تفاوت قالب اختصاصی با آماده

تفاوت‌ قالب اختصاصی و آماده برای وب سایت

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 7 فروردین 1403

تفاوت‌ قالب اختصاصی و آماده برای وب سایت: اگر شما بخواهید از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کنید، باید یا از قالب‌های آماده‌ای که حالا یا به‌صورت رایگان و یا پولی هستند استفاده کنید و با دانش طراحی قالب را داشته باشید و بتوانید با کدنویسی برای خود یک قالب طراحی کنید که انحصاری برای وب سایت شما باشد، در واقع وبمستران زیادی امروزه هستند که درگیر این موضوع می‌باشند که از قالب اختصاصی استفاده کنند و یا قالب آماده می‌تواند که البته تفاوت‌ قالب اختصاصی و آماده بسیار زیاد است و همین کمی دچار سردرگمی می‌شود.

البته این موضوع بسیار هم مهم است چرا که اگر دقت نداشته باشید به این موضوع و در واقع بدون تحقیق و پیگیری قالب نامناسبی را برای سایت خود انتخاب کنید، قطعا دچار مشکل خواهید شد و ممکن است نتوانید سایت زیبایی را برای خود به ارمغان بیاورید و یا کاربران سایت شما شاید اصلا نتوانند با وب سایت کار کنند که همین موضوع باعث می‌شود کاربران سایت را ترک کنند.

مهم ترین تفاوت‌ قالب اختصاصی و آماده برای وبسایت

تفاوت قالب اختصاصی و آماده خیلی زیاد هستند و در واقع هر کدام از آن‌ها یک‌سری مزایا و معایب دارند که قبل از این که آن‌ها را انتخاب کنید باید به این تفاوت‌ها دقت داشته باشید تا به مشکل بر نخورید و در غیر این‌صورت ممکن است یک قالب را انتخاب کنید که اصلا مورد استفاده قرار نگیرد و صرفا هزینه‌ای بابت آن داده باشید. در این مقاله از سری مقالات آموزش وردپرس با ما همراه باشید چرا که می‌خواهیم به‌صورت جامع و کامل درباره تفاوت‌ قالب اختصاصی و آماده اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم تا شما با استفاده از این اطلاعات بتوانید به بهترین شکل ممکن یک قالب خوب برای سایت خود انتخاب کنید.

قالب آماده چیست؟

اول از قالب آماده شروع کنیم و توضیح دهیم که دقیقا چیست و چرا شما باید و یا نباید از آن استفاده کنید که البته تقاوت قالب اختصاصی و آماده خیلی زیاد است و به همین دلیل می خواهیم تک‌به‌تک اول آن‌ها را توضیح دهیم، به‌صورت کلی در این بخش مزایا و معایب قالب آماده را می‌شناسید و بعد که به سراغ قالب اختصاصی می‌رویم می‌تواند این دو مورد را باهم مقایسه کنید و در نهایت یکی را برای خود انتخاب کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

قالب‌های آماده یک‌سری تم‌هایی هستند که توسط افراد و یا تیم‌های مختلفی ایجاد می‌شوند و شما می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید و در سایت خود نصب کنید، این قالب‌ها امروزه در فضای وب بسیار زیاد هستند و شما می‌توانید از فروشگاه‌های فروش قالب آن‌ها را تهیه کنید و یا از خود مخزن وردپرس یکی از آن‌ها در سایت خود نصب کنید و از آن استفاده کنید که البته بستگی به نیاز شما دارد چه قالبی را می‌خواهید در سایت خود داشته باشید.

قالب آماده چیست؟
قالب آماده چیست؟

خود تیم توسعه دهنده وردپرس بک بخش با نام مخزن وردپرس قالب‌ها دارند که شما از این طریق می‌توانید به هزاران قالب وردپرسی رایگان دسترسی داشته باشید که به موضوع‌ها و کاربرد‌های مختلفی عرضه شده‌اند و استفاده از آن‌ها خیلی ساده خواهد بود، اما با توجه به تجربه‌ای که داشتیم متوجه شدیم که این قابل‌های مخزن وردپرس خیلی زیبا و جذاب نیستند و به همین دلیل ما در سایت‌‌های مختلفی که طراحی کرده‌ایم به هیچ وجه از این موارد استفاده نکردیم و در کل برای سایت‌های فارسی نمی‌توانند مناسب باشند.

فروشگاه‌های زیادی هستند که قالب‌های آماده را به فروش می‌رسانند و شما از طریق این فروشگاه‌ها می‌توانید خیلی سریع و ساده قالب‌های مد نظر را مورد بررسی قرار دهید و در یک موضوع خاصی هزاران قالب را در دسترس داشته باشید که در نهایت هم می‌توانید با هزینه بسیار مناسب یکی از این قالب‌ها را برای سایت خود خریداری کنید.

مزایا قالب آماده

خیلی خوب در بخش قبلی به خوبی خود مبحث قالب آماده را توضیح دادیم تا با آن آشنا شوید، در این بخش از مقاله قصد داریم به‌صورت کامل درباره مزایا قالب آماده یک‌سری اطلاعات را به شما ارائه دهیم تا بتوانید با استفاده از این اطلاعات، آشنایی بیشتری نسبت به قالب‌های آماده داشته باشید.

قیمت مناسب

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت‌هایی که باید از قالب‌های آماده استفاده کنید، هزینه است، در واقع شما با استفاده از قالب‌های آماده می‌توانید با هزینه بسیار مناسب یک ظاهر زیبا را برای سایت خود خلق کنید.

اگر فروشگاه‌های فروش قالب ایرانی را مشاهده کنید، می‌توانید قالب‌های بسیار زیادی را ببینید که در زمینه‌های مختلف توسط تیم‌های مختلف عرضه شده‌اند و در واقع بسیار هم پرفروش هستند اما با قیمت بسیار مناسبی عرضه می‌شوند و شما هم می‌توانید جزو این استفاده کنندگان باشید.

شاید فکر کنید که چرا قیمت این قالب‌ها خیلی مناسب است و در جواب این سوال باید بگوییم که تیم و یا آن فردی که این قالب را توسعه می‌دهد، قالب مد نظر شما را فقط به یک نفر نمی‌فروشد و در واقع افراد زیادی هستند که این قالب را خریداری می‌کنند و در نهایت همین موضوع می‌تواند درآمد غیرفعال خوبی برای همان فرد طراح داشته باشد.

پشتیبانی مناسب

دومین موردی که باید به آن اشاره کنیم، پشتیبانی قالب است که بسیار مهم می‌باشد  و در واقع وقتی که شما یک قالب را خریداری می‌کنید هر مشکلی که داشته باشد می‌توانید به پشتیبانی اطلاع دهید تا سریعا آن مشکل را بر طرف کند.

این سرویس پشتیبانی اصولا تا چند ماه بعد از خرید توسط تیم طراح عرضه می‌شود تا در صورت بروز مشکل بتوانند شما را راهنمایی کنند اما بعد از گذشت این چند ماه باید دوباره هزینه‌ای را برای دریافت سیستم پشتیبانی دهید که البته این هزینه هم مناسب می‌باشد و اصلا زیاد نیست.

تنوع زیاد

شما وقتی که می‌خواهید برای سایت خود از قالب آماده استفاده کنید، تنوع بسیار زیادی را در بین این قالب‌‌ها دارید و در واقع همین موضوع باعث می‌شود که شما بتوانید موارد زیادی را در دسترس داشته باشید تا سایت خود را اجرا کنید و به یک ظاهر خاص محدود نیستید.

هم در مخزن وردپرس هزاران قالب را به‌صورت رایگان در دسترس دارید و هم از طریق فروشگاه‌های فروش قالب‌های بسیار زیبا زیادی را در دسترس دارید که می‌توانید با استفاده از آن‌ها سایت خود را اجرا کنید.

استاندارد بودن قالب‌های اورجینال

قالب‌هایی که به‌صورت آماده هستند و عرضه می‌شوند اصولا توسط یک تیم خاصی ارائه شده اند که همین مورد باعث می‌شود که به‌صورت تخصصی آن‌را طراحی کرده باشند، در واقع قالب‌های اورجینال اگر بخواهید خریداری کنید بسیار استاندارد هستند و همین موضوع می‌تواند برای سایت شما مناسب باشد، هم سرعت سایت شما را افزایش خواهد و هم می‌‌توانید از نظر امنیتی سایت بهتری داشته باشید.

استاندارد بودن قالب‌های اورجینال
استاندارد بودن قالب‌های اورجینال

البته اصولا قالب‌های آماده به‌صورت استاندارد هستند و همیشه توسعه دهنده‌ها سعی دارند که کار با کیفیتی را انجام دهند، برای این که قالب های استداندارد و اورجینال را خریداری کنید بهتر است به فروشگاه های معتبر مانند تم فارست مراجعه کنید که توسعه دهنده‌ها به‌صورت اورجینال این قالب ها را قرار می‌دهند.

این مزیت‌هایی بود که قالب‌های آماده می‌توانند برای شما داشته باشند و در واقع برای شما بسیار مهم مناسب هستند اما باید به معایب آن‌ها هم دقت داشته باشید و فقط نمی‌تواند مزیت‌ها را در نظر گرفت پس در ادامه با ما همراه باشید تا معایب آن‌ها هم مورد بررسی قرار دهیم.

معایب قالب‌‌های آماده

قالب‌های آماده همان‌طور که گفتیم یک‌سری معایب هم دارند که شما برای خرید این قالب‌ها باید آن‌ها را هم در نظر بگیرید و بعد به سراغ خرید یک قالب آماده بروید.

انحصاری نبودن قالب

یکی از مهم‌ترین تفاوت های قاللب اختصاصی با آماده همین انحصاری نبودن آن‌ها است و در واقع شما نمی‌توانید یک ظاهر انحصاری مخصوص سایت خود را داشته باشید چرا که قالب خریداری شده به‌صورت عمومی برای خرید در دسترس است و هر کسی می‌تواند آن را برای خود خریداری کند و دقیقا همین ظاهر سایت را برای خود اجرا کند.

پس با قالب آماده اصلا نمی‌توانید برای خود یک ظاهر سایت انحصاری داشته باشید مگر این که با استفاده از صفحه ساز‌‌هایی مانند المنتور و ویژوال کامپوزر این قالب‌ها را برای خود طراحی کنید که البته باید به این افزونه‌ها خیلی خوب مسلط باشید و در غیر این‌صورت آن‌ها هم نمی‌توانند به شما کمکی کنند.

محدودیت در تغییر قالب

شما با  خرید قالب آماده در تغییر قالب محدود هستید و نمی‌توانید تمام بخش‌های آن‌را نسبت به چیزی که می‌‌خواهید تغییر دهید و همین موضوع ممکن است خیلی از نیاز‌های شما را بر طرف نکند و در نهایت از نتیجه کار ناراضی باشید.

تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که با پنل تنظیمات خود این قالب ها تغییرات جزئی در سایت خود داشته باشید و یا با افزونه‌هایی مانند مداد زرد می‌توانید تغییراتی را انجام دهید که البته خیلی تاثیر زیادی ندارند.

سرعت محدود

قالب‌هایی که طراحی و ارائه می‌شوند همگی به‌صورت استاندارد هم کد نویسی نشده‌اند و برخی از آن‌ها هستند که توسط یک‌سری طراح تازه کار ایجاد شده‌اند که همین موضوع بی‌تجربگی ممکن باعث شود که کد نویسی سایت استاندارد نباشد و این موضوع در نهایت باعث کاهش سرعت سایت خواهد شد.

نکته: اگر قصد دارید از قالب‌های آماده استفاده کنید، بهتر است قالب‌هایی را مورد انتخاب خود قرار دهید که چندین سال است به‌صورت مداوم در حال بروزرسانی هستند و به اصطلاح کیفیت مطلوبی را دارند.

حفره‌های امنیتی

اگر کد نویسی این قالب‌ها استاندارد نباشد قطعا یک‌سری حفره‌های امنیتی در این کد‌ها ایجاد می‌شود که امنیت سایت را به خطر می‌اندازد، پس این موضوع امنیت را اصلا دست کم نگیرید تا بتوانید سایت بسیار بهتری را داشته باشید.

قالب اختصاصی چیست؟

خیلی خوب در بخش قبلی مقاله درباره قالب اختصاصی اطلاعاتی را به شما ارائه دادیم و آن را به‌صورت کامل به شما توضیح دادیم، در این بخش از مقاله هم با ما همراه باشید تا با قالب اختصاصی آشنا شوید و در نهایت یکی از این موارد را برای طراحی سایت خود انتخاب کنید.

قالب اختصاصی دقیقا برای وب سایت شما ایجاد می‌شود و دیگر به‌صورت عمومی در اختیار همه افراد قرار ندارد که بخواهند آن‌را خریداری کنند و در سایت خود نصب کنند تا سایتی مشابه به سایت شما داشته باشند، در طراحی قالب اختصاصی به‌صورت کامل از صفر کد نویسی انجام شده و تمامی المان‌ها، تابع‌ها و… در این قالب تعریف می‌شود که فقط مختص خود شما می‌باشد.

قالب اختصاصی چیست؟
قالب اختصاصی چیست؟

طراحی قالب اختصاصی هم نیاز به دانش کد نویسی دارد و تقریبا شما باید یک متخصص وردپرس باشید تا بتوانید به توسعه و طراحی یک قالب بپردازید و در غیر این‌صورت ممکن است اصلا نتوانید یک بخش کوچک را هم برای خود طراحی کنید.

اکثر کسب‌و‌کار‌هایی که می‌خواهند تازه کار خود را شروع کنند از قالب‌های آماده استفاده می‌کنند و بعد که درآمد آن‌ها به حد خوبی رسید به سراغ طراحی قالب اختصاصی می‌روند و هزینه‌ای را برای آن صرف می‌کنند.

مزایا قالب اختصاصی

قالب‌های اختصاصی مزایا زیادی دارند و در کل می‌توانند مناسب شما باشند اما باید در هنگام انتخاب قالب‌ها هم مزایا را در نظر بگیرید و هم معایب را به‌صورت کامل در نظر بگیرید تا بهترین مورد را برای خود انتخاب کنید.

ظاهری اختصاصی

قالب‌های اختصاصی همان‌طور که از نامشان پیداست ظاهری اختصاصی دارند و در واقع شما می‌توانید هر نوع ظاهری که مد نظر دارید را برای آن انتخاب کنید و طراحی کاملا مطابق با خواسته‌های شما می‌باشد که همین مورد عالی است.

دیگر افراد نمی‌توانند این قالب را با هزینه کمی خریداری کنند و در سایت خود نصب کنند بلکه حق مادی و معنوی آن قالب به‌صورت انحصاری برای شما می‌باشد و شما تنها استفاده کننده آن هستید.

رفع تمامی نیاز‌ها

با طراحی قالب اختصاصی تمامی نیاز‌هایی که دارید رفع خواهند شد و در واقع شما می‌توانید هر نوع المان، بخش و… که می‌خواهید را در قالب پیاده سازی کنید و مطابق با خواسته‌های شما باشد که این موضوع در قالب آماده اصلا امکان نداشت.

توسعه پذیری ساده‌تر

در قالب اختصاصی خیلی ساده‌تر است چرا که از صفر تا صد کد نویسی آن برای سایت شما انجام شده است و در واقع شما می‌توانید خیلی راحت‌تر آن‌را توسعه دهید بدون این که نیاز باشد وقت خیلی زیادی را برای آن بگذارید.

 توسعه پذیری ساده‌تر قالب اختصاصی
توسعه پذیری ساده‌تر قالب اختصاصی

این توسعه پذیری را خیلی جدی بگیرید چرا که با پیشرفت کسب‌و‌کار شما، سایت نیاز دارد تغییراتی را داشته باشد و گسترده‌تر شود و اگر قالب شما آماده باشد خیلی محدود خواهید بود.

سرعت و امنیت بهتر

سرعت و امنیت در قالب بسیار مهم است و می‌تواند به شما کمک کند مدیریت بهتری داشته باشید، در واقع هر چقدر که سرعت سایت شما بهتر باشد برای سئو سایت شما خوب خواهد بود و در نهایت باعث می‌شود در گوگل رتبه بهتری داشته باشید.

با طراحی قالب اختصاصی چون قالب برای خودتان است قطعا حساسیت زیادی بر روی آن خواهید داشت و کد‌نویسی آن‌را به‌صورت استاندارد و اصولی انجام می‌دهید که این موضوع نهایتا باعث خواهد شد سرعت سایت بسیار بیشتر باشد.

البته این افزایش سرعت فقط بخاطر کد ‌ویسی نیست و چون شما سایت را بر اساس نیازهای خود ساخته‌اید و بخش‌های اضافه در آن وجود ندارد به همین دلیل قابل بهینه‌تر خواهد بود و سرعت بسیار خوبی هم خواهد داشت.

معایب قالب اختصاصی

قالب‌های اختصاصی علاوه بر مزایا خوب یک‌سری معایت هم دارند که باید آن‌ها در نظر داشته باشید و در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

هزینه و دانش

یکی از مهم‌ترین مواردی که برای طراحی سایت اختصاصی مطرح می‌باشد این است که شما باید یا هزینه زیادی را برای طراحی قالب کنار بگذارید تا یک فرد متخصص آن‌را برای شما طراحی کند و یا باشد دانش زیادی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید برای خود یک قالب طراحی کنید.

همین هزینه و یا دانش زیاد باعث شده است که افراد بیشتر تمایل داشته باشند از همان قالب‌های آماده استفاده کنند و افراد کمی هستند که هزینه‌ای را برای طراحی قالب وردپرسی در نظر می‌گیرند.

نیاز به وقت زیاد

طراحی قالب وردپرسی کار یک ‌روزه نیست و شما باید وقت زیادی را برای آن بگذارید که این یکی از اصلی‌ترین تفاوت های قالب اختصاصی با آماده است، شما اگر خودتان هم بخواهید قالب را طراحی کنید و یا آن‌را به یک فرد بسپارید که برای شما طراحی کند، باید چندین ماه زمان بگذارید تا قالب برای شما طراحی شود و همین موضوع ممکن است باعث شود برنامه‌ریزی شما کامل عقب بی‌افتد.

خیلی خوب تا این بخش از مقاله هم به‌صورت کامل با اختصاصی آشنا شدید و متوجه شدید که دقیقا چیست و چه مزیت‌هایی را نسبت به قالب آماده دارد.


قالب اختصاصی استفاده کنیم یا قالب آماده؟

با توجه به تمام این توضیحات شما ممکن است این سوال در ذهن‌تان جای گرفته باشد که با توجه به تمام این موارد از قالب اختصاصی استفاده کنیم و یا آماده را برای سایت خود انتخاب کنیم؛ واقعا پاسخ مستقیمی برای این سوال وجود ندارد و شما باید بر اساس نیاز خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید، در واقع شما ممکن استی در حال حاظر هم هزینه داشته باشید و هم زمان که بخواهید طراحی قالب اختصاصی را انجام دهید.

اما ممکن است شما هزینه داشته باشید و حتی زمان کافی هم برای انجام این کار را داشته باشید، اما با همین قالب‌های آماده نیازی که دارید رفع شود، پس بهتر است در این شرایط از قالب آماده استفاده کنید و به سراغ هزینه کردن برای قالب اختصاصی نروید.

پیشنهاد وبکیما

اگر به تازگی کسب‌و‌کار خود را می‌خواهید راه‌اندازی کنید و هنوز شما از این سایت قرار نیست درآمد خوبی داشته باشید، بهترین گزینه برای شما قالب‌های آماده است و با توجه به تفاوت‌های قالب اخصاصی و آماده قطعا قالب‌های آماده هم می‌توانند مناسب شما باشند.

تفاوت قالب اختصاصی و آماده بسیار زیاد هستند اما این بدان معنا نیست که قالب‌های آماده بد باشند و در واقع شما می‌توانید با قالب‌های آماده سایت‌های بسیار خوبی را داشته باشید که حتی رشد بسیار عالی هم داشته باشند.

اما پیشنهاد می کنیم که اگر از قالب‌های آماده استفاده می‌کنید، به سراغ آموزش المنتور بروید و با استفاده از این صفحه ساز قدرتمند سایت خود را انحصاری‌تر کنید و حداقل ظاهر آن‌را تغییر دهید تا سایت بهتری داشته باشید.


جمع بندی

در این مقاله سعی داشتیم به شما یک‌سری اطلاعات کامل را از تفاوت قالب اختصاصی و آماده ارائه دهیم تا بتوانید با این موارد آشنا شوید، در واقع هم مزیت‌های قالب اختصاصی را با شما توضیح دادیم و هم مزایا قالب آماده را که به‌صورت کامل با آن‌ها آشنایی داشته باشید و در نهایت بتوانید یک مورد را برای خود انتخاب کنید تا مناسب شما باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش‌های ویدیویی جدید فقط در یوتیوب منتشر می‌شود!

بزن بریــم!