خطای 403 در واقع یک کد است: که عنوان کننده یک مشکل می باشد. در این مقاله از سری مقالات آموزش طراحی سایت تلاش شده است تا دلایل بروز خطای 403 forbidden و روش های رفع آن توضیح داده شود. در نظر داشته باشید که خطای مذکور می تواند از طریق گوگل پلی، وردپرس، بلواستکس و … رخ دهد.
خطای 403 یا forbidden error چیست؟
همانگونه که از نام خطای 403 مشخص است، به این معنا می باشد که دسترسی ممنوع شده است. به صورت کلی کدهای 4xx بیانگر این موضوع هستند که برای صفحه مورد نظر شما محدودیت و ممنوعیتی در نظر گرفته شده است که البته دلایل آن نیز می تواند متفاوت باشد.
گاها برای بالا بردن سطح امنیت، عدم کانفیگ صحیح هاست و نرم افزار ها و همچنین تحریم ها، خطای 403 مشاهده می شود. همانگونه که عنوان شدن دلایل مشاهده خطای 403 بسیار زیاد است که در ادامه برخی از رایج ترین و مهمترین آنان لیست شده اند.
خطای 403 به چه صورتی نمایش داده می شود؟
در نظر داشته باشید که خطا 403 را به هر یک از حالات زیر می توانید در مرورگر خود مشاهده کنید:
- 403 Forbidden
- HTTP 403
- Forbidden
- Error 403
- HTTP Error 403.14 – Forbidden
- Error 403 – Forbidden
- HTTP Error 403 – Forbidden
- Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
همانند سایر خطاها، خطای 403 نیز ممکن است در ورژن های مختلف ویندوز، مرورگر های مختلف یا دستگاه های مختلف به صورت های مختلفی ظاهر شود. به طور مثال در مرورگر اکسپلورر عبارت The website declined to show this webpage بیان گر خطا 403 است.
ممکن است شما در نرم افزار آفیس، در زمان باز کردن بعضی از لینک ها یا مواقعی که نیاز است برخی از موارد جانبی این نرم افزار را دانلود کنید، با خطای 403 یا عدم امکان دسترسی روبرو شوید.
چرا خطای 403 forbidden error نمایش داده می شود؟
خطای 403 forbidden error ممکن است به دلایل مختلفی مشاهده شود که در زیر برخی از مهمترین آنان عنوان شدند:
- ممکن است URL به درستی وارد نشده باشد لذا لازم است تا از املای صحیح آدرس سایت و پسوند آن اطمینان حاصل کنید. در بسیاری از سایت ها نمی توان به وسیله یک دایرکتوری، وب سایت را مشاهده کرد. لذا در مواقعی که مایل هستید به جای یک صفحه، محتوای پوشه را به نمایش بگذارید، خطای FORBIDDEN ERROR رویت می شود. این گزینه یکی از مهمترین و البته رایج ترین دلایل خطای ذکر شده است.
- گاها کش شدن سایت و یا قرار گرفتن آن در حافظه پنهان مرورگر، می تواند خطای 403 را ایجاد کند. لذا همواره کش مرورگر خود را پاک کنید.
- در بعضی از وب سایت ها، توسط ادمین سایت برخی از دسترسی ها محدود شده است. در این شرایط زمانی که افراد به بخش های مذکور که اجازه دسترسی به آن را ندارند، وارد می شوند، خطای 403 به آنها نمایش داده می شود. در این حالت خطا مذکور نشان دهنده عدم تعریف دسترسی است. دلیل این کار می تواند متفاوت باشد اما اکثرا به دلیل حفظ امنیت، اجازه هرگونه دسترسی به افراد داده نمی شود.
- نوع فعالیت های شما ممکن است به گونه ای باشد، که بارها وارد یک وب سایت خاص شوید. در این شرایط ممکن است پس از بارها ورود موفق،یک بار با خطای 403 روبرو شوید. در این حالت خطای مذکور می تواند به دلیل کوکی ها باشد. از همین جهت پیشنهاد می شود که کوکی های خود را پاک کنید. در نظر داشته باشید که فعال بودن کوکی ها برای مرورگر امری ضروری است. اگر سایت خاصی مد نظر است که با آن فعالیت می کنید، سعی کنید که کوکی شما برای آن فعال باشد اما پیشنهاد می شود، هر چند وقت یکبار این مورد را حذف کنید
- مواردی نیز وجود دارد که خطای 403 به اشتباه تنظیم شده است. به طور مثال برای افراد جدید که در سایت وارد می شوند گاها دسترسی به بخش خاصی محدود شده باشد و شما که جز کاربران قدیمی نیز هستید، نمی توانید به آن بخش وارد شوید. در این حالت می توانید با مدیر سایت جهت رفع مشکل تماس بگیرید.توییتر یکی از مکان هایی است که کاربران زیادی در آن مشکلات و سوالات خود را مطرح می کنند. می توانید با هشتگ های مختلف همچون هشتگ نام خطا، سوال خود را مطرح کنید تا افراد متخصص و یا اشخاصی که قبلا با آن خطا روبرو شده اند، تجربه و نظر خود را عنوان کنند. این ترفند در بسیاری از موارد پاسخگو می باشد.
- در حالاتی خطای 403 به دلیل قرار گرفتن IP اینترنت شما در لیست سیاه، رخ می دهد. لذا اگر مشاهده می کنید که سایت برای سایر افراد لود می شود و تنها شما مشکل دارید، حتما با سرویس دهنده اینترنت خود یا ISP تماس بگیرید.
- در بعضی موارد شما مکررا با خطای 403 روبرو می شوید. اگر این خطا برای همگان نمایش داده شود، بهتر است که کمی تامل کرده و پس از مدت زمانی دوباره به سایت رجوع کنید. این راهکار در بسیاری موارد پاسخگو خواهد بود.
- باید در نظر داشته باشید که اگر خطای 403 از سمت گوگل نمایش داده شود، نمی توان آن را رفع کرد. ممکن است که برخی از سایت ها دسترسی به بعضی از آی پی ها را محدود کنند. در این شرایط شما با ورود از طریق گوگل، با خطای 403 روبرو می شوید. در این حالت لازم است تا رنج آی پی خود را تغییر دهید و یا به عبارت دیگر از VPN استفاده کنید. البته توجه کنید که قبل از بررسی مجدد با VPN حتما کش و کوکی مرورگر خود را حذف کنید.
- خطای مذکور در برخی از ابزارهای گوگل مثل آنالیتیکس، ادوردز، GTM و … از داخل ایران وجود دارد.
- اگر این خطا را در گوگل پلی و … مشاهده می کنید نیز پیشنهاد می شود ابتدا کش نرم افزار را حذف کرده و سپس از طریق VPN مجدد بررسی کنید.
- اگر با خطا 403 در سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس و جوملا روبرو شدید، می توانید افزونه ها را به صورت دستی غیرفعال کنید و تاثیر آنها را در رفع خطا مشاهده کنید. این امر ممکن است که بعضی از افزونه ها با یکدیگر تداخل داشته و موجب خطای 403 شوند.
- اگر CMS سایت شما بر روی سروری با وب سرور آپاچی است، می توانید فایل htaccess را به صورت موقتی غیر فعال کرده و تاثیر آن را بررسی کنید. گاها خطاهای موجود در این فایل موجب خطا 403 می شوند.
- ممکن است شما از CDN استفاده کنید، خطا 403 در کلودفلر بسیار رایج است. در این شرایط پیشنهاد می شود تا از هاست خوب استفاده کنید تا تداخل با تنظیمات CDN نداشته باشد.
جمع بندی
همان طور که از توضیحات بالا متوجه شدید، خطای 403 می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. اگر تمام دستورالعمل های بالا را انجام داده اما همچنان با خطا مواجه شدید، می توانید مشکل خود را در انجمن های تخصصی در میان بگذارید تا افراد متخصص تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهند.
خیلی از مدیران سایت عنوان می کنند که خطای مذکور در سئو تاثیر آنچنانی نخواهد داشت اما همین خطا در زمان ورود کاربر جدید به سایت؛ می تواند رغبت وی را از بین ببرد. تنظیمات اشتباه لندینگ پیج می تواند خطای 403 را ایجاد کرده که باعث افت سئو شود. تمام این موارد می توانند بر روی کسب و کار آنلاین شما تاثیرات منفی داشته باشند.
همچنین هر گونه سوالی در رابطه با نحوه برطرف کردن خطای 403 forbidden error دارید، در پایین همین مقاله و در بخش دیدگاه های سایت مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان باشیم. ممنون از شما که تا انتهای این مقاله همراه وبکیما بودید.
دیدگاه و پرسش