نکاتی درباره‌ی قرارداد طراحی سایت

نکاتی درباره‌ی قرارداد طراحی سایت

منتشر شده در تاریخ : 6 مهر 1400

اگر صاحب کسب و کار اینترنتی هستید و قصد دارید در حکم کارفرما، یک قرارداد طراحی سایت منعقد کنید، بهتر است با مطالعه پیرامون استانداردهای قرارداد طراحی سایت، اطلاعات خود را در این‌باره بالا ببرید. ما در این مقاله تلاش خواهیم کرد مهم‌ترین نکات را درباره‌ی قرارداد طراحی سایت در اختیار مخاطبان قرار دهیم.

چرا قرارداد طراحی سایت مهم است؟

یک قرارداد طراحی سایت، مشخصاً توافقنامه‌ای است میان کارفرما و طراح سایت. این قرارداد به قاعده دارای بندهایی دو سویه است و هر دو طرف را به انجام وظایفی ملزم خواهد کرد. اصولا قرارداد طراحی سایت دارای بخش‌های مختلفی است که می‌توان از آن‌جمله به موارد: عنوان قرارداد، مبلغ قرارداد، دامنه‌ی کاری، تعهدات طرفین، برنامه‌ی زمانی پرداخت‌ها، حق مالکیت معنوی، شرایط فسخ قرارداد و ضمانت‌نامه‌ها اشاره نمود. هر کدام از مولفه‌های یاد شده در جای‌گاه خودشان دارای اهمیت ویژه‌ای هستند.

برای مثال بخش دامنه‌ی کاری، یکی از فرازهای مهم قرارداد طراحی سایت است. در زیر این عنوان باید دامنه‌ی کاری طراح سایت به شکلی شفاف بیان شود و تمام خواسته‌های کارفرما از پیش در آن معین شده باشد.

عنوان با اهمیت بعدی در متن قرارداد طراحی وب، حق مالکیت معنوی است. این بند البته بیش‌تر در مورد کسب و کارهایی اهمیت دارد که در فضای کاری خود کارآفرینی کرده‌اند و نگران فاش شدن ایده‌های‌شان هستند. بنابراین بسیار مهم است که طی بندی در قرارداد، طراح را ملزم نمایید مالکیت معنوی شما بر ایده‌های‌تان را به رسمیت بشناسد و آن‌ها را تحت هیچ شرایطی در اختیار رقبای‌تان قرار ندهد.

در نهایت نیز عنوان ضمانت اجرایی مطرح می‌شود؛ که از جمله مولفه‌های حساس قرارداد طراحی سایت به شمار می‌رود. در واقع در این بند قرارداد، طراح ملزم می‌شود مشکلات احتمالی به وجود آمده در سایت را برای کارفرما حل و فصل نماید. توجه کنید که عموما این ضمانت اجرایی پس از راه‌اندازی سایت نیز همچنان برقرار خواهد بود.

بهتر است کار را به کاردان بسپاریم!

پروسه‌ی طراحی وب‌سایت، اصولا پروسه‌ای زمان‌بر و پر زحمت است. بنابراین طراحان سایت نیز باید به طور کامل بر حق و حقوق خود اشراف داشته باشند. در مقابل کارفرماها نیز در قبال مبلغی که بابت حق‌الزحمه به طراحان پرداخت می‌کنند، باید از حقوق قانونی خود بهرمند باشند. از آن‌جایی که همواره این امکان وجود دارد که حین تنظیم قرارداد، نکاتی را فراموش کنید، و همین نکات فراموش شده در آینده‌ی کاری، مشکلاتی را پیش پای شما بگذارد، توصیه می‌کنیم برای تنظیم قرارداد طراحی از متخصصین کمک بخواهید. البته مینوت قراردادهای از پیش تنظیم شده در این زمینه، در بستر اینترنت به سادگی در دسترس کاربران است. کاربران می‌توانند از طریق این مینوت‌ها به سادگی خودشان اقدام به تنظیم قرارداد طراحی سایت با پیمانکار مورد نظر نمایند.

در قرارداد طراحی سایت به چه نکاتی توجه کنیم؟

پس از این‌که به شکلی اجمالی با مفاد قانونی قرارداد طراحی سایت آشنا شدید، اکنون نکات مهمی را یادآور می‌شویم که بهتر است در هنگام عقد قرارداد طراحی سایت به آن‌ها توجه شود. اولین نکته در‌باره‌ی استفاده از زبان برنامه‌نویسی مناسب می‌باشد. یک وب‌سایت مانند هر نرم‌افزار دیگری از طریق یک زبان برنامه‌نویسی ایجاد می‌شود. با این وصف نکته‌ی مهمی که باید در قرارداد طراحی سایت منعقد گردد، انتخاب زبان مناسب برنامه‌نویسی توسط طراح است. این موضوع اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد که زبان برنامه‌نویسی مناسبی بسته به ماهیت وب‌سایت شما در روند طراحی استفاده شود.

توصیه‌ی ما این است که پس از شناخت زبان مناسب وب‌سایت مورد نظرتان، فرد متخصص برنامه‌نویسی توسط آن زبان را به عنوان پیمانکار طراحی سایت خود انتخاب کنید. نکته‌ی بعدی در این راستا، استفاده از چارچوب توسعه‌ی متناسب با وب‌سایت است. این ویژگی نیز نیاز به تخصص منحصربفرد دارد. بنابراین انتخاب بهترین چارچوب توسعه و یا همان سکو، نیز باید از جمله مفاد اکید قرارداد طراحی سایت باشد. باز هم توصیه می‌کنیم، پیش از انقعاد قرارداد از تسلط طراح در زمینه چارچوب توسعه و سکو مطمئن شوید. نکته‌ی نهایی نیز استفاده از یک الگوی معماری در خور وب‌سایت شما است.

الگوی معماری در حقیقت همان شکل قرارگرفتن اجزای کاربردی نرم‌افزار در کنار هم است. پس این عنوان نیز باید به شکلی مجزا و موکد در قرارداد طراحی سایت ذکر شود. از آن‌جا که الگوهای معماری متعددی برای طراحی سایت وجود دارد، بهتر است کارفرما و طراح از پیش بر سر انتخاب الگوی مناسب اجرایی، توافقات لازم را به عمل آورده باشند.

مفاد فرعی قرارداد طراحی سایت

پس از آن‌که مفاد اساسی و بنیادین قرارداد طراحی سایت را تدوین نمودید، بهتر است با هماهنگی لازم از پیمانکارتان بخواهید در نصب و راه‌اندازی امکانات جانبی سایت نیز شما را یاری بدهد. حتی می‌توانید این نکته را نیز در قالب وظایفی برای طراح سایت خود معین کنید. برای نمونه نصب درگاه اینترنتی بر روی هر وب‌سایتی الزامی بوده و نیاز به تخصص کافی دارد. درگاه اینترنتی؛ بستری را فراهم می‌کند تا سایت و کسب و کار خود را به شبکه پرداخت الکترونیک کشور متصل نمایید و در ۲۴ ساعت شبانه روز بصورت آنلاین فروش داشته باشید. بنابراین توصیه می‌کنیم پیمانکارتان را ملزم به نصب و راه‌اندازی امکانات جانبی مانند درگاه اینترنتی سایت نیز بنمایید.

همچنین یکی دیگر از مفاد فرعی که می‌توان به قرارداد طراحی سایت اضافه نمود، آموزش اولیه نحوه‌ی مدیریت سایت است. در حقیقت طبق این بند، طراح موظف است پس از راه‌اندازی سایت، طی جلسه‌ای آموزشی، کارفرما را با روش‌های مدیریت سایت خود آشنا نماید. در نهایت نیز می‌شود با اضافه کردن، بندی مبنی بر امکان درخواست تغییرات توسط کارفرما، تغییرات احتمالی مورد نیاز در سایت را نیز در قرارداد طراحی سایت گنجاند و پیمانکار را ملزم به اجرای آن‌ها نمود.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درگاه پرداخت به سایت rayanpay.com مراجعه کنید و یا به کمک روش‌های زیر در ارتباط باشید :

این مطلب صرفا یک رپورتاژ آگهی است و جنبه تبلیغاتی داشته و آکادمی وبکیما نه آن را تایید و نه رد می‌کند و همچنین هیچ‌گونه مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش‌های ویدیویی جدید فقط در یوتیوب منتشر می‌شود!

بزن بریــم!