طراحی سایت با CMS و معرفی 20 تا از معروف ترین آنها

طراحی سایت با CMS و معرفی 20 تا از معروف ترین آنها

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 3 مهر 1399

یکی از روش­ های ساده و سریع راه ­اندازی یک سایت، طراحی سایت با CMS است که امروزه بسیار پرطرفدار است. در کل، طراحی و پیاده­ سازی وبسایت با روش ­های مختلفی انجام می­ گیرد : طراحی سایت با زبان­ های برنامه­ نویسی مثل Asp و php، سایت ­سازهای رایگان مثل wix، کاموا و سایت ­ساز گوگل، استفاده از قالب رایگان مثل قالب ­های templatemonster و در نهایت ساده­ ترین راه استفاده از CMS آماده است.

CMS به افراد غیرمتخصص این امکان را می ­دهد تا وبسایت­ هایی کامل، کارا، با ظاهری حرفه­ ای و بدون نیاز به کد­نویسی ایجاد کنند. طبق آمار بیش از نیمی از 1.234.228.567 وبسایت دنیا از CMS استفاده می­ کنند.

در این مقاله قرار است لیستی از پرکاربردترین CMSها را معرفی کنیم و مقایسه ای بین آنها داشته باشیم.

طراحی سایت با CMS و معرفی 20 تا از معروف ترین آنها
طراحی سایت با CMS و معرفی 20 تا از معروف ترین آنها

CMS چیست ؟

کلمه CMS مخفف Content Management System، به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد.
در یک تعریف ساده : سیستم مدیریت محتوا باعث می ­شود که محتوای سایت ­تان هر چه که باشد (اعم از متن، تصویر و ویدئو) را به سادگی بدون دانش برنامه­ نویسی ویرایش کنید. بدون این سیستم برای اضافه کردن حتی یک متن کوتاه در سایت، باید از کدhtml ، php یا … استفاده کنید. البته CMSها کارهایی بیشتر از کمک به مدیریت متن و تصاویر را انجام می دهند. آنها در مواردی مانند طراحی ظاهر وبسایت، مدیریت جستجو، جمع ­آوری نظرات بازدیدکنندگان، تالار گفتگو، مدیریت ورود و عضویت و خرید کاربران پیشرفت زیادی کرده­ اند.
دامنه­ های معروف و محبوب زیادی از این روش، برای ساختن سایت­ های خود استفاده کرده­ اند که در این مقاله به چند مورد از آنها اشاره کرده­ ایم.

CMS چیست ؟
CMS چیست ؟

ملاک­ های انتخاب cms مناسب

قبل از اینکه به مقایسه cmsها بپردازیم، ملاک­ های انتخاب cms مناسب را آورده ­ایم. برای اینکه بدانید کدامیک برای پروژه شما مناسب ­تر است، باید موارد زیر را بررسی کنید.

  1. سهولت استفاده
  2. گزینه ­های طراحی و شخصی­ سازی ظاهر سایت
  3. قابلیت انتقال از یک cms به دیگری یا هاستینگ دیگر
  4. پلاگین یا افزونه­ ها
  5. گزینه­ های راهنما و پشتیبانی
  6. هزینه اولیه راه اندازی یا گسترش­ های بعدی
ملاک­ های انتخاب cms مناسب

با در نظر گرفتن این موارد، بیایید نگاهی به بهترین cmsهای موجود بیندازیم.

چند نمونه cms معروف

1- وردپرس (WordPress)

درصد استفاده در کل اینترنت : %35
سایت ­های فعال با استفاده از وردپرس در دنیا : 27،000،000+
نمونه سایت های معروف که با وردپرس ساخته شده­ اند : شرکت سونی، موزه گوگنهایم، بی بی سی آمریکا، بلاگ مایکروسافت
وردپرس به عنوان سلطان cmsهای محبوب، با اختلاف زیادی از رقبا در صدر است.
در کل اینترنت (چه وبسایت ­های با cms چه بدونcms )، حدود 35.6٪ از کل آنها وردپرسی هستند.

وردپرس یک نرم­ افزار منبع باز است، به این معنی که دانلود و استفاده از آن رایگان بوده و کدهای آن جهت بررسی در اختیار عموم قرار دارد. یکی دیگر از مزایای وردپرس این است که برای این پلتفرم هزاران قالب و پلاگین حرفه ­ای ارائه شده است و شما می­توانید تقریباً هر چیزی که می­خواهید را از بین هزاران گزینه موجود، انتخاب و نصب کنید.
وردپرس یک سیستم وبلاگ­ نویسی است که با فعال کردن پلاگین ووکامرس، یک ابزار برای برپایی فروشگاه اینترنتی و تجارت الکترونیک محسوب می­ شود. مجنتو یکی از رقبای قوی وردپرس در زمینه تجارت الکترونیک است.
یادآوری- یکی از انواع روش­ های تجارت الکترونیک، معاملات B2C یا تجارت به مصرف‌کننده است و فروشگاه ­های اینترنتی امکان انجام این نوع از معاملات را فراهم می کنند.

2- جوملا (Joomla)

درصد استفاده : 2.9%
وبسایت­ های فعال : 1،500،000+
نمونه سایت ­های جوملایی معروف : SendPulse  ، iTWire ، آژانس ملی جرایم انگلستان
با اینکه جوملا از محبوب­ ترین cmsهای دنیاست، هنوز با رهبر این عرصه یعنی وردپرس فاصله دارد.
می توان گفت جوملا برای بسیاری از انواع وبسایت­ ها مناسب است. مانند وردپرس، رایگان و منبع باز است ولی نسبت به وردپرس برای سایت ­های پیچیده­ تری قابل ­استفاده است؛ چرا که برخی از سایت­ های وردپرسی درواقع سایت نبوده و فقط بلاگ هستند.
جوملا نیز با ارائه قالب و پلاگین­ هایی، به شما امکان می ­دهد تا وبسایت خود را سفارشی کنید.

3- دروپال (Drupal)

درصد استفاده : 1.7%
وبسایت­ های فعال : 562،000+
نمونه سایت ­های دروپالی معروف : شورای روابط خارجی، دانشگاه هاروارد
دروپال یکی از سه cms محبوب دنیاست و مانند وردپرس و جوملا، رایگان و منبع باز بوده و از زبان برنامه نویسی php استفاده می­ کند.
دروپال یکی از قدرتمندترین پلتفرم­ های ذکر شده در این مقاله و یک گزینه ایده ­آل برای ایجاد وب­سایت ­هایی است که پیچیدگی بالایی دارند. بخاطر همین پیچیدگی معمولاً پیاده­سازی سایت با دروپال نسبت به وردپرس زمان بیشتری می­برد. شاید بهتر است کار با آن به کسانی که دانش فنی بالاتری دارند یا به برنامه نویسان، سپرده شود.
چرا دروپال را به جای وردپرس انتخاب کنیم، در حالی که استفاده از وردپرس آسان ­تر است؟ دروپال نیروگاهی است که بر روی سایت­ های پیچیده ای تمرکز دارد که دارای محتوای سنگین هستند و پایگاه­های داده بزرگی دارند.

4- مجنتو (magento)

درصد استفاده : 1.2%نمونه برندهای معروف با مجنتو : نایک، فورد و کوکا کولا
مجنتو یک پلتفرم تجارت الکترونیک منبع باز دیگر است و توسط eBay خریداری شده است که یک سایت بزرگ حراجی اینترنتی در دنیاست.
با این فروشگاه­ ساز می توانید تعداد زیادی محصول و مشتری را اداره کنید. به شما امکان می ­دهد بدون اینکه سایت شما کُند شود، کسب و کارتان به راحتی رشد کند.
درواقع باید بگوییم مجنتو یک cms است که از پایه و اساس برای اهداف تجارت الکترونیک ساخته شده؛ در حالی که وردپرس یک cms همه منظوره است که با نصب WooCommerce به یک ابزار تجارت الکترونیکی تبدیل می ­شود.
نصب مجنتو نسبت به وردپرس برای افراد مبتدی کمی چالش ­برانگیز است.

در ادامه نیز لیست سایر cmsها را با مهمترین شاخصه ­های هر کدام آورده ­ایم.

5- تیپو 3 (typo3)

یک cms ایده­ آل برای وب ‌سایت‌های چندزبانه یا بین‌المللی

6- فروشگاه ساز توماتو کارت (TomatoCart)

یک فروشگاه­ ساز آنلاین دیگر تحت php 

7- فروشگاه ساز پرستا شاپ (PrestaShop)

یک سایت ­ساز تجارت الکترونیک تحت php

8- فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart)

یک پلتفرم تجارت الکترونیک دیگر؛ با سئو قوی

9- فروشگاه ساز شاپیفای (Shopify)

برای مدیریت سایت­ های فروشگاهی، قابل ادغام با وردپرس؛ در وردپرس بجای ووکامرس می توانید افزونه Shopify را فعال کرده، سبد خرید داشته باشید و محصول بفروشید.

10- Ghost

یک پلتفرم headless باNode.js  و بیش از 19 برابر سریعتر از وردپرس به ادعای طراحان آن
headless به این معناست که در این cms از بخش فرانت­ اند و ظاهر سایت (همان سر وبسایت) صرفنظر شده و به بک ­اند (بدن) توجه دارد، مناسب برنامه نویسان.

11- نیوک (phpNuke)

ساخته شده با زبان php، آخرین نسخه release و stable آن در سال 2014 توسط تیم برنامه نویسی ارائه شد. تحت لیسانس GNU یا گنو که برنامه ­های رایگان برای سیستم عامل­ های رایگان تولید می­ کند.

12- سرندیپیتی (Serendipity)

یک اسکریپت رایگان برای وبلاگ بر پایه php

13- چامیلو (Chamilo)

مناسب برای وبسایت­ های آموزشی، با امکان تنظیم سوال و آزمون و برگزاری چند کورس بصورت همزمان برای یک مدرس.

14- دات کلییر(Dotclear)

یک سیستم مدیریت محتوای دیگر برپایه php برای وبلاگ ­نویسی، دارای پلاگین های ضد اسپم (Antispam) و ویرایشگر با امکان پیش نمایش زنده متن.

15- مگنولیا (Magnohia)

یک پلتفرم مناسب برای سایت­ های دیجیتال مارکتینگ که فعالیت­ های بازاریابی دیجیتال و تبلیغاتی دارند، کمک به اهداف تبلیغ و فروش محصول و تجزیه و تحلیل کمپین­ ها و رفتار مشتری.

16- تکست پترن (TextPattern)

یک مدیریت محتوای ساده، مینیمالی و حداقلی برای وبلاگ و البته قابل توسعه، تحت مجوز GNU

17- اکسپرشن انجین (ExpressionEngine)

فراتر از یک سیستم مدیریت محتوا و دارای پشتیبانی قوی به ادعای سازندگان آن، البته به نظر می رسد که پلاگین و ماژول­ های محدودی برای این cms موجود است.

18- کانتائو(CONTAO)

با نام رسمی TYPOLIGHT یک سیستم طراحی­ شده توسط symfony است که خودش یکی از فریمورک ­های php است. رابط کاربری کانتائو از تکنولوژی­ های ajax و web2 بهره می ­برد.

19- آمبراکو (UMBRACO)

یک فریمورک رایگان بر پایه.NET برای برپایی سایت­ های تجارت الکترونیک است، راه اندازی سایت با این cms نیاز به دانش برنامه نویسی در حد ابتدایی دارد.

20- کنسرت 5 (concrete5)

یک cms و درواقع یک فریمورک است که با زبان php بنا شده است.

سخن پایانی

در این مقاله لیستی از 20 سیستم مدیریت محتوای برتر را ارائه و آنها را با هم مقایسه کردیم. اگر قصد طراحی یک وبسایت با cms دارید، می­ توانید یکی را انتخاب کرده و دست بکار شوید. همینطور می­توانید این کار را به یک تیم حرفه ­ای بسپرید. تیم “کار شما” در زمینه طراحی سایت با cms و بویژه در زمینه طراحی سایت در اهواز فعالیت می­ کند و در این زمینه متخصص است.
همچنین پیشنهاد می­ کنیم که قبل از شروع طراحی یک سایت، چک لیست طراحی سایت را دانلود کرده و پُر کنید. بدین ترتیب برایتان شفاف می­شود که چه امکاناتی نیاز دارید.

این مطلب صرفا یک رپورتاژ آگهی است و جنبه تبلیغاتی داشته و آکادمی وبکیما نه آن را تایید و نه رد می کند و همچنین هیچ گونه مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش‌های ویدیویی جدید فقط در یوتیوب منتشر می‌شود!

بزن بریــم!