیم بود که کاربران ایرانی را جذب می کنیم. زیرا قطعا فردی که در سوئیس زندگی می کند، به فارسی دنبال خرید لوازم آرایش نمی گردد!

البته در گذشته نه چندان دور، نمایش تبلیغ را تقریبا برای تمامی کشورهای خارجی متوقف می کردیم تا خود به خود تبلیغ در کشور ایران نمایش داده شود. اما پس از فیلترینگ تلگرام و افزایش میزان استفاده از فیلترشکن، به این نتیجه رسیدیم که بستن کشورهای خارجی چندان هم منطقی نیست. زیرا IP کاربران برای کشورهای خارجی ثبت می شود و بستن تبلیغ برای کشورهای خارجی یعنی از دست دادن تعداد زیادی از مشتریان که از فیلتر شکن استفاده می کنند!

بخش ۳

جمعیت هدف خود را تنظیم کنید

یکی از مشتریان عزیز ما وام میلیاردی ارائه می داد و برای افزایش ورودی سایت خود از تبلیغات گوگل ادوردز استفاده می کرد.

درخواست او این بود که کاری کنیم تا به هیچ وقت خانم های خانه دار و جوان های زیر ۲۵ سال با او تماس نگیرند، چون این افراد یا به دنبال وام نیستند یا اینکه به دنبال وام های چند میلیونی هستند که اصلا باب طبع ایشان نبود!

جمعیت هدف خود را در گوگل ادوردز تنظیم کنید

کاری که ما برایش انجام دادیم این بود که نمایش تبلیغ برای خانم ها را متوقف کردیم.

در واقع گوگل ادوردز بر اساس جنسیت ورودی های سایت شما را تفکیک می کند و به شما اجازه می دهد تا هزینه خود را روی یکی از این دسته ها متمرکز کنید. بنابراین اگر مخاطبان شما فقط خانم یا آقا هستند، به راحتی می توانید نمایش تبلیغتان را برایش محدود کنید.

همچنین امکان محدود کردن سن مخاطبان شما نیز وجود دارد و می توانید بازه های سنی متفاوتی را هدفگیری کنید. در خصوص این مشتری گرامی، ما نمایش تبلیغ را برای کاربران پایین تر از ۲۸ سال متوقف کردیم.

البته لازم به ذکر است که همواره جنسیت و سن بخش قابل توجهی از ورودی ها برای گوگل قابل شناسایی نیست و در بین آنهایی که گوگل شناسایی کرده هم ممکن است خطایی وجود داشته باشد. بنابراین شاید این مسئله هدفمندتری ۱۰۰ درصدی نداشته باشد. هر چند که این مشتری ما از تغییرات انجام شده راضی بود.

بخش ۴

بر اساس دستگاه، کاربر را هدف گیری کنید

یکی دیگر از امکانات خیلی خوبی که گوگل در اختیار شما قرار می دهد این است که نمایش تبلیغ خود را روی دستگاه هایی که کاربر ممکن است در آنها به جستجو بپردازد، محدود کنید.

در واقع شما می توانید از بین ۳ دستگاه موبایل، تبلت و دسکتاپ، هر کدام را که می خواهید انتخاب کنید تا تبلیغ شما تنها به کاربران آن دستگاه نمایش داده شود. گاهی تنظیم این مورد اهمیت بسیار زیادی دارد.

تجربه و آمار به ما نشان داده که کاربران موبایل بسیار بیشتر از کاربران دو دستگاه دیگر است. مسئله جالبی که برای یکی از مشتریان ما اتفاق افتاد این بود که وب سایت این مشتری در گوشی های موبایل نمایش خوبی نداشت.

هدفگیری بر اساس دیواس کاربران در گوگل ادوردز
هدفگیری بر اساس دیواس کاربران در گوگل ادوردز

پس از بررسی مشخص شد که بیشتر ورودی های این مشتری از طریق موبایل بوده اما نداشتن رابط کاربری مناسب در بستر موبایل باعث شده بود که بر خلاف ورودی های زیاد، نرخ تبدیل ورودی به مشتری به شدت کم باشد.

به همین دلیل (با هماهنگی ایشان) نمایش تبلیغ را در بستر موبایل را متوقف کردیم. مشتری محترم ما پس از مدتی وب سایت خود را برای نمایش در دستگاه موبایل آماده کرد و سپس مجددا نمایش در موبایل را برای او فعال کردیم.

به خاطر داشته باشید که کاربران موبایل اهمیت بسیار زیادی برای گوگل دارند، زیرا معمولا بیشترین ورودی های سایت شما را تشکیل می دهند. بنابراین حتما مطمئن شوید که سایت شما نمایش درستی در دستگاه های موبایل و تبلت دارد و اصطلاحا واکنش گرا (RESPONSIVE) است.

بخش ۵

سایر تنظیماتی که در گوگل ادوردز دسترس شماست

علاوه بر ۳ تنظیمی که تا به اینجا گفته شد و خیلی هم به کار شما می آیند، چندین قابلیت دیگر نیز در اختیار شما خواهد بود که در ادامه معرفی می کنیم.

شما می توانید زبان مرورگر کاربر را انتخاب کنید

شما می توانید زبان مرورگر کاربر را در گوگل ادوردز انتخاب کنید

شما می توانید زبان مرورگر کاربر را تنظیم کنید. به عنوان مثال، اگر شما زبان عربی را انتخاب کنید، تبلیغ شما تنها برای کاربرانی نمایش داده می شود که زبان مرورگرشان عربی است.

البته نمی توانیم مرورگر با زبان فارسی را به صورت مستقیم هدفگیری کنیم. همچنین از آنجایی که ممکن است کاربران زیادی از فیلترشکن استفاده کنند و زبان مرورگرشان خارجی باشد، بهتر است نمایش تبلیغ خود را برای تمامی زبان ها فعال نگه داریم.

می توانید بودجه روزانه خود را تنظیم کنید

شما هر زمان که بخواهید می توانید بودجه روزانه کمپین خود را تغییر دهید. معمولا در ابتدای راه اندازی با بودجه کم (به عنوان مثال با روزانه ۱۰ درهم)، کار را شروع می کنیم.

در ادامه، اگر بودجه روزانه کافی بود، مشکلی برای ادامه تبلیغ وجود نخواهد داشت. در صورتی هم که بودجه روزانه کمپین شما ناکافی بود، نمایش تبلیغ شما محدود خواهد شد. البته برای برداشتن این محدودیت کافی است بودجه روزانه کمپین را افزایش دهید.

می توانید استراتژی قیمت گذاری کمپین خود را تغییر دهید

معمولا در شروع کار و برای تعیین قیمت کلمات کلیدی از استراتژی قیمت گذاری دستی (MANUAL BIDDING) استفاده می کنیم. با انتخاب این استراتژی، قادر خواهیم بود تا قیمت تک تک کلمات کلیدی را خودمان تعیین کنیم. اما گوگل ادوردز به ما اجازه می دهد هر زمانی که خواستیم، استراتژی قیمت گذاری کمپین را تغییر دهیم.

به عنوان مثال می توانیم استراتژی اتوماتیک به حداکثر رساندن تعداد کلیک (MAXIMIZE CLICKS) را انتخاب کنیم. در این صورت، گوگل قیمت کلمات ما را به گونه ای تغییر می دهد تا بیشترین میزان ورودی را با توجه به بودجه ای که تعیین کرده ایم، دریافت کنیم.

در قسمت ۸، به طور کامل انواع استراتژی های قیمت گذاری را مورد بررسی قرار دادیم.

بخش ۶

تغییراتی که اعمال کردیم را کجا ببینیم؟

شاید همه ما در زندگی بارها آرزو کرده ایم که ای کاش یک ساعت زمان یا چیزی شبیه به آن را داشتیم و می توانستیم زمان را به عقب بازگردانیم تا اشتباهی که انجام داده ایم را جبران کنیم. اما بدبختانه هیچ وقت نمی توانیم به گذشته برگردیم!

تا اینجا که سیستم گوگل ادوردز را شناختید (البته خیلی مانده تا با همه چیز آن آشنا شوید!)، دانستید که سیستم نسبتا پیچیده ای است و جزئیات فراوانی دارد. به همین دلیل احتمال اینکه دچار اشتباه شوید و ناخواسته تغییراتی ایجاد کنید، زیاد است. این اشتباهات حتی توسط ما که ادعایی در تبلیغات گوگل داریم هم پیش می آید!

اما گوگل ادوردز مهربان امکانی برای ما فراهم کرده است که بتوانیم اشتباهات خود را جبران کنیم. خوشبختانه هر گونه تغییری که شما در حساب کاربری خود را ایجاد می کنید، در پنل گوگل ادوردز ثبت می شود. بنابراین کافی است وارد بخش سابقه تغییر (CHANGE HISTORY) شوید تا تک تک تغییرات را دقیقا در روز و ساعتی که انجام شده است، مشاهده بفرمایید.

توجه داشته باشید که تنها برخی از تغییراتی که اعمال کرده اید قابلیت برگشت (UNDO) دارند و برخی از آنها را می توانید به حالت قبل بازگردانید.

بنابراین اگر جایی در تغییرات اشتباه کردید (به عنوان مثال قیمت کلمات را بیش از حد افزایش داده اید)، می توانید با استفاده از بخش سابقه جستجو، تنظیمات را به حالت قبل برگردانید.

پایان قسمت دهم


تحلیل و بررسی وضعیت کمپین در گوگل ادوردز

تحلیل و بررسی وضعیت کمپین در گوگل ادوردز: در قسمت قبل از مقاله آموزش گوگل ادز با انواع تنظیمات در گوگل ادز آشنا شدید حال در این قسمت می خواهیم در رابطه با تحلیل و بررسی وضعیت کمپین در گوگل ادوردز بحث کنیم با ادامه مقاله فروش با گوگل ادوردز با آکادمی وبکیما همراه باشید.

از کجا بدانیم که تبلیغات ما در چه وضعیتی است؟

خب حالا فرض کنیم شما به یک آژانس تبلیغاتی برای تبلیغ سایت خود در گوگل ادوردز درخواست داده اید. اما از کجا بدانید کمپین شما چه وضعیتی دارد؟ از کجا معلوم چقدر هزینه شده، چند بار تبلیغ شما نمایش داده شده و چند ورودی گرفته اید؟ از کجا بدانید چه امتیازی گرفته اید و چقدر باید هزینه کنید تا تبلیغ شما روی کلمه کلیدی مورد نظرتان در لینک اول نمایش داده شود؟

گوگل ادوردز سیستم بسیار پیشرفته ای برای گزارش گیری دارد. پس خیال تان راحت باشد، زیرا قرار است جزئیات کامل و دقیقی از وضعیت کمپین تبلیغاتی خود دریافت کنید. آن هم به صورت مستقیم و بدون دخالت فردی.

به یاد داشته باشید یکی از مهم ترین وظایفی که یک آژانس تبلیغاتی در قبال شما دارد، این است که از روند تبلیغات به صورت مستمر گزارش بدهد و این حق شماست که این درخواست را داشته باشید. در ادامه روش های گزارش گیری از حساب کاربری گوگل ادز را با هم بررسی می کنیم.

تحلیل و بررسی وضعیت کمپین در گوگل ادوردز
بخش ۱

دسترسی مستقیم به پنل کاربری گوگل ادوردز

شاید هیچ چیزی به اندازه داشتن دسترسی مستقیم به پنل گوگل ادوردز جذاب نباشد! در این روش شما می توانید از فرد یا شرکت ارائه دهنده خدمات گوگل ادوردز، درخواست کنید تا به شما دسترسی مستقیم به پنل گوگل بدهد.

این دسترسی در ۴ سطح ایمیل، فقط نمایش، استاندارد و مدیریت داده می شود. سطح ایمیل (EMAIL ONLY) برای زمانی است که بخواهید انواع گزارشات کمپین را در ایمیل خود دریافت کنید.

دسترسی در سطح فقط نمایش (READ ONLY) هم به شما اجازه می دهد تا تنها جزئیات کمپین خود را مشاهده کنید و اجازه اعمال تغییرات را نخواهید داشت.

در سطح استاندارد (STANDARD) شما قادر خواهید بود علاوه بر مشاهده روند کمپین تبلیغاتی خود و تمامی جزئیات آن، تغییرات مدنظر خودتان را نیز اعمال کنید. این روش زمانی توصیه می شود که آشنایی کافی با گوگل ادوردز داشته باشید.

دسترسی در سطح مدیریت (ADMIN) هم همانند دسترسی استاندارد است، با این تفاوت که می توانید پرداخت حساب را هم انجام دهید و علاوه بر آن، می توانید حساب گوگل ادوردز خودتان را به سایر ابزارهای دیجیتالی (گوگل آنالیتیکس، گوگل پلی استور و….) متصل کنید. همچنین با این سطح دسترسی می توانید سایر کاربران سیستم را نیز مدیریت کنید.

البته ممکن است برخی از شرکت ها به شما دسترسی مستقیمی به حساب کاربریتان ندهند. در این صورت حداقل درخواست شما باید این باشد که گزارشات کمپین به صورت روزانه برای شما ایمیل شود. برخی شرکت ها هم ممکن است پنل واسطی طراحی کرده باشند و از طریق آن اطلاعات و تغییرات لازم را از شما دریافت کنند.

توجه داشته باشید که شما نیازی به دسترسی در سطح مدیریت ندارید. سطح استاندارد بهترین سطحی است که می تواند پاسخگوی تمامی نیازهای شما باشد.

بخش ۲

دریافت گزارش دوره ای به صورت ایمیل

دریافت گزارش دوره ای گوگل ادوردز به صورت ایمیل

در این روش شما می توانید از شرکت ارائه دهنده خدمات گوگل ادوردز درخواست کنید که از کلیه اطلاعات کمپین شما، به صورت دوره ای به ایمیل شما گزارش ارسال کند.

این ارسال می تواند به صورت روزانه، هفتگی، ماهیانه یا هر روزی از هفته که مدنظر شماست انجام شود. برای دریافت این گزارشات لازم است از شرکت ارائه دهنده خدمات ادوردز بخواهید تا به شما در سطح ایمیل دسترسی بدهد.

گزارشی که به ایمیل شما ارسال می شود می تواند فرمت های مختلفی مانند PDF، CSV، XML و…. داشته باشد. این فرمت ها بنا به درخواست شما قابل تغییر است. پس از آنکه گزارش کمپین خود را باز کردید، ستون های مختلفی می بینید که هر ستون اطلاعات مشخصی در اختیار شما قرار می دهد. به عنوان مثال در ستون CLICKS می توانید تعداد کلیکی که روی هر کلمه کلیدی دریافت کرده اید را مشاهده کنید.

البته در قسمت ۱۲ اصطلاحات مهم گوگل ادز را توضیح خواهیم داد. مطالعه این قسمت به شما کمک می کند تا ستون های مختلف یک گزارش را بشناسید. در نظر داشته باشید که اطلاعات دریافتی گزارش شما هم قابل تغییر است. به عنوان مثال ممکن است در گزارش شما ستون امتیاز کیفی وجود نداشته باشد. در این صورت، کافی است از ارائه دهنده حدمات گوگل ادوردز خود بخواهید که این ستون را به گزارشات شما اضافه کند.

بنابراین حتی اگر دسترسی مستقیم به پنل ادوردز خود ندارید، اصلا نگران نباشید. زیرا شما می توانید به صورت روزانه از آخرین تغییرات کمپین تبلیغاتی خود مطلع شوید.

بخش ۳

استفاده از سایر ابزارهای تحلیل

به غیر از امکاناتی که گوگل ادوردز به صورت مستقیم برای شما فراهم می کند تا بتوانید روند کمپین خود را بررسی کنید، ابزارهای تحلیل هم وجود دارند که می توانید اطلاعات کمپین گوگل ادوردز خود را در آنها وارد کنید.

البته جهت اتصال حساب خود لازم است دسترسی های لازم را به پنل گوگل ادوردز داشته باشید. در ادامه مهم ترین این ابزارها را با هم بررسی می کنیم.

اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس

اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس

شما می توانید حساب کاربری خود در گوگل ادوردز را به حساب آنالیتیکس سایتتان متصل نمایید و آمار ورودی های خود را در آن بررسی کنید.

در این صورت می توانید در آنالیتیکس خود تمامی جزئیات کمپین و حتی نرخ تبدیل ورودی های تبلیغ را بررسی کنید. البته برای این منظور لازم است به هر دو حساب آنالیتیکس و گوگل ادوردز در سطح مدیریت دسترسی داشته باشید. پس از دریافت دسترسی، تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که وارد حساب آنالیتیکس خود شده و در قسمت PRODUCT LINKING، اتصال گوگل ادز را انتخاب نمایید.

پس از این کار، تمامی اطلاعات حساب گوگل ادوردز شما در قسمت ACQUISITION و در منوی GOOGLE ADS قابل مشاهده خواهد بود.

استفاده از سایر ابزارهای تحلیل

به غیر از آنالیتیکس که البته یکی از سرویس های گوگل نیز محسوب می شود، ابزارهای دیگری هم وجود دارد (THIRD PARTY) که شما می توانید به حساب گوگل ادز خود متصل کنید و اطلاعات کمپین خود را روی آنها تحلیل و بررسی کنید.

مهم ترین این ابزارها عبارتند از: SALESFORCE ، ADJUST، FIREBASE و سایر ابزارهایی که امکان اتصال به گوگل ادوردز را داشته باشند.

به عنوان مثال ، ابزار ADJUST یکی از این ابزارهای تحلیل برای نصب اپلیکیشن موبایل است که می توانید با اتصال آن به حساب گوگل ادوردز خود، داده های دلخواهتان را از گوگل ادوردز دریافت و در داشبورد خود مشاهده کنید.

استفاده از  ابزار ADJUST برای تحلیل نصب اپلیکیشن موبایل در گوگل ادوردز

پایان قسمت یازدهم


مفاهیم و اصطلاحات گوگل ادوردز

مفاهیم و اصطلاحات گوگل ادوردز: در ادامه مقاله آموزش فروش با گوگل ادوردز در قسمت دوازدهم می خواهیم با مفاهیم و اصطلاحات گوگل ادوردز آشنا شویم، پس با ادامه مقاله آموزش فروش با گوگل ادز همراه آکادمی وبکیما باشید.

چگونه رابطه بهتری با گوگل ادوردز داشته باشیم!

برای آنکه بتوانید سیستم گوگل ادوردز را بهتر بشناسید و راحت تر بتوانید با آن ارتباط برقرار کنید، لازم است معنای مفاهیم و اصطلاحات نسبتا زیاد آن را بدانید.

چگونه رابطه بهتری با گوگل ادوردز داشته باشیم!

از طرفی دیگر، زمانی که خدمات تبلیغات گوگل را از شرکت دیگری دریافت می کنید، باید بتوانید گزارشات مختلفی که به شما ارائه می دهند رابررسی کنید.

شناخت این اصطلاحات به شما کمک خواهد کرد تا روند کمپین خود را به دقت مشاهده نمایید و بتوانید هزینه ها را بهتر مدیریت کنید. علاوه بر آن، آشنایی با مفاهیم جدید می تواند نگرش تازه ای به تبلیغات گوگل در شما ایجاد کند و سرنخی باشد که شما را بیش از پیش به موفقیت نزدیک کند.

تمامی اصطلاحات و مفاهیمی که در این قسمت مورد بررسی قرار داده ایم به طور مستقیم از واژه نامه گوگل ادوردز ترجمه کرده ایم. بنابراین خیالتان از بابت صحت وسقم این اطلاعات راحت باشد!

بخش ۱

مهم ترین و پرکاربردترین مفاهیم و اصطلاحات گوگل ادوردز

در این بخش، مفهوم مهم ترین و پرکاربردترین اصطلاحات گوگل ادوردز برای شما توضیح می دهیم.

این اصطلاحات برای کمپین های جستجوی گوگل (SEARCH NETWORK) مورد استفاده قرار می گیرند و به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده اند. البته برخی از مفاهیم و اصطلاحات در سایر انواع کمپین ها نیز قابل استفاده هستند.

ACTUAL COST-PER-CLICK

نشان دهنده هزینه واقعی است که به ازای هر کلیک از شارژ شما کم می شود. در واقع، شما معمولا کمتر از میزانی که به ازای هر کلمه کلیدی به گوگل پیشنهاد می دهید، هزینه پرداخت می کنید.

به عبارتی دیگر، بیشترین میزانی که شما به ازای هر کلیک پرداخت می کنید، کمترین هزینه ای است که باید پرداخت کنید تا بتوانید رتبه خود را نسبت به فردی که در مزایده پایین تر از شما قرار دارد، حفظ نمایید.

AD RELEVANCE

یکی از شاخص های امتیازدهی در گوگل ادوردز است. این شاخص، مرتبط بودن کلمات کلیدی با متن تبلیغ و محتوای سایت را نشان می دهد.

این امتیاز به ۳ صورت زیر به ازای هر کلمه کلیدی تخصیص می یابد:

  • بالای متوسط (ABOVE AVERAGE)
  • متوسط (AVERAGE)
  • پایین متوسط (BELOW AVERAGE)

هر چقدر کلمات کلیدی شما ارتباط بیشتری با متن تبلیغ شما داشته باشد، امتیاز مرتبط بودن شما نیز بیشتر خواهد بود.

AD EXTENSIONS

افزونه هایی هستند که می توانید به متن اصلی تبلیغ خود اضافه کنید تا اطلاعات بیشتری را به مشتریان خود ارائه دهید. استفاده از این افزونه ها می تواند کیفیت تبلیغ شما را افزایش و هزینه های شما را کاهش دهد.

مهم ترین این افزونه ها عبارتند از:

  • افزونه لینک سایت (SITE LINK EXTENSION)
  • افزونه شماره تماس (CALL EXTENSION)
  • افزونه اعلام مزایا (CALLOUT EXTENSION)
  • افزونه توضیحات ساختاری (STRUCTURED SNIPPET EXTENSION)
  • افزونه پروموت (PROMOTION EXTENSION)
  • افزونه اپلیکیشن (APPLICATION EXTENSION)

AD FORMATS

AD FORMATS اصطلاحات گوگل ادوردز

به معنای فرمت تبلیغ است. تبلیغ شما از ۲ بخش اصلی و افزونه ها تشکیل می شود. فرمت تبلیغ تمامی چیزی است که مشتری شما پس از جستجوی کلمه کلیدی در گوگل مشاهده می کند.

هر چقدر استفاده بهتری از این امکانات داشته باشید و کیفیت متن تبلیغ شما بالاتر باشد، گوگل تمایل بیشتری به نشان دادن تبلیغ شما خواهد داشت و هزینه های شما نیز به همان نسبت کاهش می یابد.

AD PREVIEW AND DIAGNOSIS TOOL

یکی از ابزارهای گوگل ادوردز است که از طریق آن می توانید وضعیت نمایش خود را روی هر کدام از کلمات کلیدی کمپین خود بررسی کنید. با استفاده از این ابزار می توانید دلیل یا دلایل عدم نمایش تبلیغ را پیدا و جهت برطرف کردن آن اقدام کنید.

AD RANK

نشان دهنده رتبه نمایش تبلیغ شماست. به طور کلی رتبه تبلیغ شما به عوامل زیر بستگی دارد:

  • هزینه پرداختی
  • امتیاز کیفی (شامل نرخ کلیک، مرتبط بودن تبلیغ و کیفیت صفحه فرود)
  • زمینه سرچ (مکان، دستگاه، زمان و سایر مقادیر ارسالی از سمت کاربر)
  • میزان استفاده از افزونه ها و فرمت تبلیغ

البته رتبه تبلیغ شما عددی ثابت نیست و تبلیغ شما به ازای هر باری که وارد رقابت با دیگران می شود، رتبه جدیدی پیدا می کند.

ADVERTISING POLICIES

ADVERTISING POLICIES اصطلاحات گوگل ادوردز

مجموعه ای از قوانین و چارچوب هایی است که گوگل ادز تعیین کرده و در صورتی که کلمات کلیدی، محتوای تبلیغاتی یا سایت شما آنها را رعایت نکنند، تبلیغ شما نمایش داده نمی شود.

گاهی هم ممکن است بدلیل عدم رعایت این قوانین، حساب شما توسط گوگل به صورت کامل مسدود شود. در این شرایط، معمولا گوگل هزینه های شما را بازگشت نمی دهد. بخصوص اگر متوجه شود که شما یک تبلیغ دهنده ساکن در ایران هستید.

APPROVED

یکی از وضعیت هایی است که گوگل برای متن تبلیغ شما تعیین می کند. در این حالت، کمپین تبلیغاتی شما مشکل و محدودیتی برای نمایش ندارد و با تمامی قوانین گوگل سازگار است.

(APPROVED (LIMITED

یکی از حالت هایی است که ممکن است گوگل برای متن تبلیغ شما در نظر بگیرد. در این حالت نمایش تبلیغ شما محدود خواهد شد.

به عنوان مثال، ممکن است تبلیغ مشروبات الکلی در کشورهای زیادی ممنوع باشد. در این شرایط، تبلیغ شما محدود شده و تنها در کشورهایی نمایش داده می شود که منعی برای تبلیغ مشروبات الکلی ندارند.

تبلیغ دارو، شرکت های معتبر، قمار و….. هم دیگر عوامل محدود کننده تبلیغ می باشند.

AUCTION

هر زمان که کاربر عبارتی را جستجو می کند، گوگل باید تصمیم بگیرد که کدام تبلیغ برای این عبارت جستجو نمایش داده شود و هر تبلیغی در چه جایگاهی باید قرار بگیرد. به این فرایند مزایده یا AUCTION گفته می شود. به طور کلی مزایده در ۳ مرحله زیر اتفاق می افتد:

 مزایده یا AUCTION در تبلیغات گوگل ادوردز
مزایده یا AUCTION در تبلیغات گوگل ادوردز

زمانی که کسی جستجو می کند، گوگل ادوردز تمامی تبلیغاتی که از کلمات کلیدی مرتبط با عبارت جستجو شده استفاده کرده اند را پیدا می کند.

از میان این تبلیغات، سیستم گوگل ادز آنهایی که قابلیت نمایش ندارند را جدا می کند (مانند تبلیغ هایی که مکان های دیگری را هدفگیری کرده اند یا بنا به دلایلی مسدود شده اند).

از میان تبلیغات باقی مانده، تنها آنهایی که رتبه تبلیغ (AD RANK) قابل قبولی دارند نمایش داده می شوند. رتبه تبلیغ به امتیاز کیفی، مبلغ پرداختی، زمینه جستجوی کاربر و فرمت تبلیغ او بستگی دارد.

توجه داشته باشید که از آنجایی که فرایند مزایده در گوگل ادوردز به ازای هر جستجو اجرا می شود، نتایج مزایده می تواند در هر بار جستجو کاملا متفاوت باشد.

به خاطر داشته باشید که هر چقدر کیفیت تبلیغ شما بالاتر باشد، با هزینه کمتری به جایگاه بالاتری در مزایده می یابید.

AUTOMATIC PAYMENT

تنظیماتی است که می توانید برای روش پرداخت خود در گوگل ادز استفاده کنید. با انتخاب این روش، گوگل ادز پس از اتمام شارژ، به صورت خودکار مبلغ مشخصی را از حساب شما کم می کند. بنابراین اگر می خواهید کنترل بیشتری روی پرداخت های خود داشته باشید، بهتر است از روش پرداخت دستی (MANUAL PAYMENT) استفاده بفرمایید.

البته تنها در صورتی نیاز به انجام عملیات پرداختی دارید که خودتان بتوانید پرداخت انجام دهید. در غیر اینصورت، آژانس هایی که خدمات تبلیغات گوگل ادز ارائه می دهند، عملیات پرداختی شما را انجام خواهند داد.

AVERAGE CPA

متوسط هزینه ای است که شما به ازای هر تبدیل (کاربری که از طریق تبلیغات گوگل ادز وارد سایت شما شده و اقدام مورد نظر شما را انجام داده است) پرداخت می کنید.

(AVERAGE POSITION (AVG.POS

همانگونه که قبلا هم توضیح دادیم، لزوما جایگاه نمایش تبلیغ شما روی کلمات مختلف ثابت نیست. زیرا بازار شما بازار متغیری است. بنابراین گوگل به طور متوسط جایگاه تبلیغ شما را نمایش می دهد.

به عنوان مثال ممکن است برای یکی از کلمات عدد ۲/۲ نمایش داده شود. این عدد یعنی احتمالا تبلیغ شما روی این کلمه به صورت میانگین در لینک دوم و تا حدی در لینک سوم در صفحه اول نمایش داده شده است.

در نهایت می توان گفت به طور کلی برایندی از هزینه و امتیاز کیفی که از گوگل دریافت می کنید، تعیین کننده جایگاه تبلیغ شما خواهد بود.

برایندی از هزینه و امتیاز کیفی گوگل، تعیین کننده جایگاه تبلیغ
برایندی از هزینه و امتیاز کیفی گوگل، تعیین کننده جایگاه تبلیغ

BROAD MATCH

یکی از انواع کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل ادز است. در صورت استفاده از این نوع کلمه، تبلیغ شما روی هر عبارتی که کاربر جستجو کند و شامل قسمتی از کلمات کلیدی شما باشد یا تنها قرابت معنایی با کلمه کلیدی شما داشته باشد، گوگل تبلیغ شما را نمایش خواهد داد.

به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی «خرید آب معدنی» باشد، ممکن است تبلیغ شما روی عبارت «آب گرمکن» هم نمایش داده شود. این نوع کلمات هیچ علامتی ندارند.

BULK EDITS

روشی است که از طریق آن می توانید در حساب کاربری گوگل ادز خود بیش از یک چیز را در یک زمان تغییر دهید. استفاده از این ویژگی به شما در صرفه جویی زمان و مدیریت بهتر کمپین کمک می کند. به عنوان مثال شما می توانید قیمت همه کلمات کلیدی خود را افزایش یا کاهش دهید.

همچنین شما با استفاده از این ویژگی می توانید اطلاعات کمپین خود را دانلود کنید، به صورت آفلاین تغییراتی در آن ایجاد کنید و سپس آن را بارگذاری کنید. در این صورت تمامی تغییرات شما در کمپین اعمال خواهد شد.

CAMPAIGN

مجموعه ای از گروه های تبلیغ (AD GROUP) است که تنظیمات مشترکی دارند. معمولا کمپین ها برای دسته بندی کلی خدمات و محصولات شما مورد استفاده قرار می گیرند. شما در هر حساب خود می توانید یک یا چند کمپین متفاوت داشته باشید.

هر کمپین از یک تا چند گروه تبلیغاتی تشکیل می شود و تمامی تنظیمات بودجه، زبان نمایش، مکان نمایش و … در این سطح اعمال می شوند.

CHANGE HISTORY

تمامی اقداماتی که در حساب گوگل ادز خود انجام می دهید، در سابقه تغییر حساب شما درج می شود. برخی از اقداماتی که انجام داده اید قابل بازگشت است و برخی هم بازگشت پذیر نیست.

(CLICKTHROUGH RATE (CTR

(CLICKTHROUGH RATE (CTR در گوگل ادوردز

نرخ کلیک یکی از شاخص هایی است که گوگل بر اساس آن به شما امتیاز می دهد. نرخ کلیک نشان دهنده نسبت کلیکی است که روی تبلیغ شما می شود به تعداد نمایش تبلیغ شما.

به بیانی دیگر، نرخ کلیک یعنی چندبار تبلیغ شما نمایش داده شده به کاربران و از این تعداد چند نفر روی آن کلیک کرده اند.

هر چقدر نرخ کلیک شما بالاتر باشد، گوگل امتیاز بیشتری به شما می دهد، زیرا به این نتیجه می رسد که تبلیغ شما نسبت به تبلیغ رقبا، جذاب تر و مرتبط تر است.

CONVERSION RATE

نرخ تبدیل نشان دهنده تعداد دفعاتی است که کاربران پس از ورود به سایت، عمل مورد نظر شما را انجام می دهند. به عنوان مثال، فرض کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی موبایل دارید. شما می توانید روی دکمه «افزودن به سبد خرید» سایت خود کد مشخصی اضافه کنید تا به ازای هر کلیک کاربر روی آن، یک تبدیل برای شما ثبت شود.

در این صورت، نرخ تبدیل ۱۰ درصد یعنی به ازای ۱۰۰ نفری که از طریق گوگل ادز وارد سایت شما شده اند، ۱۰ نفر بر روی دکمه «افزودن سبد خرید» کلیک کرده اند.

برای فعال سازی نرخ تبدیل، لازم است تگ های دریافتی از پنل کاربری گوگل ادوردز را به سایت خود اضافه کنید.

(COST-PER-CLICK (CPC

یکی از استراتژی های قیمت گذاری در سیستم گوگل ادز می باشد. در صورت انتخاب این استراتژی به گوگل می گویید که حاضرید به ازای هر کلیک روی تبلیغات خود، هزینه ای پرداخت کنید.

در واقع به ازای هر کلیک روی تبلیغ شما، هزینه ای مشخص از حساب شما کم می شود. این نوع استراتژی قیمت گذاری یکی از مهم ترین و پرکاربردترین روش های تبلیغ در گوگل ادز می باشد و در کمپین های سرچ و نمایش گوگل مورد استفاده قرار می گیرد.

(COST-PER-VIEW (CPV

یکی از استراتژی های قیمت گذاری در سیستم گوگل ادز است که برای کمپین های ویدیویی مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت، شما به ازای هر نمایش ویدیو، هزینه ای به گوگل پرداخت می کنید.

CSV FILE

یکی از فرنت های نوشتاری فایل است که با استفاده از آن می توانید داده ها را در ساختار جدولی ذخیره سازی کنید. معمولا گزارشاتی که از طرف گوگل به ایمیل شما ارسال می شوند، دارای این فرمت هستند.

همچنین برای استفاده از عملیات های BULK به صورت آفلاین، لازم است اطلاعات کمپین را در این فرمت دانلود و پس از اعمال تغییرات در کمپین بارگذاری کنید.

DAILY BUDGET

میزان هزینه روزانه ای است که شما برای هر کمپین تبلیغاتی تعیین می کنید. گوگل با استفاده از این مقدار، متوجه می شود که چه میزانی اجازه دارد تا تبلیغ شما را به جستجوکنندگان نمایش دهد. زمانی که بودجه روزانه شما مصرف شد، نمایش تبلیغ شما متوقف می شود.

البته ممکن است گاهی از بودجه ای که در نظر گرفته اید، کمتر یا بیشتر مصرف کنید. در واقع، ممکن است گوگل در یک روز بخاطر حجم بالای جستجوهای روی کلمات کلیدی شما، بودجه روزانه را تا ۲ برابر حد تعیین شده افزایش دهد، اما در روزهای دیگر بودجه روزانه شما را کاهش می دهد.

گوگل ادوردز متعهد است بودجه شما را به صورتی مدیریت کند که در پایان به اندازه بودجه روزانه ای که تعیین کرده اید، هزینه شود.

DISAPPROVED

DISAPPROVED در گوگل ادوردز

یکی از حالت هایی است که ممکن است برای متن تبلیغ شما ایجاد شود. تبلیغی که رد شده، یکی از قوانین گوگل را رعایت نکرده است.

در صورتی که وضعیت تبلیغ شما DISAPPROVED بود، یعنی گوگل تبلیغ شما را تایید نکرده و لازم است جهت رفع آن اقدام کنید تا گوگل بار دیگر تبلیغ شما را مورد بازبینی قرار دهد و در صورت برطرف شدن مشکل، بار دیگر تبلیغ شما را مورد تایید قرار دهد.

DISPLAY NETWORK

مجموعه ای شامل بیش از ۲ میلیون وب سایت، ویدیو و اپلیکیشن است که می توانید تبلیغات خود را در آنها نمایش دهید. با استفاده از شبکه نمایش گوگل، شما می توانید انواع محتوای گرافیکی خود را برای مخاطبان مورد نظرتان نمایش دهید.

DRAFT & EXPERIENCE

DRAFT & EXPERIENCE در گوگل ادوردز

یکی از امکانات بی نظیر گوگل ادز است که با استفاده از آن می توانید A/B تست انجام بدهید.

فرض کنیم شما دو صفحه فرود مختلف در سایت خود دارید و نمی دانید که تبلیغ روی کدام صفحه نتیجه بهتری برای شما دارد.

با استفاده از این امکان، می توانید دو کمپین کاملا همسان را با صفحه فرودهای متفاوت به صورت هم زمان اجرا کنید. سپس آمار هر دو کمپین را بررسی کنید و کمپینی که بازخورد بهتری داشت را فعال نگه دارید.

ELIGIBLE

یکی از وضعیت های تبلیغ و کلمات کلیدی شما در سیستم گوگل ادز می باشد. در صورتی که تبلیغ و کلمات شما در این وضعیت قرار داشته باشند، یعنی مشکلی برای نمایش تبلیغ وجود ندارد. البته این وضعیت دائمی نیست و ممکن است بنا به شرایطی، نمایش تبلیغ، کلمات کلیدی یا افزونه های شما متوقف شود.

(ENHANCED CPC (ECPC

یکی از استراتژی های قیمت گذاری در گوگل ادز می باشد. این استراتژی ترکیبی از قیمت گذاری دستی (MANUAL BIDDING) و قیمت گذاری اتوماتیک (SMART BIDDING) است و قیمت پیشنهادی کلمات شما را به گونه ای مدیریت می کند تا نرخ تبدیل تبلیغ شما به حداکثر میزان ممکن برسد.

EXACT MATCH

یکی از انواع کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل ادز است. در صورت استفاده از این نوع کلمه، تبلیغ شما تنها به ازای جستجوی دقیق عبارت مد نظرتان نمایش داده می شود. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی شما «آب معدنی» باشد، تبلیغ شما تنها روی عبارت «آب معدنی» نمایش داده شود. در دو طرف این عبارت علامت { } قرار می گیرد.

FINAL URL

آدرسی از سایت شماست که کاربران پس از کلیک روی آن، وارد سایت شما خواهند شد. البته این لینک به طور کامل روی متن تبلیغ شما نمایش داده نمی شود و کاربر تنها آدرس اصلی سایت شما را مشاهده می کند.

GOOGLE ADS SCRIPTS

GOOGLE ADS SCRIPTS در گوگل ادوردز

اسکریپت ها به شما اجازه می دهند تا بتوانید عملیات مورد نظر خود را به صورت خودکار و با استفاده از کدنویسی انجام دهید. برای استفاده از این ویژگی لازم است کد عملیات مورد نظرتان را به زبان جاوا اسکریپت (JAVA SCRIPT) بنویسید و در قسمت (SCRIPT) در پنل گوگل ادز اضافه و آن را اجرا کنید.

به عنوان مثال، شما از طریق اسکریپت می توانید به گوگل بگویید که هر ساعت قیمت کلمات شما را بررسی و تغییر دهد. در مجموع شما می توانید تمامی تغییراتی که در پنل گوگل ادز انجام پذیر است را توسط اسکریپت ها انجام بدهید.

اسکریپت ها در بهترین حالت ۱ بار در ساعت اجرا می شوند. همچنین برای فعال سازی آن باید حداقل به پنل گوگل ادز دسترسی در سطح استاندارد داشته باشید.

IMAGE AD

نوعی فرمت تبلیغ است که در آن از محتوای گرافیکی استفاده می شود. این نوع محتوا جهت تبلیغ در شبکه نمایش گوگل (DISPLAY NETWORK) مورد استفاده قرار می گیرد.

شما می توانید بنر تبلیغاتی خود را پس از طراحی در کمپین گوگل خود بارگذاری کنید و با مشخص کردن اهداف مناسب، خدمات و محصولاتی خود را به کاربران نمایش دهید.

(IMAPRESSIONS (IMPR

تعداد دفعاتی است که محتوای تبلیغاتی شما به کاربران نمایش داده شده است. در واقع، هر بار که کاربر عبارتی را در گوگل جستجو می کند و تبلیغ شما را می بیند، یک نمایش برای تبلیغ شما محاسبه می شود.

INVALID CLICKS

به کلیک هایی که از نظر گوگل معتبر نیستند INVALID CLICKS می گویند. این کلیک ها معمولا توسط ربات ها، بدافزارها و افرادی که عمدا روی تبلیغ کلیک می کنند انجام می شود. سیستم گوگل ادز به لطف الگوریتم های هوشمند خود از وقوع اینگونه کلیک ها جلوگیری می کند.

KEYWORDS

کلماتی که حاضرید اگر کاربری آنها را در گوگل جستجو کرد، گوگل تبلیغ شما را نمایش دهد. البته تبلیغ شما تنها در شرایطی به کاربر نمایش داده می شود که عبارت جستجو شده توسط او با یکی از کلمات کلیدی شما اشتراک داشته باشد. کلمات کلیدی بیشتر در کمپین های جستجوی گوگل (SEARCH NETWORK) استفاده می شوند.

LANDING PAGE EXPERIENCE

یکی از شاخص های امتیاز دهی در گوگل ادز است. این شاخص میزان رضایت کاربر از صفحه فرود تبلیغ را نشان می دهد. این امتیاز به ۳ صورت زیر به ازای هر کلمه کلیدی تخصیص می یابد:

  • بالای متوسط (ABOVE AVERAGE)
  • متوسط (AVERAGE)
  • پایین متوسط (BELOW AVERAGE)

امتیاز صفحه فورد به ازای هر کلمه کلیدی شما تعیین می شود.

هر چقدر سایت شما سرعت بارگذاری مناسبی داشته باشد، نمایش مناسبی در موبایل داشته باشد و بتواند مدت زمان بیشتری کاربر را در سایت نگه دارد، امتیاز شما نیز بیشتر خواهد بود.

LANDING PAGE

صفحه فرود تبلیغ شماست. در واقع آدرسی از سایت است که کاربر پس از کلیک روی تبلیغ شما، وارد آن صفحه می شود. شما به ازای هر صفحه ای که در سایت دارید می توانید یک تبلیغ مجزا داشته باشید.

LIMITED BY BUDGET

زمانی که بودجه روزانه شما کمتر از میزان لازم برای نمایش حداکثری تبلیغ در بازه های زمانی معین باشد، کمپین شما در حالت LIMITED BY BUDGET قرار می گیرد. در این حالت، نمایش تبلیغ شما محدود می شود، زیرا گوگل باید بودجه روزانه شما در طول روز مدیریت کند.

LOW SEARCH VOLUME

یکی از وضعیت های کلمات کلیدی است. به خاطر داشته باشید که همه کلمات قابلیت نمایش در سیستم گوگل ادز را ندارند. در واقع شما تنها می توانید از آن کلمات کلیدی استفاده کنید که به میزان کافی در ماه توسط کاربران جستجو شوند.

کلماتی که خیلی طولانی یا تخصصی هستند و جستجوی کافی در ماه ندارند، در این حالت قرار می گیرند و تبلیغی روی آنها نمایش داده نمی شود. البته این وضعیت همیشگی نیست.

به عنوان مثال، کلمه «تور نوروزی ۱۴۰۰» در حال حاضر LOW SEARCH VOLUME است، زیرا کسی این کلمه را جستجو نمی کند. اما ممکن است در اواخر سال ۱۳۹۹ از این حالت خارج شود. زیرا در آن مدت جستجوی این کلمه افزایش خواهد یافت.

MANUAL CPS BIDDING

یکی از استراتژی های قیمت گذاری روی کلمات کلیدی در گوگل ادز می باشد. انتخاب این استراتژی به شما اجازه می دهد تا قیمت تک تک کلمات را خودتان تعیین کنید.

در این روش شما بالاترین میزان کنترل روی کلمات را خواهید داشت، اما لازم است به طور مداوم قیمت کلمات را بررسی کنید تا در بهینه ترین حالت هزینه ای قرار داشته باشند.

MANUAL PAYMENT

تنظیماتی است که می توانید برای روش پرداخت خود در گوگل ادز اعمال کنید. در صورتی که این تنظیمات را انتخاب کنید، هر زمان که شارژ حساب شما به پایان رسید، کمپین های شما متوقف می شود و برای فعالسازی مجدد لازم است با استفاده از کارت های اعتباری خود مبلغ مورد نظرتان را پرداخت کنید.

البته تنها در صورتی نیاز به انجام عملیات پرداختی دارید که خودتان پرداخت را انجام دهید. در غیر اینصورت، آژانس هایی که خدمات گوگل ادز ارائه می دهند، عملیات پرداختی شما را انجام خواهند داد.

MAXIMIZE CLICKS

یکی از استراتژی های قیمت گذاری خودکار است. در این روش گوگل ادز به صورت خودکار قیمت های شما را تغییر می دهد تا کمپین شما با توجه به بودجه ای که در نظر گرفته اید، به بیشترین تعداد کلیک برسد.

MAXIMUM CPS BID

حداکثر میزان هزینه ای است که شما حاضرید به ازای هر کلیک روی تبلیغ به گوگل پرداخت کنید. البته معمولا هزینه ای که پس از کلیک روی تبلیغ از شما کم می شود، کمتر یا مساوی این مقدار است.

در واقع فرض کنیم شما روی عبارت «خرید میوه خشک» به گوگل کلیکی ۱ درهم پیشنهاد دهید. در صورتی که کاربر این کلمه را جستجو و روی تبلیغ شما کلیک کند، لزوما ۱ درهم از شما کم نمی شود، بلکه شما به اندازه ای پرداخت می کنید که از نفر پایینی خود در مزایده کمی بالاتر قرار بگیرید. بنابراین به عنوان مثال ممکن است از شارژ شما تنها ۰/۴۰ درهم کاسته شود.

شما تنها به اندازه ای پرداخت می کنید تا جایگاه تبلیغ تان نسبت به نفر پایینی در مزایده حفظ گردد.

NEGATIVE KEYWORD

NEGATIVE KEYWORD در گوگل ادوردز

به همان صورت که می توانیم کلمات کلیدی را برای کمپین خودمان تنظیم کنیم و هدفگیری را بر اساس آنها انجام دهیم، می توانیم به گوگل بگوییم که روی چه کلماتی تبلیغ ما را نمایش ندهد.

با اضافه کردن کلمات منفی می توانیم کنترل بیشتری روی هزینه های خود داشته باشیم. به خصوص اگر کلمات کلیدی ما در حالت های تطبیق گسترده و تطبیق کلمه ای قرار داشته باشند.

PAYMENT METHOD

روشی است که از طریق آن حساب گوگل ادز خود را شارژ می کنید. به عنوان مثال، هر کارت اعتباری (CREDIT یا DEBIT) یک روش پرداخت برای شما محسوب می شود.

البته تنها در صورتی با روش پرداخت سر و کار خواهید داشت که خودتان کار شارژ حساب را بر عهده داشته باشید. در غیر این صورت، این تنظیمات توسط فرد یا آژانسی انجام می شود که خدمات گوگل ادز را به شما ارائه می دهد.

PHRASE MATCH

یکی از انواع کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل ادز است. این کلمه چیزی میان BROAD و EXACT است. در صورت استفاده از این نوع کلمه، تبلیغ شما در صورتی نمایش داده می شود که کلمه کلیدی شما در عبارت جستجو شده توسط کاربر وجود داشته باشد.

به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی شما «آب معدنی» باشد، تبلیغ شما روی عبارت های «خرید آب معدنی» یا «آب معدنی گوارا» هم نمایش داده می شود. در دو طرف این عبارت علامت ” ” قرار می گیرد.

QUALITY SCORE

امتیاز کیفی شماست. گوگل به ازای هر کلمه کلیدی، از ۱۰ نمره به شما امتیاز می دهد. این امتیاز بر اساس ۳ شاخص زیر تعیین می شود:

  • نرخ کلیک
  • مرتبط بودن تبلیغ
  • تجربه کاربر از صفحه فرود

هر چقدر امتیاز کیفی بالاتری از گوگل ادوردز دریافت کنید، هزینه های شما کاهش می یابد و با هزینه کمتری در رتبه های بالاتری قرار می گیرد.

در واقع، هر چقدر کیفیت کار شما بالاتر باشد، گوگل تمایل بیشتری دارد تا تبلیغ شما را نسبت به رقبا بالاتر نشان دهد، آن هم با هزینه کمتر.

شما می توانید برای کمپین خود بودجه روزانه تنظیم کنید. به عنوان مثال می توانید به گوگل بگویید که در روز بیشتر از ۱۰ درهم مصرف نکند. اما گاهی ممکن است کمپین شما به چیزی بیشتر از ۱۰ درهم نیاز داشته باشد.

در واقع، با توجه به قیمت کلمات و میزان جستجویی که دارند، ممکن است به بودجه روزانه بیش از ۱۰ درهم نیاز داشته باشید. در این شرایط گوگل نمایش تبلیغ شما را محدود خواهد کرد، زیرا باید ۱۰ درهم شما را در طول روز مدیریت کند.

در این صورت گوگل به شما پیشنهاداتی می دهد، به عنوان مثال ممکن است بگوید که بودجه روزانه خود را به ۲۰ درهم در روز به ۲۰ درهم در روز افزایش دهید تا تبلیغات شما می تواند به حداکثر ظرفیت نمایش روزانه برسد.

REMARKETING

REMARKETING در گوگل ادوردز

ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد یکی از قابلیت های فوق العاده گوگل ادز است که به شما اجازه می دهد ت تبلیغات خود را برای افرادی نمایش دهید که قبلا یک بار از سایت شما بازدید کرده اند.

برای استفاده از این روش، ابتدا باید که ریمارکتینگ را از سیستم گوگل ادز دریافت و سپس به سایت خود اضافه کنید. گوگل ادز با استفاده از این کد، لیستی از کاربرانی که وارد سایت شما می شوند، ایجاد می کند.

در نهایت، شما می توانید تبلیغات خود را برای این لیست نمایش دهید. با این کار، می توانید بار دیگر محصولات و خدمات خود را برای این سرنخ های ارزشمند تبلیغ کنید.

همچنین، اگر به خاطر داشته باشید، در ابتدای مقاله توضیح دادم که شما نمی توانید از تبلیغات در شبکه نمایش گوگل استفاده کنید، زیرا امکان هدفگیری کاربران ایرانی وجود ندارد. اما به لطف ریمارکتینگ، می توانید یک بنر تبلیغاتی جذاب ایجاد و با استفاده از کمپین های DISPIAY، تبلیغ خود را روی لیست جمع آوری شده نمایش دهید.

به عبارتی دیگر، شما با استفاده از کمپین جستجوی گوگل از ورودی های سایت خود لیست ایجاد می کنید و با استفاده از کمپین نمایش گوگل، بنر تبلیغاتی خود را برای این لیست به نمایش می گذارید.

کاربران پس از کلیک روی این بنر وارد سایت شما خواهند شد. این بنر در بسترهای مختلفی به افراد موجود در لیست شما نمایش داده می شود. به عنوان مثال ممکن است مخاطب شما در حال بازی کردن در موبایل خود باشد و بنر تبلیغاتی شما را ببیند. یا حتی ممکن است در یوتیوب ویدیویی تماشا کند که در ابتدای آن، گوگل بنر شما را به این کاربر نمایش دهد.

(RETURN ON INVESTMENT (ROI

نشان دهنده میزان حاشیه سودی است که با محاسبه هزینه تبلیغات عاید ما می شود. فرض کنیم هزینه تولید یکی از محصولات شما ۱۰۰ هزار تومان و قیمت فروش آن ۲۰۰ هزار تومان باشد. در صورتی که شما ۶ عدد از این محصول را به فروش برسانید، مبلغ نهایی فروش شما ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود.

حالا فرض کنیم هزینه تبلیغات گوگل ادز شما برای فروش این تعداد محصول ۲۰۰ هزار تومان باشد. نرخ بازگشت سرمایه شما به این صورت محاسبه می شود:

با محاسبه فرمول بالا به این نتیجه می رسیم که نرخ بازگشت سرمایه شما در این تبلیغات معادل ۵۰% می باشد.

SEARCH NETWORK

مجموعه ای از نتایجی است که کاربر پس از جستجو در گوگل (سایت گوگل، نقشه گوگل و همکاران گوگل) مشاهده می کند. شما می توانید تبلیغ خودتان را در کنار نتایج نمایش جستجو قرار دهید.

SEARCH PARTNERS

سایت هایی در شبکه جستجوی گوگل هستند که همکار گوگل به حساب می آیند و تبلیغ شما امکان نمایش در این سایت ها را دارد. در واقع گوگل اجازه دارد تبلیغات شما را در این سایت ها نمایش دهد.

به عنوان مثال سایت آمازون یکی از سایت های همکار گوگل است و ممکن است در صورتی که عبارتی را در آمازون جستجو کنید، تبلیغات سرچ گوگل نیز برای شما در نتایج جستجو نمایش داده شود.

SEARCH TERMS

در صورتی که کلمات شما در حالت های تطبیق گسترده (BROAD MATCH) و تطبیق عبارتی (PHRASE MATCH) قرار داشته باشند، تبلیغ شما روی کلمات کلیدی گسترده تری نمایش داده می شود. به عنوان مثال اگر شما از کلمه «خرید گوشی» در حالت BROAD استفاده کنید، ممکن است کاربری که عبارت «تعمیر گوشی» را هم جستجو کرده است، تبلیغ شما را ببیند و روی آن کلیک کند.

به این عبارات که توسط کاربران جستجو می شود، SEARCH TERMS گفته می شود. شما می توانید این کلمات را در سیستم گوگل ادز مشاهده کنید و در صورت نیاز، آنها را از کمپین خود حذف کنید یا به صورت NEGATIVE KEYWORDS در نظر بگیرید تا تبلیغ شما روی این کلمات نمایش داده نشود.

TARGET CPA BIDDING

یکی از استراتژی های خودکار قیمت گذاری در سیستم گوگل ادز است. در صورتی که این استراتژی را انتخاب کنید، گوگل به صورت خودکار به گونه ای قیمت کلمات کلیدی شما را تعیین و بهینه سازی می کند تا بتوانید علاوه بر رسیدن به بیشترین نرخ تبدیل (CONVERSION RATE) ، حاشیه سود مناسبی هم داشته باشید.

در صورتی می توانید از این استراتژی استفاده کنید که «دریافت نرخ تبدیل» برای کمپین گوگل ادوردز شما فعال باشد.

TEXT AD

یکی از فرمت های تبلیغاتی است که با استفاده از آن می توانید پیام تبلیغاتی خود را به مخاطبان نمایش دهید. این نوع پیام متنی است و بیشتر در شبکه جستجوی گوگل مشاهده می شود.

البته می توان گفت که پیام متنی در تمامی روش های تبلیغاتی گوگل ادز وجود دارند، اما شکل و شیوه نمایش آنها متفاوت است. به خاطر داشته باشید که متن های تبلیغاتی برای کاربرانی نمایش داده می شود که زبان یکسانی با زبان نگارش متن تبلیغ دارند (البته در صورتی که شما زبان تبلیغ را از قبل مشخص نمایید).

TRACKING TEMPLATE

TRACKING TEMPLATE در گوگل ادوردز

گاهی ممکن است بخواهید وضعیت ورودی، کلیک و سایر اطلاعات کمپین خود را خارج از سیستم گوگل ادز مشاهده و تحلیل کنید.

با استفاده از این ویژگی، شما می توانید اطلاعات مورد نظرتان را به لینک تبلیغ (URL) اضافه کرده و در یکی از ابزارهای تحلیل مانند گوگل آنالیتیکس آن اطلاعات را دریافت کنید.

در واقع وقتی کاربر روی لینک تبلیغ شما کلیک می کند، اطلاعات اضافه تری همراه با لینک تبلیغ برای سایت شما ارسال می شود که قابل استفاده در سایر ابزارهای تحلیل سایت می باشد.

با این کار به عنوان مثال شما می توانید بررسی کنید که کلیک های ورودی سایت شما دقیقا از چه دستگاهی بوده است، یا اینکه چه میزان از ورودی های شما از طریق شبکه جستجوی گوگل بوده و چه میزانی از طریق شبکه نمایش گوگل کلیک گرفته اید.

UNDER REVIEW

تبلیغ شما در گوگل ادز قبل از فعال سازی باید مورد تایید قرار بگیرد تا بر خلاف قوانین و چارچوب های تعیین شده گوگل ادز نباشد. همچنین هر تغییری که شما پس از ایجاد تبلیغ اعمال می کنید، باید توسط گوگل تایید شود.

در این شرایط، تبلیغ شما مجددا توسط گوگل ادز بازبینی خواهد شد. بیشتر تبلیغات نهایتا ظرف یک روز تایید می شوند. اما گاهی ممکن است بازبینی تبلیغ شما بیشتر طول بکشد.

همچنین امکان دارد که گوگل پس از بازبینی، به این نتیجه برسد که تبلیغ شما از قوانین و چارچوب های گوگل ادز پیروی نمی کند. در این صورت، گوگل تبلیغ شما را تا زمان برطرف سازی مشکل متوقف می کند. در بخش بعدی، به طور کامل در مورد این قوانین صحبت می کنیم.

پایان قسمت دوازدهم


قوانین و چارچوب های گوگل ادز

قوانین و چارچوب های گوگل ادوردز: در ادامه مقاله فروش با گوگل ادوردز و در قسمت سیزدهم از آموزش تبلیغات در سرویس گوگل ادوردز، می خواهیم با قوانین و چارچوب های گوگل ادوردز آشنا شویم تا بتوانیم تبلیغاتی بهتر و بازدهی بالاتری در این سرویس تبلیغاتی داشته باشیم، پس با ادامه مقاله جامع فروش با گوگل ادز همراه آکادمی وبکیما باشید.

وقتی گوگل ادز سر ناسازگاری با ما می گذارد!

درست است که هدف غایی گوگل جلب رضایت من و شما و مشتری و فروشنده و البته خودش است، اما قرار نیست به این بهانه اجازه دهد هر کسی هر کاری که دلش خواست را بتواند انجام دهد!

اتفاقا یکی از رمزهای موفقیت گوگل، قوانین و چارچوب هایی است که تعریف کرده و اگر هر یک از تبلیغ دهندگان به هر نحوی این قوانین را زیر پا بگذارند، گوگل همچون اجل معلق بر سرش نازل شده و تبلیغ او را متوقف می کند. تا زمانی که این مسئله حل نشود، گوگل تبلیغ شما را فعال نمی کند.

البته گاهی گوگل درجه سخت گیری خود را به حداکثر می رساند و ممکن است حساب تبلیغ دهنده متخلف را مسدود کند و در این خصوص هم به هیچ کسی باج نمی دهد! بنابراین مطمئن شوید که قوانین گوگل را زیر پا نمی گذارید.

قوانین و چارچوب های گوگل ادوردز | آموزش فروش با گوگل ادز
قوانین و چارچوب های گوگل ادوردز

البته دوستان و همراهان عزیز، این نکته را هم در نظر داشته باشید که گوگل ادز بدون اشتباه هم نیست! این سیستم با همه امکانات و ویژگی های کم نظیرش، ممکن است گاهی دچار اشتباه هم بشود.

به عنوان مثال، تبلیغ یکی از مشتریان ما که در زمینه توزیع دستگاه ها و مصالح ساختمانی فعالیت می کرد را قمار تشخیص داد و به همین دلیل تبلیغش را مسدود کرد! البته با پیگیری های زیادی که انجام دادیم، توانستیم کارشناسان گوگل ادز را قانع کنیم که محتوای این سایت هیچگونه ارتباطی با قمار ندارد.

البته درصد اشتباه گوگل واقعا پایین است. اما در هر صورت تبلیغ شما بر اساس الگوریتم های هوشمند و به صورت ماشینی بررسی می شود و بدیهی است که گاهی تشخیص ماشین به اندازه تشخیص انسان دقیق نباشد.

بنابراین زمانی که گوگل ادز تبلیغاتی را به اشتباه متوقف می کند، ما با تیم پشتیبانی آن تماس می گیریم و از آنها می خواهیم که به صورت دستی تبلیغ را مورد بازبینی قرار دهند. البته گاهی ممکن است که بازبینی دستی هم به نتیجه نرسد!

این مسئله را هم در نظر داشته باشید که اگر گوگل تبلیغ شما را متوقف کرد، قبل از آنکه با تیم پشتیبانی تماس بگیرید، ابتدا مطمئن شوید که آن مسئله واقعا در سایت شما وجود ندارد یا اینکه کاملا بر طرف شده است. در غیر این صورت ممکن است گوگل حساب شما را مسدود کند.

همچنین، با توجه به حساسیت بالای این مسئله، بهتر است ارتباط با تیم پشتیبانی گوگل ادز به فرد یا آژانس متخصص بسپارید تا مشکلات جدی تری برای حساب شما پیش نیاید.

به طور کلی ۳ دسته از مسائل موجب متوقف شدن یا محدود شدن تبلیغ شما می شوند که در ادامه آنها را توضیح می دهیم. تمامی این قوانین به صورت مستقیم از سایت گوگل ترجمه و بازنویسی شده اند.

بخش ۱

محتواهایی که تبلیغ آنها در گوگل ادز ممنوع است

گوگل ادز با وضع قوانین مشخص، اجازه نمی دهد که تبلیغ دهنده هر محتوایی که مد نظرش بود را در این سیستم تبلیغ کند و اگر تشخیص دهد که تبلیغ دهنده ای این قوانین را رعایت نکرده است، تبلیغ او را مسدود می کند. مهم ترین این قوانین عبارتند از:

تبلیغ کالاهای تقلبی

محتواهایی که تبلیغ آنها در گوگل ادز ممنوع است

برخی از تبلیغ دهندگان به دنبال آن هستند تا با تقلب از سایر محصولات برند و معتبر، محصولات خود را به عنوان محصولات برند و اصل معرفی کنند.

اما گوگل ادز به هیچ تبلیغ دهنده ای این اجازه را نمی دهد و در صورت شناسایی، حساب تبلیغ دهنده را مسدود می کند. به صورت کلی از نظر گوگل کالاهایی تقلبی هستند که از نام تجاری یا برند معتبر سایر فروشندگان سوء استفاده می کنند.

تبلیغ محصولات یا خدمات خطرناک

گوگل ادز به هیچ وجه دلش نمی خواهد که تبلیغ دهندگان محصولات خطر آفرینشان را تبلیغ کنند. به همین دلیل از تبلیغ محصولاتی که ممکن است به جامعه یا اموال عمومی آسیب برسانند، جلوگیری می کند.

به عنوان مثال، شما نمی توانید محصولات شیمیایی مخرب، اسلحه، مواد منفجره، مواد مخدر و همینطور دستورالعمل ساخت آنها را تبلیغ کنید. گوگل سعی می کند تا محتوای تبلیغ و سایت شما را تحلیل کند و اگر به این نتیجه برسد که محصولات شما برای جامعه خطرساز هستند، به شما اجازه تبلیغ نخواهد داد.

البته گوگل گاهی هم در تشخیص خود دچار استباه می شود. به عنوان مثال، تبلیغ یکی از مشتریان ما که تفنگ فندکی به فروش می رساند را متوقف کرد. زیرا تصور کرد که هدف این سایت، تبلیغ تسلیحات واقعی است!

محتواهایی که تبلیغ آنها در گوگل ادز ممنوع است
عاقبت تبلیغ محتواهای غیر قانونی در سیستم تبلیغاتی گوگل ادوردز!

اشاعه رفتار نادرست و غیر صادقانه

گوگل ادز با تبلیغ نرم افزارهای هک، مستندات غیر واقعی، تقلب در خدمات دانشی و دانشگاهی و به طور کلی هر گونه خدماتی که ممکن است به وب سایت دیگران آسیب بزند یا قصد فریبشان را داشته باشد، مخالف است.

به عنوان مثال، بارها تبلیغ چند مشتری ما که کسب وکارشان فروش فالوور اینستاگرام بود را متوقف کرد. زیرا از نظر گوگل ارائه این خدمات نادرست و غیر صادقانه است (به نظر شما اینگونه نیست؟ واقعا چرا خرید فالوور؟ نکنیم این کارها را دوستان)

ارائه محتوای نامناسب در سایت

گوگل ادز به وب سایت هایی که محتوای خشونت آمیز، شوک آور یا کینه توزانه ارائه می دهند، اجازه تبلیغ نمی دهد. به عنوان مثال، سایت هایی که دارای محتوای نژاد پرستی، تصاویر دلخراش یا آسیب به حیوانات هستند، اجازه ندارند در گوگل ادز تبلیغ کنند.

بخش ۲

کارهایی که انجامشان در گوگل ادز ممنوع است

کارهایی که انجامشان در گوگل ادز ممنوع است

گاهی برخی از تبلیغ دهندگان، دانسته یا ندانسته اقداماتی انجام می دهند که ممکن است به کاربران اینترنت و موتور جستجوی گوگل آسیب برسانند و از اعتماد آنها سوء استفاده کنند. به همین دلیل در صورتیکه گوگل ادز متوجه این اقدامات شود، سریعا با آن مقابله می کند و ممکن است با تانک از روی حساب تبلیغ دهنده عبور کند!

برخی از مهم ترین این اقدامات مخرب و ممنوع عبارتند از:

سوء استفاده از سیستم و شبکه تبلیغات گوگل

بارها گفتیم که هدف گوگل ارائه تبلیغات مفید، متنوع، مرتبط و امن برای همه کاربران. بنابراین گوگل ادز سایت هایی که با ترفندهای مختلف سعی دارند فرایندهای تبلیغاتی را دچار اختلال کنند یا گوگل را فریب دهند، شدیدا برخورد می کند و در این برخورد کاملا جدی است.

بنابراین هر زمانی گوگل ادز تشخیص دهد که شما با تبلیغات خود قصد فریب و گمراه کردن سیستم را دارید، شما را جریمه و تبلیغات شما را مسدود خواهد کرد.

جمع آوری و سوء استفاده از اطلاعات کاربران

جمع آوری و سوء استفاده از اطلاعات کاربران در گوگل ادوردز

گوگل ادز به کاربران خود اطمینان می دهد که برای حفظ اطلاعاتشان در فضای دیجیتال اهمیت قائل است. برخی از فیلدهای اطلاعاتی که گوگل به حفظ آنها اهمیت می دهد عبارتند از: اطلاعات شناسنامه ای، آدرس ایمیل و تماس، اطلاعات پزشکی و…

به عنوان مثال، گوگل ادز با سایت هایی که اطلاعات محرمانه بانکی و شماره کارت کاربران را جمع آوری می کنند، برخورد می کند و تبلیغ شان را با تبر قطع خواهد کرد!

ارائه محتوای غیر مرتبط و گمراه کننده

آیا می دانید چه چیزی واقعا گوگل را خوشحال می کند؟ این که کاربرانش را به هدفمندترین شکل ممکن به اهدافشان برساند. به همین دلیل اگر تشخیص دهد که تبلیغ دهنده ای قصد دارد مشتریانش را گمراه کند یا در مورد محصولات و خدماتش اطلاعات گمراه کننده و مبهمی ارائه دهد، برخورد می کند و تبلیغش را متوقف خواهد کرد.

 ارائه محتوای غیر مرتبط و گمراه کننده  در گوگل ادوردز
ارائه محتوای غیر مرتبط و گمراه کننده در گوگل ادوردز
بخش ۳

محتواهایی که تبلیغ آنها در گوگل ادز محدودیت دارد

گوگل ادز با تبلیغ برخی از محتواها مخالفتی ندارد، به شرطی که این محتواها متناسب با کاربران و مخاطبان تبلیغ باشند. بنابراین تبلیغ شما باید برای مکان جغرافیایی، جنسیت، سن و سایر ویژگی های مخاطبان مناسب باشد. در ادامه مهم ترین محتواهایی که تبلیغ آنها به دلایل بالا توسط گوگل محدود می شوند را مورد بررسی قرار می دهیم.

تبلیغ محصولات الکلی

تبلیغ محصولات الکلی بر خلاف قوانین داخلی برخی از کشورها است. گوگل ادز هم به این قوانین احترام می گذارد و به تبلیغ دهندگان اجازه نمی دهد که محصولات الکلی خودشان را در این کشورها نمایش دهند.

بنابراین تبلیغ دهندگانی که قصد دارند محصولات الکلی خود را تبلیغ کنند، کشورهایی را می توانند هدف گیری کنند که تبلیغ این محصولات در آنها مجاز است.

تبلیغ قمار و بازی های شرط بندی

تبلیغ قمار در برخی از کشورها ممنوع است. گوگل هم به قوانین داخلی این کشورها احترام می گذارد و به تبلیغ دهندگان اجازه نمی دهد که تبلیغ خدمات یا بازی های قمار سایت خود را در این مناطق منتشر کنند.

همچنین هر فردی که بخواهد در این حوزه حتی در کشورهای مجاز هم تبلیغات گوگل انجام دهد، باید از گوگل ادز مجوز (CERTIFICATE) بگیرد.

تبلیغ محتوای بزرگسالانه، غیر اخلاقی و پورنوگرافی

در برخی از کشورها انتشار محتوای غیر اخلاقی ممنوع است و گوگل ادز با احترام به این قوانین، تبلیغ محصولات مرتبط با این حوزه و سایت هایی که محتوای پورنوگرافی دارند را محدود می کند. این محدودیت بر اساس سن کاربران، محتوایی که جستجو می کنند و قوانین محلی اعمال می گردد.

تبلیغ محصولات دارویی و درمانی

قوانین تبلیغ محصولات دارویی و درمانی

سرویس گوگل ادز قبل از آنکه اجازه تبلیغ محصولات دارویی و درمانی را به شما بدهد، بایستی اطمینان حاصل کند که این محصولات دارای استانداردهای لازم هستند و از قوانین مکان های مورد هدف تبعیت می کنند.

البته گوگل به برخی از محصولات درمانی به هیچ وجه اجازه تبلیغ نمی دهد و آنهایی که قصد دارند محصولات خود را تبلیغ کنند، بایستی از گوگل تاییدیه (CERTIFICATE) بگیرند و نیز کشورهایی را هدفگیری نمایند که تبلیغ آن محصولات را مجاز اعلام کرده اند.

به عنوان مثال تبلیغات یکی از مشتری های ما که قصد تبلیغ محصولات لاغری داشتند را محدود کرد. گوگل ادز برای تشخیص این مسئله محتوای سایت و تبلیغ شما را تحلیل می کند. (البته خود ما هم دیگر این دست تبلیغات را قبول نمی کنیم. چرا که از نظر اخلاقی با این گونه مسائل مشکل داریم.)

تبلیغ سایت با محتوای سیاسی

گوگل ادز از همه سایت هایی که دارای محتوا و تبلیغ سیاسی هستند انتظار دارد که قوانین رسمی و انتخاباتی محلی را رعایت کنند. به عنوان مثال، گوگل به شما اجازه نمی دهد که برای کاندیدای خاصی از طریق سیستم گوگل ادز تبلیغات انجام دهید.

رعایت ملزومات قانونی

گوگل ادز تبلیغ دهندگان را برای انتشار هر نوع محتوایی مسئول می داند و از آنها می خواهد که مسئولیت محتواهایی که منتشر می کنند را بپذیرد. در صورتی که تبلیغ دهندگان، قوانین و حقوق داخلی کشورهای هدف را زیرپا بگذارند، گوگل ادز نمایش تبلیغ را محدود خواهد کرد.

بخش ۴

مسائل نگارشی و فنی که در گوگل ادز باید رعایت شوند

یکی از مهم ترین اهداف گوگل ادز این است که کاربران بتوانند به راحتی هر چه تمام تر با متن تبلیغ ارتباط برقرار کنند و در خواندن آن دچار مشکل نشوند. به همین دلیل گوگل ادز قوانین نگارشی مختلفی را وضع کرده است.

تا زمانی که تبلیغ دهندگان این قوانین را رعایت نکنند، تبلیغشان مورد تایید گوگل قرار نمی گیرد. همچنین اگر گوگل تشخیص دهد که تبلیغ دهنده قصد دارد سیستم گوگل ادز را فریب دهد، ممکن است او را جریمه و حسابش را مسدود کند.

اخیرا شاهد آن هستیم که برخی از تبلیغ دهندگان در متن تبلیغ خود از کاراکترهای غیرمجازی استفاده می کنند (به عنوان مثال چند ستاره به متن تبلیغ اضافه می کنند). شاید گوگل امروز متوجه این مسئله نشود، اما اگر روزی تشخیص دهد که تبلیغ دهنده قصد فریب سیستم گوگل ادز را دارد، ممکن است تا مسدودسازی حساب تبلیغ دهنده هم پیش برود! (و این یعنی تمام پول شما به باد رفته است.)

در ادامه مهم ترین این قوانین را با هم بررسی می کنیم.

رعایت نکات ویرایشی

رعایت نکات ویرایشی در گوگل ادوردز

گوگل ادز به دنبال آن است تا کاربر بهترین تجربه را از مشاهده تبلیغات داشته باشد. به همین دلیل، استانداردهایی برای تمامی قسمت های مختلف متن تبلیغ تعریف کرده و از تبلیغ دهندگان می خواهد که این قواعد را رعایت کنند.

در واقع گوگل ادز تنها به تبلیغاتی اجازه انتشار می دهد که از نظر نگارشی واضح، مفید، مرتبط، ساده و خوانا باشند. به عنوان مثال شما نمی توانید کلمه رایگان را به شکل >> رایگان!! یا ر-ا-ی-گ-ا-ن بنویسید.

نکاتی که در سایت مقصد بایستی رعایت شوند

گوگل ادز به دنبال آن است که وقتی مشتریان روی متن تبلیغ کلیک می کنند، تجربه کاربری خوبی از سایت مقصد و صفحات فرود آن داشته باشند. بنابراین بهتر است تلاش کنید تا صفحات فرود مفید، کاربردی و راحتی داشته باشید.

به عنوان مثال گوگل به موارد زیر حساس است:

  • آدرس URL هایی که کاربر را به آدرس دیگری هدایت می کند
  • سایت هایی که در حال ویرایش هستند یا اینکه غیر فعال شده اند
  • سایت هایی که دکمه بازگشت در مرورگر را غیر فعال کرده اند
نکاتی که در سایت مقصد بایستی رعایت شوند

در نهایت، واقعیت این است که سرویس گوگل ادز محدودیت ها و چارچوب هایی برای تبلیغ دهندگان تعیین کرده تا مطمئن شود رضایت کاربران و مخاطبان تبلیغ جلب می شود. این راز را به خاطر بسپارید که بقای مجموعه گوگل، تا حدود زیادی به سیستم تبلیغاتی این شرکت بستگی دارد و سیستم تبلیغاتی نیز به رضایت کاربران وابسته است.

مسئله بعدی که باید در نظر داشته باشید این است که گاهی ممکن است با ترفندهای عجیب و غریب، بتوانیم قوانین گوگل را دور بزنیم، اما اگر روزی گوگل به هر طریقی متوجه این مسئله شد، به هیچ وجه پاسخگو نخواهد بود و بدترین جریمه ها را برای ما در نظر خواهد گرفت.

پایان قسمت سیزدهم


سوالات متداول تبلیغات در گوگل

پاسخ به مهمترین سوالات مشتریان در رابطه با تبلیغات در گوگل ادز: در آخرین قسمت از مقاله جامع آموزش فروش با گوگل ادوردز می خواهیم به مهمترین سوالاتی که مشتریان از ما میپرسند پاسخ دهیم. پس با قیمت آخر از مقاله فروش با گوگل ادوردز با آکادمی وبکیما همراه باشید.

تبلیغات گوگل ادوردز؟! ای بابا؛ دل خوش سیری چند؟

تبلیغات در گوگل ادوردز

مشتریان ما حق دارند بدانند. آنها حق دارند نسبت به هزینه های خود حساس باشند و در مورد تبلیغات هر سوالی که دارند بپرسند و این وظیفه ماست که شفاف باشیم و در کامل آرامش و دقت به سوالاتشان پاسخ دهیم.

این رویکردی است که ما نه تنها در تیم وبکیما داریم، بلکه سعی ما این است که در تمامی بخش های خدماتی خود به این شعار پایبند باشیم که: شفاف باشید، متفاوت باشید.

در طول مدتی که با گوگل ادز کار کردم، به صدها مشتری در زمینه راه اندازی تبلیغات گوگل مشاوره داده ام و کاملا با مهم ترین دغدغه هایشان آشنا هستم.

به همین دلیل تصمیم گرفتم در قسمت پایانی مقاله به ۹ سوال اساسی که معمولا از ما پرسیده می شود پاسخ دهم. سوالاتی که ممکن است دغدغه های اصلی شما هم باشند. البته اگر مطالب مقاله را تا اینجا مطالعه کرده باشید، پاسخ تمامی این سوالات را می دانید.

سوال ۱

چقدر زمان می برد تا گوگل ادوردز تبلیغ مرا نشان دهد؟

همواره قبل از شروع تبلیغات به مشتریان توصیه می کنیم که برای لینک ۱ آمدن تبلیغات عجله نکنند و کمی صبور باشند. زیرا گوگل ادز به زمان نیاز دارد تا بتواند نرخ حدودی کلمات کلیدی شما را تخمین بزند و مهم تر از آن، امتیاز کیفی تبلیغ شما را مشخص کند.

چقدر زمان می برد تا گوگل ادوردز تبلیغ مرا نشان دهد؟

در واقع بهتر است اجازه دهید تا کمی از راه اندازی کمپین شما بگذرد و به اصطلاح کمپین شما جا بیافتد. معمولا ۲۴ الی ۴۸ ساعت زمان مناسبی است. البته شما بلافاصله پس از تایید تبلیغ توسط گوگل می توانید تبلیغ خود را در صفحه اول گوگل نمایش دهید، منتها در این صورت ممکن است هزینه های شما بهینه نباشد. به عنوان مثال ممکن است کلمه ای را با ۱ درهم در صفحه اول نمایش دهید، در صورتیکه فردای آن روز متوجه شوید که این کلمه با ۰/۲۰ درهم نیز می توانست در صفحه اول نمایش داشته باشد.

بنابراین ما به شما پیشنهاد می دهیم که برای شروع، تمامی کلمات کلیدی خود را روی ۰/۰۴ درهم – که حداقل هزینه یک کلمه کلیدی در گوگل ادز است – تنظیم و ۱ الی ۲ روز صبر کنید تا هم قیمت پیشنهادی رقبای شما مشخص شود و هم امتیازی که گوگل به تبلیغ تان می دهد.

سوال ۲

چرا تبلیغ گوگل ادوردز ما در جای ثابتی نمایش داده نمی شود؟!

در پاسخ به این سوال بایستی خدمت شما عرض کنم که تبلیغات در گوگل ادوردز، جایگاه ۱۰۰ درصد ثابتی ندارد. زیرا بازار متغیر است و نرخ کلمات کلیدی در لحظه تغییر می کند. بنابراین گوگل برای نشان دادن جایگاه تبلیغ شما از مفهومی تحت عنوان جایگاه متوسط (AVERAGE POSITION) استفاده می کند.

در حقیقت، جایگاه نمایش شما در صفحه اول گوگل به طور نسبی تعیین می شود. بنابراین هر چه هزینه بالاتری پیشنهاد دهید و هر چه امتیاز بالاتری کسب نمایید، تبلیغات شما در جایگاه های بالاتری نمایش داده می شود.

یعنی سهم شما از نمایش تبلیغ در رتبه های بالا افزایش یافته و با ثبات بیشتری در نتایج اول تبلیغات گوگل قرار می گیرید.

البته نکته دیگری را هم در نظر داشته باشید. وقتی شما یک کلمه کلیدی را چند بار در مرورگر خود جستجو و تبلیغ خود را می بینید اما روی آن کلیک نمی کنید، گوگل به این نتیجه می رسد که احتمالا تبلیغ برای شما مناسب نبوده و پس از چند بار نمایش، ممکن است تبلیغ را به شما نشان ندهد یا در جایگاه های پایین تری نمایش دهد.

بنابراین لازم است قبل از جستجو، حتما سابقه جستجوی مرورگر خود را حذف نمایید. پیشنهاد ما این است که از ابزار GOOGLE INCOGNITO (در کروم خود کلیدهای CTRL+SHIFT+N را فشار دهید.) برای این کار استفاده و حتما قبل از جستجو HISTORY آن را غیر فعال نمایید. در این صورت می توانید نتایج دقیق جایگاه تبلیغ خود را مشاهده نمایید. البته همچنان این روش را پیشنهاد نمی کنیم. بهترین راهکار برای مشاهده تبلیغ استفاده از ابزار خود گوگل ادز یعنی AD PREVIEW AND DIAGNOSIS می باشد.

سوال ۳

تا چه زمانی تبلیغات گوگل ادوردز من فعال باقی می ماند؟

تبلیغ شما تا زمانی فعال خواهد ماند که در حساب خود شارژ داشته باشید. چرا که در تبلیغات گوگل اصلا بحث بر سر چند روز و چند هفته نیست.

بحث بر سر این است که:

  1. چند کاربر به صورت روزانه کلمات کلیدی شما را جستجو می کنند و به دنبال خدمات و محصولات شما هستند؟
  2. بازار رقابتی شما چگونه است و رقبای شما چه هزینه ای را به ازای کلمات کلیدی شما پرداخت می کنند؟
  3. هزینه ای که شما حاضرید به ازای کلمات کلیدیتان پرداخت کنید چقدر است؟

بنابراین ممکن است شما یک آژانس هواپیمایی داشته باشید که در روزهای آخر تابستان به دلیل قیمت های بالا و رقابتی، روزانه ۵۰۰ درهم هزینه کند و ممکن است کارخانه تولید دستگاه پی وی سی داشته باشید و با ۵۰ درهم بتوانید تا ۱ ماه تبلیغ کنید.

تا چه زمانی تبلیغات من در گوگل ادوردز فعال باقی می ماند؟

البته استراتژی هزینه ای شما هم اهمیت دارد. به عنوان مثال اگر حتما می خواهید روی کلمات خود لینک ۱ باشید، قطعا هزینه و ورودی بیشتری خواهید داشت و شارژ شما سریع تر به پایان می رسد.

در حالی که می توانید با هزینه کمتری در پایین صفحه اول گوگل به مدت بیشتری تبلیغات خود را به کاربران نمایش دهید. قطعا در این حالت هزینه های شما بهینه تر خواهد بود.

سوال ۴

آیا می توان تبلیغ گوگل ادز را تنها در شهر یا منطقه خاصی نمایش داد؟

آیا می توان تبلیغ گوگل ادوردز را تنها در شهر یا منطقه خاصی نمایش داد؟

گوگل ادز مکان بسیار قدرتمندی برای هدف گیری شهری و ناحیه ای دارد و اساسا یکی از مهم ترین برتری های آن، امکان هدف دقیق مکان نمایش تبلیغ است.

در واقع شما می توانید تبلیغ خودتان را در هر نقطه از دنیا که می خواهید نمایش دهید. همچنین می توانید به گوگل بگویید که تبلیغ شما را در چه مکان هایی (کشور، شهر، منطقه و…) نمایش ندهد.

اما این ویژگی به دلیل تحریم ها در ایران قابل استفاده نیست و تبلیغ شما در همه جای ایران و البته جهان نمایش داده نمی شود! ولی همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، می توانید نمایش تبلیغ را در کشورهایی مانند تاجیکستان و افغانستان متوقف کنید. زیرا ممکن است شهروندان این کشورها، در گوگل به زبان فارسی جستجو کنند.

با توجه به توضیحات بالا، کاملا مشخص است که در نقشه گوگل (GOOGLE MAP) هم نمی توانیم در ایران تبلیغ کنیم.

سوال ۵

آیا می توانم در متن تبلیغ گوگل ادوردز شماره تماس بگذارم؟

در این مورد معمولا بحث زیادی بین ما و مشتریان شکل می گیرد. البته تصمیم نهایی با مشتری است، اما هدف ما انجام درست ترین کار ممکن است. کار درست چیست؟ اینکه شما برای قرار دادن شماره تماس خود از افزونه CALL استفاده نمایید.

آیا می توانم در متن تبلیغ گوگل ادز شماره تماس بگذارم؟

گوگل و البته ما مخالف استفاده از شماره تماس در متن تبلیغ هستیم. اما برای این مخالفت دلایلی داریم. اول آنکه استفاده از شماره تماس در متن تبلیغ از نظر گوگل ممنوع است و در صورت تشخیص تبلیغات شما را مسدود می کند.

البته با برخی ترفندها می توان شماره تماس را به متن تبلیغ اضافه کرد. به عنوان مثال می توان پس از ۰۹۱۲ یک خط فاصله گذاشت و باقی اعداد را بعد آن نوشت. اما این کار فریب سیستم گوگل ادز محسوب می شود و اگر گوگل متوجه این مساله شود (همانطور که در فصل ۱۳ توضیح داده ایم)، شما را جریمه و به احتمال زیاد حساب کاربری شما را مسدود می کند.

اما مسئله فقط قوانین گوگل نیست. زمانی که شما شماره تماس را در متن می گذارید، شاید بر روی متن شما کلیکی انجام نشود و هزینه ای را هم در بر نداشته باشد، اما در دراز مدت این ضرر شما خواهد شد.

زیرا وقتی تبلیغ شما نمایش داده شود اما کلیک کمی دریافت کند، همانگونه که قبلا هم توضیح دادیم، نرخ کلیک شما پایین آمده و در نهایت امتیاز کمی از گوگل دریافت خواهید کرد و نتیجه این امتیاز پایین، افزایش هزینه های شما خواهد بود.

توصیه می کنیم از قوانین گوگل ادوردز پیروی کنید. زیرا در نهایت به نفع شما خواهد بود و عدم رعایت آن، تبلیغ و حساب شما را در معرض خطر قرار می دهد.

سوال ۶

چقدر هزینه کنم تا کلمات در لینک اول گوگل ادز نمایش داده شوند؟

چقدر هزینه کنم تا کلمات در لینک اول گوگل ادز نمایش داده شوند؟

در پاسخ به این سوال، همیشه به مشتریان عزیز می گویم که مهم تر از اینکه چقدر قرار است هزینه کنید، این است که چه هزینه ای برای شما می صرفد و در نتیجه تبلیغات، چه میزانی سود عاید شما می شود!

به عنوان مثال آیا هزینه ۳ درهم به ازای هر کلیک در لینک اول برای شما منطقی است؟ یا اینکه تبلیغ شما با ۰/۰۸ درهم به ازای هر کلیک در انتهای صفحه گوگل قرار داشته باشد؟

درست است که هر چه رتبه تبلیغ شما بالاتر باشد، شانس نمایش و جذب مخاطب شما هم بیشتر می شود، اما در نظر داشته باشید که برای کسب جایگاه بالاتر، باید هزینه بیشتری بپردازید و شارژ حساب شما هم زودتر تمام خواهد شد و در نهایت تعداد ورودی کمتری در سایت می گیرید.

پس اینکه برای لینک اول بودن چقدر هزینه کنید و اینکه اصلا این هزینه را انجام بدهید یا نه، بستگی به این دارد که آیا این هزینه برای شما توجیه اقتصادی دارد یا نه.

همواره سعی کنید با کمترین هزینه، بیشترین ورودی را به صورت هدفمند بگیرید و تنها زمانی به سراغ لینک ۱ بروید که هزینه آن برای شما به صرفه باشد.

سوال ۷

چگونه هزینه ها، ورودی ها و سایر اطلاعات گوگل ادوردز را بررسی کنم؟

قبلا هم خدمت شما توضیح دادیم که یکی از ویژگی های فوق العاده سیستم گوگل ادز مکان دریافت انواع گزارشات از وضعیت تبلیغات شما است و حتما به شما توصیه می کنیم که گزارشات مصرف خود را بررسی کنید تا در جریان آخرین روند هزینه ها قرار بگیرید.

البته این موارد را در قسمت های قبلی نیز توضیح دادم. اما به صورت کلی، می توان گفت که شما ۳ راه برای دسترسی به روند کمپین تبلیغاتی خود در گوگل ادز دارید:

دریافت گزارشات روزانه و دوره ای گوگل ادوردز

شما می توانید از آژانسی که تبلیغات گوگل خود را سفارش داده اید، بخواهید که به صورت روزانه یا دوره ای گزارشات مستقیم تبلیغات را به ایمیل شما ارسال کنند.

این گزارشات در قالب انواع فایل PDF و اکسل در اختیار شما قرار می گیرند. ستون هایی که در گزارش خود مشاهده می کنید، قابل اضافه شدن یا حذف شدن نیز هستند.

به عنوان مثالا اگر ستون امتیاز کیفی (QUAL.SCORE) را در گزارش خود مشاهده نمی کنید، از فرد یا شرکتی که تبلیغات گوگل خود را به آنها سفارش داده اید، درخواست کنید که این ستون را به گزارش شما اضافه کند.

دسترسی مستقیم به پنل کاربری گوگل ادز

دسترسی مستقیم به پنل کاربری گوگل ادز

شما علاوه بر درخواست گزارشات روزانه می توانید از آژانسی که قصد دارید خدمات گوگل ادز را تهیه نمایید، درخواست کنید که به شما دسترسی مستقیم به پنل کاربری گوگل ادز بدهد.

در این صورت شما با استفاده از یک آدرس جیمیل، می توانید به طور مستقیم به پنل گوگل ادز دسترسی داشته باشید و از روند تغییرات کمپین خود با خبر شوید. این دسترسی در سطوح مختلفی قابل ارائه است. برای آنکه خودتان هم بتوانید در کمپین خود تغییرات لازم را اعمال کنید، لازم است در سطح استاندارد (STANDARD) به حساب خود دسترسی داشته باشید.

استفاده از ابزارهای تحلیل

به غیر از پنل گوگل ادز، ابزارهای دیگری هم وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید وضعیت تبلیغات گوگلی خودتان را بررسی کنید. به عنوان مثال، شما می توانید حساب کاربری گوگل ادز خود را به حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود متصل کنید و با استفاده از پنل آنالیتیکس خود، آخرین تغییرات کمپین خودتان را مورد بررسی قرار دهید.

البته برای انجام اینکار لازم است به طور همزمان به حساب گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز خود در سطح مدیریت (ADMIN ACCESS LEVEL) دسترسی داشته باشید.

به غیر از آنالیتیکس، ابزارهای دیگری هم وجود دارند (THIRD PARTIES) که می توانید اطلاعات حساب گوگل ادز خود را در آنها وارد کنید و تحلیل های مورد نیاز خود را روی اطلاعات انجام دهید. مهم ترین این ابزار عبارتند از: فایربیس (FIREBASE)، ادجاست (ADJUST) و سیلزفورس (SALESFORCE).

سوال ۸

چگونه از کلیک عامدانه رقبا در گوگل ادز جلوگیری کنیم؟

گوگل سیستمی است که حداقل در طی ۱۰ سال توسعه یافته و هچنان خود را توسعه می دهد. بنابراین راهکارها و الگوریتم هایی برای شناسایی کلیک های نامرتبط ایجاد کرده است.

هر چند گوگل ادز برای آنکه دست خود را رو نکند، توضیح چندانی در مورد این الگوریتم نداده است. اما اطمینان داده که همواره از ورود ترافیک نامعتبر به سایت شما جلوگیری می کند. البته سیستم گوگل ادز امکانی دارد که با استفاده از آن می توانید نمایش تبلیغ خود را برای IP های مدنظرتان غیر فعال کنید.

گوگل متعهد است هر زمان که متوجه ورودی حجم ترافیک نامرتبط به سایت شد، در پایان هر ماه هزینه های آن را به حساب کاربری شما بازگرداند.

به خاطر داشته باشید گوگل اهمیت بسیار بالایی برای ورودی های سایت شما قائل است و همواره تلاش می کند تا از ورودی های نامرتبط، کلیک هایی که توسط برنامه های نرم افزاری و ربات ها انجام می شود و همچنین کلیک های عامدانه و پی در پی رقبای شما جلوگیری کند.

 گوگل متعهد است هر زمان که متوجه ورودی حجم ترافیک نامرتبط به سایت شد، در پایان هر ماه هزینه های آن را به حساب کاربری شما بازگرداند.
سوال ۹

چند نفر از ورودی های گوگل ادز مشتری می شوند؟ شما تضمینی دارید؟

چند نفر از ورودی های گوگل ادز مشتری می شوند؟ شما تضمینی دارید؟

قبلا توضیح داده ام که تبلیغات گوگل هدفمندترین راه برای حذف مخاطب است. اما سوال اصلی این است که: چند نفر از این ورودی ها قرار است به مشتری نهایی ما تبدیل شوند؟ خب، گوگل تضمینی در این خصوص نمی دهد.

در واقع میزان تاثیرگذاری تبلیغات به سایت شما، جذابیت خدمات و ارزش و دلایلی که به مشتریان می دهید بستگی دارد.

هر چقدر شما بتوانید نظر مخاطب را بیشتر به سایت خود جالب نمایید و به او انگیزه برای خرید بدهید، شانس تبدیل او به مشتری افزایش پیدا می کند. به همین دلیل است که بخش زیادی از این مقاله آموزشی را به بهتر کردن سایت قبل از شروع تبلیغات گوگل ادز اختصاص دادیم، پس اگر قسمت های قبلی مقاله جامع آموزش فروش با گوگل ادوردز را به صورت کامل و با دقت مطالعه نکرده اید، پیشنهاد می کنم کمی وقت بگذارید و این سری مقالات را از ابتدا و با حوصله مطالعه کنید تا بتوانید یک تبلیغ حرفه ای و اثرگذار و پر سود در گوگل ادوردز داشته باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

نظرات در “آموزش جامع تبلیغات در گوگل ادز (کاملا رایگان)

  1. حسین اسلامی میگوید:

    سلام
    ممنون از مقاله فوق العادتون، یک سوال از خدمتتون داشتم، من سرچ کردم به شرکت های زیادی از تبلیغات گوگل رسیدم، به نظر شما کدوم یکی از شرکت های زیر خوب هست:
    ***

    • پشتیبانی میگوید:

      سلام آقا حسین عزیز؛ لینک هایی که فرستاده بودید را چک کردیم و از بین آن ها شرکت نوین از همه معتبرتر بود و می توانید از خدمات گوگل ادز نوین استفاده کنید.

  2. شایان میگوید:

    سلام.واقعا واقعا واقعا از زحمتاتون برای این مطالب و مخصوصا اموزش هاتن هستم … واقعا کمک خیلی خیلی بزرگی بهم شده و همیشه مدیون شما خواهم بود…. من به اندازه خودم توی نرم افزار های فتوشاپ و تریدی مکس و انیمیشن سازی تخصص دارم که اگر دوست داشته باشید میتونم بهتون کمک بدم چون مدیون این اموزش های شما هستم و ز این طریق دینم رو انجام میدم

    • پشتیبانی میگوید:

      با سلام و احترام، بسیار خوشحالیم که توانستیم رضایت شما دوست گرامی را جلب کنیم، ممنون از اینکه همراه ما هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش‌های ویدیویی جدید فقط در یوتیوب منتشر می‌شود!

بزن بریــم!