رفع خطای 504 Gateway Timeout: خطای 504 که عموما آن را با نام Gateway Timeout نیز می شناسند، از دیگر خطای های رایجی می باشد که اکثر وبمستران حتما با آن روبرو شده اند. همان گونه که مطلع هستید خطاهای سری 5xx عموما از سمت سرور رخ می دهند. در این مقاله از سری مقالات آموزش طراحی سایت قصد داریم تا در خصوص اینکه خطای 504 چیست و چگونه می توان آن را برطرف کرد، توضیحاتی ارائه کنیم.
راهنمای مطالعه:
ارور 504 چیست؟
خطای 504 Gateway Timeout یک کد HTTP status می باشد که در دسته خطاهای سمت سرور طبقه بندی می شود. مفهوم این خطا به این شکل است که سرویس دهنده A در زمان مقرر نتوانسته است از سرویس دهنده B که قصد دارد، اطلاعات را فراخوانی کند، پاسخی دریافت کند.
به زبانی ساده تر می توان اعلام کرد که هر زمان خطای 504 دریافت کردید، به این معنا است برای برقراری ارتباط با سرور ارائه دهنده خدمات دچار مشکل شده اید و این مورد خارج از حوزه فعالیت های شما است.
خطای 504 Gateway Timeout به چه صورتی نمایش داده می شود؟
در مورد خطا 504 نیز می توان اعلام کرد که با توجه به نوع سیستم عامل، نوع ویندوز و نوع دستگاه مورد استفاده، این مورد به اشکال مختلفی ظاهر می شود که در زیر برخی از انواع رایج آن ذکر شده است:
- HTTP 504
- 504 ERROR
- 504 Gateway Timeout
- Gateway Timeout Error
- Gateway Timeout (504)
- HTTP Error 504 – Gateway Timeout
خطای 504 عموما در مرورگر ها به صورت یک صفحه سفید رنگ که عدد 504 در وسط آن ذکر شده است، نمایش داده می شود. هیچ تفاوتی ندارد که شما از چه سیستم عاملی استفاده کنید. این خطا که به آن خطای وقفه نیز گفته می شود، ممکن است در هر سیستم عامل و مرورگری نمایش داده شود.
هر زمانی که درخواستی برای سرور ارسال شود، آن سرور موظف است تا در زمان معین به درخواست پاسخ دهد. چنانچه این بین اتلاف زمان، زیاد باشد و در وقت معین پاسخی ارسال نشود، ممکن است خطای 504 دیده شود. البته گاها نیز به دلیل درست کار نکردن سرور، خطای ذکر شده نمایش داده می شود.
نحوه رفع خطای 504 از سمت کاربر
با توجه به توضیحات بالا می توان متوجه شد که خطای 504 Gateway Timeout عموما از سمت سرورها و اتصال بین آنها رخ می دهد اما شما به عنوان کاربر می توانید فعالیت های اندکی را انجام داده تا شاید مشکل احتمالی برطرف شود.
- خطای 504 هیچ ارتباطی به دستگاه یا اینترنتی که از آن استفاده می کنید، ندارد اما گاها این خطا موقتی است. لذا با رفرش کردن صفحه یا فشردن کلید F5 سعی کنید تا مجدد آن صفحه را بارگذاری کنید. این گزینه ساده ترین روش برای رفع خطا از سمت کاربر است.
- در بعضی مواقع برای خالی کردن کش و یا تغییر آی پی اشتراکی لازم است تا دستگاه هایی همچون مودم، روتر، سوئیچ و … را ریستارت کنید. گاها وقفه های 504 کوتاه مدت بوده و با اتصال مجدد برطرف می شوند. به صورت کلی در نظر داشته باشید که هر گاه نیاز به دستگاه های مذکور ندارید، آنان را خاموش کنید.
- به عنوان سومین راه حل پیشنهاد می شود تا حتما تنظیمات VPN و پراکسی مرورگر خود را بررسی کنید. گاها تنظیمات نادرست پروکسی موجب خطای 504 می شود. به صورت کلی توجه کنید که از بروزترین پروکسی ها استفاده کنید. البته بسیاری از دستگاه ها تنظیمات این مورد را ندارند که جای نگرانی نیست.
- شما برای دسترسی به سرور دیگر و ارسال درخواست به آن، لازم است تا از یک سرویس دهنده DNS استفاده کنید. چنانچه تنظیمات این سرویس دهنده درست انجام نشده باشد ممکن است منجر به بروز خطا شود. معمولا زمانی که از یک ISP خدمات اینترنت دریافت می کنید، تنظیمات سرور DNS به صورت خودکار برای شما انجام می شود.
- در مرحله بعد می توانید با مدیر سایت مورد نظر که قصد دارید به سرور آنها متصل شوید، ارتباط گرفته و مشکل را بیان کنید تا تنظیمات سمت سرور از طریق آنان بررسی شود. در نظر داشته باشید که می توانید در شبکه های اجتماعی همچون توییتر با هشتگ مناسب، سوال خود را مطرح کنید تا افراد متخصص و یا اشخاصی که با خطای 504 روبرو شده اند، شما را یاری کنند.
- اگر با انجام تمام موارد بالا همچنان مشکل برقرار است، پیشنهاد می شود از سرویس دهنده اینترنت خود مشکل را پیگیری کنید زیرا این احتمال وجود دارد که محدودیتی در سطح اینترنت رخ داده باشد که منجر به ظاهر شدن خطا 504 شده است.
- این امکان وجود دارد که شما تمام مراحل فوق را انجام داده اید اما همچنان با خطای 504 روبرو هستید. پیشنهاد می شود که اتصال به سرور مذکور را در وقت دیگری پیگیری کنید. این خطا یک مشکل موقت است و قطعا پس از مدتی برطرف خواهد شد.
چگونگی برطرف کردن خطای 504 از سمت سرور
- در اولین گام برای بررسی خطای 504 از سمت سرور پیشنهاد می شود تا CMS یا سیستم مدیریت محتوای خود را بررسی کنید. در بعضی موارد نرم افزار های نصب شده بر روی سرور دچار اختلال در عملکرد می شوند و باعث ایجاد خطا خواهند شد.
- اگر بازدید سایت شما زیاد است و ترافیک زیادی وارد سایت شما می شوند، ممکن است خطا 504 ظاهر شود. البته در این وضعیت رخ دادن خطای 503 نیز طبیعی است.
- اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، ممکن است ارتباط با پایگاه داده شما دچار اختلال شده باشد. لذا پیشنهاد می شود تا از افزونه هایی همچون WP-DB استفاده کرده و سایت را به حالت تعمیر ببرید و و پایگاه داده خود را بهینه سازی کنید.
- در گام بعدی پیشنهاد می شود تا کد های فایل htaccess را بررسی کرده و با غیر فعال کردن دستی این فایل وضعیت خطا را بسنجید.
- ممکن است که خطای 504 به دلیل نصب افزونه و یا بروزرسانی انجام شود، که نرم افزار نتواند به سرور شما متصل شود. با غیر فعال کردن افزونه و یا بازگردانی آخرین بکاپ می توانید مشکل را برطرف سازید.
- یکی از دلایل رایج بروز خطا 504 استفاده از سرور های CDN است. هر گونه تنظیم اشتباه در این سرور ها می تواند منجر به بروز خطا شود. لذا حتما تنظیمات سرور ا مجدد بررسی کنید.
- گاها خطا 504 به تنظیمات سروری که سایت بر روی آن میزبانی می شود، مربوط می شود. لذا پیشنهاد می شود تا با پشتیبانی آن شرکت تماس بگیرید و دلیل بروز خطا را جویا شوید.
جمع بندی
خطای 504 Gateway Timeout نیز همانند سایر خطاهای سمت سرور، بر روی سئو وب سایت شما تاثیر می گذارد و می تواند کاربران را از ادامه فعالیت با سایت شما مایوس کند. به صورت کلی خطاهای 5XX و 4XX از جمله خطاهای مهمی می باشند که بر روی رتبه و جایگاه سایت از دید ربات های موتور جستجو تاثیر گذار هستند. لذا در صورت روبرو شدن با آن می بایست سریعا رفع شوند.
دیدگاه و پرسش