در ادامه سری آموزش وردپرس، به بحث ساخت چایلد تم ـ child theme وردپرس رسیدیم، در مقاله قبلی توضیح دادیم که اصلا چایلد تم وردپرس چیست و به چه دردی می خورد، حال در این مقاله همانطور که قول داده بودیم آموزش کامل ساخت child theme وردپرس را قرار دادیم، پس اگر به این بحث علاقه مندید تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.
آموزش ساخت چایلد تم وردپرس
در مقاله قبل راجع به اینکه چایلدتم چیست و چه کاربردی دارد به طور مفصل صحبت کردیم، حال در این آموزش می خواهیم آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس را توضیح دهیم و اصلا باید ببینیم که چگونه می توانیم یک چایلدتم در وردپرس بسازیم؟
اولین نکته ای که باید برای ساخت child theme وردپرس در نظر داشته باشید این است که یک پوسته فرزند وردپرس حداقل از یک فولدر و ۲ عدد فایل ساخته می شود، که شامل: فولدر اصلی چایلدتم، فایل style.css (فایل استایل) و فایل functions.php (فایل فانکشن) است.
ساخت فولدر اصلی برای ساخت child theme وردپرس
قدم اول برای ساخت چایلدتم در وردپرس، ساخت فولدر اصلی چایلدتم است، بدین منظور اول باید وارد هاست سایت شده و در قسمت فایل منیجر هاست وارد پوشه wp-content/themes شده، سپس می توانید نام فولدر قالب سایت خود را ببینید، برای مثال فولدر قالب سایت ما به نام webkima است، خب برای ساخت فولدر اصلی چایلدتم باید یک فولدر به نام webkima-child را ایجاد کنید.
آموزش نامگذاری فولدر اصلی child theme
خب پس متوجه شدید که نام قالب سایت تون هرچی که بود یه فولدر جدید ساخته و نام آنرا به شکل {nameyourtheme-child} می گذاریم.
ساخت فایل استایل
در گام بعدی ساخت child theme وردپرس، باید فولدری که ساخته اید را باز کرده و یک فایل با نام style.css داخل این فولدر بسازید، سپس کدهایی که در زیر قرار دادیم را داخل آن کپی پیس کنید:
/*
Theme Name: Name Theme Child
Theme URI: http://example.com/name-theme-child/
Description: Name Theme Child Theme
Author: Webkima
Author URI: http://example.com
Template: nametheme
Version: 1.0.0
License: GNU General Public License v2 or later
License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tags: light, dark, two-columns, right-sidebar, responsive-layout, accessibility-ready
Text Domain: namethemechild
*/
آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس
با کد های بالا در اصل child theme را به وردپرس معرفی میکنید، که شامل مشخصات قالب، نام سازنده قالب، سایت سازنده و ورژن قالب و گزینه های دیگر.
خب بعد از قرار دادن کدهای بالا، می توانید کدهای CSS دلخواه خود را در ادامه این کدها وارد کنید، اگر هم فایل های CSS قالب اصلی و child theme بیشتر از یکی است، باید این فایل سی اس اس را در قالب اصلی سایت (قالب مادر) فراخوانی کنید.
قدم بعدی برای ساخت child theme وردپرس فراخوانی کردن فایل CSS قالب چایلدتم است که باید یک فایل functions.php (فانکشن) در فولدر child theme وردپرس ایجاد کنید و کدهای زیر را در آن کپی پیس نمایید تا فایل style.css شناسایی شود.
<?php
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'webkima_theme_enqueue_styles' );
function webkima_theme_enqueue_styles() {
wp_enqueue_style( 'parent-style', get_template_directory_uri() . '/style.css' );
}
?>
تبریک شما موفق به ساخت child theme وردپرس شده اید!
بعد از طی کردن مراحل بالا شما موفق به ساخت child theme وردپرس شده اید، حالا می توانید فایل های دلخواهی که احتیاج به تغییرات و شخصی سازی دارند را در چایلدتم وردپرس خود قرار دهید، برای مثال فایل Footer.php , header.php و sidebar.php و هر فایلی که نیاز به شخصی سازی دارد.
جمع بندی
در انتها امیدواریم که آموزش ساخت چایلدتم در وردپرس مورد پسند شما قرار گرفته باشه، اگر در رابطه با این مقاله سوال یا مشکلی داشتید می توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم. راستی برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ساخت چایلدتم در وردپرس به این لینک مراجعه کنید = > developer.wordpress.org
سلام مرسی از مقاله خوبتون من باید در child theme فایلهای css اضافی رو پاک کنم. فایل css هست که توسط یک پلاگین اضافه شده چطور میشه ان رو با wp_dequeue_style با کد dequeue کرد؟
سلام، باید آیدی فایل CSS مورد نظر را پیدا کرده و با کمک توابعی که نام بردید آن ها را حذف کنید.